Dromen is het halve werk met Sisely #2

Ik kreeg heel wat toffe aanmeldingen bij deze nieuwe rubriek Dromen is het halve werk. Bij deze de start van een nieuwe rubriek: Dromen is het halve werk. Iedereen heeft wel een droom. Sommige zijn misschien groot andere juist klein. Hoe wil jij je droom verwezenlijken? Of wil je altijd erover blijven dromen? Of heb jij je droom al waargemaakt of heb je iets anders m.b.t. dromen wat je graag wilt delen? Dan is dit de rubriek voor jou.

Vandaag Sisely aan het woord over haar droomreis.

Vertel eens in het kort: Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat doe je voor werk/school en heb je een blog? Ik ben Sisely 35 jaar kom uit Noord-Brabant. Ik werk op een dagbesteding (omdat een normale werkplek voor mij niet haalbaar is). Ik heb ook nog een blog Sisely.logze.nl

Er werd mij de vraag gesteld door Saskia waarom een ‘normale werkplek’ niet haalbaar is. Ik vertel jullie er in het kort graag meer over.

De druk die een normale werkplek met zich mee brengt onder andere in productie werk, daar verwachten ze van je dat je door werkt. Dit is op zich al een punt wat voor mij omdat het te vermoeiend zou worden en niet haalbaar zou zijn. Ik heb een handicap met beperkingen waardoor werken op een normale werkplek in mijn geval, niet haalbaar is. Ik zit nu op mijn plek (waar ik gewoon op mijn eigen tempo kan gaan werken) en dat vind ik het aller belangrijkste voor mijzelf, aangezien ik er dagelijks met plezier naar toe ga.

01. Wat is je droom? Dus ik neem jullie mee naar mijn droom. Een van mijn dromen (want ik heb er meer) is een mooie reis maken naar Nieuw-Zeeland. Daar moest ik even goed voor zitten, want doe ik er wel goed aan om er iets over te vertellen over mijn droom? Tenslotte is dat wel iets privé’s wat je deelt, maar ik heb mij hier voor opgegeven en maak hierbij dus graag een uitzondering.

02. Sinds hoelang heb je deze droom al? Deze droom die heb ik al heel lang. Waarom ik deze droom heb, dat vraag ik mijzelf ook elke keer weer af. Het lijkt me prachtig om te zien of het er in het écht ook zo mooi uitziet. Ik zou graag de ‘kiwi vogels’ zien en ik heb gewoon een gevoel bij dit land. Steeds als mensen in mijn omgeving vragen naar welk droomland zou je een keer willen, dan komt dit als eerste bij mij naar boven.

03. Wat wil je gaan doen om deze droom te verwezenlijken? Ik blijf er gewoon van dromen, tot het moment dat hij is uitgekomen. Mocht deze droom toch niet uit komen, dan ga ik gewoon naar dromenland daar komen ze wel uit. Zo kan ik deze droom toch op een bepaalde manier verwezenlijken.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

04. Is je droom nog hetzelfde als vroeger? Zo nee, wat was toen je droom? Mijn droom over Nieuw-Zeeland is niet hetzelfde als ik vroeger had, hoewel ik hem nu wel al een aantal jaren heb. Ik had vroeger een andere droom, ik weet zo een twee drie niet meer welke het was.

05. Is het behalen van deze droom voor jou een ‘must’? Niet zo. Maar eerlijk is eerlijk, het zou wel mooi meegenomen zijn. Anders blijf ik er gewoon over dromen. En via internet kan ik er elke dag naar toe, naar mijn droomland Nieuw-Zeeland. Genieten!

06. Hoe kwam je erachter dat dit een droom van je was? Op een dag kwam dit in eens naar boven, en vanaf dat moment is dit altijd gebleven als een droom.

07. Welke tips geef je mijn lezers voor het achterna gaan van hun droom? Ik hoop dat de dromen die je hebt ooit uitkomen. En anders kun je altijd naar ‘dromenland’ gaan daar komen ze altijd uit.

08. Heb jij nog een uitspraak of quote die je wilt delen m.b.t. je droom? Blijf in je dromen geloven.

Bedankt Sisely, voor het delen van je mooie droom. ik hoop dat jij ooit die mooie reis kan maken richting Nieuw Zeeland. En dat het inderdaad zo mooi (al niet mooier is) dan je denkt!

Heb jij ook een grote droom? En wil je deze delen in deze rubriek Dromen is het halve werk? Stuur dan een emailtje voor de vragenlijst en overige informatie naar contact@iliveformydreams.com en wie weet verschijnt jou artikel hier wel over een tijdje!

12 reacties op “Dromen is het halve werk met Sisely #2

  1. Wat leuk om te lezen. Ik had als kind een wereldkaart langs mijn bed hangen en ik wilde altijd naar Australië, omdat dat het dichts bij mijn hoofd zat. Ik hield er ook spreekbeurten enzo van. Maar inmiddels vind ik dat er nog genoeg te ontdekken is wat iets dichterbij ligt. En Nieuw Zeeland is qua natuurlijk nog mooier dan Australië volgens mij. Maar ik heb wel eens gehoord dat de mensen in Australië weer leuker zijn (van iemand die een tijdje in Nieuw Zeeland heeft gewoond.

  2. Maak er Schotland als eerste van bij mij in het nu, maar je gaat later lezen Sisley, wat mijn droom is ergens, hahaha Nieuw Zeeland staat er inderdaad ook op samen met Australië maar daar heb ik het niet over nog 😉

    Ik hoop dat jouw droom ooit gaat uitkomen, dat wens ik je absoluut toe!

    X

  3. Nieuw Zeeland lijkt mij inderdaad ook een prachtig land! Zo fijn van het internet dat je er gewoon al een beetje naar toe gaan zonder te reizen! Ik hoop ook voor Siseley dat je deze droomreis ooit kan maken!

  4. Wat fijn dat je op de dagbesteding het naar je zijn hebt. Ik ben voor mijn vrijwilligerswerk gericht op de sociale werkplekken, die verdwijnen hier in de omgeving en dat is en groot probleem voor mensen met een arbeids beperking. Mooi verhaal hoor!

  5. Nieuw Zeeland… wow! Mooie droom. Ik hoop dat je droom uitkomt 🙂 . In dromenland hoeft je niet zo ver te vliegen dat is dan wel weer fijn. Ik hou niet van vliegen 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *