Mijn top 5 city travel list

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door AllSecur

Zoals jullie weten gaan wij binnenkort weer naar Londen. Een droom die uitkomt aangezien ik sinds we er in 2011 waren, echt verliefd op ben geworden. Zoals je begrijpt kan ik dan ook niet wachten! Naast Londen zijn er nog een aantal mooie plekken die ik graag zou willen bezoeken, zowel in het binnen als buitenland.

Ik begin met de vakanties binnen Nederland:

De Veluwe

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Nog nooit geweest en het lijkt me zo prachtig deze natuur! Ik zag ook dat ze vele mooie hotels en accommodaties hebben in de buurt. Uren zou ik er rond kunnen lopen, foto’s kunnen maken en vooral kunnen genieten van de natuur. De reis erheen lijkt me al fijn en ideaal met eigen vervoer, al je eigen spulletjes bij je, het raampje naar beneden rollen om tijdens de heen-terug reis te genieten van de natuur. Ja dit lijkt me zeker wel wat!

Volendam


(bron)

Het lijkt me super leuk om eens een dagje door te brengen in Volendam! De sfeer proeven, genieten aan het water en het lijkt me een super gezellig stad.

De vakanties in buitenland:

Dublin


(bron)

Ieland is zo’n land waarbij ik net als Londen al een gevoel bij heb. Ik denk dat ik het echt práchtig ga vinden. Geen idee of dit daadwerkelijk zo is natuurlijk maar de natuur en de sfeer (zover ik kan bedenken) spreken me erg aan. Ja, als iemand zou zeggen: we hebben een plekje voor je ga je mee? Zou ik zeker niet twijfelen.

Gran Canaria

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Canarische Eilanden. Een fijn warm oord waarvan ik denk dat ik er wel blij van zou worden! Ik zou dan kiezen voor het eiland Gran Canaria. Zeker een trip die ik een keer met M. wil maken. Zodra we die ene nieuwe woning hebben kunnen we gaan kijken voor wat verdere & ‘duurdere’ vakanties.

Berlijn


(bron)

Antwerpen vond ik ook al zo’n mooie stad, maar Berlijn lijkt me ook zeker een trip waard. Ik hou er echt van om oude gebouwen en mooie bezienswaardiheden te zien. Berlijn lijkt me hier perfect voor. O.a. de Gendarmenmarkt, Brandenburger Tor, De Muur en Berliner Dom staan zeker op mijn lijstje om ooit eens te bezichtigen.

Welke landen/plaatsen staan er nog in jouw top 5 travel list? En ben je al eens in 1 van de bovenstaande plaatsen geweest?

About the Author

28 Comments

Parijs bezoeken

“Welke landen/plaatsen staan er nog in jouw top 5 travel list? En ben je al eens in 1 van de bovenstaande plaatsen geweest?”

Ah, lekker wegdromen bij het bekijken van de mogelijkheden. Ijsland lijkt me prachtig, maar Vietnam, Amerika, Australië en twintig andere landen/regio’s/bezienswaardigheden kunnen net zo goed in die top 5 staan. Keuze, moeilijke keuzes.

Reply
Nicky

Leuk lijstje! Ik vind Volendam een tikkie te toeristisch en Dublin staat nog op de lijst voor dit jaar. Ik heb goede herinneringen aan Texel, Fuerteventura en Barcelona. Op 1 staat Rome. Zo mooi!

Reply
Anneleen

Ik ben een paar jaar geleden in Berlijn geweest en vind dit zeker een aanrader! 🙂 een hele gezellige stad!

Reply
Tamarah

Mooie travellijst! En ja ik ben een Veluws meisje en ben me heel bewust van de prachtige omgeving waar ik woon! Zeker een aanrader als je houdt van bos, heide, rust en schitterende natuur! Ook in Berlijn ben ik geweest en heb hier een blog over geschreven. Ik vond het een prachtige grote stad. Neem goede wandelschoenen mee want Berlijn is ruim 10x groter dan Parijs!

Reply
Calista

Ik ben meer en deels op de camping op vakantie (in ermelo), maar ik ben 2x in londen geweest en ga er misschien volgend jaar weer heen naar kennissen van ons. En ik ben 1x in polen geweest, de polen daar kunnen geen engels, maar gelukkig gingen we mee met een andere kennis van ons die daar vandaan kwam 🙂 In de zomer vakantie gaan we weer met onze kennissen naar polen. Maar ik wil ook echt heel graag naar hawaii, japan en romenië (gewoon omdat, je altijd ziet dat daar weerwolven zijn in films, kan helaas niet in het echt, maar zou wel cool zijn!) X

Reply
Lilian

Berlijn is top! Ben ik jaren geleden geweest en wil ik graag nog eens naartoe. En Dublin staat ook op mijn lijstje. De Veluwe zit ik nu met m’n billen bovenop en is inderdaad ook heel mooi 😉

Reply
José

Super leuk lijstje, ik ben nog nooit op deze plekken geweest. De Veluwe lijkt me ook super mooi! Wil ik zeker heen binnenkort!

Reply
Sanne

Mooi lijstje, ga je ze allemaal bezoeken? Euhm ik wil graag naar Berlijn, Parijs, armerika staat ook op mijn lijstje. En schotland natuurlijk ook. 🙂

Reply
Evelyne

Deze steden staan zeker op mijn lijstje. Ik ben nog in geen één van deze 5 geweest, helaas. ’t Is nog wat moeilijk om een top 5 te bedenken voor mezelf omdat ‘k naar zoveel wil gaan. Dilemma dus 😉

Reply
Ilse

Wat een leuke lijst met inderdaad goeie plekken, al kan ik niet zeggen dat ik ze zelf heb gezien. Bij mij staat Dublin zeker ook nog op het lijstje, sowieso Ierland in het algemeen. Aan dat lijstje is nog toegevoegd, Edinburgh en Glasgow en ik wil ook nog echt een keer naar Ijsland.

Reply
jackie

Wat een leuk artikel…
Volendam ben ik nog nooit geweest, wil ik toch ook ooit eens kijken..

Berlijn staat op mijn lijstje, ooit wel eens geweest met de vrachtwagen maar dat telt niet..
Gran canaria is super mooi… Ik heb dit keer voor Lanzarote gekozen

Reply
Linda

Gran Canaria is prachtig! En lekker warm. Ik ben geboren en getogen op de Vleuwe en ik hou ervan om daar te zijn. ♡

Ik wil nog weer terug naar Rome. Mooiste stad waar ik ooit ben geweest. Daarnaast staat IJsland op het lijstje, Canada (dat wordt dan de 3e keer) en Berlijn. Oké en nog veel meer haha.

Reply
Bente

Ja de Veluwe en Volendam ben ik beide geweest. Berlijn wil ik ook nog heeel graag een keer naar toe!
Galway zou ik nou graag naar toe willen, is ook in Ierland maar een net wat kleinere stad dan Dublin. Ik heb twee Ierse collega’s en zij raden Galway echt aan.. En verder zijn er nog duizend miljoen miljard andere plaatsen waar ik geen nee tegen zou zeggen 😉

Reply
Lies

Dublin en Berlijn heb ik al gezien, maar ik zou zo terug willen. Dublin zelfs al 2 keer gedaan en het is zoals je zegt een stad met een hele leuke sfeer.
En Berlijn heb ik 5 dagen gedaan en zelfs dat was nog te kort om alles te zien wat ik graag wou zien.

Op mijn bucket list staat nog Rotterdam, de Scandinavische hoofdsteden en Krakau.

Reply
annouska

De veluwe is zeker een aanrader. Ik kan daar helemaal tot rust komen en zo genieten van de natuur. Als ik daar geweest ben zit ik vol positieve energie!

Berlijn is ook zeker een stad die ik je kan aanraden. Het is heel anders dan het leuke van Londen (Oh ik zou ook zo graag weer terug willen!), maar het heeft zijn eigen charme en leuke spots.

Reply
Morgaine

lol, de Veluwe, mijn nicht woont daar nu, maar ik kom er al vanaf mijn 3de jaar? Mijn ouders mochten ooit even in een geleende caravan aldaar, 2 jaar, en toen kwam mijn oom op bezoek, werd verliefd en kocht een sta caravan aan de overkant op de andere camping, wat denk je… dat werd een familie ding natuurlijk, hahahaha tot mijn 14de jaar zeker, zat ik er elk jaar voor zeker 2 weken, heerlijk en prachtig! In Ermelo, de hoge Veluwe, rij die route als je er bent, die is zooooooo mooi! En ’t Solse Gat, och ik ben daar wat naar beneden gerold, en ’t solse gat, google maar eens op legende: solse gat (veluwe) hahahaha dat verhaal ben ik mee opgegroeid, intrigerend! En ja dat torentje is er nog 😉

Volendam, lol.. jaaaaaaaaaaa ook al van kinds af aan zo nu en dan met opa en oma even naar toe, paling halen… maar ook een paar jaar terug, ben ik er een aantal keren kort achter elkaar geweest, zo leuk! Om even daar uit te waaien, overigens sta ik dus ook met Kees Tol op de foto, dat vind ik de leukste Volendammer persoonlijk en die kwam ineens de hoek om waaien, ik vroeg en voila… hij lag in een deuk en dat is gevangen op camera 😉 Maar ook al die andere bekenden kunnen zomaar bij het Grand Café komen zitten op de Dijk.

Niet Gran Canaria, overigens gaan mijn ouders daar eind sept. naar toe, voor 2 weken, en ga ik bij hen thuis oppassen op de katten, maar wel Tenerife ben ik geweest, erg makkelijk als je oud tante daar woont als pensionado 😉 Nu niet meer, ze leeft nog! Mijn oma niet meer, maar nu woont ze in Purmerend.

De rest? Wat staat hoog op mijn lijstje? Dornoch… Sutherland County in Schotland.

X

Reply
Veerlez

Whoaaaaa ik krijg dus nu meteen zin om op vakantie te gaan, eigenlijk alle plekken, het maakt me niet uit, ik wil erheen! Vooral Gran Canaria ziet er hemels uit!

Reply
Dhini

Mooi plekjes allemaal! Ze staan op mij travel list! Volendam ben ik ooit geweest (een keer met mijn man en dan met mijn moeder uit Indonesië en mijn zoon ook en hij was toen 2 jaar).

Reply
Nancy

Volendam is echt grappig! En de Veluwe is schitterend, als je gaat in de namiddag als het rustig is kun je veel dieren zien! Maar mijn favoriet is toch Zuid Engeland!

Reply
Sabine

Volendam is zo leuk! ! En de Veluwe heel mooi. In de overige plaatsen ben ik ook nooit geweest. Nog genoeg te reizen 😀

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *