4x redenen waarom ik Feedly gebruik en geen Bloglovin’

July 10, 2017

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Al jaren gebruik ik Bloglovin’ om mijn favoriete blogs te lezen en op te slaan. Inmiddels in al die jaren heb ik 971 volgers(!) gekregen op Bloglovin’, iets wat ik zeker trots op ben. Echter gebruik ik de laatste maanden geen Bloglvoin’ meer. Het kwam me mijn neus uit. De layout werd onoverzichtelijk maar je kreeg ook ‘sponsored post’ tussen mijn geliefde gevolgde blogs door, heel irritant. Ik besloot over te stappen, op iets waar ik jaren geleden blogs mee volgde: namelijk Feedly.

Jaren geleden gebruikte ik FeedDemon en Feedly om mijn favoriete blogs te volgen. Waarom ik ermee ben gestopt, geen idee?! Maar ik raad Feedly iedereen aan, want wat een fijn programma!

De redenen waarom ik Feedly fijner vind

* De layout is mooier en werkt veel fijner
De layout is zó fijn en overzichtelijk. In 1 oogopslag zie ik mijn favoriete blogs . Het is minimalistisch (liefde) en de omschrijvingen van de blogpost zijn lekker klein. Je kan de linken aanklikken en opnieuw openen, of je klikt het artikel via Feedly gewoon open.

* Je kunt blogs makkelijker sorteren
Op Bloglovin’ zag ik de bomen door het bos niet meer. Bij Feedly is dit anders, je kan het handig indelen in categorieën die ze ‘borden’ noemen. Deze staan netjes in het klein in de linker zijbalk die je gewoon kan uitklappen. Ook de artikelen van vandaag staan netjes op categorie gesorteerd.

* Today button
Je hebt een ‘Today’ button waarop heel overzichtelijk de artikelen staan die je nog moet lezen. Ze staan op volgorde, nieuwste lees je eerst de oudste komen daarna. Tevens als je de artikelen heb gelezen kan je bovenaan een vinkje aantikken die alle artikelen van die pagina op gelezen zet. Ideaal.

* Opslaan
Artikelen zijn makkelijk op te slaan en terug te lezen. Je selecteert ze met een ‘read later’ en in de zijbalk kan je ze makkelijk terug vinden. Zo sla ik artikelen op die mijn inspiratie geven of dingen waarvan ik zelf nog een artikel van wil maken.

Volg mij op Feedly

*schaamteloze zelfpromotie*
 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Uiteraard bestaat mijn Bloglovin’ ook nog en kun je me via deze manier ook gewoon nog volgen.

Hoe volg jij je favoriete blogs?

(bron idee)

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

35 comments

 • Sofie

  28/07/2017 at 09:34

  Gevonden! Je hebt dus inderdaad dezelfde voordelen als ik genoemd, dan moet het wel zo zijn, toch? Ik ben in elk geval heel tevreden! Zeker nu ik dus vond hoe mijn volledige leeslijst in een keer over te zetten.
  De layout op de app vind ik ook echt tof gedaan, beetje magazinelook!

  1. SAS

   29/07/2017 at 12:54

   Ja ben echt super blij met deze change :-) Goed en duidelijk artikel heb je er ook over geschreven.

 • Lies

  24/07/2017 at 14:28

  Toen ik deze blogpost las toen je hem publiceerde was ik nog grote Bloglovin-fan en dacht ik niet aan overstappen. Tot vandaag. De laatste dagen merkte ik namelijk meer en meer dat niet alle berichten in mijn feed op Bloglovin kwamen. Ik zag dan via social media dat er iemand iets nieuws had gepost, maar in Bloglovin niets te zien.
  Vandaag dus maar eens werk gemaakt van Feedly, ben benieuwd.

 • Marcella

  23/07/2017 at 17:57

  Ik lees de blogs die ik volg altijd al via Feedly. Veel fijner dan Bloglovin!

 • Vivian

  16/07/2017 at 16:51

  Ik ben nog steeds een fervent Bloglovin’-gebruiker, ook al vind ik het ook niet meer zo heel prettig werken… maar ben een beetje bang om over te stappen naar Feedly haha, ook al klinkt het wel goed. Ben dan bang dat niet alle blogs die ik wil volgen daar ook op te volgen zijn of zo. Maar ik ga het wel eens even uitzoeken!

  1. SAS

   17/07/2017 at 20:58

   Ik heb iedereen kunnen vinden! Soms even met wat moeite, maar ze stonden er allemaal op. Succes! Echt een aanrader hoor. (ik ben ook iemand die niet snel veranderd of overstapt, maar dit is echt ideaal!)

 • Nicky

  14/07/2017 at 00:33

  Ik gebruik Bloglovin al een tijdje. Ehmmm. Sponsored posts? Nog nooit gezien. Tot nu toe bevalt het wel. Maar wie weet…

 • Aukje

  13/07/2017 at 09:14

  Heel lang heb ik Feedly gebruikt en was de laatste tijd weer aan het rondsnuffelen op Bloglovin’. Maar inderdaad, Feedly is eigenlijk veel overzichtelijker. Dus na jouw blog Feedly maar weer eens aangezwengeld. En die borden zijn erg handig, zijn die er al lang?

  1. SAS

   14/07/2017 at 13:43

   Ik heb echt géén idee of ze er al lang zijn. Ik gebruikte het jaren terug, toen zag het er ook heel erg anders uit. Ik ben er in ieder geval erg happy mee!

 • PatriciaKleijn

  12/07/2017 at 14:33

  Handig zeg, hier ga ik ook eens naar kijken, ik vind bloglovin ook niet heel fijn meer ook vanwege de reclame posts etc ertussendoor.

 • Michelle

  12/07/2017 at 12:13

  Ik ga dat Feedly ook maar eens bekijken, want Bloglovin wordt er inderdaad niet beter op. Dankje voor de tip!

 • Vlijtig Liesje

  11/07/2017 at 11:42

  Ik gebruik bloglovin ook maar zelden. Ik ga feedly eens bekijken!

 • Sheila

  11/07/2017 at 09:18

  Die ergernissen heb ik ook! Maar dit kende ik nog niet. Super tip. Ik ga er eens naar kijken.

 • Simone

  10/07/2017 at 22:02

  Ik gebruik ook al langere tijd Feedly. Eigenlijk vanwege dezelfde punten als jij al beschrijft. Ik werd hol en dol van die gesponsorde artikelen…

 • Stef den Flater

  10/07/2017 at 20:57

  Ik ben naar Feedly overgeschakeld toen Google reader begraven is. Al vlug bleek het een beter alternatief dus gebruik ik dat al jaren. Niet alleen voor blogs trouwens. Echt een aanrader.
  mvg

 • Evelyne

  10/07/2017 at 19:12

  Ik zoek al een tijdje naar een vervanging voor Bloglovin’. Dus jouw artikel komt nu dus als geroepen. Ik ga dat zeker eens uittesten, maar behoud mijn Bloglovin’ nog (in geval dat het misloopt ;) )

  1. SAS

   14/07/2017 at 13:39

   Bloglovin’ heb ik ook gewoon nog steeds :-) Zijn toch een hoop volgers die me vanaf BL volgen. Echter vind ik blogs bekijken zelf fijner via Feedly.

   1. Evelyne

    30/07/2017 at 15:12

    Ik ben overgeschakeld naar Feedly, dankzij jou ;) Ik kan alleen niet vinden hoe ik zo’n knop moet installeren op mijn blog (Ik ben hier toch zo’n leek in, mijn god toch!)

    1. SAS

     03/08/2017 at 11:00

     Je bedoeld wat ik onderaan in mijn balk heb staan? Mail me even als je daar vragen over hebt.
     contact@iliveformydreams.com

 • Zo simpel is dan geluk

  10/07/2017 at 18:25

  Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen!

 • Sammie

  10/07/2017 at 17:49

  Ik gebruik nog steeds Bloglovin voor het grote gros. Ook volg ik via Twitter en Facebook.

 • joor

  10/07/2017 at 15:12

  Om eerlijk te zeggen ik heb feedly maar ik snapte nog niet heel goed totdat ik nu je blog lees erover. THANKS!
  Ik volg je ( als enige geloof ik tot nu toe ) maar ik zoek nog meer toffe bloggers die ik daar kan volgen…
  En als ik het zo lees dan lijkt Feedly echt fijner dan blog lovin!

 • Kaylin

  10/07/2017 at 14:07

  Vanaf dat je sprak over feedly heb ik research gedaan en meteen al mijn blogs overgezet ernaar. Ik vind het ook zoveel overzichtelijker in vergelijking met bloglovin. En de applicatie voor op mijn mobiel is ook veel handiger. Bloglovin gaf zeer veel meldingen (zelfs van blogartikels die ik al gelezen had). De feedly app is even overzichtelijk als de site en geeft zefls geen meldingen :)

  1. SAS

   14/07/2017 at 13:33

   Fijn dat je het ook bent gaan gebruiken en tevreden bent. Ik word er elke keer weer een beetje blijer van als ik op deze overzichtelijke en minimalistische manier mijn favoriete blogs kan volgen.

 • Madelon

  10/07/2017 at 10:59

  Ik snap je irritaties met Bloglovin’. De lay-out is er echt op achteruit gegaan en het is nog extra verwarrend geworden met die sponsored posts. Ik zal eens kijken naar feedly

 • Bente

  10/07/2017 at 10:32

  Ik vind bloglovin eigenlijk wel prima werken. De sponsors posts sla ik gewoon altijd over en verder staan alle blogs die ik al jaren volg gewoon netjes in een rijtje. Ik ben het met je eens dat de layout eerst fijner was, maar toch vind ik het nog steeds prima werken :)

 • Wanda

  10/07/2017 at 10:10

  Ik heb wel Bloglovin maar gebruik het eigenlijk totaal niet. Ik doe het nog gewoon op de ouderwetse manier, mijn favoriete blogs staan gewoon als bladwijzer op mijn pc en dan ga ik ze vanuit daar gewoon bij langs.

 • yvonne

  10/07/2017 at 10:05

  Ik volg blogs het liefst via de abonneerknop op hun site. Lekker overzichtelijk in mijn mailbox.

 • Linda

  10/07/2017 at 09:19

  Ik gebruik nog steeds Bloglovin en heb eigenlijk nergens last van :’) Ik heb wel eens gesponsorde posts tussendoor, maar daar kan ik wel mee leven; Bloglovin moet toch ook ergens van bestaan denk ik dan maar :) Daarnaast kan ik ook in één keer alles al gelezen markeren, alles makkelijk opslaan en alles terugvinden… Dus wat dat betreft blijf ik lekker bij Bloglovin haha. Is ook een stukje luiheid. Maar gelukkig heb jij ook iets gevonden wat je wél fijn vindt!

 • Carolien

  10/07/2017 at 08:41

  Ik heb een tijdje geleden ook een Feedly account aangemaakt maar snap er nog niet veel van. Moet me hier nog even in gaan verdiepen. Ben bloglovin ook echt zat, zeker met het frame dat ze toepassen.

  1. SAS

   10/07/2017 at 09:35

   Mocht je hulp nodig hebben kan je me altijd mailen: contact@iliveformydreams.com :-)

 • Darina

  10/07/2017 at 08:35

  Goede tip! Hier ga ik zeker eens naar kijken.

 • Jenn

  10/07/2017 at 08:35

  Iedere keer als ik er iets over voorbij zie komen neem ik me weer voor om me ook eens te gaan verdiepen in Feedly, maar het komt er steeds niet van en dan vergeet ik het weer. Inmiddels heb ik wel een account en volgens mij volg ik ook al een paar blogs. Maar nu gebruik ik dus nog bloglovin, maar die vind ik steeds vervelender.

 • Amy

  10/07/2017 at 08:11

  Wat een goede tip, na mijn vakantie ga ik dit eens uitzoeken. Ik krijg – als ik weer eens iets plaats – echter nog aardig wat bezoek via BL, dus ik laat dat verkeer gewoon lekker doorkomen :)

 • Morgaine

  10/07/2017 at 08:08

  Hoe ik volg? Per mail, als iemand dat dan ook niet heeft en het blog is leuk, heeft diegene vaak toch pech, een aantal uitzonderingen daar gelaten omdat die later zijn overgegaan op niet meer te volgen per mail, die staan in mijn link lijst op mijn blog met * ervoor, en klik ik heel ouderwets elke dag even aan om nieuw voer te lezen als dat er staat, zo niet? Dan is het ook goed.

  Bloglovin, zou mijn inlog niet eens meer weten, weer een programma erbij, nee dan ben ik meer van die oude stempel liever ;-)

  X

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *