Leuke cadeau ideeën om iemand te verrassen

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Webprint

Ik ben zo een persoon die het leuk vind mensen te verrassen. Om mij heen heb ik een groepje hele lieve mensen die eens in de zoveel tijd een kaartje op de mat vinden, of waar ik een cadeautje voor meeneem als ik afspreek. Gewoon, om mijn dankbaarheid te tonen. Nou leek het me leuk om een lijstje te maken met leuke cadeau ideeën om iemand te verrassen. Want cadeautjes zijn altijd leuk. Toch?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Stuur een kaartje
Dit benoemde ik al in de intro: stuur een kaartje. Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om dierbaren een kaartje te sturen. Zomaar, of om ze succes te wensen met iets. Of juist te feliciteren met die ene nieuwe woning of een nieuwe baan. Het is een klein gebaar maar zeker leuk om te doen. Zelf waardeer ik het ook als ik een kaartje krijg, en wat je terug wilt ontvangen moet je zelf ook doen vind ik. Wat het nóg persoonlijker maakt? Ontwerp je eigen kaart, net even een personal touch.

Een zelfgemaakt of samengesteld cadeau
Ook altijd leuk om te doen, zelf maken of zelf samenstellen. Zo ga ik vaak naar een winkel, koop een dienblad-achtig iets en koop allerlei spulletjes voor erop. Een theeglas, kaarsje, het kan van alles zijn voor die persoon. Een leuke verpakking eromheen en klaar! Tevens maakte ik bijvoorbeeld voor mijn beste vriendinnetje die ging trouwen een soort bord met de datum, namen en dergelijke van de trouwdag erop. Het maakt het nét even wat persoonlijker en leuker om te geven dan een standaard cadeau.

Geef een fotocadeau
Iets met foto’s doet het ook altijd goed. Maak een collage in een fotolijst, druk een foto op plexiglas, maak een klein fotoboekje met alle foto’s van jullie vriendschap of print een mok met 2 dierbare foto’s.

Zeg het met bloemen
Bloemen vind ik ook altijd leuk om te geven, hoewel dit uiteraard niet blijvend is. Zo geef ik op speciale gelegenheden wel eens een bosje bloemen. Wederom met een leuke kaart.

Hoe verras jij graag iemand en wat is voor jou de ultieme tip om iemand te verrassen?

24 reacties op “Leuke cadeau ideeën om iemand te verrassen

 1. ik stuur nog steeds graag kaartjes. Momenteel ben ik alvast bezig met het maken van een gigantische lading kerstkaarten vermits ik er meer als 40 stuur per jaar heb ik nog wel wat knutselwerk voor de boeg. Verder maak ik ook af en toe cadeautjes. Bladwijzers, juweeltjes, zelfgebakken koekjes of iets dergelijks, een sjaal, …

 2. Kaartjes zijn altijd goed, zoveel leuker dan een appje. En ik hou ook van samengestelde kadootjes maken. Een leuke mand, of een uitzet ofzo. Zo leuk om te maken.

 3. Een kaartje sturen doe ik regelmatig o leuk (behalve dat postnl zo duur 😉 ). Een fotocadeau doe ik ook wel eens maar dan is het vaak iemand die dichtbij staat.

 4. Wat een leuke ideeën! Ik vind kaartjes sturen en ontvangen erg leuk, maar helaas doet niemand dit echt in mijn omgeving. Voor mijn moeder neem ik nog wel eens een bosje bloemen mee, gewoon zomaar.

 5. Op dezelfde manier als jij, vooral zelf samen gestelde cadeau’s, iets zoeken wat echt past of relevant is, not done, ben zelf op 6 dec. jarig, iedereen weet dat de kerst artikelen nu al in de winkel liggen tegenwoordig, dat was vroeger niet. Maar al jaren terug kreeg ik dus serieus een cadeau voor mijn verjaardag die 100% kersterig is of was, volgens mij heb ik het niet meer, of wel, moet ik in de kerstspullen kijken.

  Met andere woorden, een Santa op een echt kerstpaard, waar een waxinelichtje in past, en dat zet je niet 365 dagen per jaar neer… het staat of ligt meer in de box dan dat je het neerzet, dit wil ik echt mee geven aan iedereen.

  X

 6. Leuk! Zomaar een cadeautje geef ik eigenlijk nooit, ik zou het meer moeten doen. Kaartjes stuur ik wel, sowieso als mensen jarig zijn. Maar onlangs stuurde ik een kaartje naar mijn moeder omdat ze bijna een jaar gestopt is met roken en ik haar wil aanmoedigen te blijven volhouden. En vandaag stuur ik een kaartje naar een vriendin omdat haar kat overleden is en ik haar wil steunen in het verlies.

 7. Hier hou ‘k ook zo van, om anderen te verrassen (maar ook om zelf verrast te worden 😉 ) Het hoeft niet groot en duur te zijn, maar ’t is ’t gebaar die telt. Zelf stuur ‘k kaartjes van zowat elke gelegenheid naar m’n bff 🙂 Kado’tjes geef ‘k ook graag, al vind ik dat soms nog moeilijk. Zondag zie ‘k m’n nonkel en heb ‘k voor hem een fotoboek gemaakt van onze laatste natuurwandeling. Maar tegenwoordig word er bij feestjes nogal snel geld gegeven ipv een kado’tje. Voor iemand dat je niet zo goed kent, kan dat nog vind ‘k, maar iemand die dicht bij je staat verdient toch een kado’tje.

 8. Ik doe dat eigenlijk niet zo vaak, maar vorig jaar heb ik mijn vriendinnen mee uit eten genomen en een leuk doosje gemaakt met een kaartje, kaarsje en wat goodies van de Hema en dat vonden ze heel leuk.

 9. Oh die kaartjes van de Hema zijn zooo leuk!
  Zelf vind ik een ´simpel´ kaartje sturen al een leuke verassing, daarnaast probeer ik met bv. verjaardagen altijd een persoonlijk cadeau te geven. Geen standaard douchegel, maar iets wat ze oprecht leuk vinden. Liefs.x

 10. Persoonlijke kaartjes vind ik altijd leuk, helemaal als ze zelf geschreven zijn. Een foto cadeau vind ik ook tof, heel persoonlijk. Ik heb Tommy eens een bidon gegeven met een foto van ons samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *