10x bijzondere feitjes (die je vast nog niet wist) over mijn blog

1 … dit domein is wel mijn eerste betaalde blog maar hiervoor blogde ik op Sassie88-web-log.nl die helaas niet meer bestaat. Het ging over koetjes en kalfjes. Wat ik ging doen of een dag had gedaan. Geen hoogwaardig repertoire, maar ik beleefde er veel plezier aan het maken van de artikelen. Toen was ik ook altijd al aan het knutselen met mijn layout & headers.

2 … ik ben gaan bloggen om dingen te delen met familie/vrienden die ik wat minder zag of verder weg woonde. Geen insteek om groter te worden, geen insteek om een x-aantal volgers te hebben of betaald te krijgen voor stukjes. Gewoon als dagboek. Voor mezelf. Maar ook voor bekende. Super leuk dus om te zien dat ik zoveel volgers heb gekregen die ook als ‘bekende’ zijn gaan voelen.

3 … dit eigen domein heb ik gekocht door Olga van Daarwaseens. Ik vond haar blog zo tof dat dit me over de streep heeft getrokken een blog aan te schaffen. Echt een hele spannende stap maar heb er geen moment spijt van gehad. Gelukkig kreeg ik fijne hulp achter de schermen van Noeps, die zo lief was met de helpen met FilleZilla (waar ik toen geen kaas van had gegeten)4 … mijn blognaam? Het is een combinatie van quotes van mijn oude favoriete serie Dawson’s Creek en ik ben er na 10 jaar nog steeds erg tevreden mee. Het dekt de lading. Het is uniek en zelf verzonnen. Persoonlijk, iets wat mijn blog ook zeker is. Dromen over het leven staat dan ook centraal, heel toevallig. Zoals mijn Dreamjob reeks, en de nieuwe reeks Dromen is het halve werk plus het delen van de dromen/doelen die ik heb.

5 … mijn aller eerste samenwerking was in 2012 met niemand minder dan grote keten Zalando. Man, wat was ik door het dolle heen toen zo’n bedrijf met mij wilde werken. Inmiddels in deze jaren echt talloze fijne samenwerkingen gehad met verschillende bedrijven. Zelfs ook meerderen samenwerkingen met dezelfde fijne bedrijven.

6 … van al die samenwerkingen heb ik ooit 1 ontevreden bedrijf gehad. Die vond dat het wel erg negatief over kwam, aangezien ik echt niet te spreken was over het product. Vond het toen nog netjes verwoord en heb het laten staan: nadat ik een email terug heb gestuurd over mijn voorwaarden heb ik niets meer vernomen. Daar staat namelijk in dat ik altijd mijn eerlijke mening deel, zowel positief als negatief.

7 … ik nog nooit een blogdip heb gehad? Ik blog al straight 10 jaar. Nee niet dagelijks, maar op mijn eigen manier. Ik heb nooit een pauze gehad of ben zonder inspiratie komen te zitten. Ik ben daar echt zo ontzettend blij mee en de inspiratie is zeker nog lang niet op. Ik heb een hele lijst aan concepten en nog een hoop ideeën die ik de komende jaren wil uitwerken. Ik blijf dus zeker lekker door bloggen.

8 … mijn man af en toe gek wordt van het bloggen? Of lees: van de foto’s en ideeën die ik ervoor maak. ‘Oh maak hier eens een foto van, leuk voor mijn blog’. herkenbaar? 😉 Oh dat is een leuk blog onderwerp. OH…! Need to say more?

9 … ik na al die jaren nog steeds achter het bewust bloggen sta? Ik blijf het een fijn concept vinden dat ik niet alles online deel. Dat ik (plaats)namen, foto’s en mijn werk niet prominent deel met jullie? Hoewel het soms wel jammer is dat sommige foto’s niet te delen zijn hier op mijn blog (en oh zo leuk zijn) blijf ik het fijn vinden in controle te zijn over wat ik wel/niet wil plaatsen. Anoniem bloggen is niets voor mij en zou ik dan ook niet snel voor kiezen. Wel ben en blijf ik bewust dat wat online staat, online te vinden blijft.

10 … dit mijn 1.875ste blog artikel is? *trots* Ik bedoel maar, zoveel schrijfsels die ik heb geschreven en die worden gelezen. Wauw.

Heb jij een leuk feitje te delen over je eigen blog?

bron idee

33 reacties op “10x bijzondere feitjes (die je vast nog niet wist) over mijn blog

 1. Wat leuk om te lezen! Wat heb je al veel artikelen geschreven! Daar kun je zeker trots op zijn! En al 10 jaar 🙂 . Ik lees graag bij je!

 2. Haha, web-log.nl.. Daar heb ik volgens mij ook nog een blog gehad. Leuk om deze feitjes eens te lezen zo. Geeft toch ook weer een andere kijk op je blog leven zeg maar..

 3. Mijn blog ontstond zomaar ineens. In de zwaarste tijd ooit. En kijk nu eens! Leuk om jouw feitjes te lezen.

 4. Heel leuke weetjes over jou en je blog! Fijn om te horen dat je eerlijk durft te zijn over wat je van een product vindt, ongeacht samenwerkingen. Doe zo voort!

 5. Waaauw 1875e blog? Dat is ZO VEEL! Leuk idee trouwens om blogfeitjes te delen. Vind ik erg leuk om te lezen. Wist het allemaal ook nog niet dus dat is extra leuk natuurlijk. 🙂 Je blogt ook al lang zeg!

 6. Super leuk om dit allemaal te lezen. Vind het zo tof en knap dat je al zo lang bent blijven bloggen. Ik blijf het ook bijzonder vinden dat ik je nog ken van de web-blog wereld. En om te zien dat je hier nog steeds bent. Super gaaf. Je mag trots op jezelf zijn.

 7. Wat leuk om te lezen! Je bent een van de weinige bloggers die ik ken die zo zichzelf is, dit straalt je blog echt uit en ik vind het zo gaaf. Keep up the good work!

 8. Leuk en vooral herkenbaar! Ik let ook op wat ik allemaal deel – bijvoorbeeld ga ik de voorbereidingen voor mijn bruiloft niet delen, omdat ik dat gewoon te privé vind. Op reis, in restaurants en weet ik veel waar nog allemaal moet ik altijd blijven staan om foto’s te maken. En ik ben ook zo begonnen – gewoon voor vrienden en familie om iedereen de laatste nieuws te laten weten zonder alles drie keer te vertellen. Toen trouwens nog alleen in het Duits omdat een groot deel van mijn familie en vrienden Duits is, haha.

 9. Woah, 10 jaar bloggen is echt mega lang joh! Goed bezig 🙂 en al die tijd nog geen blogdip. Doe ik je niet na, hihi. Ga vooral zo door!

 10. Waauw al 10 jaar on-onderbroken aan het bloggen! Knap!! Ik heb even een hele lange pauze gehad omdat de host waar ik op zat er mee ophield. Ik begon dan even opnieuw op WordPress, maar ik was het precies wat kwijtgeraakt ondertussen. Nu ben ‘k ondertussen al ongeveer 2 jaar terug begonnen, maar is de manier van bloggen helemaal anders als toen ik zoveel jaar terug ben begonnen. Ik hoop er zelf nog heel lang mee door te kunnen gaan. Ook hoop ik dat jij hier nog lang mee zal kunnen doorgaan, want ik kom steeds met plezier bij je lezen.

 11. web-log… dat is lang geleden joh! Daar ben ik ooit ook begonnen en toen ook inderdaad meer een als een soort dagboek van mijn dagelijkse bezigheden.

 12. Oh wauw, nog nóóit een blogdip gehad! That’s the dream, haha. Denk dat toch wel echt het merendeel daar wel eens last van heeft! Leuke feitjes allemaal!

  1. Ja ik lees er zóveel over. Mensen die (even) stoppen met bloggen. Gelukkig *klopt af* geen last van gehad. Ik blijf inspiratie hebben voor artikelen. Nog steeds ook erg blij dat het allemaal gelezen wordt 😉

 13. Wat een leuke feitjes Sas! Lees je blogs nu ook alweer een tijdje met veel plezier (ook al reageer ik niet heel veel). Zo tof dat je zoveel inspiratie hebt steeds. Kan ik nog iets van leren 🙂

 14. Wat heb je al veel artikelen geschreven dame, wauw! En ik volg je al enkele jaren trouw en vind dat je zo je eigen stem hebt.. dat waardeer en bewonder ik echt ! 🙂

  1. Wow, wat een super lief compliment. Zit hier te blozen achter mijn laptop (en geloof me, mij krijg je niet snel verlegen) Ik probeer het allemaal op mijn eigen manier te blijven doen en zo leuk te lezen dat het gezien en gewaardeerd wordt. Blij<3

 15. Wat mooi om te lezen! Maar vooral uw puntje 6, hierdoor heb ik echt zoveel respect. Dat je eerlijk bent naar ons toe 😉

 16. Leuke feitjes die ik zelfs nog niet wist! Mijn vriend zucht soms ook wel eens wanneer ik iets moet kopen om de foto’s die ik voor mijn blog wil maken moet opleuken. Hij vind dat ik daar voor genoeg “zooi” heb 😛

 17. Wat een mooie ‘mijlpalen’ allemaal! Knap dat je het al zo lang doet zonder blogger’s block, kan me niet voorstellen dat veel bloggers je dat nadoen!

 18. Nummer 7 hier dito, wel heb ik soms even geen tijd of zin om andere blogs te lezen, hahahaha maar produceren lukt elke dag wel als ik zou willen, maar dat doe ik niet, ik vind toch wel, als ik iets neer zet, dat ik dan ook mijn rondje moet maken ergens 😉

  Plus dat ik er even 3 jaar uit ben geweest toen web-log eruit knalde, maar dat had alles te maken dat ik weinig zin had om opnieuw te starten, weer een behind the scenes uit te moeten vinden hoe dat ging werken en doen, waar iedereen naar toe zou gaan verhuizen, bla… Maar ja, het ging toch wel weer kriebelen, dus… voila!

  X

 19. Haha die nummer 8, zó herkenbaar! We gingen gisteren een wandeling maken en mijn man vroeg of de camera nog mee moest. Ik zei ‘Ja natuurlijk, want als ik genoeg foto’s heb kan ik er een blogje over schrijven!’ Haha. Gelukkig helpt hij ook door met ideeën te komen, want ik zit wel eens zonder inspiratie. Zó knap dat je na 10 jaar (echt enorm lang!) nog steeds zoveel leuks hebt om over te schrijven 🙂 Mijn blog bestaat in oktober 5 jaar, dat vind ik al enorm lang!

 20. Dit was leuk om te lezen! En wat goed dat je gewoon ,,echt,, blogt. Ik lees zoveel over bloggers die in een dip zitten, maar jij bent er gelukkig ook 1 die blogt omdat ze het leuk vind!

 21. Wat een leuke weetjes! Heerlijk dat je al 10 jaar zonder blogdip kan bloggen. Leuk al die samenwerkingen. Toch een klein stukje waardering voor wat je doet toch. Ik vind ook dat je niet alles hoeft te delen op Internet. Bepaalde dingen blijven en horen gewoon privé te blijven. Fijne week toegewenst!

 22. Leuk om zo je blog iets beter te ‘leren kennen’! Ik vind je blognaam erg mooi en hij past inderdaad perfect bij een paar rubrieken op je blog. Wat gaaf dat je eerste samenwerking al met Zalando was! Ik vind dat je je samenwerkingen altijd leuk aanpakt, maar vind je blogs sowieso erg leuk om te lezen. Ik hoop dat je nog vele honderden of duizenden blogs zal schrijven, waar wij ook van kunnen genieten 🙂

  1. Bedankt voor je lieve complimenten Romy! Ik probeer altijd mijn samenwerkingen echt op mijn manier te doen en leuk te lezen dat dit dus ook gezien en gewaardeerd wordt door lezers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *