Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Al 6 maanden een ander werkrooster. Hoe bevallen 4 werksoorten mij?

We zijn 6 maanden verder. Al 6 maanden, sinds Januari heb ik een ander werkrooster. Maar hoe bevalt het mij tot nu toe? Vind ik het juist fijn of is het alleen maar drukker geworden? Ik heb op mijn werk maar liefst 4(!) verschillende werksoorten. Heel divers maar ook soms wel lastig om te combineren en over te schakelen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto: De Peuterspeelzaal waar ik werk, interne baan die ik had gekregen

Even een uitleg vooraf: Sinds 2017 ging de peuterspeelzaal (hierna afgekort als PSZ) langere uren open. Hierdoor kon ik deze dagen een aantal werksoorten (waaronder de vso en de middag nso op de Woensdag) niet meer draaien. Ik leverde dus (met pijn in mijn hart – ik had hard gewerkt om de uurtjes bij elkaar gesprokkeld te krijgen) uren in. Ik ging van een 30.5u contract naar 28.5u per week. (Nou moet ik heel eerlijk bekennen, dat ik nooit ‘maar’ die 28.5u maak, door alle werksoorten en vergaderingen&taken die erbij komen kijken zit ik zo goed als op mijn oude uren)

Lees hier waarom dit mijn droombaan is bij de rubriek dreamjob interview en lees over mijn (extra)werkzaamheden op werk die ik kort geleden met jullie deelde.

Korte uitleg over mijn werksoort en uren die erbij horen:

– Voorschoolse opvang: (vanaf 07:00) ik eet met de kinderen, doe een spel met ze en breng ze naar school
– Tussenschoolse opvang: (vanaf 11:15) bij een school doe ik de overblijf
– Naschoolseopvang: (vanaf 14:30) kinderen na school opvangen. Eten, activiteiten aanbieden
– VVE Peuterspeelzaal (is taalgericht – vanaf 08:30): 2 ochtenden bezig zijn om taal te stimuleren, herhaling aan te bieden en activiteiten met de kinderen te doen. We werken volgens een strikt programma genaamd Uk & Puk.

In vakanties werk ik hele dagen (3á4). De diensten verschillen maar we werken dan 8.5 uur per dag. Tussen de bovenstaande diensten door heb ik nog een aantal uren vrij. Deze vul ik op.

Beter?

28.5 uur dus. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten maar of het bevalt? JA ZEKER. Ik ben namelijk Woensdag en Vrijdag rond 2e thuis. 2 UUR ‘s middags. Zo heb je nog eens wat aan je middag. Dat is iets heel anders dan thuis komen om 18:15. Ik hoef niet meer, zoals voorheen 3 uur te werken op de PSZ (3 uur waren de oude openingsuren) op Woensdag om daarna nog tot 17:30 te werken op de NSO. Het was altijd een erg lange dag, in het midden van de week.

Daarnaast mag ik zelf mijn PSZ taakuren indelen. Sommige dingen kan ik thuis doen of gebruiken voor de begeleiding van mijn stagiaire. Heerlijk om deze tijd nuttig en naar eigen inzicht te gebruiken.

 photo IMG_20170206_135601_916_zpsnwabu9tm.jpg

Hoe bevallen de nieuwe PSZ openingstijden?

Voorheen werkte we dus van 08:45 tot 11:45. Nu zijn we open vanaf 08:30 tot 14:30. Daarnaast heb ik dus nog taakuren, dus ben meestal rond 2e klaar. Soms later, soms eerder. Ligt een beetje aan de taken die nog moeten worden gedaan. Ik vind het echt een verademing dat we meer tijd hebben om bezig te zijn met taal. Daarnaast merk ik dat mijn naaste collega ook minder gestrest is, nu alles niet in 3 uur ‘gepropt’ hoeft te worden. We werken namelijk met het VVE programma UK & PUK en deze doelstellingen moet je zichtbaar mee bezig zijn en in kaart kunnen brengen.

Ook de kinderen ervaren meer rust (waarschijnlijk doordat mijn collega ook rustiger is) en hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. Er is naast het programma nu meer tijd om vrij te spelen of een activiteit tussendoor te doen. Ik blij, collega blij en de kinderen en ouders ook erg blij.

Hoe bevallen 4 werksoorten mij?

Toen ik begon bij de PSZ werd dat werksoort 4. 4 ja. Ik doe zoals hierboven aangegeven staat VSO, TSO, NSO en PSZ. Alle 4 de werksoorten verwachten een andere insteek van mij. Ik werk met leeftijden van 2 tot 12 jaar, die allemaal wat anders nodig hebben. Een andere benadering, aanpak en dan heb ik het nog niet eens over de administratieve taken die erbij komen kijken.

Maar het is allemaal zo leuk en zo uitdagend, juist doordat het allemaal zo anders is. Daarnaast ben ik een echte planner, waardoor ik makkelijk alle taken op tijd af heb. Ook baken ik goed mijn werksoorten af, waardoor er weinig tot niets door elkaar loopt. Voor mij werkt het in ieder geval.

Ik ben dus heel erg blij met mijn nieuw ingedeelde uren. Meer vrije tijd en ‘maar 2 uurtjes’ minder op mijn contract. Het geeft me zoveel meer rust om de middagen na de PSZ dingen voor mezelf te doen of het huishouden. Zo hou ik de weekenden ook wat meer vrije tijd over.

Wat voor werk doe jij? En heb je zoiets als taakuren?

1
Lifestyle
Previous Story
Next Story

17 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Sheila
  05/11/2017 at 22:18

  Je had het al als reactie op mijn blog toegelicht, maar ik vind het super om het hier nog uitgebreider te lezen. Geeft echt meer inzicht.

  Ik kan me goed voorstellen dat je genoeg uitdaging in je baan vindt én het ook nog leuk vindt. Althans, het is niets voor mij. Maar ik haal uit jouw blogs altijd hoe gek je op je werk bent. Fantastisch vind ik dat. En fijn dat je meer vrije uren hebt!

 • Reply
  Nicky
  15/06/2017 at 00:42

  Al die afwisseling lijkt mij juist leuk. Wel heel goed dat je een kei in plannen bent! Anders lukt dat niet, volgens mij. Ik ben officieel secretaresse maar dat slaat nergens op. Mijn collega’s begeleiden ondernemers. Startende ondernemers die net beginnen (vanuit bijstand of WIA) of ondernemers die een krediet bij de gemeente aanvragen. Mijn werk is het redigeren van de verslagen en de rapporten (ik zit dus de hele dag te lezen! Leuk! Leuk! Leuk!) en het versturen en facturen van die rapporten. Erg afwisselend en leuk werk! Ook wel een keer een logje waard (ooit)

 • Reply
  Michelle
  03/06/2017 at 16:02

  Ik vind het zo mooi om te lezen dat je echt van je baan houdt. Heel veel mensen hebben dat niet zo op die manier denk ik. Ik werk als apothekersassistente bij een huisartsenpraktijk, heel kleinschalig en gezellig! In een normale werkweek werk ik zo’n twintig tot vierentwintig uur per week, wat ik genoeg vind met een kleintje. Als ik in moet vallen kan dit oplopen tot zo’n veertig uur wat ik dan wel echt heel pittig vind eerlijk gezegd. Taakuren heb ik verder niet.

 • Reply
  Simone
  03/06/2017 at 10:06

  Leuk om eens te lezen hoe het zit en vooral hoe het voor jou is. Het lijkt me een hectische baan. Zelf wil ik richting te marketing. Maar dat volgt dus nog 🙂

 • Reply
  Cynthia
  02/06/2017 at 21:13

  Ik werk op een montessori peuterspeelzaal. Echt heel leuk, fijn en geordend. Alle administratieve taken doe ik onder werktijd. Heel pittig. Maar te doen.

  • Reply
   SAS
   03/06/2017 at 10:40

   Oh wat tof! Ik heb daar stage gelopen, een Montessori kleuterklas. Heel tof!

 • Reply
  Sanne
  02/06/2017 at 20:03

  taakuren gebruiken wij niet echt. 28uren werken is zalig en dat je zoveel vrije tijd hebt. Ideaal toch? Ik werk 36u en vrijdag namiddag ben ik thuis. Mijn uren zijn gewoon zalig. 😉

 • Reply
  Evelyne
  01/06/2017 at 21:03

  Klinkt leuk je uren. Ik werk sinds een jaar 38u/week en dat was/is best wel wennen. Ik heb zo’n 9,5j eerst 19u en daarna 25u gewerkt. Maar ik deed mijn job toen doodgraag. Nu is mijn 38u zwaar omdat ik mijn job niet naar behoeven kan uitoefenen. Ik dacht er al aan om terug te verminderen om het wat aangenamer te maken voor mezelf, maar als je dan het financiële plaatje bekijkt dan kies ik toch voor even op mijn tanden te bijten. Voor sommigen onbegrijpelijk, maar ik moet echt aan later denken. Het leven word er niet goedkoper op en wie weet wat er gebeurt binnen een 10 à 20 jaar. Ik ben immers niet van plan om voor de rest van mijn leven deze job te doen, maar momenteel kan het even niet anders.

  • Reply
   SAS
   03/06/2017 at 10:39

   Goede keuze dan zo te horen! Zo heb ik ook een baan gehad voor een tijdje (tussendoor) die ik totaal niet leuk vind. Daarna kwam dit op mijn pad en ben er nog altijd dankbaar voor. Ik hoop dat je iets gelijks als je oude job krijgt in de toekomst! Dat gun ik je van harte.

 • Reply
  Wanda
  01/06/2017 at 20:48

  Fijn dat het je zo goed bevalt! Het is toch altijd afwachten hoe het in de praktijk gaat uitpakken. Zelf werk ik 28 uur en ben ik elke maandag vrij en daarnaast dan 1 x in de 2 weken de donderdag vrij. Dat bevalt ook erg goed, het voelt alsof alles nu meer in balans is en dat geeft ook rust. Ik werk als administratieve kracht op de zakelijke afdeling van een assurantiekantoor en kan gelukkig mijn uren naar eigen inzicht invullen.

 • Reply
  joor
  01/06/2017 at 17:18

  Fijn dat je de uren bevalt! Ik heb een aantal uren in de week en daarnaast heb ik ook zes taakuren 🙂

 • Reply
  Bente
  01/06/2017 at 09:48

  Fijn dat het zo goed bevalt! Fijn ook dat er wat meer rust is gekomen door de extra uren 🙂

 • Reply
  Linda
  01/06/2017 at 09:09

  Wat een lekker rooster zo met twee dagen in de week om 14 uur al klaar 🙂 Volgens mij ben je er ook een stuk relaxter onder zelf de laatste tijd – wat ik zo op Instagram en je blog voorbij zie komen, dus dat is tof om te zien!
  Ik ben momenteel werkzoekend in het onderwijs, maar er komen wel twee sollicitatiegesprekken aan deze en volgende week, dus ik heb goede hoop dat ik in het nieuwe schooljaar weer voor de klas sta!

  • Reply
   SAS
   03/06/2017 at 10:36

   Leuk te lezen dat het zichtbaar is op Instagram, het is namelijk inderdaad zo dat ik een stukje rust heb teruggevonden 🙂 Succes met je sollicitatiegesprekken. Ik ga voor je duimen<3

 • Reply
  Lies
  01/06/2017 at 08:46

  Zalig, zo om 14u klaar zijn.
  Vroeger werkte ik structureel 1 avond per week en dan was ik op vrijdagnamiddag vrij. Nu is dat jammer genoeg niet meer. Was wel leuk, dan kon ik het huishouden en de boodschappen al doen en moest ik dat niet meer in het weekend doen.

 • Reply
  Amy
  01/06/2017 at 08:06

  Kan mij goed voorstellen dat die 2 uur al zo’n enorm verschil maken, vooral omdat je dagen nu anders ingedeeld zijn. Het wisselen tussen de werksoorten lijkt me soms lastig, maar ook heel uitdagend en leuk!

 • Reply
  Morgaine
  01/06/2017 at 07:35

  Erg leuk om eens iets meer over de inhoud van jouw werk te lezen en hoe dat eruit ziet. Zwaar werk ook eigenlijk met die tijden allemaal.

  Zelf werk ik met verstandelijk beperkten, nee geen taakuren voor mij, vanmiddag mag ik weer en geen idee wat ik aan zal treffen, kan een middagje relaxed in de tuin zijn, of binnen van alles en nog wat, ik zie het vanzelf wel. 😀

  En dan nog twee keer per week zwemmen, gisteravond weer en dat is met dit weer amper een straf natuurlijk 😉

  X

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png