Dromen is het halve werk met Floor #1

Ik kreeg heel wat toffe aanmeldingen bij deze nieuwe rubriek Dromen is het halve werk. Bij deze de start van een nieuwe rubriek: Dromen is het halve werk. Iedereen heeft wel een droom. Sommige zijn misschien groot andere juist klein. Hoe wil jij je droom verwezenlijken? Of wil je altijd erover blijven dromen? Of heb jij je droom al waargemaakt of heb je iets anders m.b.t. dromen wat je graag wilt delen? Dan is dit de rubriek voor jou.

Vandaag aan het woord: Floor, die de aftrap doet van deze rubriek! Haar grootste droom heeft met schrijven te maken. Lezen jullie mee?

Mijn naam is Floor en ik kom uit een dorpje in Friesland. Ik studeer journalistiek & fotografie. Ook heb ik een blog floorflawless.com. Ik ben dus veel met schrijven bezig iets waar mijn droom mee te maken heeft..

Mijn droom is namelijk om een boek te schrijven en uit te geven. Het lezen van boeken is mij met de paplepel ingegoten. Het schrijven van verhaaltjes en gedichten daarentegen heb ik helemaal zelf ontdekt. Toen we eenmaal gedichten en opstellen moest gaan schrijven op de basisschool, was ik helemaal in mijn nopjes. Ontzettend leuk vond ik dat! Mijn verhalen waren nooit af, omdat ik er eindeloos mee door kon gaan en juist omdat die verhalen zo lang waren ten opzichte van mijn klasgenoten, haalde ik er ook altijd hoge cijfers op.

De reden dat ik journalistiek ben gaan studeren is dat ik graag meer met schrijven wilde gaan doen. Een opleiding tot schrijver bestaat niet, je kunt hooguit een cursus fictief schrijven volgen. Journalistiek is natuurlijk wel een totaal ander soort schrijven, maar ik leer hier ontzettend veel van.

Al een paar keer heb ik een poging gedaan tot een boek schrijven, maar vroeger was ik niet zo’n doorzetter. Toch wil ik het weer gaan oppakken, om uiteindelijk toch nog die droom waar te maken. Hier gaat heel wat tijd in zitten en er is ook heel wat doorzettingsvermogen voor nodig, maar ik denk dat als ik eenmaal de smaak te pakken heb dat het wel goed komt.


(bron afbeelding)

Doordat ik regelmatig complimentjes krijg op mijn schrijfsels, lijkt het me erg tof om een tastbaar exemplaar te fabriceren. Die complimentjes begonnen dus al op de basisschool en dat ervaar ik zo nu en dan nog steeds met mijn blog. Mij lijkt het niet alleen leuk om een fictief boek uit de brengen, maar ook een gedichtenbundel. Ik heb door de jaren heen een aantal gedichten geschreven, waar ik nog steeds erg trots op ben. Een van die gedichten heb ik ingestuurd voor een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, waarvan in april de voorronde zal plaatsvinden. Zonder alle complimentjes vooraf, had ik me nooit in durven schrijven!

Wat ik je lezers wil meegeven is dat je niet hoef te schamen voor je dromen en dat als je goed genoeg je best doet je droom uit zal komen (als je wil dat hij uit komt natuurlijk). Zolang je in jezelf gelooft is niets onmogelijk!

Bedankt Floor, voor het delen van je mooie droom. Ik hop dat er ooit een boek van jou tussen alle andere boeken staat in de boekhandels.

Heb jij ook een grote droom? En wil je deze delen in deze rubriek Dromen is het halve werk? Stuur dan een emailtje voor de vragenlijst en overige informatie naar contact@iliveformydreams.com en wie weet verschijnt jou artikel hier wel over een tijdje!

16 reacties op “Dromen is het halve werk met Floor #1

  1. Leuk om te lezen! Een heel boek schrijven, lijkt mij erg lastig trouwens.

    En voor Floor: je kunt natuurlijk ook gewoon zelf iets uitgeven. Je gedichten bijvoorbeeld. Krijg je misschien al wat bekendheid door… Er is een site waar dat kan. Ik kan/mag hier vast geen link plaatsen maar kijk maar eens bij mijnbestseller punt nl

  2. Een mooie droom heb je! Ik hoop dat het je lukt om een boek te schrijven en je je doorzettingsvermogen vind om die helemaal af te maken ๐Ÿ˜‰ Succes alvast!

  3. Jeetje wat een gave droom! Een boek willen schrijven hoor je wel vaker als droom (niet dat het daarom minder waard is!), maar er ook echt aan werken om het te voltooien vind ik zo knap. Ook een gedichtenbundel vind ik heel bijzonder. Veel succes met je droom Floor!

  4. Knap dat je een boek wilt schrijven. Ik zou het niet kunnen. Het kloppend maken van een heel verhaal moet je echt liggen. Succes met het waarmaken van deze droom.

  5. Wat tof dat je van schrijven het liefste je beroep zou maken! Ik herken veel van wat je zegt. Ook ik ben dol op schrijven, maar heb niet echt het doorzettingsvermogen om een heel boek te schrijven. Best jammer soms! Ik ga hard voor je duimen voor de schrijfwedstrijd! Wat stoer dat je hebt meegedaan!

    1. Dankjewel! Ja het is ook niet niks natuurlijk, een boek schrijven heb je niet even 123 gedaan haha! Maar ik denk dat zo’n schrijfwedstrijd me alleen maar meer stimulans geeft om mijn droom te verwezenlijken ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *