If you have a garden and a library, you have everything you need | Over onze tuinplannen.

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Fonteyn

Het is zover! De plannen voor onze vernieuwing van de tuin staat in volle steigers. Ik ben zo ontzettend blij dat we de tuin gaan aanpakken. Het is 1 grote chaos aan verschillende stenen, verschillend hekwerk en… het is net een oerwoud geworden met onkruid. Je zou bijna denken dat er bomen in mijn tuin staan…

Hoe onze tuin er met de koop uitzag zo’n 7 maanden geleden? (foto’s van Funda)
Zo:Hoe hij er nu uitziet? (foto’s ’s avonds gemaakt)
Zo dus.

Een gevalletje: Daar moet wat aan gedaan worden. En zo gaat dus geschieden. Toevallig heb ik iemand in de familie die het kan doen, super fijn! Zodat je ook echt weet dat het goed zit. Daarnaast gingen we enkele weken geleden het weekend stenen en een nieuwe schutting uitzoeken. Super leuk om te doen en zoals wij zijn waren wij er binnen een paar minuten uit haha.

Het volgende is het geworden:

Het gaat om de grote licht grijze stenen met die zwarte rand erom heen. Leek ons super mooi! En dan bedoel ik álles betegelen. We willen alles dichtgooien en wat mooie sierpotten neerzetten in de tuin. Die kocht ik ook al, aangezien er een opening van een winkel was met heel erg veel kortingen. Altijd handig! Verder geen poes-pas in de tuin aangezien we beide gaan groene vingers hebben.

Ook kozen we een nieuwe schutting, deze:

Het is allemaal van goede kwaliteit, en dan ook iets duurder. Echter willen we het in 1 keer goed doen, aangezien we de tuin voorlopig even wat jaren willen laten voor hoe hij is. Daarnaast willen we de tuin wat verlagen om zo houtrot te voorkomen bij onze kozijnen en daarbij ook een stukje privacy terug in de tuin met een hek. Nu hebben we deels geen hek en deels lage hekjes. Het lijkt me super fijn onze tuin gewoon afgeschermd te hebben en zo lekker te kunnen genieten van onze grote tuin.

Daarnaast waren we aan het kijken voor tuinsets. Het lijkt me echt heerlijk om in de tuin te zitten in het zonnetje, met een theetje en een boek erbij. Ik zie mezelf al helemaal zitten. En pfhoe wat een hoop keuze! Het idee is in ieder geval om een steigerhouten bank en tafel te maken, zodat we heerlijk in de tuin kunnen eten.

Niet meer op een klapstoeltje op het balkon, zijwaarts omdat je anders niet normaal kan zitten. Ons oude balkon was erg smal en kon je nétaan met 2 stoelen op (schuin zittend met je benen) en een klein klap tafeltje tussenin. Ik kan nu al genieten van het vooruitzicht om lekker samen te kunnen eten in de tuin. Ik kijk nu al uit naar de zomer! Proost!

Hebben jullie een tuin & échte groene vingers?

20 reacties op “If you have a garden and a library, you have everything you need | Over onze tuinplannen.

 1. Dat wordt vast prachtig! Ik ben ook voor betegelen en mooie potten met planten (veel potten!). Ik heb nu een ienieminie balkonnetje met één loungebankje en één passiebloem. Stelt niks voor maar ik zit er graag.

 2. Mooi die plannen. Ik ben zelf afkomstig van het platteland, bij m’n ouders hebben ze een hele grote tuin. Zelf heb ik gekozen voor een gemeenschappelijke tuin en toch ben ik best tevreden met die keuze. Ik kan ook blij zijn als anderen daarin hun droom hebben gevonden. Zo ook voor jou! Nog heel veel plezier ermee.

 3. Wauw wat tof al de plannen voor julie tuin! Ben benieuwd hoe er straks uit gaat zien!! We hebben niet echt plannen voor onze tuin 🙂

 4. Oh wat een super vooruitzicht! Wij hebben ook een strakke, grijze voor en achtertuin en alles dicht betegeld. En nee, geen groene vingers bij mij. Bléh..

 5. Ja, zo fijn, een tuin! Ik geloof ook echt niet dat ik gelukkig zou worden in een flatje. Ik zou onze tuin niet meer willen missen.

 6. Zo’n groene vingers heb ik niet, maar we hebben wel een vrij grote tuin die we nog moeten herinrichten. Alleen is dat nu dus geen prioriteit hier ?
  Mijn man is meer de persoon met de groene vingers. Hij kan zich echt uitleven in de tuin!

 7. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Nee ik heb geen groene vingers, mijn man is verantwoordelijk voor de outdoor projects ikke voor de indoor haha.

 8. Leuke plannen, ben benieuwd hoehet gaat worden.
  Je moet je tuin natuurlijk ook niet alleen mooi maken, maar ook praktisch.
  Ik heb geen tuin, alleen een heel klein balkonnetje met twee balkonbakken met wat plantjes erin en een grote emmer met wat groentes erin. Ik vind het erg leuk om te zien hoe dat allemaal groeit!

 9. Ziet er fantastisch uit, die schutting is prachtig en ja kan ik mij helemaal voorstellen als je echt zo’n klein balkon hebt gehad, ik heb dan nog redelijk ruimte op de mijne, alleen valt er een stuk weg omdat de deur in de weg zit, hahaha die slaat naar buiten open dus je hebt wat verlies, maar goed, ik klaag niet, omdat ik er ooit zelfs een kinderbadje had staan van 1.80 breed/rondte, dus uhhh 😉

  Ooit hoop ik ook een tuin te hebben, hoeft niet eens zo groot te zijn, maar groot genoeg om mijn groene vingers aan de slag te kunnen laten gaan 😀

  X

 10. Oh heerlijk een tuin. Wij huren nu elke half jaar/jaar een huis ivm werk van mij riend in het buitenland hebben eigenlijk nog nooit een tuin gehad. Ik verlang echt zo naar een eigen plekje. Komt vast wel een keer?

 11. Ziet er mooi uit! Ben heel erg benieuwd naar het resultaat! Hahah, ja dat onkruid groeit hier ook echt als kool, al proberen we het wel een beetje bij te houden. De tuin moet bij ons ook helemaal aangepakt worden, maar ik denk dat dat eerder iets is wat we volgend jaar dan dit jaar gaan doen. Voor nu hebben we een lekkere tuinset en kunnen we wel al heerlijk van het zonnetje genieten in de tuin 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *