Recensie: Het Pakket

Lang op gewacht en eindelijk lag hij op de deurmat. De nieuwe Fitzek! Zolang naar uitgekeken en was super benieuwd, of hij net als zijn andere boeken weer aan mijn verwachtingen voldeed.

Even over de cover..

Is hij niet fantastisch bedacht en vorm gegeven? Een echt pakket, met barcode en al met daarbij nog bloed spetters erop. Ik was al erg blij toen ik de cover zag en het ziet er veelbelovend uit.

Waar gaat het boek over?

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en ze herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is…

Wat vond ik van het boek?

‘Ze voelde hoe het elektrisch zoemende lemmet op haar voorhoofd werd neergezet en het deed geen pijn als het scheerblad naar boven bewoog, van de haarinplant in de richting van haar achterhoofd. Het deed geen pijn en toch voelde het alsof ze stierf. Waarom doet hij dit?’

Het boek begint 28 jaar geleden met Emma Stijn en gaat over Arthur, een geest die in haar kast zit. Hij spoelt een hoofdstuk verder door naar ruim 28 jaar later. Ze is een ambitieuze psychiater, zwanger en getrouwd met Philipp. Het noodlot slaat hun geluk aan flarden; in een hotelkamer wordt Emma het slachtoffer van een verkrachter. Vanaf dan is ze nog slechts een schim van zichzelf en ziet in elke man een potentiële dader. De Kapper, zoals hij (of zij?) wordt genoemd, scheert zijn prooien immers kaal en vermoord ze. Emma is voorlopig de enige die het ook nog kan navertellen…

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Emma. Wederom heeft Fitzek het zo geschreven dat het net lijkt of je er naast staat. Daarna neemt ze een pakje aan van de postbode, die is bedoeld voor 1 van haar buren. Echter, herkent ze de naam erop niet en raak direct in paniek. Ik vind het zo mooi hoe Fitzek Emma zo angstig en levendig heeft neergezet. Hallucineert ze of niet? Je weet totaal niet het verschil tussen werkelijkheid en de fantasie van Emma. Dit is een psychologische thriller die bol staat van allerlei spanningselementen. Achter opeen volgend gebeurd er van alles, hoewel ik als Emma het huis van de buurman ingaat wel wat vergezocht vind hoe dit allemaal verloopt.

Het zijn korte, vlotte hoofdstukken die maken dat je in de greep van het boek komt. Je móet gewoon lezen hoe het eindigt. Daarnaast zijn er telkens tijdsprongen in het boek, waardoor je wordt heen en weer gezweept tussen toen & nu. En dan het plot. Wauw. Het is lastig dit te beschrijven, aangezien ik niets wil verklappen voor de lezers, echter zag ik hem niet aankomen. Tot de laatste bladzijde heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten.

Fitzek is weer in staat een compleet ander verhaal met andere personages neer te zetten en je tóch te boeien. Ik vind het een meesterlijke schrijver die geweldig psychologische thrillers schrijft. Want, gruwelijk zijn ze zeker. Hoewel dit zeker niet het beste boek was van Fitzek, is dit ook zeker niet 1 van zijn slechtste. De rating is daarom wederom erg hoog.

Rating: ★★★★
Het pakket is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels voor €19,99

10 reacties op “Recensie: Het Pakket

  1. Dankzij deze artikels van jou blijft mijn boekenkast maar groeien, want zeg nu eerlijk zo’n boek als e-book? Nope! 😀

  2. Mwah. Ik weet ’t eigenlijk niet. Ik vind zijn boeken vaak zo ongeloofwaardig. Ik vind de cover wel heel goed gedaan. Wie weet? Als ik een keer tijd (over) heb.

  3. Oh,
    Ik vind de cover echt heel leuk en origineel. Het lijkt me een leuk boek om te lezen.

    Liefs liselotte

  4. Dat pakketje alleen al is geweldig! Klinkt als een spannend boek! Ik ben erg benieuwd, ga m vast een keer lezen.

  5. Klinkt als een super spannend boek! Nu ben ik ook erg benieuwd. Maar ik heb nog een behoorlijke stapel liggen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *