‘Het begin van je dag’- Tag

Tijd voor een tag! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een tag invulde, daar werd het dus zeker tijd voor. Het leek me leuk deze ‘Het begin van je dag’ -tag in te vullen, oorspronkelijk bedacht door Fleur. Want hoe laat gaat mijn wekker eigenlijk, ontbijt ik echt elke dag en heb ik eigenlijk ochtendrituelen? Je leest het allemaal (en nog meer) hieronder.Hoe laat gaat de wekker?
Mijn wekker staat 3 dagen in de week op 05:55 en 2 dagen in de week op 07:10.

Snoozen of meteen naast je bed?
Ik snooz meestal mee met M, die een half uur zijn wekker laat gaan tot 05.55. Mijn wekker staat dan aan en ik ga dan meteen uit bed. De andere dagen blijf ik tot 07:10 liggen.

Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt?
Mijn wekker uitzetten. Plassen. Me aankleden & de katten verzorgen.

Word je uit jezelf wakker of heb je daar een wekker voor nodig?
Ik zet wel altijd mijn wekker maar wordt vaak uit mezelf wakker. Ik heb een vast ritme qua vroeg opstaan door de weeks. Dit zet zich door in weekenden en in vakanties.

Koffie of thee?
Uiteraard thee als echte theeleut. Daarnaast lust ik geen koffie. Mijn dag start dan ook altijd met een fijn bakkie thee.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd over?
Ik ontbijt altijd met een gezonde cracker. Daarnaast eet ik de vroege dagen altijd mee op werk met de kinderen. Meestal 3 boterhammen met kipfilet.

Douchen of in bad?
‘sochtends geen van beide, daar neem ik de tijd niet voor. Dan zou ik nóg vroeger op moeten staan mij niet gezien. Ik douche (wij hebben geen bad) altijd na werk. Heerlijk schoon worden na een (zweterig)dagje werken.

Hoeveel tijd heb jij nodig voor je make-up of je haar?
Bij elkaar genomen denk ik 20 minuten/half uurtje. Ik doe 3 verschillende producten in mijn haar, doe mijn ogen, BB cream & poeder. Bind mijn haren samen en doe mijn sieraden om.

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?
Wekker uit. Opstaan. Plassen. Aankleden. Katten doen (water/eten/bak), Make-up/haren doen. Soms ruim ik de vaatwasser nog uit of vouw ik de was op. Ik maak het bed op en ga dan meestal de deur uit richting werk.

Hoe laat ga je/ gaan jullie de deur uit?
M. gaat 06:10 de deur uit, ikzelf ergens rond 07:40/07:45. Zo heb ik ruim de tijd om alles te doen en hoef ik me nooit te haasten.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?
Langzaam rijdend verkeer. Maar dat is niet alleen vervelend in de ochtend, maar wel éxtra vervelend 😉 Dat je een tractor voor je hebt of iemand die 40 gaat rijden waar je 60 mag.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?
Sta gelijk op, blijf niet liggen en doe wat productieve dingen. Zo ben je gelijk wat meer wakker. Oh en een bak thee (of in sommige gevallen voor mensen koffie) doet ook wonderen.

Hoe laat sta jij elke dag op?

Bron van deze tag

29 reacties op “‘Het begin van je dag’- Tag

 1. Leuke tag, deze kende ik nog niet! Oh wat gaat je wekker vroeg 3 dagen! Ik moet er spontaan van gapen. Ik ben dus helemaal geen ochtendmens en zou van dat tijdstip chagie worden en ook van langzaamrijdend verkeer 😀

 2. Leuk en interessant om te lezen! Wat goed dat je zo vroeg opstaat en ook meteen uit bed komt, dat lukt mij nog steeds niet :’) Het liefst sta ik ook ruim op tijd op om lekker rustig aan te kunnen doen en niet te hoeven haasten… moet toch wat harder m’n best gaan doen denk ik, haha.

 3. Dit is een leuke tag, wie weet pak ik deze weer eens mee, ik zat mij laatst al te bedenken dat ik ze amper tegen kwam de laatste maanden, tags… op de spring tag na, hahaha

  Hoe laat sta ik op, is elke dag verschillend, als ik naar fysio moet, vroeg… tussen 6 en 7 uur… anders nul wekker en gelukkig is mijn werk meestal wat later op de maandag na, dan om 7 uur tot 8 uur… dan moet ik om 10 uur ongeveer weg.

  X

  1. Ik denk dat deze wel erg lang blijft staan, want ben niet eerder zo tevreden over een header geweest 🙂 Leuk, lijkt me erg tof om te lezen over jou ochtenden.

 4. Erg leuke tag!

  Wat staat iedereen vroeg op! Ik heb al moeite met mijn wekker om 6.45 haha… Wel ga ik er altijd direct uit, want als ik nog ga snoozen dan wordt ik alleen maar beroerder wakker. Gewoon hup direct het licht aanknallen en de beentjes uit bed zwaaien, hoe moe ik ook ben…

 5. Leuk om te zien! Ik ben ook wel een ochtendmens, maar jij gaat er echt vroeg uit! Ik sta meestal om 06.45 op en vertrek tussen 08.00 en 08.30. Afhankelijk van mijn afspraken 🙂 Dan heb ik ’s ochtends nog even de tijd om met mijn blog bezig te zijn.

 6. Ik sta om 06.15u op en snoozen ken ik niet. 😉 In het weekend moet ik altijd bijslapen, al kan dat nu eigenlijk niet meer (al heb ik het wel nodig).

 7. Leuk stukje zo!
  Door de week sta ik vaak om 6:45 op en 7:45/7:55 de deur uit. Een dag in de week om 5:30.
  ’s Ochtends is het vaak even mijn momentje. Rustig opstaan, ontbijten, haar en make-up doen, katten eten geven en soms nog wat extra klusjes als het kan.

  High five! Ik ben dus niet de enige die nog steeds geen koffie lust xD met bijna 27 jaar op de teller.

 8. Leuke tag! Ik sta als ik moet werken om 6.15 op. Doordeweeks op mijn vrije dagen tussen 6.30 en 7.00 en in het weekend blijven we liggen tot een uur of 7.30/8.00. Mijn zoontje wil nooit zo uitslapen helaas 😉

 9. Door de week sta ik om 6u30 op en ik ga net als jullie ’s avonds na het werk douchen. Wel was ik nog mijn haar ’s morgens, maar dat duurt minder lang dan wanneer ik mij nog moet douchen 🙂 Op vrije dagen of vrij weekend sta ik om 8u30 op. Ik probeer niet meer superlang te blijven liggen in mijn bed, anders heb ‘k moeite om ’s avonds in slaap te vallen. Iets waar ik vroeger allemaal geen last van had :/

 10. 05.55 klinkt echt zo vroeg! Ik sta meestal om 06.30 of 07.00 op en ga dan veertig minuten later de deur uit. Vroeger stond ik echt maar een kwartier voor ik weg moest op (ik ontbijt niet thuis). Ik zou dat nog steeds kunnen, maar ik heb ontdekt dat ik het toch lekkerder vind om iets meer de tijd te nemen.

 11. Wanneer ik opsta is afhankelijk van mijn werkuren. Bij een vroegdienst sta ik op om 6u, vertrek ik om 6u35 en start ik om 7u met werken. Wanneer ik een onderbroken dienst heb, sta ik op om 6u30, vertrek ik om 7u10 en start ik om 7u30 met werken. Bij een laatdienst blijf ik meestal liggen tot 9u30 omdat ik maar om 11u30 op het werk moet zijn. Op vrije dagen durf ik wel eens geen wekker te zetten.

 12. Wat super leuk om deze tag te lezen!! Leuk om je ochtend rituelen te lezen!! Jullie staan best wel vroeg op zeg!
  Even opslaan deze tag! 😀

 13. Wat een leuke tag! Heel herkenbaar trouwens, ik douche ook niet ’s ochtends. Ik hou van lange douches dus daar ga ik ’s ochtends echt niet nog meer tijd voor uittrekken. Wel fris ik me altijd even op.

 14. Wat een leuke tag Saskia, zo krijg je meteen een goed beeld van jouw ochtendjes! 🙂 Misschien ga ik deze tag ook nog wel invullen. Omdat ik zo’n verschillende diensten draai in een week, sta ik vaak op verschillende uren op, verschillend van 5u tot 9u.

 15. Toen ik werkte ging de wekker om 5 voor 7. Vriend moet wel iets na zevenen eruit. Maar ik kon altijd blijven liggen tot kwart over 7. Heel relaxed. Nu ik weer (tijdelijk) thuis ben staat de wekker om half 9.

 16. Leuke tag, die ga ik onthouden! ik sta meestal op tussen 6.15 en 6.30. Mijn wekker gaat om de eerste tijd, maar ik ben wel een snoozer. Stom eigenlijk, want ik weet ook hoe goed het me doet om meteen op te staan.

 17. Oh wat een leuke tag! Die ga ik ook overnemen? ik probeer sochtends altijd de meeste hushoudelijke klusjes te doen. Dan kan ik de rest vd dag een beetje genieten.stofzuigen doe ik altijd wel aan het einde vd dag ivm een klein kind en knoeien haha! Fijne dag gewenst!

 18. Leuk om dit te lezen! Wat sta je vroeg op! Ik ben best wel een ochtendmens, maar kan gelukkig een halfuurtje langer blijven liggen 😉 Goede tip om de dag meteen productief te beginnen. Dat probeer ik ook altijd te doen en het werkt echt.

 19. Hey Sas,

  Super leuke tag! Leuk om te lezen hoe jouw ochtend eruit ziet 🙂 . Je staat iets later dan mij op, ik sta altijd om 5:45 uur op 🙂 . Deze tag ga ik opslaan, wil ik ook zeker eens gaan invullen hihi.

  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *