Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Dromen is het halve werk – The last one: mijn bijdrage

Alles komt ten einde zo ook de rubriek Dromen is het halve werk. Op 6 Maart 2017 plaatste ik de oproep. Inmiddels zijn we 13 artikelen & een samenvatting aan dromen verder. De aller laatste post in deze reeks. Uiteraard mijn eigen bijdrage. Mijn beide dromen zijn namelijk uitgekomen. Ik beschreef ze als eens bij Amy op haar blog in 2015. Tof om ze nu als behaald te kunnen aanduiden.

 photo IMG_20170226_162245_0112_zpsbrjjoz3n.jpg


Mijn dromen, waar zal ik eens beginnen. Het is namelijk best een lang verhaal. Zoals jullie wel weten uit mijn droomjob interview is kinderleidster zijn mijn droombaan. Ik kan met ultiem geluk zeggen dat mijn baan mijn passie is. In 2008 begon ik met werken bij een kinderdagverblijf en ben door allerlei verschillende bedrijven heengegaan. Niet als optie maar omdat het moest. Mijn contracten werden vaak niet verlengd.

‘Hoewel ik op dit moment werk met een tijdelijk contract, zou ik graag een vast contract willen bemachtigen. Al ruim 7 jaar ben ik bezig in mijn werkveld en telkens als ik een vast contract moet krijgen lig ik eruit. Erg balen, vooral omdat je het naar je zin hebt en goede functioneringsgesprekken hebt. Aan het einde van dit jaar moet ik te horen krijgen of ik weer mag blijven. Een spannend tijd voor me, waar ik probeer niet teveel bij stil te staan. Ik denk maar zo: het loopt zoals het loopt, alles heeft een reden.’
Citaat uit het interview die ik maakte voor Amy 2015

Telkens opnieuw beginnen. Telkens goede functioneringsgesprekken en dan toch… Onzekerheid en weer opnieuw solliciteren. Moedeloos werd ik ervan. Mijn droom was dus ook om ooit een vast contract te bemachtigen. Na jaren van ploeteren, opnieuw bewijzen, opnieuw beginnen en een hoop tranen en moed verder kwam daar dan eindelijk het nieuws.

23 Maart. De eerste dag dat ik met onze nieuwe auto Casper naar mijn werk ging. Geen idee dat dit een gedenkwaardige dag zou worden. Ik ging richting de winkels en kreeg een appje van mijn leidinggevende. Of ik tussen het werken door even langs wilde komen. Als een speer ging ik naar mijn werk toe. Mijn gedachten liepen op volle toeren: Waarom kon dit niet wachten tot vanmiddag? Ik zag haar dan immers toch. Of ging dit over die toets die ik had gedaan en nog geen uitslag van had? Of.. Was het misschien iets ergs? Er ging echt van alles door me heen. Bekaf ging ik in het kantoor zitten en daar kwamen toen de woorden met een bosje bloemen: Dit jaar wordt je contract omgezet in een vast contract. Ik heb nog nooit zo’n grote glimlach gehad en heb mijn leidinggevende geloof ik doodgeknuffeld. Ik had verwacht van het nieuws te gaan huilen maar het drong volgens mij nog niet tot me door. >> Lees hier het hele verhaal over de reis naar mijn vaste contract.

Maar 2015 gebeurde dit dus eindelijk en ik kan je vertellen: ik heb geschreeuwd, gehuild en gedanst van geluk. Vooral omdat mijn werkgever bij mij past en ik écht niet weg wilde. Inmiddels heb ik dus al 2 jaar mijn vaste contract en ben gelukkiger dan ooit. Ik heb een organisatie die bij me past, die ik me investeerde en waar ik me goed bij voel. En ik mag jaar in jaar uit genieten en mijn baan uitoefenen. Niet meer de stress hoe alles gaat lopen.

 photo IMG_20170424_161709_203_zpsncgg9qj0.jpg

Dit was zo mooi. Te mooi voor woorden. Want zo kon mijn volgende droom eindelijk in werking worden gezet…

‘In de toekomst zou ik graag, samen met mijn man, een mooie eengezinswoning hebben. Met een tuin, geheel opgeknapt en ingedeeld hoe wij dit willen hebben. Ik heb een man die een handig beroep uitoefent, dus hij kan het bijna allemaal zelf doen! Het lijkt me heerlijk een huisje geheel naar onze smaak te hebben en in een tuintje te zitten met een goed boek.’
Citaat uit het interview die ik maakte voor Amy 2015

Wij wilde graag gaan verhuizen van ons appartementje naar en eengezinswoning. Echter wilde we deze stap nog niet zetten als ik geen vast contract had, vooral niet met die vele baanwisselingen die ik heb gehad. Dit was dus de uitgelezen kans om over te gaan tot verkoop. Een hele spannende tijd. Een hele lange tijd. Langer dan verwacht. Nu dachten we zeker niet dat we hem binnen no time zouden verkopen, maar bijna een jaar hadden we niet op gerekend. Lees hier over mijn gevoel bij de lang durende verkoop. Na 3 kwart jaar wilde we dat er iets ging gebeuren en we waren niet tevreden over onze huidige makelaar. Veel wikken en wegen en toch besloten om te gaan voor een wisseling van makelaar. Achteraf een hele goede keuze.

Waar we al die tijd op hadden gewacht werd binnen 2.5 maand werkelijkheid. We kwamen terug van Londen. 12.00 ‘s nachts. Diezelfde dag hadden we om 16:00 een bezichtiging. Ik zat nog met mijn hoofd in Londen en had er ook echt een hard hoofd in dat het nog in 2016 ging gebeuren… En dan toen na de vakantie had het een onverwachte wending. Hij was verkocht ondervoorbehoud.

Toen ging alles heel snel. In een aantal weken tijd was ons appartement onder voorbehoud gekocht en kochten wij ons droomhuis onder voorbehoud. Alles in 2 maanden tijd. De verkoop, het inpakken, alle rompslomp, het nieuwe huis, de verhuizing.. Noem maar op.

En nu zijn we 7 maanden verder en zit ik hier. Met een vast contract, een nieuwe woning en een big smile op mijn gezicht. Mijn beide dromen zijn meer dan uitgekomen. En met die mooie tuin waarin ik wilde zitten met een goed boek is pas geleden zoals jullie weten gerealiseerd. Lees hier alles over onze verhuizing/oude & nieuwe woning

 photo -_zpsz91haafo.jpg
Bovenste foto: Ons oude appartement 2008-2016 **** Onderste foto: Onze nieuwe woning 2016-
Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door een professionele fotograaf voor FUNDA

Zo zie je maar weer hoe het leven kan lopen. Alle puzzelstukjes vielen voor mij, op het juiste moment op zijn plaats. Dit was het laatste artikel in de rubriek Dromen is het halve werk. Geef je dromen nooit op en werk er hard voor. Dromen kunnen echt uitkomen…

Ik hoop dat jullie met plezier de Droom interviews van de deelnemers hebben gelezen. Wat gemist? Hier staat een samenvatting van alle artikelen. Ik hoop ook dat jullie dit artikel leuk vonden om te lezen.

Tot (misschien) de volgende nieuwe rubriek…

Wat vond je van deze rubriek en heb je mee gedaan?

1
Gastartikel
Previous Story
Next Story

15 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Darina
  10/07/2017 at 09:06

  Mooi om jouw dromen te lezen! Dit was een leuke serie en ben blij dat ik er aan mee mocht doen!

 • Reply
  Nesrin
  09/07/2017 at 22:02

  Heel mooi Saskia en leuk dat je dit rubriek zelf afsluit. Ik hoop dat je het volgend jaar nog een keer mag komen want dromen is het halve werk en ze kunnen echt uitkomen.

 • Reply
  Jenn
  08/07/2017 at 20:58

  Wat mooi om te lezen! Ik heb genoten van deze rubriek 🙂

 • Reply
  Evelyne
  08/07/2017 at 17:29

  Ik kwam graag lezen in deze rubriek (in elke rubriek die je schrijft 😉 ) en genoot van het feit hoe anderen droomden of hun droom hadden waargemaakt.

 • Reply
  zwartraafje
  08/07/2017 at 16:53

  Ik ben zo blij voor je dat jou/jullie dromen werkelijkheid zijn geworden. Een vaste job met een geweldige leidinggevende, een eigen huis met een prachtige boekenmuur. Twee super leuke zaken waar je nu volop van mag genieten.

 • Reply
  Cynthia
  08/07/2017 at 16:41

  Hartstikke mooi toch?

 • Reply
  Ayla
  08/07/2017 at 14:07

  Zo heerlijk om te lezen dat alles dan zo mooi op z’n plek valt!

 • Reply
  Morgaine
  08/07/2017 at 11:45

  Ik heb mee gedaan zoals je zelf wel weet, hahahaha en ja jouw loop is heel mooi gegaan en valt op zijn plek. Ook hier beginnen er nieuwe dingen te openen, nee niet naar Schotland nog, maar wel nieuwe contacten die weer andere contacten hebben en zo verder, kortom, sociale contacten worden langzaam uitgebreid en wie weet wat ik al weet wat ik nog even voor mijzelf hou 😉

  X

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  08/07/2017 at 11:01

  Zo mooi dat je dromen zijn uitgekomen!!

 • Reply
  joor
  08/07/2017 at 10:27

  Super leuk om al deze dromen te lezen en ik probeer ook mijn dromen na te jagen. En genieten van elke dag.
  Echt gaaf dat jij je dromen hebt waargemaakt! 🙂 Super! Ik zou dat ook wel willen… 🙂

 • Reply
  Simone
  08/07/2017 at 10:15

  Fijn dat alles toch gewoon goed is gekomen. Ik vond dit een van de leukste rubrieken die je had. Kijk weer uit naar een nieuwe rubriek!

 • Reply
  Nancy
  08/07/2017 at 09:36

  Mooi hoor! En een hele leuke rubriek!

 • Reply
  Romy
  08/07/2017 at 08:52

  Wauw, ik kreeg er bijna kippenvel van hoe je beschrijft hoe je beide dromen zijn uitgekomen. wat ontzettend mooi dat je na zo lang dromen van een eigen huis en een vast contract toch beide dingen hebt gekregen! Ik hoop dat je nog heel lang in jullie eigen huis en van je droombaan kunt genieten 🙂

 • Reply
  Els
  08/07/2017 at 08:50

  Het voelt zo herkenbaar jouw verhaal. Van het zoeken naar een fijne baan, naar het krijgen van een droomwoning. Mijn vriend had ook een appartement te koop en dat duurde maar liefst 3,5 jaar om te verkopen. Nu woon ik voor mij ook echt in mijn droomhuis. Ik geniet er zo nog elke dag van 🙂 .

  Ik vond dit weer een leuke serie!

  • Reply
   SAS
   10/07/2017 at 09:23

   Fijn te horen dat jullie ook je droomhuis hebben gevonden! Geniet ervan ♡

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png