Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!10x gedachten bij de aller eerste keer zien van onze nieuwe woning

16 september. De datum dat we onze droomwoning voor het eerst zagen. Ook de aller eerste woning in onze zoektocht. Toen wij thuis kwamen van Londen, ‘s nachts op 12 september had ik niet durven dromen dat een aantal uren erna ons appartement onder voorbehoud verkocht zou zijn en we 3 dagen later huizen zouden bezichtigen. En.. Gelukkig hadden we beide, toen we al buiten stonden er een bepaald gevoel bij. Een goed gevoel. Een gevoel voor een fijne toekomst samen. Hieronder 10 gedachten die ik had bij deze eerste keer toen we de woning zagen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto van het huis toen we aan het wachten waren voor de bezichtiging

1. Wat een leuke buurt
De buurt sprak me gelijk al aan. Een sloot voor de deur, 1 richtingsverkeer. Er hing een rustige sfeer. Met het naar binnen kijken, voordat de makelaar er was viel ons wel op dat de huiskamer en tuin kleiner waren dan op de foto’s. Niet té klein, maar kleiner.

2. Wauw, wat een licht!
Eenmaal in de woning wauw. Wat een ramenpartijen, op alle verdiepingen. Ik hou wel van lichte ruimtes en dit was zeker heel erg fijn om te zien. Er zitten vele hoge, lange ramen bij maar ook van de woonkamer naar tuin een prachtig groot raam.

3. Wat groot
Ik was verrast door de grootte van het huis. Uiteraard keken we voor een grotere, eengezinswoning maar als je er zo in loopt… We gaan bijna 2x(!) zo groot wonen waar ik echt super veel zin in heb. Alle kamers zijn groot, behalve de kleine kamer op de eerste verdieping.

4. Een tuin een tuin een tuin EEN TUIN
Ik bedoel, hier is verder geen uitleg bij nodig toch? Ik heb nu 1 klein en 1 groot balkonnetje waar je net met z’n 2e op kan zitten. Straks. In de tuin, met katten om me heen, een kopje thee en een boek. Mag.ik.al?

5. Helemaal onze smaak
Eigenlijk moet ik zeggen bijna helemaal. De badkamer zou over een aantal jaren aangepakt kunnen worden. Niet mooi maar ook niet lelijk. Alles is nieuw en de keuken, laminaat en alles is geheel onze stijl. Iets wat we zelf ook zouden hebben uitgekozen.

6. Alles is AF
We hadden gedacht een klus huis te kopen, ook niet erg aangezien ik een partner heb ik alles kan verbouwen. Maar pfhoe, wat fijn dat we eigenlijk niets HOEVEN. We kunnen wat dingen aanpakken, maar die kunnen later net als bijvoorbeeld de tuin die we in het voorjaar willen aanpakken. Stiekem ben ik erg blij dat we alleen hoeven te verhuizen en niet hoeven te klussen. In dit appartement hebben we in de 8 jaren tijd heel erg veel gedaan, dus ik ben erg blij met de rust (ook al hoef ik zelf nooit te klussen hihi)

7. Groen, groener, groenst!
Ik hou van groen. Waar we nu wonen is er veel ruimte, groen en natuur. Dit is bij onze nieuwe woning ook zo. Ik heb een sloot, veel bomen en eendjes.. Recht voor me deur! Ik weet al waar al het oude brood terecht gaat komen 😉 Ook zit er een park dichtbij en winkels e.d.

8. Indelen
Ik liep de eerste keer in de woning al dingen in te delen haha. Zelfs als ik foto’s op Funda zie heb ik dat al. Visueel instellen waar wat gaat komen. Dit was bij dit huis niet anders. We hebben dus al heel wat ideeën over de inrichting. Nu nog even kijken als we er eenmaal inzitten of alles nog wel handig/praktisch is.

9. Wat een lelijk tuinhekje
Het eerste wat opviel.. het tuinhekje in de voortuin. Super lelijk haha. En iedereen die we het huis laten zien vinden het óh zo mooi. Als we een nieuw hekje hebben gaat het regelrecht naar mijn ouders, die het eerste hadden gevraagd of ze hem mochten hebben. Je kan het witte tuinhekje op de rechter foto een klein beetje zien.

10. Hopelijk wordt een bod geaccepteerd!
Toen we naar huis reden dacht we al na over een bod. Uiteraard hebben we nog meer huizen bekeken maar we waren er al erg snel uit dat dit ons huis moest worden. En gelukkig, is het ondanks dat het een gewild huis was gelukt om het bod geaccepteerd te krijgen.

Let the adventure begin….

PS: Gisteren zijn we trouwens nog even lang gereden. Super om weer even onze woning te bekijken en laten zien. Ik zag ook, dat we gewoon (wilde) aardbeitjes hebben in de voor & achtertuin. Ik werd er helemaal blij van! Nog een aantal weken tot we écht gaan verhuizen, laat de maand november maar komen!

Wat waren gedachten die jij had bij je woning?

2
Hersenspinsels, Home sweet home
Previous Story
Next Story

24 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Vivian
  13/11/2016 at 17:30

  Wat ziet het er mooi uit! En ik kan helemaal begrijpen dat dit door je hoofd gaat, wat superfijn dat jullie hier je plekje kunnen gaan vinden!

 • Reply
  Nicky
  11/11/2016 at 22:44

  Heerlijk om niet te hoeven klussen! En wat een ruimte! Moest een beetje grinikken om je tuinhekje. Groen en veel licht vind ik ook belangrijk. Maar ehhh, geen brood aan de eendjes geven, hoor. Is niet goed voor ze 😉

 • Reply
  Inge
  04/11/2016 at 09:19

  Dat ziet er echt wel heel leuk uit hoor! Proficiat met de nieuwe woning!!
  En een tuin, dat zou ik echt nooit meer kwijt willen…

 • Reply
  Nathalie
  03/11/2016 at 22:38

  Dat klinkt perfect en fijn dat het zo ‘soepel’ is gelopen!
  Wij denken niet aan verhuizen en dit appartement hebben we al weer twaalf jaar, ik weet niet meer precies wat we toen dachten…

 • Reply
  Anneleen
  03/11/2016 at 21:26

  Ik ben zo blij voor je Sas! Superleuk om je zo enthousiast en gelukkig te zien ! 🙂

 • Reply
  Sofie
  02/11/2016 at 21:16

  Wat fijn dat je zo positief er naar kan kijken! Ik ben dan meestal te onzeker en denk aan wat er allemaal fout kan gaan. Alvast een goeie verhuis gewenst 🙂

  • Reply
   SAS
   06/11/2016 at 20:31

   Oh maar die gedachten heb ik zéker gehad. Vooral met de verkoop van ons appartement: sinds vorige week pas écht definitief. Daarvoor echt stress om gehad, want tsja het kan ook zomaar nog mis gaan. Zelfde geldt voor onze nieuwe woning.. Allemaal onder voorbehoud. Hoewel ik probeer positief te zijn is er toch lichamelijk heel wat aan de hand.. Maargoed, blij als ik over een aantal weken er ECHT zit en alles achter de rug is. dan is het het echt allemaal waard geweest ^^

 • Reply
  Joyce rdt
  01/11/2016 at 19:59

  Wat leuk en wat fijn dat jullie er qua grootte zo op vooruit gaan! Ook ideaal dat ‘t huis af is, er zullen altijd dingetjes blijven natuurlijk, maar dit geeft wel weer meer rust denk ik.
  Ik was meteen verliefd op mijn woning, nu nog steeds trouwens 🙂 . Liefs.x

 • Reply
  Michelle
  01/11/2016 at 12:00

  Heerlijk toch dat er gelijk een klik was met jullie nieuwe huisje! De foto’s van binnen zagen er ook erg mooi uit, zo mooi ruim en licht. Precies iets waar ik ook op zou letten. Tot nu toe hebben wij altijd de appartementen en flatjes uit noodzaak moeten accepteren, dus helaas we hebben geen tot weinig inspraak gehad.

 • Reply
  Marcella
  01/11/2016 at 09:13

  Fijn, je enthousiasme. Ben zo blij voor jullie dat jullie het perfecte huis gevonden hebben!!

 • Reply
  Linda
  31/10/2016 at 14:30

  Hahahaha dat tuinhekje! Wat ik ervan kan zien vind ik ook niet mooi – ik zou sowieso nooit voor een wit tuinhekje kiezen, maar goed. Haha. :’)
  Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat worden! Het lijkt me heerlijk om weer een tuin te hebben. Bij mijn ouders thuis is een vrij grote tuin en nu woon ik alweer 4 jaar op één hoog met een balkon (gelukkig een balkon, anders kon ik helemaal niet naar buiten!) dus een tuin staat wel hoog op het lijstje!

 • Reply
  Tamarah
  31/10/2016 at 02:13

  Ik vind het zo super leuk voor jullie. Van harte gefeliciteerd! Je bent er zo te horen helemaal verliefd op! Wij vonden ons uitzicht, de mooie ligging en het prachtige lichtinval mooie pluspunten! En wij hebben een huis gekocht voor relatief weinig geld waar we nog helemaal onze eigen stempel op kunnen drukken. In vorige huizen hebben we nog nooit het eigen gemaakt en dat is nu zo fijn om te doen.

 • Reply
  Marlissa
  30/10/2016 at 20:48

  Zoo leuk!! Dat tuinhekje hahaha

 • Reply
  Els
  30/10/2016 at 18:19

  Dat lans rijden herken ik zo! Wij hebben dat bijna 6 maanden moeten doen 😉 . Onze eerste gedachten toen we het huis bezichtigd hadden: “dit huis willen we hebben. We hoeven niet maar naar andere huizen te gaan kijken.” Het was open huizen dag dus toch nog maar naar een paar huizen gaan kijken, maar onze keuze was eigenlijk al gemaakt.

  • Reply
   SAS
   01/11/2016 at 11:58

   Oh wij hadden dit gevoel ook heel sterk. Ook verder gaan kijken maar de keuze was erg duidelijk 😉

 • Reply
  Simone
  30/10/2016 at 16:57

  Het is voor ons al 1,5 jaar geleden dat we deze woning gingen bekijken. Mijn gedachten gingen echt van hot naar her. Ik vond álles mooi. Mooie badkamer, toilet, oh leuk kantoor etc. Het ging maar door. En het gevoel te hebben dat dit je huis is, is heel bijzonder.

 • Reply
  Nicole
  30/10/2016 at 13:16

  Ik ben totaal niet weg van onze woning maar het is ook slechts een huurwoning. Ben zo blij voor jullie dat het huis is zoals jullie hoopten en wensten!!

 • Reply
  Sandra
  30/10/2016 at 10:52

  Ahhh zo top dat je zo blij bent met jullie nieuwe huis! Zo fijn om een tuin te hebben en dat er zo veel licht in huis is. En die aardbeien struiken zijn ook niet verkeerd, hihi! Wat lekker ook trouwens dat kunnen niet veel hoeven te klussen in eerste instantie. Toch wel een iets relaxter uitzicht toch? 🙂 Geniet van de voorpret!!

  • Reply
   SAS
   30/10/2016 at 11:16

   Zeker! Hoewel we ook zouden kunnen gaan klussen (M. kan daadwerkelijk alles heel mooi maken<3) is dit een heel erg fijn vooruitzicht. Het verhuizen an sig wordt al een hele onderneming dus het is fijn dat we er zo in kunnen. Ben trouwens wel beetje klaar met klussen, als je kijkt wat we in ons appartement hebben gedaan de afgelopen 8 jaar…

 • Reply
  Lies
  30/10/2016 at 10:15

  Het enthousiasme spat er vanaf. Ik hoop ooit ook een eigen huisje te hebben waar ik zo blij mee ben.

 • Reply
  Tessa
  30/10/2016 at 09:51

  Zo leuk om te lezen hoe enthousiast jij bent over je huis! Ik heb dat helemaal niet eigenlijk. Prima plekje hoor, maar dat heeft meer met mensen te maken dan met die stapel stenen. Hoop dat jullie een mooie toekomst tegemoet gaan!

  • Reply
   SAS
   30/10/2016 at 11:15

   Uiteraard is het belangrijker met wie je woont dan waar je woont. Daar spreek ik je helemaal niet in tegen. Echter werd ik wel heel erg blij van onze nieuwe woning, dat was de insteek van dit artikel 😉

 • Reply
  Koen
  30/10/2016 at 09:11

  Echt jullie droomhuis, dat blijkt uit alles. Gelukkig hoeven jullie er weinig aan te doen in eerste instantie. Wij pakken ons huis in etappes aan, dat geeft rust en kan je plannen laten rijpen. En de tuin kan je gelukkig helemaal naar je eigen wens aanleggen. Het is echt een grote vooruitgang als je twee keer zo groot kan gaan wonen.

 • Reply
  Marion
  30/10/2016 at 08:03

  Wat heerlijk voor jullie! Ik kan me zo goed voorstellen hoe fijn het moet zijn als je allebei eenzelfde gevoel hebt. Het ziet er ook wel heel mooi uit. Wat een licht inderdaad. Heerlijk. En een tuin is zoooooo genieten als je van een flat afkomt. Zalig!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png