Dromen is het halve werk met Ilvy #10

Ik kreeg heel wat toffe aanmeldingen bij deze nieuwe rubriek Dromen is het halve werk. Bij deze de start van een nieuwe rubriek: Dromen is het halve werk. Iedereen heeft wel een droom. Sommige zijn misschien groot andere juist klein. Hoe wil jij je droom verwezenlijken? Of wil je altijd erover blijven dromen? Of heb jij je droom al waargemaakt of heb je iets anders m.b.t. dromen wat je graag wilt delen? Dan is dit de rubriek voor jou.

Ilvy is vandaag aan het woord, over haar droom die te maken heeft met een perfecte combinatie voor haar droombaan. Ze wil andere mensen inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Vertel eens in het kort: Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat doe je voor werk/school en heb je een blog?
Muziek is mijn passie. In de buik van mijn moeder ging ik al mee naar de muziekschool. Op mijn 8e was het moment daar, “welk instrument zou je willen gaan spelen?” Het werd de trompet.

Anderen willen helpen zit in mijn karakter. Toen ik in het laatste jaar van de HAVO moest gaan nadenken over een vervolgstudie kwamen er dan ook twee dingen in me op: het conservatorium, of een sociale opleiding? Beide leken het net niet helemaal te zijn voor mij. Toen hoorde ik echter van vak therapie door middel van muziek. Dat bleek de perfecte combinatie.

In 2014 studeerde ik dan ook af als muziektherapeut. Ik had echter niet de behoefte hier gelijk iets mee te doen. Ik had een leuke bijbaan op de kwaliteitsafdeling van een geur en smaakstoffen producent waar ik full time aan de slag kon. Hier werk ik nog steeds met veel plezier aan een internationaal project voor een van onze klanten. Er begon echter iets te kriebelen, ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Momenteel volg ik naast mijn baan de opleiding tot life coach en ben ik aan het brainstormen over het opzetten van mijn eigen coachonderneming. Daarnaast schrijf ik gastartikelen voor “How you doing?”

Wat is je droom?
Toen ik in juli 2016 in een wat rustiger vaarwater terecht was gekomen en merkte dat ik niet meer genoeg voldoening uit mijn werk alleen haalde wist ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik besloot te starten met de opleiding tot life coach en een nieuwe droom/doel was geboren.
Als life coach hoop ik anderen te kunnen helpen en inspireren al het mooie uit het leven te halen. Mijn droom is (part-time) werken aan, en voor, mijn eigen coachings (en muziektherapie) onderneming.

Hoe kwam je erachter dat dit een droom van je was?
Het besluit om de life coach opleiding te gaan volgen heb ik o.a. genomen na het maken van een vision board. Het verhaal achter dit vision board kun je hier lezen.

Welke tips geef je mijn lezers voor het achterna gaan van hun droom?
Durf de eerste stap te zetten! Het werken aan je droom is de enige manier om je droom werkelijkheid te laten worden. Iedere stap, groot of klein, is er een! Geloof in jezelf en vertrouw op je gevoel!

Heb jij nog een uitspraak of quote die je wilt delen m.b.t. je droom?
Dat is de quote uit mijn vision board: Find out what your gift is and nurture it. Deze quote deed me beseffen wat ik graag wil gaan doen: mensen helpen door middel van coaching. Hierdoor zet ik mijn sterke kanten in om andere te helpen nog meer uit hun leven te halen.

Daarnaast omschrijft de quote een coachthema dat me erg aanspreekt. Namelijk mensen helpen bij het onderzoeken wat ze willen, wat hun drijfveren zijn, waar hun passie ligt en wat hun sterke kanten zijn.

Heb je een (coachings- gerelateerde) vraag? Stuur me gerust een mailtje: ilvycoacht@gmail.com

Lieve Ilvy, heel erg bedankt voor je inspirerende bijdrage. Mooi om te lezen dat je zo blij bent om andere mensen op deze bijzondere manier te kunnen helpen.

Heb jij ook een grote droom? En wil je deze delen in deze rubriek Dromen is het halve werk? Stuur dan een emailtje voor de vragenlijst en overige informatie naar contact@iliveformydreams.com en wie weet verschijnt jou artikel hier wel over een tijdje!

8 reacties op “Dromen is het halve werk met Ilvy #10

 1. Mooi dat jij het zo hebt kunnen combineren.

  Vraag ik mij wel af, wat je doet als iets toch onmogelijk blijkt, ik moet DE coach nog vinden die mij werkelijk vooruit kan helpen, tot nu toe, krijg ik telkens, sorry, we kunnen je niet verder helpen, zoek het maar uit, hahahaha

  X

  1. Hoi Morgaine,

   Wat vervelend om te horen dat je (nog) geen fijne ervaring gehad hebt met coaching. Als coach kan ook ik je helaas geen oplossingen aanbieden. Maar ik kan je wel ondersteunen in je zoektocht naar oplossingen. Stuur me gerust vrijblijvend een mailtje. Misschien kunnen we samen wel het verschil voor je maken! Ik zou het in ieder geval een eer vinden als ik samen met jou de uitdaging aan mag gaan. It’s up to you, liefs Ilvy

 2. Wat ontzettend mooi dat je op deze manier met je droom bezig bent. Ik hoop dat je onderneming een succes wordt en wens je veel succes en plezier toe als lifecoach!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *