Sas in #2010vs2016: Wat is er allemaal veranderd?

‘We worden oud’ is een zin die ik wel eens uitspreek als ik met vriendinnen herinneringen zit op te halen. Of tegen M… ‘Dat is alweer lang geleden’.. En ik teken ervoor, om gelukkig en gezond oud te worden. Nou kwam ik bij Kim het artikel #2006vs2016 tegen en heb hier #2010vs2016 van gemaakt. 6 jaar en er is een hoop in al die jaren gebeurd…

22 vs. 28 jaar

Relatie 2010 vs 2016

Eind 2010 werd ik ten huwelijk gevraagd en zei uiteraard volmondig JA. In 2012 trouwde we en nu, in 2016 waren we alweer 4 jaar getrouwd. Nog steeds even gelukkig met elkaar. We lachen samen, maken ruzie samen, koken samen (nouja samen.. Ik kijk en dek de tafel, hij doet de rest πŸ˜‰ ) Mijn relatie is in al die jaren zeker veranderd. We hebben vele ups en downs meegemaakt wat ons sterker heeft gemaakt. Elke dag ben ik nog dankbaar dat hij mijn partner in crime is.

Werk 2010 vs. 2016

In beide jaren werkte ik in de kinderopvang. Echter begin 2010 begon ik bij mijn nieuwe werkgever, toen bij mijn aller eerste baantje mijn contract niet werd verlengd. Bij deze nieuwe werkgever heb ik heel erg veel ervaring opgedaan en super veel geleerd. Nu ben ik inmiddels een aantal banen verder en zit nu bij een organisatie waarbij ik me helemaal thuis voel. MΓ©t een vast contract in the pocket. Ik bedoel maar, hoe gek alles kan lopen. Uiteindelijk kom je uit waar je altijd al hebt willen zijn.

Wonen 2010 vs. 2016

In 2010 hadden wij net 2 jaar ons appartement. We hebben er de afgelopen jaren flink in geklust en heel erg fijn gewoond. Eind 2016 zitten we in ons droomwoning van 127m. Iets wat ik jaren (zeg maanden) geleden niet had kunnen dromen. Tevens is het stad vs. dorp geworden. We zijn van een rustig gedeelte van de stad naar een dorp gegaan. En ik kan je vertellen dat het me prima bevalt wonen in een dorp.

Uiterlijk 2010 vs. 2016

Mijn uiterlijk is in alle jaren nooit erg veranderd. Ik ben volwassener geworden, heb wat meer wallen onder mijn ogen van de afgelopen periode maar verder: op en top nog Sas. Ik ben niet iemand die snel van uiterlijk veranderd. Mijn haardracht is hetzelfde, mijn bouw en andere uiterlijke kenmerken zijn hetzelfde.

Innerlijk 2010 vs 2016

Qua innerlijk ben ik denk ik zeker wel veranderd. Ik ben zelfverzekerder geworden, heb meer mijn mondje bij me en geniet meer van de persoon die ik ben geworden. Alle belevenissen, the good and the bad hebben geleid tot de persoon die ik vandaag de dag ben geworden. Ik ben er dus alleen maar dankbaar voor.

Reizen 2010 vs. 2016

Qua reizen is er niet heel erg veel veranderd. We hebben de afgelopen jaren hele andere prioriteiten gehad. In 2010 gingen we naar Centerparcs en hadden een leuk weekendje Antwerpen. in 2016 gingen we tevens naar een ander, nieuw park van Centerparcs (tot nu toe favoriet!) en hadden we onze geweldige trip naar Londen. Al met al kan ik altijd intens genieten van reizen maar ben altijd ook weer blij dat ik thuis ben. Onze volgende reis, wordt de eerste waar ’thuis’ een andere omgeving is geworden.

Edit:

Blog 2010 vs. 2016

In 2010 had ik net 1 jaar dit domein, daarvoor met heel erg veel plezier ruim een jaar op web-log.nl geblogd. Nog steeds ben ik zo blij met deze stap en dit fijne domein. Nog steeds na al die jaren ook niet verkast van naam of inspiratieloos geweest. 2016: ik blog nu al zolang met zo veel plezier. Wel voor het eerst in jaren even een kleine pauze i.v.m. verhuizing, maar zeker niet minder enthousiast. Ik ben ik de afgelopen jaren zeker gegroeid met mijn blog: zowel qau (inhoudelijke) artikelen als (vaste)volgers/bezoekers. Ik ben erg trots op mijn blog en wat ik de afgelopen jaren ermee hebt bereikt.

Wat is er bij jou in al die jaren veranderd?

25 reacties op “Sas in #2010vs2016: Wat is er allemaal veranderd?

 1. Wat een veranderingen, maar ook zeker mooie veranderingen! Ik ben in die 6 jaar alweer 2x verhuisd. Voorlopig hou ik het hierbij hoor! Verder kreeg ik een relatie, kwamen er 2 konijnen bij mij wonen. Naja ik zou ook best een heel artikel ermee kunnen vullen denk ik!

 2. Mooi om dit zo op een rij te zetten! 2010 lijkt alweer zo lang geleden… ik denk dat ik in ontelbaar veel opzichten veranderd ben, vooral gegroeid qua karakter en zelfvertrouwen en wat ik wil in mijn leven. Alleen maar goed dus!

 3. Wat een leuk idee voor een artikel! Ben je ook al 6 jaar bezig met deze blog of dat nog niet? Er bij stilstaan wat er in een tijdsperiode veranderd is maakt je denk ik ook wat bewuster van de successen die je geboekt hebt.

  1. Inmiddels blog ik al ruim 8 jaar, waarvan 7 jaar op dit domein πŸ™‚ *ik ga hem even toevoegen aan dit artikel, thanks voor de inspiratie!

 4. Wauw wat gaaf zeg om op deze manier terug te kijken! Ik volg je al een tijdje, dus heel gaaf toen je contract eindelijk een vast contract werd!
  Ik zat op het HBO, studeerde af, ging in Zweden wonen, Mango kwam in mijn leven, kwam 2 jaar later afgestudeerd terug, ging solliciteren en sinds dit jaar een baan. Enige wat ik in die 6 jaar mis is een liefde (naast Mango). πŸ™‚

 5. Wauw wat een mooie terugblik. Zes jaar is ook wel een flinke tijd terug. Leuk idee!
  Mooi om te zien hoe je als persoon bent gegroeid. πŸ™‚

 6. Mooie momentjes waar je toch in veranderd bent. Go ik ben eigenlijk niet zoveel veranderd. Zo wou ik ooit heel graag een eigen huisje. Maar dat zal dan ook wel een droom blijven. Buiten een paar wallen zoals jij zegt ben ik op het uiterlijk vlak ook niet veranderd. Iedereen schat mij nog steeds jonger. πŸ˜‰

 7. In 2010 was ik heel erg op zoek naar een leuke job, had ik een relatie en woonde ik in een andere provincie. Heel ander leven dus dan nu.

 8. Wat leuk dat je een 2010 vs 2016 tag gedaan hebt! Er is zoveel moois gebeurd voor je. Bij mij is er ook best veel gebeurd in de afgelopen 6 jaar: diploma behaald, samen gaan wonen, ten huwelijk worden gevraagd, eigen bedrijf opgestart en nog veel meer. Op naar nog meer leuke jaren!

 9. Mooi, zo’n vergelijking van je leven 6 jaar geleden en nu. Wij maakten 6 jaar geleden onze eerste reis buiten Europa. Nu zijn we vele reizen verder, zo gaaf! Ook op andere vlakken veel geleerd en gedaan. Super leerzaam!

 10. Wat grappig zeg! Leuk om eens over na te denken, misschien pik ik hem van je over een tijdje, echt leuk om erbij stil te staan. Eigenlijk ook gek dat we er niet vaker zo over nadenken, er wordt immers zo vaak gevraagd ‘waar zie je jezelf over 10 jaar’, maar terugdenken dat doen we dan weer weinig. Leuk!

 11. Dit is een leuke post. Leuk om even stil te staan bij je groei. Want hoe subtiel ook, er verandert altijd veel in een periode van een paar jaar.
  In 2010 was ik een half jaar aan het backpacken rond de wereld en later dat jaar kreeg ik een hernia. Ik heb vervolgens een half jaar morfine geslikt voor de pijn. De timing was eigenlijk perfect. Want bij terugkeer kon ik niet meer aan de slag bij mijn oude werkgever (hoewel dat toegezegd is, dus er volgde een rechtszaak en vervolgens kreeg ik mijn gelijk). Natuurlijk hoefde ik niet meer terug en ik zat zonder werk. Dat was eigenlijk niet erg met een hernia, want zo had niemand ‘last’ van me en kon ik in alle rust genezen. Door de jaren heen nog steeds veel reizen gemaakt en in 2014 werd ik moeder. Hoe bijzonder is dat. Natuurlijk is mijn leven daardoor veranderd, maar in veel opzichten toch ook gelijk gebleven.

  P.S. Ik heb je getagd πŸ™‚

 12. Wat een super leuk artikel om te lezen! Wat leuk om te lezen hoe je bent verandert en op andere gebieden. Ik denk dat ik qua innerlijk erg veranderd ben. En qua relaties is het een en ander wel veranderd!

 13. En ik zei het toch, heb geduld dit jaar vinden jullie je nieuwe huis en verkoop je je oude πŸ˜› whahaha noem het maar een vooruitziende intuΓ―tieve blik.

  Heel erg leuk om dit zo van jou te lezen wat er allemaal is veranderd en versus 2010 tot nu, pffffff heb je effe? hahahaha Dat zou een tienluik kunnen worden denk ik zomaar πŸ˜‰ Aan de ene kant blijf ik helaas stil staan, feit, andere kant op persoonlijk vlak is er heeeeeeeel veel veranderd ten goede en dat is alleen maar goed en ik kabbel rustig door, zelfs met mijn gezondheid hebben we weer nieuwe wegen gevonden of het de oplossing is? Tsjah, pas in 2018 kan ik hiermee echt veder, maar ik wens mijzelf toe, dat er ergens een gaatje komt en het sneller zal gaan.

  X

 14. Wat leuk om jezelf te vergelijken met hoe je zes jaar geleden was. Het lijkt me mooi om terug te blikken op wat je allemaal, bijvoorbeeld op het gebied van werk maar ook op persoonlijk vlak, hebt bereikt! Zo te horen heb je veel bereikt om echt trots op te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *