Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Life as Sas #19: Moving edition

Hoi! Hier weer een nieuwe Life as Sas, een fotodagboekje van de afgelopen we(e)k(en). Op Zondag online zodra ik er zin in heb. Omdat ik toch wat uitgebreider mijn dagelijks leventje met jullie wil delen. Foto’s, quotes, plaatjes, youtube filmpjes.. Alles komt voorbij! Kort gezegd: Dit is uiteraard een wij-zijn-verhuist-editie van Life as Sas. Niets meer en minder.

 photo IMG_20161123_104508_zps0sepz7yj.jpg

Het is een korte versie geworden, aangezien ik nog steeds geen fijne plek heb voor mijn laptop (lees: tafel wordt op maat gemaakt en is pas over een paar weken geleverd) Ik typ de meeste reacties/artikelen en emailtjes op mijn schoot, wat niet echt fijn zit.

 photo IMG_20161115_135326_zpsgkxbtshx.jpg
Inpakken met katten in de buurt is altijd leuk haha

Eindelijk kon het dus beginnen, de sleuteloverdracht met daarbij het verhuizen. Op Woensdag 23 november kregen we de sleutel en tot ‘s middags 29 november zijn we druk bezig geweest. Even een korte impressie bij elke dag, wat we precies hebben gedaan. We zijn elke dag druk aan het werk geweest van ‘s ochtends tot ‘s avonds (tot ik geen trap of verhuisdoos meer kon zien)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Na de sleuteloverdracht zijn we gelijk begonnen met wat spullen verhuizen. We gingen tevens gelijk naar de IKEA voor hoofdzakelijk gordijnen. Ook kochten we een poef voor bij de bank en een hocker voor bij het bed. Er had al veel tijd in het langslopen van de woning en het tekenen in beslag genomen.

 photo IMG_20161124_175139_zps1cffogcq.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Dag 2: M. maakte een nieuw slot in de deur en verplaatste de brievenbus van links opzij, naar de onderkant. Ook haalde we alvast de dressoir kast en vitrine kast die ik elkaar gezet konden worden. Ik sorteerde wat dozen en maakte alvast wat dingetjes schoon.

 photo IMG_20161125_190115_zpssfbres95.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Dag 3: Was de dag dat we al het meubilair in elkaar gingen zetten. Ook werden alle gordijnen opgehangen en (door mijn lieve ouders) op maat gemaakt. Ik heb daar zelf geen kaas van gegeten 😉 We kregen onze nieuwe bank geleverd (zo blij dat we eindelijk weer bij elkaar kunnen zitten♥) en onze kledingkast werd geleverd. Deze moest nog wel in elkaar gezet worden.

 photo IMG_20161124_175139_zps1cffogcq.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Dag 4: Toen was het eindelijk zaterdag: de dag van de grote verhuizing. Pfhoe wat een werk is dit geweest & wat een spullen hebben wij zeg! we zijn een aantal keren op & neer gereden en hebben alle spullen overgeladen. We zijn ontzettend blij met alle hulp die we hebben gekregen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ook gingen we die avond voor het eerst slapen in onze nieuwe woning. Met natuurlijk ook onze katten, die we aan het einde van de dag gingen ophalen. Aangezien het altijd drama is met vervoeren hebben we ze beide in een verhuisdoos meegenomen, ze houden namelijk heel erg van dozen en ze gingen er dan ook zo in. De reis was wel een hele ervaring, Yara probeerde zelfs uit de doos te komen (de doos zag eruit aan de binnenkant!) De eerste nacht was minder, aangezien Yara heel erg aan het miauwen was. Tevens waren de buurkinderen tot laat aan het huilen. Gelukkig gingen de overige nachten beter en zijn de katten inmiddels wel wat meer gewend.

Ze kennen natuurlijk geen trappen in onze flat, dus dat vonden ze maar wat raar. Ayla vertikte het de eerste dagen om naar boven te gaan, en Yara (nadat de trapmatten waren gelegd) loopt (nu nog steeds) aan de ene kant naar boven en andere kant naar beneden, langs de trapmatten.

De katten gaan pas in het voorjaar naar buiten. We willen eerst grondig de tuin aanpakken waarna we ze willen laten chippen. Achteraf blij met dit besluit wat de gehele verhuizing was al stressvol genoeg voor ze.

 photo IMG_20161127_162624_zpseaiwjjdi.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg De overige dagen: We legde de trapmatten neer, zetten de overige spullen in elkaar, de kledingkast werd in elkaar gezet, alle schilderijtjes werden opgehangen, alle rookmelders. Ik ruimde de zolder op en sorteerde alle dozen, bijna alles is uitgepakt en heeft een plekje. Nog maar 1 kamer die eigenlijk rommelig is.

 photo PhotoGrid_1480345758264_zpslvvlnsxu.png

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Hoe het er nu voor staat? Voor 85% is het klaar. Er zijn nog wat dingen die we moeten oplossen, een plekje moeten geven en ik wil graag de zolder geheel opruimen. Maar alles op zijn tijd! Het is nu wachten op de op maat gemaakte salon & eettafel en de nieuwe stoelen en dan is echt alles compleet wat we willen hebben. Elke ruimte komt steeds een beetje meer af (of is af!) en beetje bij beetje wordt dit echt steeds meer een thuis.

 photo IMG_20161127_113111_zpsaozutjhj.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg Tot slot: we kregen ook nog deze super lieve mand van mijn ouders voor onze nieuwe woning en sinterklaas. Super blij mee, dank jullie wel! (ook voor al jullie hulp)

PS: Er waren een aantal bloggers die opmerkte dat we niets aan de woning hoefde te klussen. Dat klopt! Hij is geheel gerenoveerd en aan ons verkocht dus hoefde we niets op te knappen. Wel, doordat er geen mensen voor ons hebben in gewoond (die woonde er alleen toen het nog niet opgeknapt was) komen we wat slordigheden tegen die we zelf aan het oplossen zijn (ode voor een handige papa en man!)

DEZE FILMPJES WILDE IK OOK NOG GRAAG MET JULLIE DELEN:

Al met al zijn we erg blij met onze woning! Tevens ben ik erg blij met het aanrijden naar werk: waar ik nu (hoewel ik in verhouding niet echt veel verder woon) heel kort over doe. Ik heb heel wat leuke artikelen in mijn hoofd voor de aankomende weken, m.b.t. onze woning, de buurt waarin we wonen en tips/trucs, hoe ik dingen heb ervaren.

Voor nu ben ik vooral heel erg moe, aangezien mijn werkdagen ook gewoon weer begonnen. Het heeft zeker een impact op me gehad, vooral nu de rust een beetje wederkeert van het afgelopen jaar van stress en slecht slapen. Het moet allemaal nog even een plekje krijgen, maar ik ben zeker ontzettend blij met ons nieuwe thuis!

Heb jij wel eens een (grote) verhuizing meegemaakt? En hoe heb jij het ervaren?

0
Behind the scenes, Home sweet home
Previous Story
Next Story

30 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  annouska
  16/12/2016 at 16:24

  Heerlijk hé, als je niks hoeft te klussen aan je huis. Wij hoefde vorig jaar ook niet veel te doen. Wij hebben alleen de woonkamer en keuken geverfd / nieuw behang gegeven. Daarna zijn we er zo ingetrokken.

  Fijn dat het nu grotendeels voorbij is en als je laatste meubels geleverd zijn, kan je echt gaan genieten! Ik las dat je nu vakantie hebt, dus geniet er lekker van 😉 .

 • Reply
  Nicky
  14/12/2016 at 21:43

  Haha! Wat een luxe dat je je zolder op moet ruimen! Je zolder! Hoe gaaf is dat! Fijn dat de katten al een beetje wennen.

 • Reply
  Tamarah
  10/12/2016 at 21:47

  Wat fijn dat je nu bent verhuisd! En wat ontzettend fijn en lief dat je ouders je zo goed hebben geholpen!

 • Reply
  Michelle
  08/12/2016 at 17:20

  Wat een werk is zo’n verhuizing toch altijd he! Ik ben nu vier keer verhuisd in 9 jaar tijd en ik moet zeggen, ik ben er wel even klaar mee haha 😛 Al waren onze verhuizingen nooit zo leuk mede doordat het op stel en sprong altijd moest. Rustig inpakken en dozen alvast klaarzetten is het nooit geweest. Maar goed, jullie zijn over! Wauw, eindelijk kunnen jullie slapen en wonen in jullie droomhuisje. Geniet ervan!

 • Reply
  Jenn
  08/12/2016 at 16:45

  Wat leuk om zo een beetje mee te kunnen kijken 🙂 Fijn dat het allemaal zo soepel ging en dat de katten al iets meer gewend zijn!

 • Reply
  Inge
  08/12/2016 at 13:27

  Dat klinkt als een heel soepele verhuis! Des te beter natuurlijk, en het ziet er echt al toppie uit 🙂

 • Reply
  bijsaramsades
  07/12/2016 at 21:35

  handig he die matten op de trap, vind ik zalig.
  Katten best 3 maanden binnenhouden, anders gaan ze terug naar je oude huis. en dat wil je vast niet.
  Hier heb ik ze ook binnen gehouden alhoewel ze vroeger nooit buiten gingen…

  leuk ingericht en zalige gordijnen, alles op zijn tijd. beetje bij beetje komen jullie er wel. 😉

  • Reply
   SAS
   10/12/2016 at 13:44

   Terug naar ons oude huis kan niet. Ten eerste kwamen ze nooit buiten en wonen we best wel wat verder dan onze oude woning. Echter blijven ze toch tot het voorjaar binnen, aangezien we eerst de voor/achtertuin willen gaan aanpakken voordat ze naar buiten gaan.

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  07/12/2016 at 15:39

  Het ziet er al super uit!

  Ik wens jullie héél veel geluk in jullie nieuwe stekje!
  Het zal vast snel een ‘thuis’ worden!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  07/12/2016 at 14:26

  Knap dat je al voor 85% klaar bent! Goed gedaan!

 • Reply
  Joyce rdt
  07/12/2016 at 12:40

  Wat leuk om te zien zo’n overzichtje! Lief ook van je ouders die mand. Ik vind je kast / dressoir echt onwijs stoer zeg, top! Liefs.x

 • Reply
  Els
  07/12/2016 at 06:46

  Wat leuk om dit zo te lezen :-). Die dozen van de katten wow!
  Tijd om te genieten :-).

 • Reply
  Anneleen
  06/12/2016 at 20:04

  Ik vind je meubels erg mooi, Sas! En wat hebben jullie hard gewerkt! Hopelijk vind je nu terug een beetje je rust… geniet van die mega toblerone, die ziet er echt wel heerlijk uit 😉

 • Reply
  Paul
  05/12/2016 at 23:00

  Awww, die arme katten. Verstandig om ze nog even binnen te houden. En grappig hoe je meeleeft met iemand die je alleen online kent. Ik ben zo blij voor jullie dat de verhuizing eindelijk zover is. Veel plezier!

 • Reply
  sammie
  05/12/2016 at 15:40

  Wat een gedoe is dat toch ook verhuizen, maar het ziet er al goed uit! Toffe cadeau mand hebben jullie gekregen!

 • Reply
  Nesrin
  05/12/2016 at 15:33

  Fijn dat jullie niet zo veel hoeven te klussen. Ook fijn dat de katten en jullie meer gewend zijn. Het lijkt mij zo raar zo een eerste nacht in een ander huis. Ik ben hartstikke blij voor jullie!

 • Reply
  Bente
  05/12/2016 at 11:37

  Zo wat hebben jullie dat snel gedaan zeg! Nu lekker genieten van jullie mooie huisje! En ja, een grote verbouwing en verhuizing hebben wij ook net achter de rug zoals je weet 😉 Ik ben ook nog steeds aan het bijkomen…

 • Reply
  Sanne
  04/12/2016 at 21:29

  Wat zal je blij zijn als alles achter de rug is. Zo een verhuis is toch wel zwaar. Ik ben 2 keer verhuisd en dat vond ik toen ook zo zwaar. 🙂

 • Reply
  Marcella
  04/12/2016 at 17:36

  Leuk om te lezen, wij zijn vorig jaar verhuist van Leeuwarden naar Groningen. Een afstaand van zo’n 70km, en dat was toch flink pittiger dan toen ik binnen dezelfde stad verhuisde. Ook vond ik het wel erg wennen zo in een andere omgeving. Maar ik ben nog steeds eeg blij met onze keuze. Moest wel lachen om je kat die aan de ene kant de trap op loopt, en de andere kant terug 😉

 • Reply
  Astrid
  04/12/2016 at 16:42

  Hey Sas,

  Super leuk om te zien! Echt fijn dat jullie ook zo ver zijn 🙂 . En fijn dat de katten het ook wat gewend zijn. Haha langs de trapmatten lopen, zo herkenbaar! Toen wij deze hadden geplaatst op onze trap, ging Link ook poos (denk een maandje) erlangs lopen haha. Echt grappig 🙂 . Geniet van jullie nieuwe huisje en neem rust wanneer het kan 🙂 .

  Liefs!

 • Reply
  Simone
  04/12/2016 at 16:30

  Wat leuk om te zien allemaal! Onze grote verhuizing is ruim een jaar geleden geweest. Dat was ook echt aanpoten. We hadden een week om alles in huis klaar te hebben en toen wilden we al over…

 • Reply
  Saar
  04/12/2016 at 16:28

  Wij zijn vorig jaar verhuisd en alles wat je schrijft, is wel erg herkenbaar! Veel troep is bij ons tijdens het inpakken dan ook naar de kringloop/nieuwe eigenaars/recyclagepark verdwenen. En het uitpakken, daar kruipt ook heel wat tijd in ja!
  Veel plezier en geluk in jullie nieuwe huisje!

 • Reply
  Mariska
  04/12/2016 at 13:56

  Het ziet er wel echt heel erg leuk uit, leuk om te zien allemaal! En wat fijn dat je bijna niets hoefde te klussen, scheelt toch een hoop tijd en geld.

 • Reply
  Rowan
  04/12/2016 at 13:22

  Wat leuk zeg, even meekijken met jullie verhuizing. Wij gaan volgend jaar verhuizen en kan er nu al tegenop zien… Al die troep die je verzamelt haha.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  04/12/2016 at 10:29

  Fijn dat het nu voor het grootste deel klaar is! De katten hebben vast de tijd van hun leven gehad met al die dozen, haha.

 • Reply
  Lies
  04/12/2016 at 10:29

  Ik ben al een paar keer verhuisd. De eerste keer was toen ik alleen ging wonen dus toen kwamen bijna zamel meubels gewoon van de winkel geleverd, wat heel.handig was. De 2 keren daarna hebben mijn ouders ook heel erg geholpen, waarvoor eeuwige dank.

 • Reply
  Nancy
  04/12/2016 at 10:01

  Heerlijk hè , zo n nieuw huis! En wat een werk ook. Je kunt al bijna dekerstboom zetten en dan is het helemaal genieten!

 • Reply
  Romy
  04/12/2016 at 09:55

  Wat ziet jullie huis er mooi uit! Maar wat een werk is daar ook aan voorafgegaan! Pff, lijkt me nogal pittig zo’n verhuizing. Geniet nu lekker van jullie nieuwe huisje!

 • Reply
  Anna
  04/12/2016 at 09:50

  Haha, die GIF – grappig! En wat fijn dat jullie verhuisd zijn. Pfoe, wat een werk is dat toch, hè! Dan kom je er ineens achter hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Maar het zit erop! Fijn dat de katten ook langzaam aan het wennen zijn. Zal steeds meer jullie plekje worden zo! 🙂

 • Reply
  Joor
  04/12/2016 at 09:25

  Wat leuk om te zien hoe jullie verhuizing in zijn werk ging! Hihi leuke foto van je Kat in de doos.
  Ik kan goed begrijpen dat je moe bent. Verhuizen is niet niks. …

  Zelf ben ik 3 X verhuist. . Ik deed alles in stappen en dat was voor mezelf erg fijn.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png