Dromen is het halve werk met Zo simpel is dan geluk #9

Ik kreeg heel wat toffe aanmeldingen bij deze nieuwe rubriek Dromen is het halve werk. Bij deze de start van een nieuwe rubriek: Dromen is het halve werk. Iedereen heeft wel een droom. Sommige zijn misschien groot andere juist klein. Hoe wil jij je droom verwezenlijken? Of wil je altijd erover blijven dromen? Of heb jij je droom al waargemaakt of heb je iets anders m.b.t. dromen wat je graag wilt delen? Dan is dit de rubriek voor jou.

Vandaag de blog eigenaresse van Zo simpel is dan geluk, over haar persoonlijke droom/wens.

Dromen. Ik denk dat iedereen ze wel heeft. De een komt uit, de ander helaas niet. Het is fijn om te fantaseren en na te denken over wat je graag wilt bereiken. Te dromen over mooie dingen die je zou willen doen, zonder dat je rekening hoeft te houden met dingen die je juist beperken.โ€ฏ

Vaak lees je dat mensen de mooiste dromen hebben. De een wil graag verhuizen naar het buitenland, de ander wil graag een boek schrijven. Het opzetten van een eigen bedrijf of vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Het zijn allemaal dromen die ik veelvuldig voorbij zie komen. Heel erg mooi om te lezen en nog mooier om deze mensen hun droom ziet verwezenlijken.

Het was altijd mijn droom om kinderarts te worden. Mijn kleine neefje werd al jong ernstig ziek (kanker) en hoewel dat heel erg moeilijk was heeft het mij ook geรฏnspireerd. Elke keer weer dat ik op de kinderafdeling rond liep en al die ernstig zieke kinderen zag, brak mijn hart en wilde ik maar al te graag iets voor hen doen. Kinderarts worden was dan ook mijn grote droom.

Gelukkig is mijn neefje er helemaal bovenop gekomen. Zelf ben ik echter chronisch ziek geworden, waardoor een baan als kinderarts helaas niet haalbaar is. Een droom die uit elkaar spatte.

Inmiddels heb ik geaccepteerd dat ik chronisch ziek ben en heb ik er vrede mee gesloten dat mijn droombaan niet haalbaar is. Ik werk nu als doktersassistent en hoewel de uitdaging niet heel groot is, ben ik allang blij dat het haalbaar is om te werken. In dit werk kan ik mijn hulp verlenen en dat maakt mij heel erg blij. Ik vind het zo fijn om iets voor een ander te kunnen doen.


Plaatje gemaakt door Zo simpel is dan geluk

Een droom die ik echter altijd heb gehad en nog steeds heel erg graag wil realiseren is het stichten van een gezinnetje. (Waar blijft mijn prins op het witte paard?!) Het lijkt me echt zo mooi om samen met een lieve vriend (of man, dat maakt mij niet veel uit) en kinderen een gezin te vormen. Het liefst had ik al jong moeder willen worden (als deze mogelijkheid mij รผberhaupt gegeven is, want het krijgen van een kind is niet vanzelfsprekend), maar dat is er niet van gekomen. Wel hoop ik ooit een kindje in mijn armen te kunnen sluiten. Huisje, boompje, beestje. Zo ontzettend simpel, maar wat lijkt dat me ontzettend fijn!

Als jullie toevallig mijn prins op het witte paard zien? Stuur hem dan even naar mij toe!

Lieve Zo Simpel is dan geluk, heel erg bedankt voor het delen van de onbereikbare droom. Mooi dat je een baan hebt gevonden die je blij maakt en toch op een andere manier mensen laat helpen. Ik hoop dat de prins op het witte paard gauw langs komt galopperen!

Dit is de laatste ingeplande Dromen is het halve werk. Laatste kans om dus mee te doen en volgende week online te komen. Zit onderstaand bericht om mee te doen!

Heb jij ook een grote droom? En wil je deze delen in deze rubriek Dromen is het halve werk? Stuur dan een emailtje voor de vragenlijst en overige informatie naar contact@iliveformydreams.com en wie weet verschijnt jou artikel hier wel over een tijdje!

16 reacties op “Dromen is het halve werk met Zo simpel is dan geluk #9

 1. Mooie droom en ik hoop dat deze droom uit mag komen. Elke dag is weer een stapje dichterbij je droom ๐Ÿ™‚

 2. Wat jij graag wilt, is mij gegeven ooit, al jong kinderen, alleen de partner is helaas niet gebleven ๐Ÿ˜‰

  na 6 jaar besloot hij een ander toch leuker te vinden, maar ik wens het voor jou, dat jij de prins op paard snel mag ontmoeten, want inderdaad, het kan dan ook nog even duren allemaal, kennis maken, iets opbouwen samen bla ๐Ÿ˜‰ De droom kan simpel lijken, maar is vaak niet zo heel simpel.

  Net als in handwerk, wat zo simpel lijkt, is vaak het meest moeilijk om te maken, of dat nu in schilderingen is, haken, breien of houtbewerking.
  X

 3. Wauw…. toch nog wel soort van je droom kunnen waarnemen… Niet helemaal maar ja wel in de richting! Mooi om te lezen!!
  Als ik hem zie stuur ik wel door ๐Ÿ™‚
  Ik heb echt een droom…. en ik zou er alles willen doen om het waar te maken!

 4. Wat ontzettend mooi dat je via een omweg en op een andere manier toch een stukje van je droom hebt kunnen waarmaken. Ik ga hard voor je duimen voor die prins op het witte paard. Het zou zo leuk zijn als die voorbij komt rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *