4x redenen waarom ik Feedly gebruik en geen Bloglovin’

Al jaren gebruik ik Bloglovin’ om mijn favoriete blogs te lezen en op te slaan. Inmiddels in al die jaren heb ik 971 volgers(!) gekregen op Bloglovin’, iets wat ik zeker trots op ben. Echter gebruik ik de laatste maanden geen Bloglvoin’ meer. Het kwam me mijn neus uit. De layout werd onoverzichtelijk maar je kreeg ook ‘sponsored post’ tussen mijn geliefde gevolgde blogs door, heel irritant. Ik besloot over te stappen, op iets waar ik jaren geleden blogs mee volgde: namelijk Feedly.

Jaren geleden gebruikte ik FeedDemon en Feedly om mijn favoriete blogs te volgen. Waarom ik ermee ben gestopt, geen idee?! Maar ik raad Feedly iedereen aan, want wat een fijn programma!

De redenen waarom ik Feedly fijner vind

* De layout is mooier en werkt veel fijner
De layout is zó fijn en overzichtelijk. In 1 oogopslag zie ik mijn favoriete blogs . Het is minimalistisch (liefde) en de omschrijvingen van de blogpost zijn lekker klein. Je kan de linken aanklikken en opnieuw openen, of je klikt het artikel via Feedly gewoon open.

* Je kunt blogs makkelijker sorteren
Op Bloglovin’ zag ik de bomen door het bos niet meer. Bij Feedly is dit anders, je kan het handig indelen in categorieën die ze ‘borden’ noemen. Deze staan netjes in het klein in de linker zijbalk die je gewoon kan uitklappen. Ook de artikelen van vandaag staan netjes op categorie gesorteerd.

* Today button
Je hebt een ‘Today’ button waarop heel overzichtelijk de artikelen staan die je nog moet lezen. Ze staan op volgorde, nieuwste lees je eerst de oudste komen daarna. Tevens als je de artikelen heb gelezen kan je bovenaan een vinkje aantikken die alle artikelen van die pagina op gelezen zet. Ideaal.

* Opslaan
Artikelen zijn makkelijk op te slaan en terug te lezen. Je selecteert ze met een ‘read later’ en in de zijbalk kan je ze makkelijk terug vinden. Zo sla ik artikelen op die mijn inspiratie geven of dingen waarvan ik zelf nog een artikel van wil maken.

Volg mij op Feedly

*schaamteloze zelfpromotie*

Uiteraard bestaat mijn Bloglovin’ ook nog en kun je me via deze manier ook gewoon nog volgen.

Hoe volg jij je favoriete blogs?

(bron idee)

35 reacties op “4x redenen waarom ik Feedly gebruik en geen Bloglovin’

 1. Gevonden! Je hebt dus inderdaad dezelfde voordelen als ik genoemd, dan moet het wel zo zijn, toch? Ik ben in elk geval heel tevreden! Zeker nu ik dus vond hoe mijn volledige leeslijst in een keer over te zetten.
  De layout op de app vind ik ook echt tof gedaan, beetje magazinelook!

 2. Toen ik deze blogpost las toen je hem publiceerde was ik nog grote Bloglovin-fan en dacht ik niet aan overstappen. Tot vandaag. De laatste dagen merkte ik namelijk meer en meer dat niet alle berichten in mijn feed op Bloglovin kwamen. Ik zag dan via social media dat er iemand iets nieuws had gepost, maar in Bloglovin niets te zien.
  Vandaag dus maar eens werk gemaakt van Feedly, ben benieuwd.

 3. Ik ben nog steeds een fervent Bloglovin’-gebruiker, ook al vind ik het ook niet meer zo heel prettig werken… maar ben een beetje bang om over te stappen naar Feedly haha, ook al klinkt het wel goed. Ben dan bang dat niet alle blogs die ik wil volgen daar ook op te volgen zijn of zo. Maar ik ga het wel eens even uitzoeken!

  1. Ik heb iedereen kunnen vinden! Soms even met wat moeite, maar ze stonden er allemaal op. Succes! Echt een aanrader hoor. (ik ben ook iemand die niet snel veranderd of overstapt, maar dit is echt ideaal!)

 4. Heel lang heb ik Feedly gebruikt en was de laatste tijd weer aan het rondsnuffelen op Bloglovin’. Maar inderdaad, Feedly is eigenlijk veel overzichtelijker. Dus na jouw blog Feedly maar weer eens aangezwengeld. En die borden zijn erg handig, zijn die er al lang?

  1. Ik heb echt géén idee of ze er al lang zijn. Ik gebruikte het jaren terug, toen zag het er ook heel erg anders uit. Ik ben er in ieder geval erg happy mee!

 5. Ik gebruik ook al langere tijd Feedly. Eigenlijk vanwege dezelfde punten als jij al beschrijft. Ik werd hol en dol van die gesponsorde artikelen…

 6. Ik ben naar Feedly overgeschakeld toen Google reader begraven is. Al vlug bleek het een beter alternatief dus gebruik ik dat al jaren. Niet alleen voor blogs trouwens. Echt een aanrader.
  mvg

 7. Ik zoek al een tijdje naar een vervanging voor Bloglovin’. Dus jouw artikel komt nu dus als geroepen. Ik ga dat zeker eens uittesten, maar behoud mijn Bloglovin’ nog (in geval dat het misloopt 😉 )

  1. Bloglovin’ heb ik ook gewoon nog steeds 🙂 Zijn toch een hoop volgers die me vanaf BL volgen. Echter vind ik blogs bekijken zelf fijner via Feedly.

   1. Ik ben overgeschakeld naar Feedly, dankzij jou 😉 Ik kan alleen niet vinden hoe ik zo’n knop moet installeren op mijn blog (Ik ben hier toch zo’n leek in, mijn god toch!)

 8. Om eerlijk te zeggen ik heb feedly maar ik snapte nog niet heel goed totdat ik nu je blog lees erover. THANKS!
  Ik volg je ( als enige geloof ik tot nu toe ) maar ik zoek nog meer toffe bloggers die ik daar kan volgen…
  En als ik het zo lees dan lijkt Feedly echt fijner dan blog lovin!

 9. Vanaf dat je sprak over feedly heb ik research gedaan en meteen al mijn blogs overgezet ernaar. Ik vind het ook zoveel overzichtelijker in vergelijking met bloglovin. En de applicatie voor op mijn mobiel is ook veel handiger. Bloglovin gaf zeer veel meldingen (zelfs van blogartikels die ik al gelezen had). De feedly app is even overzichtelijk als de site en geeft zefls geen meldingen 🙂

  1. Fijn dat je het ook bent gaan gebruiken en tevreden bent. Ik word er elke keer weer een beetje blijer van als ik op deze overzichtelijke en minimalistische manier mijn favoriete blogs kan volgen.

 10. Ik snap je irritaties met Bloglovin’. De lay-out is er echt op achteruit gegaan en het is nog extra verwarrend geworden met die sponsored posts. Ik zal eens kijken naar feedly

 11. Ik vind bloglovin eigenlijk wel prima werken. De sponsors posts sla ik gewoon altijd over en verder staan alle blogs die ik al jaren volg gewoon netjes in een rijtje. Ik ben het met je eens dat de layout eerst fijner was, maar toch vind ik het nog steeds prima werken 🙂

 12. Ik heb wel Bloglovin maar gebruik het eigenlijk totaal niet. Ik doe het nog gewoon op de ouderwetse manier, mijn favoriete blogs staan gewoon als bladwijzer op mijn pc en dan ga ik ze vanuit daar gewoon bij langs.

 13. Ik gebruik nog steeds Bloglovin en heb eigenlijk nergens last van :’) Ik heb wel eens gesponsorde posts tussendoor, maar daar kan ik wel mee leven; Bloglovin moet toch ook ergens van bestaan denk ik dan maar 🙂 Daarnaast kan ik ook in één keer alles al gelezen markeren, alles makkelijk opslaan en alles terugvinden… Dus wat dat betreft blijf ik lekker bij Bloglovin haha. Is ook een stukje luiheid. Maar gelukkig heb jij ook iets gevonden wat je wél fijn vindt!

 14. Ik heb een tijdje geleden ook een Feedly account aangemaakt maar snap er nog niet veel van. Moet me hier nog even in gaan verdiepen. Ben bloglovin ook echt zat, zeker met het frame dat ze toepassen.

 15. Iedere keer als ik er iets over voorbij zie komen neem ik me weer voor om me ook eens te gaan verdiepen in Feedly, maar het komt er steeds niet van en dan vergeet ik het weer. Inmiddels heb ik wel een account en volgens mij volg ik ook al een paar blogs. Maar nu gebruik ik dus nog bloglovin, maar die vind ik steeds vervelender.

 16. Wat een goede tip, na mijn vakantie ga ik dit eens uitzoeken. Ik krijg – als ik weer eens iets plaats – echter nog aardig wat bezoek via BL, dus ik laat dat verkeer gewoon lekker doorkomen 🙂

 17. Hoe ik volg? Per mail, als iemand dat dan ook niet heeft en het blog is leuk, heeft diegene vaak toch pech, een aantal uitzonderingen daar gelaten omdat die later zijn overgegaan op niet meer te volgen per mail, die staan in mijn link lijst op mijn blog met * ervoor, en klik ik heel ouderwets elke dag even aan om nieuw voer te lezen als dat er staat, zo niet? Dan is het ook goed.

  Bloglovin, zou mijn inlog niet eens meer weten, weer een programma erbij, nee dan ben ik meer van die oude stempel liever 😉

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *