Dromen is het halve werk met Romy #4

Ik kreeg heel wat toffe aanmeldingen bij deze nieuwe rubriek Dromen is het halve werk. Bij deze de start van een nieuwe rubriek: Dromen is het halve werk. Iedereen heeft wel een droom. Sommige zijn misschien groot andere juist klein. Hoe wil jij je droom verwezenlijken? Of wil je altijd erover blijven dromen? Of heb jij je droom al waargemaakt of heb je iets anders m.b.t. dromen wat je graag wilt delen? Dan is dit de rubriek voor jou.

Vandaag is Romy aan het woord over haar droom: alles wat met schrijven te maken heeft. Ze wil graag haar vingers razendsnel over mijn toetsenbord laten vliegen en hiermee mensen inspireren, interesseren en vermaken.

Hoi! Mijn naam is Romy, ik ben 23 jaar oud en ben net afgestudeerd in Nederlands/taalwetenschap. Ik woon samen met mijn ouders, broertjes en onze beestenbende onder de rook van Amsterdam. Momenteel werk ik vanuit huis als redacteur en loop ik stage bij een uitgeverij. De rest van mijn tijd gaat op aan solliciteren en aan bloggen, mijn grootste hobby. Ik blog op Vaker Vrolijk en schrijf daarvoor over positiviteit, persoonlijke groei en alles wat mij vrolijk maakt.

Mijn droom

Ik kan me het moment nog goed voor de geest halen. Het was een tekenles in de brugklas. We moesten een tekening maken van wat we later wilden worden. Ik tekende mezelf met een mooie pen in mijn ene hand en een volgeschreven vel papier in de andere hand. Later wilde ik schrijfster worden. Of journalist. Of redacteur. Als het maar iets zou zijn dat met schrijven te maken heeft. Inmiddels ben ik 23, net afgestudeerd en hard op zoek naar werk. En na al die jaren is die droom nog steeds heel groot.

Verdwenen droom?

Toch is mijn droom een tijdje weggeweest. Ik heb een research master Taalwetenschappen gedaan en heb tijdens mijn hele studie veel onderzoek gedaan. Al die jaren dacht ik dat ik zou willen promoveren of op de universiteit zou willen werken. Toch veranderde er langzaamaan iets toen het einde van mijn studie in zicht kwam. Ik ging als bijbaantje teksten redigeren en begon mijn eigen blog. Daardoor was ik elke dag bezig met schrijven, creatieve ideeën bedenken en vooral heel veel spelen met taal. Dit was wat ik wilde. Niet over tien of twintig jaar, maar nu meteen.

100% gaan voor mijn droom

Met mijn blog is al een groot deel van mijn droom in vervulling gekomen. Ik heb nu mijn eigen plekje op het wereldwijde web waarop ik dagelijks met taal kan spelen. Een online kladblok dat nog door mensen wordt gelezen ook. Dat is al een droom op zich die in vervulling is gegaan. Daarnaast ben ik hard aan het solliciteren op allerlei functies als (web)redacteur, contentspecialist of wat voor naam je er maar aan geeft. Als er maar iets van schrijven bij komt kijken. Ik wil mensen inspireren, interesseren en vermaken. Ik wil mijn vingers razendsnel over mijn toetsenbord laten vliegen en fanatiek stukjes tikken. Dat is wat ik écht wil en waar ik nu voor de volle 100% voor ga.


Foto gemaakt door Romy

Of toch iets anders?

Ik merk dat ik mijn droom om fulltime te schrijven soms iets meer los kan laten doordat ik een blog heb. Ik kan door mijn blog al elke dag bezig zijn met schrijven en dat maakt het iets minder cruciaal voor mij om ook een baan als tekstschrijver, journalist of redacteur te vinden. Toch is dat wel wat ik het liefste zou willen. Van mijn hobby mijn baan maken, hoe tof zou dat zijn? Soms zijn er mensen die me vreemd aankijken als ik vertel dat ik wil schrijven. Er zijn met mijn studie banen die beter betalen en meer aanzien hebben. Maar dat zijn vaak banen waar ik niet écht gelukkig van zou worden. Geef mij een pen of een toetsenbord en ik word vanzelf enthousiast. Hoe leuk zou het zijn om daar de rest van mijn leven iets mee te kunnen?

Mijn advies voor jou

Als jij ook een droom hebt, dan is mijn advies om daar vooral aan vast te houden. Laat je niet van je stuk brengen door wat anderen vinden of zeggen. Houd vast aan jouw passies en aan wat jou energie geeft. Diep van binnen weet je dat vaak wel. Het is jouw droom en die is het waard om achterna te jagen.

Bedankt lieve Romy voor je deelname en je inspirerende droom! Ik hoop dat je nog maar vele leuke en inspirerende artikelen mag typen op je blog. Ik bezoek hem altijd met heel erg veel plezier en je stukjes zijn altijd erg vermakelijk om te lezen. Ik hoop dat je ooit van deze fijne hobby je werk kan maken!

Heb jij ook een grote droom? En wil je deze delen in deze rubriek Dromen is het halve werk? Stuur dan een emailtje voor de vragenlijst en overige informatie naar contact@iliveformydreams.com en wie weet verschijnt jou artikel hier wel over een tijdje!

12 reacties op “Dromen is het halve werk met Romy #4

 1. Ik hoop dat Romy snel een leuke baan als schrijfster of redacteur vind. Als dat haar droom is moet ze er zeker voor gaan, maar dat zal ze wel doen 😉 Fijn om te lezen!

 2. Wat een fijne inspirerend artikel. Had ik net even nodig. Zit momenteel even in een moeilijkere situatie dus dit zet me wel weer aan het denken 🙂

 3. Supermooi stuk Romy! Ik herken het wel voor een flink deel. Ik wilde heel lang Nederlands gaan studeren, vooral omdat ik me dan volop kon verdiepen in literatuur én omdat ik veel zou kunnen schrijven. Maar sinds ik zo actief bezig ben met bloggen en andere vormen van schrijven, is die behoefte weg: ik weet nu dat ik heel graag het onderwijs in wil en dat ik het stukje Nederlands ofwel als docent Nederlands, ofwel als freelance/hobbyschrijver kan toepassen!

 4. Mooi artikel! Dromen volgen kan soms moeilijk zijn, maar zonder dromen is het leven ook maar saai. Dank je wel voor je motiverende woorden.

 5. Ook dit is herkenbaar, dat schrijven, ik ben al aardig op weg, alleen dankzij blog en andere sociale media is de druk van de ketel en komt het wel een keertje 😉

  heel normaal denk ik zomaar!

  X

 6. Zo leuk om mijn verhaal op je blog terug te zien! Dankjewel voor deze fijne rubriek, die me motiveerde om eens over mijn droom na te denken <3

 7. Journalist… ooit wilde ik dat ook nog worden. Helaas ben ik niet zo taalwonder. Wat leuk om te lezen dat je blog al een deel van droom is. Succes met solliciteren naar je droombaan 🙂 .

 8. Want een leuke reeks ik kijk nu al uit naar wie de volgende is! Romy volg ik ook al redelijk lang en ze schrijft inderdaad hartstikke leuk. Je krijgt gelijk een positieve vibe als je op haar blog komt. Leuk ook dat ze haar droom op verschillende manieren probeert te bereiken en met deze mentaliteit komt ze er wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *