7 redenen om echt eens naar Londen te gaan!

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat ik echt super verliefd ben op Londen. Voordat ik er was geweest had ik er al een gevoel bij, die volkomen juist was toen we er eindelijk liepen. 2 keer ben ik er geweest, in 2011 en 2016. Lees hier ons laatste fotoverslag. Het was een extra bijzondere reis, aangezien wij de dag nadat we terug waren gekomen ons appartement éindelijk verkochten en een bod konden doen op het huis waar ik dit nu in zit te typen. Een reis met een goud randje.

Maar wat vind ik nou zo bijzonder aan Londen? Hieronder een 7 tal redenen waarom ik zeker vind dat je Londen eens bezocht moet hebben. En 2016 was voor ons zeker niet de laatste keer dat we er zijn geweest…

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

“A bad day in Londen is still better than a good day anywhere.”

De sfeer

Ik vind er een super prettige sfeer hangen. Het is net even anders dan andere plekken die ik heb bezocht (hoewel dat er niet veel zijn) Het links rijden, de rode dubbeldekkerbussen, de zwarte Londense taxi’s en die super toffe brievenbussen & telefooncellen. Het heeft wat.

De bezienswaardigheden

De eerste reis liepen we als kippen zonder kop rond, de 2de reis maakte ik een bucketlist voor bezienswaardigheden die ik graag wilde zien. Hoewel we niet alles hebben gehad, is het merendeel gezien. Het is zo divers en ik raak er eigenlijk nooit uitgekeken.

Engelse thee

Deze kon als theeliefhebber natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ik vind de Engelse thee super lekker (ik koop in Nederland ook Engelse thee in dit winkeltje) en hoe het word geserveerd vind ik ook erg tof. Op deze onderstaande manier dus. Hoe tof is dat? Je haalt de tuit eraf en je kan je thee eruit schenken in het mega grote kopje.

Paradijs voor eekhoornliefhebbers

Oh dit is zeker een groot pluspunt aan Londen: eekhoorntjes everywhere! Ik heb me dan ook dik vermaakt, vooral de afgelopen reis naar Londen. Ik kocht een zak met nootjes en vertrok naar het Hyde Park, waar we om de hoek zaten met ons hotel. Geweldig hoe tam deze beestjes zijn. Gewoon gevoerd uit mijn handen, prachtige foto’s en filmpjes als herinnering.

De metro stations

Zo handig je kan er werkelijk waar overal mee komen. Alles is voor je uitgekauwd, ideaal aangezien ik geen enkel richtingsgevoel ik heb. Dus als ik er makkelijk in mijn eentje me wegwijs kan maken, kan jij het zeker! Mind the gap, hoor je op elk perron & in de metro kan je de kaart ook zien en er wordt omgeroepen waar je bent.

Winkeltjes

De winkeltjes vind ik ook altijd zo leuk! Het is soms echt een bij elkaar geraapt zooitje waar je dan tussen moet zoeken. Ik hou er wel van: klein een compact en eigenlijk helemaal vol gestouwd met spullen. Londense spullen. Ik kan me er uren in vermaken.

Het Britse accent

Altijd al wat mee gehad ook in films & series. Geweldig vind ik het Britse accent. Het heeft iets romantisch en ik kan er echt uren naar luisteren. Net als het Ierse accent wat ik ook al zo tof vind.

Ben jij wel eens in Londen geweest? Heb jij een voorliefde voor een stad/land?

25 reacties op “7 redenen om echt eens naar Londen te gaan!

 1. OOh ik zou zeker graag weer terug willen!
  Ben er nu twee keer geweest. De eerste keer met mijn vriend. We hebben samen de bekende plekken en dingen gezien. Maar eigenlijk veel te weinig.
  De tweede keer was een korte trip naar een vriendin die toen in London zat. Was iets minder geslaagd. De dag dat ik naar huis ging wilde ik nog shoppen in de stad. Helaas vond het OV het nodig om juist in de stad te staken… 🙁 Toen ben ik wel bij Nation History Museum geweest (super mooi van binnen en nog lang niet alles van gezien) en Imperial War Museum.

 2. Hier staat Londen ook nog op het lijstje! 🙂 Lijkt me heel fijn als citytrip en hoor er eigenlijk alleen maar goede verhalen over!

 3. Ik hou ook zo van Londen! Hopelijk ga ik er weer eens naar toe, al is mijn vriend niet zo van de stedentrips helaas…

 4. Heel lang geleden, met mijn studie ben ik een weekje naar Londen geweest. Sindsdien bekijk ik met veel plezier je enthousiaste blogjes en foto’s van Londen. Het idee is er wel om ooit nog eens naar Londen terug te gaan met Chris, maar wanneer geen idee..

 5. Ik kan wel 100 redenen bedenken om naar Londen te gaan! Wat houd ik van die stad. Het is altijd een thuiskomen als ik daar ben. Ik vind het leuk om te lezen dat jij er ook zo enthousiast over bent.

 6. Ik ben een keer in Londen geweest en het was toen zo koud en ik zou nu graag een keer willen gaan in het voorjaar of in de nazomer. Het is een prachtige stad!

 7. Super leuk is Londen!!! Ik zou zo snel weer terug willen!! En inderdaad die eekhoors bij Hyde park! Vind ze geweldig!
  Leuk artikel over londen!

 8. Ik was 2015 voor de eerste keer in Londen en wil er dit jaar sowieso nog een keertje naartoe gaan! Zo een leuke stad… 🙂

 9. Ik schaam me bijna om te zeggen dat ik nog nooit in Londen bent geweest. Ik wil er zelf echt heel graag naar toe, wie weet ooit 🙂 .

 10. Londen wil ik ook nog eens naartoe. Pluspunt is dat het relatief dichtbij is en ze spreken er Engels (duh, Haha).
  Wij zijn vlak voor de kerst in 2014 in New York geweest. En dat was echt zo tof! Ga zeeeeeker nog eens terug met mijn gezin 🙂

 11. Oooh leuk dit komt voor mij op precies het goede moment: over iets minder dan een maand ga ik voor het eerst in mijn eentje naar Londen! Zo zo spannend maar ik heb er nu helemaal vertrouwen in dat ik het leuk ga hebben daar! 🙂

 12. Ik ben er meerdere keren geweest, Michael nog nooit. Maarrrr! Er staat een weekendje Londen op het programma! Nog niet geboekt, wel heeel veel zin in!

 13. Zelf ben ik 1x in Londen geweest en ik vond het geweldig. Vooral de rondleiding door de Towerbridge staat in mijn geheugen gegrift. Toch houd ik zelf meer van New Castle en de overtocht naar deze stad heb ik dan ook al veelvuldig gemaakt.

 14. Nee ik ben er nog nooit geweest, en toch schijnt London binnen Groot Brittanië weer anders te zijn dan dat je al naar andere steden gaat. Zelf heb ik de highlands natuurlijk op mijn verlanglijstje, als eerste naar Dornoch 😉

  X

 15. I hou van Engeland! Over twee weken ga ik weer! Yeah. Het is zo n geweldig land. En de sfeer is super. En er is inderdaad zo veel te zien en te doen.

 16. Wat een leuk artikel met een paar punten waar ik me helemaal in herken. Ik ben nu twee keer in Londen geweest en ben ook groot fan! Die gezelligheid, de grote theepotten, de fijne bereikbaarheid…alles kan ik aan deze stad waarderen! Ook fijn vind ik het trouwens dat Londen eigenlijk zo dichtbij is. Binnen drie kwartier ben je er al met het vliegtuig.

 17. Ik ben in 2016 in Londen geweest en dat vroeg zeker om meer. Volgende keer zou ik graag in Shoreditch verblijven, want die wijk had een gezellige sfeer vond ik. Ik zou ook nog graag een echte afternoon tea gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *