Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Van verhuizen in 2016, naar het thuisgevoel in 2017

Een frisse start. 2017 is dat in alle opzichte. Ik heb een nieuw werkrooster, een nieuwe huis met een nieuwe woonplaats en ik ben bewuster met mijn gezondheid bezig. Het afgelopen laatste half jaar van 2016 stond geheel in het teken van verkopen, kopen en verhuizen. Op 23 november 2016 kregen wij die felbegeerde sleutel in onze handen en kon het avontuur beginnen. En het is eigenlijk, na een aantal weken in onze nieuwe woning, pas begonnen.

 photo IMG_20161127_192127_zpso2i9dzeb.jpg

Nieuw ritme/routine

Zowel thuis als op werk heb ik te maken met een nieuwe routine. De eerste dagen in huis, toen ik moest gaan werken waren erg onwennig. Ik liep geloof ik wel 5x ‘s ochtends op en neer om boven wat te doen, dan weer naar beneden te moeten… Tevens op mijn werk heb ik per 9 januari (vandaag dus) een ander werkrooster. Een andere dagindeling, andere werktijden en een andere TSO school. Hoewel ik er erg blij mee ben en er naar uit kijk, moet dit ook nog even slijten. Ik heb er altijd wel last van, veranderingen. Ik merk het aan mijn nachtrust en onrust overdag. Ik ben dus erg benieuwd hoe ik de eerste week ga ervaren.

Dit huis als een THUIS maken

Dit huis voelde voor mij snel als thuis, hoewel het af en toe wel nog schommelt. Het is natuurlijk even wennen van 66 m2 met 2 balkonnetjes naar 127m2 met voor & achtertuin. Daarnaast wonen we in een andere woonplaats, terwijl ik 28 jaar in Leiden heb gewoond. Wel zijn we aardig op weg een thuis gevoel te creΓ«ren, nu ik ook mijn eetkamertafel en salontafel binnen heb, raakt het steeds meer af. Ook ben ik aardig bezig geweest op zolder met sorteren en opruimen. Telkens weer een beetje. Ondanks wat (onverwachte) hobbels in de weg willen wij hier echt ons paleisje van maken.

Opruimen, sorteren en nog meer opruimen

Soms dacht ik dat er geen einde aan kwam. En nog steeds staat er veel troep, vooral op zolder. Ik wil graag een kast waar ik wat spullen in kan zetten. Tevens gaat M. een mooie boekenkast voor me maken in de schuine nis op zolder. Dit scheelt ook alweer een tal dozen waar nu alleen maar boeken in zitten (god, wat heb ik er veel). Ook moet het gereedschap nog uitgezocht worden en vooral opgeruimd. We hebben zoveel meegenomen vanuit ons appartement, het moet allemaal nog even een plekje krijgen. De rest van het huis is aardig af. De slaapkamer, woonkamer, ‘katten’kamer, keuken, gang(kast), hobby kamer van M. (zo goed als) en de badkamer zijn gewoon af. Met wat zij hobbels is alles toch nu voor zo’n 90% af. ben best wel trots dat we dit in een aantal weken al hebben gerealiseerd.

Ik woon in een dorp

Van een stad (gelukkig wel het rustige deel) naar een dorp. Ik vind het dus geweldig he? Mensen die je groeten op straat, een praatje maken met de postbode en het autorijden gaat hier gemoedelijk. Het is heerlijk rustig om naar werk te rijden (en terug!) op wegen waar niemand haast heeft. Iedereen wacht netjes, alles gaat een stukje rustiger en hoewel ik niet veel verder ben gaan wonen dan ons oude appartement (qua afstand met appartement-werk nieuwe woning-werk), doe ik er een heel stuk korter over. Heel fijn om dus snel ‘s avonds thuis te zijn (binnen ongeveer 13 minuten, i.p.v. 30Γ‘45 minuten) Tevens hebben wij achter onze straat een klein winkelstraatje met een supermarkt, bakker, slager, kapper, bloemenzaak, apotheek en dergelijke. Het is erg fijn om alles op loop afstand te hebben.

Pas geleden in mijn vakantie ben ik eens een blokje gaan lopen. Richting het kleine, maar oh zo mooi parkje. En gewoon even wandelen in de rustige buurt. Het heeft me goed gedaan er even op uit te trekken, ook al heb ik nu nog mijn Google Maps nodig voor de weg πŸ˜‰ Ik kan niet wachten tot ik op mijn skates de buurt kan gaan verkennen.

De tijd nemen voor alles

Ik realiseer me, hoe graag ik dat ook wil dat niet alles af kan zijn. Het gaat in fases en ik geef onszelf een jaar totdat alles een beetje een eigen plekje heeft. Ik kan niet alles in 1 keer, maar beetje bij beetje komt het steeds meer af. Er komt nog een super gave boekenkast (gemaakt door M.) op zolder, er moeten nog 2 kasten met planken worden gemaakt & ingedeeld. Maar er is in een paar weken tijd al een hoop gebeurd. Met dank voor M. die elke dag wel bezig is geweest met klussen. En mijn ouders, die we altijd konden bellen om te helpen. Niet alles moet gelijk, hoewel ik het liefste het toch graag gelijk geordend heb en alles wil kunnen vinden.

Ben jij blij met de stad/het dorp waar je woont?

1
Home sweet home
Previous Story
Next Story

18 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Yvonne
  20/01/2017 at 21:25

  Herkenbaar, ik ben ook net verhuisd. Ook van een stad naar een dorp, en van een kleine bovenwoning naar een heel huis. Die eerste dagen liep ik inderdaad ook als een kip zonder kop rond, hihi. Je moet inderdaad wat meer tijd nemen voor je ritueeltjes! Gelukkig went het ook wel weer snel πŸ™‚ Hier in het dorp kunnen ze trouwens gewoon rijden als gekken hoor, haha, niks rust! πŸ˜›

 • Reply
  Marcella
  13/01/2017 at 22:32

  Leuk om te lezen. Fijn dat je al lekker op je nieuwe plek zit. Ik woon nu bijna 2 jaar in Groningen, en weet hoe wennen een nieuwe structuur en omgeving is. Maar het bevalt ook mij nog steeds goed! Ons huis is overigens nog niet af, al komen we steeds een stukje verder. Onlangs een nieuwe bank besteld en we gaan een nieuwe vloer laten leggen. Wordt mooi!!

 • Reply
  zwartraafje
  11/01/2017 at 12:07

  Absoluut. Ik woon net als jij in een dorp en hou van de gemoedelijke sfeer die hier hangt. Eigenlijk weet ik niet zeker of ik zou kunnen wennen aan het leven in een stad. Nu wonen we in een relatief rustige buurt maar we zitten toch vlak bij supermarkten, beenhouwer, bakker, … Bovendien kunnen we wanneer het wat beter weer is fietsen langs de dijk of wandelen in het natuurgebied van onze buurgemeente.

 • Reply
  Denise
  10/01/2017 at 19:59

  Wat fijn dat je (eindelijk) een thuis gevoel krijgt in je nieuwe huis! En ja, ik ben tevreden over waar ik woon. Voorheen woonde ik ook in een stad en zijn we verhuisd naar een dorp.

 • Reply
  Sabine
  10/01/2017 at 02:36

  Wat fijn dat je je zo thuis voelt! Ik ging juist andersom: van 120 m2 naar 60 m2 haha. Ik vond het niet eens zo erg, maar andersom is wel fijner πŸ˜› Ik heb 29 jaar in een klein dorp gewoond en zou graag weer in en dorp wonen. Nu woon ik 2 jaar in een stad van bijna 10 miljoen mensen waar van 5 uur smorgens tot 10 uur savonds non-stop file staat. Ik voel me er thuis en er zijn veel voordelen aan de stad, maar ik zou graag op een dag wat rustiger wonen πŸ™‚

 • Reply
  Mariska
  09/01/2017 at 21:23

  Ja, ik ben zeker blij met waar ik woon. Dat is het dorp waar ik ook geboren ben πŸ™‚

 • Reply
  Els
  09/01/2017 at 21:06

  Alles vind zijn plaats, helaas bij ons duurt dat nu al wel ruim 1,5 jaar πŸ˜‰ . Wij zijn beide in de stad blijven wonen. Ik vind het heerlijk πŸ™‚ .

 • Reply
  Evelyne
  09/01/2017 at 19:49

  Wij wonen tussen het dorp en de stad. Het dorp ligt wel iets dichter en we gaan bijna dagelijks om brood, charcuterie etc. Voor grote boodschappen moeten we naar de stad, maar in nog geen 10 minuten staan we er al. Ik woon er wel graag, maar als kind droomde ik vaak over in een wijk wonen, waar de buren bij elkaar in de tuin liepen en elke zomeravond een glaasje kwamen drinken. Dat mis ik nu wel.

 • Reply
  Joor
  09/01/2017 at 16:28

  Wat fijn om te wonen in een grotere huis! We zouden het super vinden om in een grotere woning te wonen met meer opberg ruimtes!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  09/01/2017 at 14:55

  Ik woon op het platteland en de rust vind ik fijn. Maar soms mis ik ook wel wat bedrijvigheid.

  Jij hebt een boel ingrijpende levensgebeurtenissen in 1 keer op je bordje zeg! Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Want dat kan best heftig zijn.

 • Reply
  annouska
  09/01/2017 at 14:08

  Een huis is nooit af dat kan ik je nu al vertellen. Wij hebben na anderhalf jaar nog steeds dozen uit te pakken en klussen op te pikken. Maar hΓ©, alles met de tijd want je zal niet snel verhuizen haha. En ook je thuis voelen duurt vaak een tijdje, maar geef jezelf voor al de tijd.

 • Reply
  Paul
  09/01/2017 at 13:48

  Ik kan me voorstellen dat er ineens veel verandert nu er ook veranderingen op jouw werk bijkomen. Minder reistijd lijkt me een goedmakertje dan. Zelf had ik nooit gedacht dat ik in Enschede zou gaan wonen (ik ben een Fries en eigenlijk dol op grote steden als Utrecht, Amsterdam of Rotterdam). Toch bevalt het me enorm goed. Het is een grote stad met een fijn centrum, een theater en een poppodium. Er hangt veel jeugd door de hogeschool en universiteit, en dat geeft een leuke sfeer. Dus ja! Ik ben heel blij met mijn woonplaats en wil voor geen goud meer weg.

  P.S. er staat ergens halverwege “trope” i.p.v. “troep”.

 • Reply
  Saar
  09/01/2017 at 12:33

  Trust me, een huis is nooit af. Telkens je iets een plaats geeft, bedenk je wel weer iets nieuws om te veranderen. We wonen hier nu ruim een jaar en blijven maar dingen aanpassen en veranderen.
  Het huis af krijgen is dus een illusie πŸ™‚
  Maar ik kan wel begrijpen dat een plaats voor alles het al een pak rustiger maakt in je hoofd!

 • Reply
  Simone
  09/01/2017 at 11:14

  Ik woon bijna mijn hele leven in een dorp, tussen twee steden in. Ik vind het prima zo. Ik kan de drukte opzoeken wanneer ik wil, maar ook weer de rust. En dan woon ik ook nog in een hofje, dus dat is sowieso lekker rustig!

 • Reply
  Jenn
  09/01/2017 at 10:11

  Wat fijn om te lezen dat het al echt een thuis is. Ik woon ook in een dorp, in een heerlijk rustige wijk, maar wel met een centrum waar alles te vinden is, en ik ben er heel blij mee. Toen ik net het huis uit ging wilde ik graag midden in de stad wonen, maar daar heb ik helemaal geen behoefte meer aan.

 • Reply
  Bente
  09/01/2017 at 09:50

  Ja, een echt thuis maken kost waarschijnlijk wel even wat tijd. Ik ben heel blij met waar we wonen! Dicht bij alles maar toch heel erg rustig πŸ™‚

 • Reply
  bijsaamsades
  09/01/2017 at 09:05

  het is altijd een aanpassen als je verhuis, maar je komt erwel. is mij ook gelukt

 • Reply
  Morgaine
  09/01/2017 at 08:58

  Ik ben blij voor jullie, en op je vraag heb ik een simpel antwoord? Ja en nee, qua gebied, alles op loopafstand als het moet, met de fiets nog sneller, station naast de deur dus ook de bussen zeg ik ja, wonend en uit kijkend op het park, in een doodlopende straat aan mijn kant, zit ik perfect!

  maar qua stad, ik denk, doe mij ook maar een dorp πŸ˜‰

  X

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png