Dreamjob #22: Mieke is communicatieverantwoordelijke en mist wel eens treinen door het aaien van katten

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Mieke vandaag aan het woord. De laatste dreamjob voordat jullie mijn invulling kunnen lezen. Mieke is communicatieverantwoordelijke en organiseert activiteiten voor volwassenen. Ze is elke dag bezig met communicatie, emailen, promotie en natuurlijk ook met katten aaien. Lezen jullie mee?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je en heb je een blog?
Ik ben Mieke, 30 jaar (al heb ik liever dat je 29+1 zegt) en woon in België. Ik ben niet getrouwd en heb geen kinderen, maar mijn toekomstplan bestaat hoe dan ook uit een gezin bestaande uit mijzelf en 25 katten. Ik ben namelijk een crazy cat lady 😉 Nog een paar weetjes. Als ik geen oorbellen draag, voel ik me naakt. Ik kan elke dag pasta of sushi eten en ik ga constant op zoek naar klein geluk.

Ik blog al zo’n 9 jaar. Met ups-and-downs weliswaar. In augustus 2007 ben ik begonnen met de blog madrina.be, ik schreef toen vooral over mijn metekindje (madrina is namelijk het Spaanse woord voor beschermvrouw of doopmeter). In 2013 schakelde ik over naar de blog baiegoed.be, omdat ik mijn eerste blog wat ontgroeid was en minder persoonlijke verhalen wou schrijven. Dit jaar, eind juli, ben ik ook gestart met een pure reis-en fotografieblog: vanhiernaardaar.be Alleen heb ik de laatste tijd last van een stevige blogdip, dus het is wat stiller op mijn virtueel erf.

Welke studies heb je gevolgd?
Hogeschool, bedoel je? Ik heb journalistiek en sociaal werk gestudeerd. Na mijn studies journalistiek was ik nog niet echt klaar voor de arbeidsmarkt 😉 Bovendien was ik erg geïnteresseerd in de welzijnssector, daarom besloot ik een extra opleiding te volgen. Daarnaast heb ik ook nog een opleiding fotograaf gevolgd.

 photo Mieke copy Nathanella Monsaert955_zpsmji89kr6.jpg
Credits: @Nathanëlla Monsaert

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Ik heb een paar jaar als maatschappelijk assistente gewerkt, maar dat was mijn ding niet. Sindsdien ben ik aan de slag als communicatiemedewerker. Dat combineer ik af en toe met freelance werk als fotografe en copywriter. Als tiener heb ik nog vakantiewerk gedaan bij een bank, in een reiskantoor, bij de Nationale Loterij en in een kinderopvang.

Wat is je huidige baan?
Ik ben communicatieverantwoordelijke in een vzw in de socio-culturele sector. Ik combineer mijn twee diploma’s dus. Wij organiseren allerlei activiteiten voor volwassenen in hun vrije tijd: cursussen, workshops, lezingen, uitstappen, … Mijn taak bestaat uit communicatie en promotie voeren. Ik probeer jou als het ware te overtuigen om je in te schrijven voor ons aanbod. Ik zorg voor onze brochures (eindredactie, met de lay-outer werken, …), ik maak flyers en affiches, ik lees teksten na, ik onderhoud onze FB-pagina, ik schrijf persberichten, ik ondersteun de partners met wie we samenwerken … kortom, ik ben dag in dag uit bezig met communicatie.

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Ja. Als klein meisje al wilde ik journaliste worden. Dat is langzaam geëvolueerd tot communicatiemedewerker. En als prille twintiger zag ik mijzelf wel als woordvoerder van een ziekenhuis bijvoorbeeld. Dus, ja, werken als communicatie-madam, daar heb ik altijd van gedroomd.

Hoelang werk je al bij deze baan?
Ik werk al enkele jaren als communicatiemedewerker, maar bij deze organisatie ben ik al zo’n 2 jaar aan de slag.

Waarom is dit werk voor jou je droombaan?
Ik heb een hele creatieve job, ik ben elke dag bezig met taal en beeld. Twee grote liefdes van me. Daardoor heb ik niet het gevoel dat ik aan het werken ben. Bovendien sta ik met mijn hart achter de waarden van de organisatie waarvoor ik werk. Daarnaast functioneer ik in een heel fijn team, mijn collega’s zijn stuk voor stuk fijne, warme mensen. Ze geven me vertrouwen en het gevoel dat ik goed bezig ben.

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Na mijn eerste dag 😉

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Doen wat je graag doet, dag in dag uit. Vertrouwen krijgen. Kansen krijgen. Voldoening krijgen. Een stukje vrijheid om je eigen baan in te vullen binnen een vastgelegd kader. Ik hoef bij wijze van spreken niet elke tekst af te stemmen, maar er zijn wel afspraken over wanneer ik dat wel moet doen. In zo’n omgeving functioneer ik goed.

Maar, bij ons wordt er vaak veel gelachen en plezier gemaakt. Wij hangen als team sterk aan elkaar. We kunnen ook bij elkaar terecht. Ik word ook gerespecteerd en krijg vertrouwen. En een goede band met je collega’s is ook niet te onderschatten. Tenslotte spendeer je heel wat tijd samen.

 photo NL0001_6_zpsiipdrnbd.jpg
Bron: Loesje.nl

Wil je deze droombaan voor altijd blijven doen of …?
Ja. Ik ben elke dag bezig met de dingen die ik graag doe. Ik kan mijn ei kwijt. En ik maak deel uit van een fijn team. Wat wil je nog meer?

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Voel je je niet goed in je job? Stop er dan mee. En zoek iets anders. Natuurlijk moet je rationeel alles afwegen (het is niet evident om je job op te zeggen als je geen back-upplan hebt en de huur moet betalen), maar je spendeert zoveel tijd op je job dat het belangrijk is dat je je goed voelt. En je goed voelen, dat zit in verschillende dingen: in de inhoud van je job, in je collega’s, in je organisatie, …

Ik heb het zelf ooit gedaan. Gestopt zonder een back-upplan. Omdat ik mij echt niet goed voelde, ik was aan het wegkwijnen. Iedereen verklaarde me zot, maar het was de beste beslissing in mijn leven. Sindsdien jaag ik mijn dromen na.

Geef ons een kijkje in een dagje van jouw werkleven.
Ik pendel naar het werk, dus mijn werkdag begint op de trein. Ik word stilletjes wakker, lees mijn krant of een boek, staar een beetje door het raam, luister naar de gesprekken van andere mensen, … Daarna moet ik nog een stukje wandelen. Daar hou ik erg van, dat is mijn me-momentje. Nog even bewegen vooraleer ik achter mijn bureautje kruip. En, leuk voor mij, ik kom onderweg heel wat katten tegen die ik natuurlijk moet aaien 😉 Ik geef toe, ik heb ’s avonds al mijn trein gemist doordat ik te lang de katten aan het aaien was.

Als ik toekom, doe ik meestal een babbeltje met één van mijn collega’s van het onthaal. We zijn – op een paar maanden na – even oud, en dat schept een band. ’s Morgens delen we graag eens een weetje over een bekende zanger of actrice. Terwijl ik mijn pc opstart, ga ik water en thee halen. Ik open meteen een aantal standaardprogramma’s zoals mijn e-mail, ons intern systeem, … Een van de eerste dingen die ik doe, is checken hoe het met de inschrijvingen voor onze activiteiten staat zodat ik weet voor welke ik dringend promotie moet voeren.

En dan ga ik aan de slag. Ik lees teksten, ik maak een flyer, ik post een bericht op sociale media, … Ik heb ook een aantal vaste vergaderingen. En als collega’s problemen of ICT-vragen hebben, dan help ik hen ook. ’s Middags eten we samen met het team. Altijd. Als het tijd is, roept één van de collega’s dat om via de intercom. Soms neem ik ’s avonds of in het weekend activiteiten over van collega’s.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heel erg bedankt voor je fijne invulling van dit dreamjob interview. Ik vind dat het enthousiasme voor je baan, in dit artikel echt naar voren komt. Super om te lezen dat jij je droombaan hebt gevonden. Ik wil je heel erg veel succes en ook plezier wensen met deze job.

9 reacties op “Dreamjob #22: Mieke is communicatieverantwoordelijke en mist wel eens treinen door het aaien van katten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *