Bucketlist voor ons bezoek aan Londen

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn Life as Sas artikel, gaan we in September naar Londen! Een super fijne verrassing, aangezien het niet in de planning stond om dit jaar nog op vakantie te gaan. Dit maakt dat ik nóg meer zin heb om naar Londen te gaan.

Het is niet de eerste keer dat we er heen gaan, wij waren er ook al in 2011. Ook schreef ik al eens een artikel over mijn liefde voor Londen en deze is de loop der jaren zeker niet verminderd! Om goed voorbereid op reis te gaan heb ik al een wishlist gemaakt voor dingen die ik zéker wil gaan bezichtigen in Londen. De tijden van opening heb ik er ook bij gezet, voor als ik in Londen wil weten hoelaat wat precies open is. Voor mij even een spiekbriefje dus.
Big Ben, Palace of Westminster, Londen Eye & Tower Bridge

 photo londoncollagecropped2_zpspyga9c9x.jpg
bron

Deze hebben wij allemaal uiteraard al bewonderd in 2011, maar gaan we zeker nogmaals bekijken. Ik vond het echt prachtig om dit in het echt te zien en ga er zeker wederom weer van genieten! Ook willen we nogmaals naar het warenhuis Harrods, waar je daadwerkelijk alles kunt kopen.

Kensington Palace

 photo Kensington_Palace-0770_zpskadjogq4.jpg
bron

Een prachtig gebouw en een prachtig beeld. Het is de officiële verblijfplaats van de Hertog en Hertogin van Gloucester, de Hertog en Hertogin van Kent en Prins en Prinses Michael van Kent. Kensington Palace wordt ook gebruikt als onofficiële basis door Prins Harry en zijn nicht Zara Phillips. Tot 1997 was het de officiële residentie van Diana, Prinses van Wales, tot 2002 van Prinses Margaret en tot 2004 van Prinses Alice. Geopend van 10:00 tot 18:00.

Buckingham Palace

 photo stream_img_zpsj09dfsbk.jpg
bron

Buckingham Palace, eentje die zeker niet op deze lijst mag ontbreken. Het paleis telt zo’n 775 kamers en 78 badkamers die verdeeld zijn over een oppervlakte van ruim 77.000 vierkante meter. En oh ik heb nu al zin om de wachters te zien staan. Geopend van 09:15 tot 19:45

Princess Diana Memorial


bron

Altijd al willen zien deze mooie Prinses Diana-herdenkingsfontein. De Diana Princess of Wales Memorial Walk heb ik in 2011 gezien (een deel daarvan ik heb niet de 11 km gelopen) en zou de fontein graag aan mijn lijst toevoegen. Het is een grote ovale fontein van 50 bij 80 meter. ‘De ene kant daalt tamelijk snel, maar met zachte dalingen naar het einde. De andere kant heeft veel afstapjes, ribbels, bochten en andere vormen waardoor het water op een aparte manier naar het lager gelegen meertje stroomt. De twee kanten moeten de twee kanten van Diana’s leven voorstellen, zowel de gelukkige tijden als de beroerdste.’ Geopend van 10:00 – 20:00

Westminster Abbey

 photo Westminster-1_zpscwlnmfsj.jpeg
bron

Wederom een prachtige kerk om te gaan bezichtigen. Sinds 1066 hebben alle kroningen in Engeland in Westminster Abbey plaatsgevonden. Het laatste grote evenement was het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Lijkt me prachtig om deze te bekijken. Geopend van 9:30 tot 15:30 (Zondag gesloten)

Central Hall Westminster

bron / bron


Wederom een prachtig gebouw, vooral aan de binnenkant zoals je op de bovenstaande foto kan zien. Het dient in de eerste plaats als een Methodist kerk en een conferentiecentrum, maar ook als een kunstgalerie en een kantoorgebouw. De koepelvormige plafond van de Grote Zaal is befaamd om de tweede grootste in zijn soort in de wereld. Geopend om 11:00 tot 17:00

St. Paul’s Cathedral


bron & meer foto’s

De kerk waar het huwelijk van prins Charles en Diana plaats vond. Hij heeft een enorme koepel waarin zich de ‘Golden Gallery’ bevind waarvandaan je een prachtige uitzicht hebt over de omgeving. Zo aan de foto’s die ik heb gezien op internet, en bovenstaande foto is dit zeker een bezoekje waard! Echter kan ik nergens vinden of je echt daadwerkelijk ín het gebouw kunt.

Happy Potter Shop

 photo Wands_display_at_Ollivanders_Shop_1991_zpsjghm3qes.jpg
bron

Eentje die niet op mijn lijst zou staan, maar ik ga nou eenmaal niet alleen naar Londen! Deze shop vol Harry Potter merchandise gaan we ook even zeker een boekje brengen. Wat helemaal tof is voor Harry Potter fans is naast deze prachtige winkel, ook nog een muur waarin ze het karretje van platform 9,3-4 hebben gemaakt. Hiermee kan je op de foto. Geopend om 09:00 tot 21:00

Hebben jullie nog must see tips? & zijn jullie wel eens in Londen geweest?

Daarnaast hebben we uiteraard nog heel wat andere dingen die we graag willen bekijken zoals musea, bezienswaardigheden die we in 2011 al zagen zoals Royal Albert Hall en dingen die we misschien onderweg tegen komen. Ik wil veel foto’s maken van de natuur, eekhoorntjes en misschien wel een zons op-ondergang. Maar hierboven zijn in grote lijnen wel de dingen die we het liefste willen gaan bezichtigen. God, ik denk niet dat ik genoeg heb aan 3 dagen….

About the Author

29 Comments

Nicky

Ik vond Camden Market leuk. En we zijn naar de musical The Lion King geweest. Dat laatste was echt het hoogtepunt van onze citytrip! Een aanrader!

Reply
Sofie

Indrukwekkend! Ik was daar in juli en ik heb niks gezien van hier boven 😀 Ik was er wel maar 2 keer een paar uur. Ik ging naar British Museum, British Library (aanrader als je van handschriften en boeken houdt) en Natuur-historisch museum.

Reply
Vivian

Londen is zo gaaf! Ik ben er nu een keer of 4 geweest en het is nog steeds een van mijn favoriete steden. Kensington Palace en de Diana Memorial staan ook zeker nog op mijn lijstje, net als de Central Hall, Hyde Park en gewoon al die mooie Londense straten!

Reply
Marcella

Heerlijk dat je terug gaat naar Londen! Ik heb je al vaak enthousiast gehoord over de stad, dus zo fijn dat je er nogmaals van gaat genieten! Mooi lijstje bezienswaardigheden heb je ook. Wordt een heerlijke trip joh!!

Reply
WandaWanda

Ik wilde al vragen hoe lang jullie gaan maar inderdaad, 3 dagen is aardig kort voor al dat moois! Ik heb ook altijd teveel op mijn lijstje staan maar goed, zo blijft er ook wat te kiezen over natuurlijk!

Reply
Kim

London is zo mooi! Ik ga hopelijk volgend weekend heen. De prijzen waren voor dit weekend nét even te hoog.

Reply
Jessica

Leuk leuk leuk! London vond ik een hele mooie stad!
Misschien dat de voorstelling ”the Mousetrap” nog iets is. Wij hadden eigenlijk vooraf thuis al kaartjes moeten kopen, dus dat lukte toen niet meer. Volgens mijn schoonzus zeker een aanrader om naar toe te gaan.

Reply
Joor

Wauw wat super leuk om te lezen!! Ik ga in november naar Londen maar ik wist niet dat naast dat perron met dat karretje ook een Harry Potter Shop ook is… Even onthouden voor onze trip!!! Leuk geschreven!
Wij gaan ook nog naar de Harry Potter studio’s ! Is ook misschien een aanrader alleen je moet wel van te voren kaartjes bestellen…

Reply
Evelyne

Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar ’t staat absoluut in mijn top3 op m’n TravelBucketList! Ik kan je dus geen tips geven van must see, ik moet ’t zelf nog gaan ontdekken 😛 Ik ben alvast benieuwd naar je verhalen ginder 😉

Reply
Lies

Ik heb in september nog een aantal dagen verlof en overweeg ook om er een weekendje Londen van te maken. En toch heb ik een beetje schrik om te gaan, nergens voor nodig natuurlijk, maar het zit in mijn achterhoofd.

Reply
SAS

Dank voor de fijne tip!
PS: Even offtopic, ik zou het op prijs stellen als alleen het desbetreffende vakje wordt gebruikt voor de link van je blog. Ik verwijder hem nu telkens handmatig. Bij voorbaat dank!

Reply
Michelle

Wat goed van je dat je nu alvast opzoekt waar je allemaal heen wilt. Londen is zo groot en heeft zoveel te zien dat het ook overweldigend kan zijn. Mooie plekken heb je opgezocht. Londen heeft ook een hele mooie botanische tuin, misschien ook leuk? De Dalston Eastern Curve Garden ( had ik ff ge’googled, moet erg mooi zijn)

Reply
Morgaine

In 3 dagen? Ik dacht dat je twee weken ging, hahahahaha OMG, succes Sas met alles bezoeken, ik denk toch dat jij ene keer 2 weken moet boeken daar of zo 😉

Zelf ben ik nog nooit in London geweest maar ik begrijp dat West End de Musicals veel goedkoper zijn om te bezoeken en makkelijk te doen is, mijn dochter heeft daar Grease gezien bijv. En mijn beste vriend gaat er ook weleens heen even tussendoor met de reis erbij, blijft het goedkoper om daar een nieuwe muscial eventueel te zien dan hier in Nederland als deze al op de planken staat. Maar dit ‘hear say…’

want ik ben er nog nooit geweest…. hahahaha

Ik wens jou een hele fijne trip toe en kom thuis met veel foto’s!

X

Reply
SAS

Hahahaha 2 weken. Nee joh. Ik heb in September maar 1.5 week vakantie 😉 En we gaan gezellig een citytrip maken, kost ook hele hoop centjes. Ik denk ook niet dat we alles kunnen gaan bezoeken, maar we gaan we denk ik een hoop halen. Aangezien we écht 3 volle dagen daar zijn. Dank voor de tip, alleen zou ik zelf niet naar een musical gaan, daar hou ik niet zo van…

Reply
Amy

Ah wat heerlijk, ik kan me zo goed voorstellen dat je naar dit tripje uitkijkt! Wat ik heel leuk vond is door het wijkje Notting Hill te struinen.. je hebt daar ook regelmatig marktjes en ik vind de sfeer heel leuk. Ook een paar uurtjes doorbrengen in Hyde Park is een aanrader! Zo mooi daar <3

Reply
SAS

Hyde Park heb ik niet in deze lijst staan, want daar gaan we eigenlijk áltijd heen. (en zie ik niet echt als een ‘bezienswaardigheid) Ons hotel in September ligt ook hieraan vast dus daar ga ik zeker heel wat mooie uurtjes vertoeven. Vond het in 2011 ook al zo mooi daar<3 De Prinses Diana-herdenkingsfontein ligt ook in dit park…

Oh en dank voor de tip van Notting Hill, ken het alleen van de film en wist verder niet zo goed wat je daar kon vinden. Maar markten zijn altijd goed 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *