Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Zijde bruiloft, Deze dingen deden wij wel & niet op onze bruiloft

Vandaag is het precies 4 jaar geleden dat wij gingen trouwen. 4 jaar alweer. En ik herinner het me echt als de dag van gisteren. Wij hadden een prachtige dag met fijne mensen en helemaal op onze eigen manier. Maar, ik heb alle jaren hiervoor bij artikelen al foto’s en dergelijke gedeeld. Ik kwam een hele tijd terug bij Koalabeautymama deze post tegen en hierdoor kreeg ik inspiratie voor dit idee. Wat welke dingen deden wij wel en vooral niet op onze bruiloft?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat wij niet deden:

Het boeket gooien

Hell no dat ik dat wilde doen. Op een 1 of andere manier vind ik het zo’n lomp iets. Wat ik dan met mijn boeket heb gedaan? Ik heb er voor een collage en als herinnering wat bloemen uitgehaald. Het gehele boeket heb ik aan mijn beste vriendinnetje gegeven, die ondertussen getrouwd is.

Poppetjes op onze trouwtaart

Nog zoiets wat meteen een no go was. Wist je dat je zelf van die poppetjes kon maken die prΓ©cies op je lijken? Daarvoor moet je wel duizenden euro’s in je buidel tasten maar dan heb je ook wat. Mijn niet gezien. Zo’n bruid & bruidegom paar. Wat er dan wel op onze taart stond? 2 duifjes die in elkaar konden. Beeldjes, van porselein. Beeldjes die nu nog steeds een mooi plekje hebben in onze kast (plus het feit dat er ook duifjes op onze trouwkaart stonden maakte dat dit prefect voor ons was)

 photo taarttopper_zpsjzemksfk.jpg

Ergens anders slapen

Wij sliepen.. in ons eigen bed. Gewoon naast elkaar. Niets die traditie van ergens anders slapen. Wij zijn samen opgestaan, hebben ons in een andere kamer verkleed en zijn daarna samen in onze auto naar het stadhuis gereden.

Een groot feest geven

Wij hebben een klein feestje gegeven, ‘s middags in de achtertuin van mijn schoonouders. Het was super mooi weer, we hebben heerlijk taart gegeten en iedereen kon weg wanneer hij/zij zelf wilden. Ook hing er op het hek een groot spandoek met onze trouwdatum en een foto van ons.

10.00den euro’s uitgeven aan een jurk

Mijn trouwjurk was niet duur. In tegendeel zelfs. Ik heb hem bij een galajurken winkel gekocht in mijn woonplaats (hij was wel nieuw, geen tweedehands). Zeker geen spijt van, aangezien hij nu al jΓ‘ren in de kast hangt. Daarnaast was dit een jurk die echt wel bij mij paste. Nog steeds ben ik erg blij met mijn strapless, not-to-much jurk.

 photo 002ZW_zps05a8ae4a.jpg

Taart in gezicht duwen

Zonde van de taart. En M. kennende wordt het dan een groot worstel festijn met taart. Zodat niet alleen je gezicht, maar alles onder zit. Wel hebben we de eerste hap van elkaars vork genomen.

Een openingsdans

Nope. Hadden wij ook niet.

Huilen

Ik heb geen traan gelaten. Niemand op de bruiloft trouwens. Je ziet wel eens emotionele bruiden of ouders/getuigen. Bij ons niet het geval. Hoewel ik denk ik wel even had moeten slikken als het goede opkomst nummer was gedraaid.

Speechen/beloftes

Wij hebben geen beloften aan elkaar uitgesproken. Tevens hadden we geen speech, maar hebben we bij het ontbijten met de gasten iedereen bedankt voor hun komst. We houden er beide niet van, en aangezien het onze dag was πŸ™‚

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

Wat wij dan wel deden:

Ontbijten met al onze gasten

Na de ceremonie hebben wij heerlijk buiten, bij een restaurant ontbeten met al onze gasten. Wij trouwde namelijk al in de ochtend. Het was een lopend buffet en echt super gezellig met heel goed eten. Het was fijn dat het mooi weer was zodat we gezellig aan het water konden gaan zitten met z’n alle.

Photobucket

Onze ringen laten graveren

Voordat we gingen trouwen, hebben we onze naam + trouwdatum in onze ring laten zetten. We hebben onze ringen niet meer om gehad totdat ze van het kussentje kwamen om bij de plechtigheid om te doen.

Een prachtige fotoshoot houden

Wij hadden een prachtige fotoshoot bij Hortus Botanicus. Nog steeds na al die jaren super blij met alle mooie foto’s! Ik heb er een mooi album van en geniet nog steeds als ik de foto’s langs zie komen op de computer. Het was een super fijne shoot en hoewel M. niet van foto’s houdt heeft hij hier echt zijn best op gedaan. En dat is zeker te zien.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Persoonlijke bedank kaart

Wij hadden een bedank kaart. Eentje met een foto van ons erop, met krijtbordje met de datum en bedankt erop. Tevens met erbij de groepsfoto. In totaal dus 3 foto’s en allemaal blanco kaarten. Alle kaarten hebben we persoonlijk geschreven, ook om mensen met ‘extra’ taken te kunnen bedanken.

Een bruiloft op ONZE manier

Het was een dag zoals WIJ dat graag wilden, niet hoe anderen dit graag hadden gezien. Ik ben nog steeds super blij met deze mooie dag en kijk er elk jaar weer met een grote glimlach op terug. Doe vooral waar JIJ je goed bij voelt. Je trouwt ten slotte (dat is wel de bedoeling,) maar 1 keer in je leven.

Ben jij al getrouwd? En hoe was jullie bruiloft?

Foto’s credits: Deels gemaakt door gasten, deels door onze fotografe Joyce

2
Married(life), Terugblik
Previous Story
Next Story

22 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  04/09/2016 at 22:10

  Grappig! Al die dingen die jullie niet gedaan hebben zijn de dingen die ik ook vreselijk vind! Ik ben overigens niet getrouwd. Gaat ook nooit gebeuren, trouwens. Ik ben niet zo trouwlustig. πŸ˜‰

 • Reply
  Michelle
  30/08/2016 at 11:32

  Leuk om te lezen wat jullie wel en niet hebben gedaan op jullie bruiloft. Ik wil er binnenkort ook eens wat artikeltjes aan wijden, maar het komt er steeds niet van hihi. De meeste traditionele dingentjes vonden wij ook onzin en bovendien vaak ook veel’s te prijzig!

  • Reply
   SAS
   30/08/2016 at 16:49

   Ik ben erg benieuwd naar je artikel! Ik zie hem vanzelf in mijn feed verschijnen.

 • Reply
  Vivian
  26/08/2016 at 13:29

  Supermooi om te lezen! Doet me denken aan de bruiloft van mijn zus en zwager onlangs: bij hen was ook alles heel persoonlijk en relaxed, geen overdreven ”tradities” of uitbundigheid. Was fantastisch! Ik weet niet hoe ik het zelf aan zou pakken: ik heb heel lang gezegd dat ik absoluut in een kasteel wil trouwen, maar inmiddels denk ik niet meer dat ik dat ga doen. Het ligt waarschijnlijk gewoon heel erg aan hoe je op dat moment zelf in elkar zit, aan hoe je partner is en aan hoe jullie relatie is.

 • Reply
  Saskia
  24/08/2016 at 15:49

  Wat goed dat je het bij jezelf hebt gehouden. Bij de bruiloft van mijn broer moest ik janken en een paar keer flink slikken. Haha. Zijzelf hadden nergens last van.

 • Reply
  Jessica
  23/08/2016 at 13:22

  Ik ben nu 2 jaar getrouwd met Vincent. Onze dag was ook niet zoals de meeste trouwdagen zijn.

  http://lifebyjess.nl/onze-trouwdag-10-4-20145/ Lees hier maar.

 • Reply
  mijnsaramsades
  22/08/2016 at 18:42

  prachtige foto’s, iedereen houd het op zijn manier πŸ˜‰

 • Reply
  Nele | Pizzapartyfridaynight
  21/08/2016 at 19:19

  Neeeee, ik ben nog niet getrouwd, maar ik wil het echt dolgraag πŸ™‚ Binnenkort gaan we een huis bouwen, en als het af is, hoop ik dat hij het vraagt πŸ˜€ haha! Ik zou Γ©cht alles doen, wat jij niet gedaan hebt, denk ik πŸ˜€ behalve het bruidsboeket weggooien, das zo zonde om het weg te geven! Oh ja, en taart in gezicht hoeft ook niet voor mij πŸ˜€ en mijn bruidsjurk hoeft ook geen duizenden euro’s te kosten, maar ik trouw wel sowieso in een lang wit kleed πŸ˜‰ kan al niet wachten tot het zo ver is!

 • Reply
  Marcella
  21/08/2016 at 14:59

  Wat hadden jullie een fijne dag! Leuk artikel waarin je de keuzes voor jullie huwelijk toelicht. Leuk om te lezen!

 • Reply
  Sabine
  21/08/2016 at 03:05

  Wat leuk om te lezen! Ik vind juist zo een heel persoonlijk out of the box bruiloft zo leuk. Wij gaan volgend jaar trouwen en onze bruiloft wordt alles behalve standaard πŸ™‚ Ik vind zelfs een ambtenaar van de burgerlijke stand die wat gaat vertellen terwijl die ons niet kent al niets, dus dat gaat ook niet gebeuren. Wat dan wel dat weten we nog niet helemaal haha πŸ˜›

  • Reply
   SAS
   23/08/2016 at 11:11

   Dit is ook zeker een deel wat wij niet hebben gedaan. Geen verhaal, geen poespas gewoon alleen de in-de-echt-verbinden-woorden πŸ™‚

 • Reply
  Annelies
  20/08/2016 at 19:09

  Volgens mij hebben jullie hele fijne keuzes gemaakt wat betreft wat wel en wat niet doen. Er is geen enkel huwelijk waar niemand iets op aan te merken heeft, dus gewoon lekker doen wat voor jullie goed voelt is dan de boodschap denk ik. Nog gefeliciteerd met jullie zijden huwelijk!

 • Reply
  Simone
  20/08/2016 at 17:44

  Wat leuk om te lezen! Ik ben nog niet getrouwd, maar wij zijn wel het type dat als we gaan trouwen er ook wel een feestje van maken.

  Gelukkig mag ieder zijn bruiloft zelf invullen! πŸ˜€

 • Reply
  Anita
  20/08/2016 at 17:32

  Je trouwdag vul je in zoals je zelf wil. Zoals je wel weet hebben wij het helemaal niet volgens de standaard gedaan want we deden het stiekem met alleen onze getuigen. Daarna samen een high tea en vanaf de middag de familie langs om het te vertellen met ons kaartje. De rest kreeg deze per post, spannend en leuk tegelijk!

  • Reply
   SAS
   20/08/2016 at 21:26

   Wat super mooi om dit op deze manier te doen!

 • Reply
  Evelyne
  20/08/2016 at 15:08

  Proficiat aan de fotografe van jullie huwelijk. Wat ‘k hier zie vind ‘k prachtig, laat staan hoe ‘k het fotoboek zou vinden. Dat is nu eens iets dat ik niet kan, een huwelijk fotograferen.. Veel te veel stress, dat kan ik niet aan. Ik schreef er gisteren nog over op m’n blog πŸ˜‰

  • Reply
   SAS
   20/08/2016 at 21:26

   Alle credits voor de professionele foto’s gaan naar Joyce, van mamakletst.nl Ik ben haar nog steeds super dankbaar voor deze mooie foto’s<3

 • Reply
  Anne-Sterre
  20/08/2016 at 11:46

  Jullie dag, dus zeker aan jullie om te bepalen hoe je ‘m invult. Volgens mij is dat helemaal gelukt, als ik dit zo lees.

 • Reply
  Morgaine
  20/08/2016 at 09:38

  Ik lees een heleboel onder wat jullie niet hebben gedaan, Amerikaanse tafarelen, je bruidsboeket weggooien gebeurde hier al niet, niet dat ik weet, nog nooit mee gemaakt, taart in elkaars gezicht is ook Amerikaans, het is duidelijk, we weten meer over Amerikaanse bruiloften dan gewoon de Nederlandse normale tradities, hahahahaha

  ach ja ooit gehuwd, en gescheiden, hij vond een andere vrouw na 2 jaar huwelijk toch leuker… in totaal na 6 jaar samen zijn. zoiets.

  Mijn bruiloft toen? Ja ik heb het boek nog, voor mijn dochter het is aan haar wat ze ermee doet, in zwart wit gehuwd, omdat ik dus 8 maanden zwanger was, en nee geen ongelukje, zij was gepland, ze kwam alleen een beetje laat settelen, hahaha ze had er al moeten zijn πŸ˜‰ We hadden deze datum dat wij gingen huwen al 2 jaar van tevoren gepland, maar goed… het liep anders, en we besloten om het onder ons te doen, gtuigen en achteraf kaarten gestuurd zelf gemaakt dat we getrouwd waren, achteraf heb ik wel spijt dat mijn opa’s en oma’s er niet bij waren… maar ja…

  X

  • Reply
   SAS
   20/08/2016 at 21:24

   Ik ben bij een aantal Nederlandse bruiloften geweest en daar werd de dingen die ik bij mijn ‘niet gedaan’ lijstje heb gezet ook gewoon gedaan. Niet geheel typisch Amerikaans dus πŸ˜‰ En hoor het wel vaker dat er in Nederland ook aan deze ‘rituelen’ wordt gedaan. Wij dus lekker niet haha. Tof ook dat het trouwboek aan je dochter geeft<3

 • Reply
  Nancy
  20/08/2016 at 08:36

  Ik woon volgend jaar 25 jaar samen! Nooit getrouwd, maar zoals jij getrouwd bent klinkt mij goed in de oren. Ik zou ook zoiets doen, niet van dat traditionele!
  LINK VERWIJDERD

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  20/08/2016 at 08:28

  Ik ben nog niet getrouwd, maar wat een ontzettend leuk idee om met de gasten te ontbijten!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png