Recensie: Waanzin, mijn eerste boek van Wulf Dorn

Ik nam hem maanden geleden mee bij de Kruidvat. De cover en het verhaal achterop spraken mij aan, en het boek was niet al te duur. Daarna kwam de verhuizing (en puinhoop die erbij kwam kijken) tussendoor, waardoor dit boek nog niet gelezen was. Nu ik mijn mooie boekenkast heb, is een boek makkelijker te pakken en zo besloot ik dat het tijd werd voor dit boek. Mijn eerste boek van deze schrijver, benieuwd wat ik ervan vond?Waar het boek over gaat

Sinds psychiater Jan Forstner een groot schandaal in de Boskliniek aan het licht heeft gebracht, wordt hij tegen zijn zin behandeld als de lokale beroemdheid door de inwoners van Fahlenberg. Dat is dan ook de reden waarom Jan in eerste instantie niet zoveel aandacht besteedt aan de cadeautjes die hij opgestuurd krijgt van een anonieme vrouwelijke fan. Hij heeft wel meer aan zijn hoofd, zoals het artikel over een mysterieuze vrouw waarvoor hij is ingeschakeld door een lokale journalist.

Als de journalist bruut wordt vermoord – en zijn fan wel heel erg opdringerig begint te worden – realiseert Jan zich dat hij verwikkeld is geraakt in een ziek spelletje van een waanzinnige vrouw. Maar wie is zij? Jans zoektocht naar de identiteit van de moordenares verandert al snel in een nachtmerrie van paranoia, manipulatie en wreedheid waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt te zijn…

Wat vond ik van het boek?

Het boek begon veelbelovend, met eigen een soort vooruitziende blik waardoor je gelijk gegrepen bent door het verhaal. het is vlot geschreven en heeft korte hoofdstukken waardoor je door het boek heen vliegt. De personages zijn goed uitgewerkt en je vraagt je daadwerkelijk af van wie nou toch die rozen komen. En wat wil de vrouw nou precies? De vrouw wordt goed neergezet en je leeft daadwerkelijk mee met ‘arme’ Jan, die een soort stalker achter zich aan heeft zitten.

Het verhaal vond ik een beetje kabbelen. Er gebeurde naar mijn inzicht te weinig is sommige hoofdstukken, of die hadden zelfs weggelaten kunnen worden. Het slot daarin tegen zag ik niet aankomen en was uniek, iets wat ik dan ook zeker waardeerde aan dit boek. Een hele erge plot twist waarbij je echt denkt: Wat?! Jammer dat dit pas de laatste hoofdstukken pas écht spannend werd.

[ foto nog bij zoeken ivm error ]

Ik geef het boek 3 sterren. Was hij goed? Ja. Ben ik kritisch en verwend met moeilijkere psychologische thrillers? Dat ook. Vooral geef ik maar 3 sterren omdat het gehele verhaal (op het slot na) wat spannender hadden gekund. Ik raad dit boek zeker aan, aan mensen die niet al te gruwelijke thrillers willen lezen.

Rating: ★★★

Boek is te verkrijgen bij verschillende boekhandels voor €19,99. Ik zelf kocht hem voor €4,99 bij Kruidvat

In welk boek ben jij op dit moment bezig?

About the Author

5 Comments

Nicky

Nou ja, klinkt wel lekker voor tijdens mijn vakantie. Ik ben momenteel boekloos. Gebeurt niet vaak maar ik heb echt even geen tijd. Dan is webogjes lezen handiger. Even tussendoor 🙂

Reply
Simone

Ik heb inmiddels ook mijn genre ontdekt dus ook dit soort boeken vind ik interessant. Deze gaat op het lijstje!

Reply
Sheila

Toevallig had ik deze laatst nog in mijn handen in de bieb. Ben benieuwd wat ik er van vind. Ik houd van goede twists, maar als een boek heel traag op gang komt, haak ik ook snel af.

Reply
Morgaine

Ik ben momenteel bezig met de dochter van de zeemeermin en ik zit nu op ongeveer 200 van de ruim 400 pagina’s en het begint hier nu ook spannend te worden 😀

X

Reply
Joyce rdt

Oh kijk eens aan, dat is nog eens een leuk prijsje! Zelf ken ik de schrijver niet en jammer dat het boek niet helemaal was wat je ervan had verwacht, maar ik ga em toch even onthouden haha. Liefs.x

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *