Blog voorbeelden. Heb jij ze?

Voorbeelden. Je hebt ze eigenlijk in allerlei soorten en maten. Van celebrity’s tot mensen in je familie en/of vriendenkring.. Voorbeelden vanuit je werkveld of mensen die je inspireren. Bloggers kunnen ook voorbeelden zijn. Hier wil ik graag met dit artikel verder op in gaan. Want wat is mijn mening: Wanneer is een blogger mijn voorbeeld? En welke bloggers zijn dat dan? Ik schreef al eerder een artikel over wanneer jij vind dat een blog succesvol is.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Laat ik aller eerst vooropstellen dat elke blogger een voorbeeld kan zijn. Ik hoor de laatste tijd relatief kleinere en minder bekende bloggers zeggen: “Is mijn blog wel groot genoeg? Moet ik niet stoppen, moet ik geen niche? Waarom heb je zo weinig bezoekers? Waarom krijg ik geen reacties?”

Lieve mede bloggers STOP eens met deze gedachten. Twijfel alsjeblieft niet meer. Iedereen is uniek. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van bloggen. Wat minder reacties? Zolang JIJ er maar plezier uit haalt. Ik zie mezelf ook niet als een grote blogger, hoewel de laatste jaren er zeker wat groei is gekomen. Maar daar doe ik het niet voor. Een niche? Hell no. Ik ben een personal lifestyle blogger en blijf dit lekker. Vloggen? Past niet bij me. 100 samenwerkingen waar ik niet achtersta maar wel geld mee verdien? Nope. Sorry, not so sorry.

Maar nu eens even terug naar dat voorbeeld zijn. Een voorbeeld is een blogger in mijn ogen als het exceptioneel of authentiek is. Bijzonder. Uniek. Eigenheid. Niet meegaan met andere bloggers of de blogwerelds verwachtingen maar gewoon gewoon zichzelf blijven.Het schrijven van artikelen die bij hem/haar passen. Doet het niet voor de statistieken en samenwerkingen maar doet alleen wat echt bij diegene past.

Een blogger is voor mij een voorbeeld als het inspirerend is. Van die artikelen waarbij ik moet nadenken. Van die positieve artikelen die benadrukken wat je allemaal zou kunnen (en willen) bereiken. van die posten dat je denkt: Goh dat zou ik geschreven kunnen hebben of ik ben geïnspireerd geraakt een ander soort artikel hierdoor te schrijven.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Een blogger moet voor mij persoonlijk raakvlakken hebben. Een beauty blog is namelijk niet aan mij besteed. Een voorbeeld zou het kunnen zijn, echter is dit niet mijn raakvlak. Het zelfde met al die leuke mama blogs. Super leuk hoor, maar totaal niet aan mij besteed. Ik ben niet bezig met kinderen (anders dan mijn werkveld) en heb ze ook niet. Ik vind het zeker wel leuk om te lezen (vooral die blogs die zowel mama als persoonlijk zijn en de balans daarin hebben gevonden) maar een voorbeeld kan het niet worden.

Ook ben ik van mening dat er een vlotte schrijfstijl moet zijn. Soms lees ik artikelen die ik na een aantal zinnen al wegklik. Niet omdat het niet goed is geschreven maar de manier waarop. Spelfouten maken we allemaal (ik zeker ook) maar als de zinnen niet lekker vloeiend lopen of het is een samenraapsel van de hak op de tak ben ik snel weg. Hetzelfde met ellende lange teksten zonder komma’s of alinea’s. Ik moet blij worden van het lezen, niet telkens in de war waar het artikel nou precies over gaat.

Voldoe ik aan deze criteria? Ik hoop van wel. Misschien ook niet. Toch is er een reden waarom veel vaste lezers terug komen. Dit heeft ook te maken met wat er verwacht wordt van mij. Aangezien ik altijd wel een beetje dezelfde stijl handteer die waarschijnlijk in de smaak valt. Of niet. Zo heb ik ook lezers die ik nooit meer terug zie of me ontvolgen. (Of dit nou ligt aan mijn artikelen of de mentaliteit van tegenwoordig met ‘ik-ga-je-volgen-jij-gaat-met-terug-volgen-anders-ontvolg-ik-je’ is nog maar de vraag)

Nogmaals dit is puur mijn mening over blog voorbeelden. Van iedereen kan dit anders zijn. Blijf vooral lekker doen wat je doet, zolang je er maar plezier aan beleefd. Conclusie? Mijn blogvoorbeeld moet exceptioneel/authentiek, inspirerend, met raakvlakken en een vlotte schrijfstijl hebben.

Nou ben ik benieuwd…

Heb jij een blogvoorbeeld en waarom juist deze persoon/blog?

En nu denk je vast aan het einde van dit artikel: Wie zijn jouw blog voorbeelden dan? Daar heb je het niet over. Ik zal ze even puntsgewijs met een korte uitleg in het zonnetje zetten.

 • SimoneBlogt: Omdat ik haar schrijfsels altijd oprecht vind en erg veel respect heb hoe ze met dingen omgaat. Ze heeft Fibromyalgie en ik vind het zo snap en inspirerend hoe zij hier op zo’n positieve manier mee omgaat. Ik ben super blij dat ik haar al een aantal keer heb mogen ontmoeten.
 • Ikbenirisniet: Een blogger die ik al sinds het begin volg. Ik vind het mooi te zien hoe haar blog, schrijfstijl en onderwerpen zijn gegroeid in de afgelopen jaren. Ze is bewust groen bezig en ik vind haar artikelen altijd erg inspirerend om te lezen.
 • Kersenbloesems: Als 1 persoon exceptioneel is vind ik dat Michelle wel. Haar artikelen maar ook hoe ze alles op haar eigen manier doet spreken me erg aan.
 • Mymorgaine: Ik ben zó blij dat ik deze lieve schat online heb leren kennen. Ze laat altijd (en bij iedereen_ lange en inhoudelijke reacties achter. Iets wat haar siert. Haar blog vind ik altijd een feestje om te lezen en gaat over echt van alles en nog wat. Het is iedere keer een verrassing wat er voor leuks gaat verschijnen.
 • Northflix: kan niet ontbreken in dit lijstje. Ik hou van de humor en de nuchterheid in alle artikelen die ze schrijft. Net even outside de box, waar ik wel van hou.
 • Agirlsjournal: Een blogger waar ik zeker meerdere ‘raakvlakken’ mee heb. We hebben veel dezelfde interesses en lees altijd met veel plezier haar artikelen. Ze is oprecht en eerlijk in haar blogjes en ik wil voor haar beveiligd blogje nog een extra dikke knuffel geven!
 • Viviansvocabulaire: nog zo’n blogger met een sterke persoonlijkheid en een eigenheid in haar artikelen. De positiviteit die ze uitstraalt ondanks ‘beperkingen’ (wat altijd zo negatief klinkt) vind ik super inspirerend. Ze gaat voor de 100% voor alles wat op haar pad komt.
 • En nog even een extra shout out voor Daarwaseens, die mij inspireerde om een eigen domein te kopen en de stap in blogland te zetten. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor.

  En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan kwam ik achter toen ik ging zoeken wie ik hier ging noemen. Juist omdat iedereen een mooi, uniek verhaal heeft en het nét even anders doet. Ik waardeer de wat kleinere blogs, doordat ze authentiek blijven.

  37 reacties op “Blog voorbeelden. Heb jij ze?

  1. Haha! Dat stukje over dat ik-volg-jou… Grappig. Ik trek me daar ook nooit iets van aan. Ik heb ook niet echt voorbeelden. Ik lees het liefst blogs die over van alles en nog wat gaan.

  2. Ik ben nog steeds verbaasd dat je mij noemde.
   Ik ben überhaupt nog iedere dag verbaasd om te zien hoeveel volgers en bezoekers ik heb.
   Mensen zoals jij lieten mij inzien dat je geen luxe jetset leven lijden a la Kim Kardashian hoeft te lijden om te kunnen/”mogen” bloggen.
   Dat er ook plek is voor de “doodgewone” mensen, die geluk halen/vinden in simpelere dingen dan tassen van 8000 dollar en tripjes naar de Bahama’s.
   Je vergapen aan iets kan leuk zijn, maar ik herken mij veel meer in mensen zoals jij.
   Daarom lees ik hier graag! Ook vanwege je positiviteit en het feit dat je lijkt te beseffen dat geluk in kleine dingen zit.

  3. Ik heb niet echt voorbeelden als het op bloggen aankomt. Ik probeer mijn eigen ding te doen ( super lief dat het gezien wordt en je mij vermeld!) en als ik teveel naar ander mans blog kijk, dan ben ik bang dat ik (onbewust) wat dingen of een stijl overneem. Ik schrijf waarover ik wil schrijven en iedere dag kan dit wat anders zijn, dat vind ik zo fijn aan een persoonlijke blog. Je zit nergens aan vast en je kan toch heel goed bij jezelf blijven. Natuurlijk zit er wel een rode draad in. Zo zou ik ook niet gaan vloggen, tips over make/up, kookartikelen schrijven etc. Ik heb wel bewondering voor mensen die net als ik hun eigen ding proberen te doen. Als de blog dan ook nog mooi vorm gegeven is door middel van een fijne layout, mooie foto´s en een leuke schrijfstijl dan mag ik graag eens terug komen.

  4. Dit is de eerste keer dat ik je blog tegen kom, maar ik ik vind het nu al leuk! Je geeft me echt inspiratie! Goede voorbeeld blogger 😉 ! Ik blog zelf ook en hier haal ik echt heel veel inspiratie vandaan!! Dankje X

  5. Super super superlief dat je mij genoemd hebt en ik vind dit een super super supersterk artikel! Je hebt helemaal gelijk wat die voorbeelden betreft: je moet vooral je eigen blogvoorbeeld zijn en andere bloggers moeten je inspireren, maar je moet niet net zoals zij willen zijn – want dat lukt je toch nooit.

  6. Super leuk artikel en ik ben het met je eens, bloggen moet je vooral doen voor je plezier. Maar ook ik maak mij wel eens schuldig aan al die kleine onzekerheden! Leuke blogs heb je trouwens in het zonnetje gezet!

  7. Mooi artikel en leuk om deze bloggers in het zonnetje te zetten! Ik ben het ook grotendeels met je eens in je beschrijving. Ik kan zelf ook echt veel halen uit andere blogs. Zo fijn!

  8. Ah wat lief dat je mij noemt! Misschien niet heel verrassend, maar ook jouw blog is een van mijn voorbeelden. En daarnaast die van Deisy van visionairylife.nl.

  9. Ik ken nog bijna niemand uit jouw lijstje, dus ik ga eens kijken! Ikbenirisniet en De Groene Meisjes zijn mijn grootste voorbeelden.

  10. Wat een goed artikel! Iedereen is op zijn/haar manier een goede blogger. Reacties en bezoekers aantallen zeggen eigenlijk helemaal niks als je geen plezier aan het bloggen zelf beleefd.

   Ik heb eigenlijk niet echt een voorbeeld. Kersenbloesems, Mymorgaine en Northflix volg ik ook alle 3. Alle 3 inderdaad fijn goede bloggers, op hun eigen manier 🙂 .

  11. Northflix volg ik nog niet zo heel erg lang, maar kan wel genieten van haar artikelen. Precies om de reden die jij noemt 🙂 leest heerlijk weg.

  12. Ik vind het vooral belangrijk dat een blogger origineel is en mij heel veel inspireert op het gebied van fashion & beauty. En ook tegelijkertijd veel persoonlijke artikelen schrijft, zodat de blog lekker dicht bij haarzelf staat 🙂

  13. Wat een mooi artikel! En ik ben het zo met je eens; ik ben sinds een jaar (of al langer?) overgestapt op een ander “thema” (van veel over beauty naar meer over boeken en lifestyle) en ben daar weliswaar wat lezers mee verloren, maar vind het zoveel leuker nu! Het paste gewoon niet meer bij me. Xx

  14. Leuk geschreven! Ben het op ongeveer alle punten wel met je eens… Ik heb niet echt een niche op me blog… Ben wel mama blogger 😉 Maar deel net zo goed persoonlijke verhalen. Ik vind het vooral zelf erg leuk inderdaad, voor echt mega hoge statistieken of samenwerkingen blog ik ook te weinig (2x in de maand een artikel). Ik denk er wel over dit uit te breiden, maar wil het niet als verplichting gaan zien. Mijn blogvoorbeelden zijn dus wel vooral mama blogs, omdat ik daar toch regelmatig kom…. beineffable.com , kellycaresse.nl , twinkelbella.nl zijn een aantal favoriete.

  15. Goed artikel! Een blogger die mij inspireert is Audrey van Frassy.com. Ondanks dat zij een fashion blogger is schrijft ze waanzinnig mooie stukjes bij haar foto’s, wat je niet vaak tegenkomt. Ze inspireert mij telkens weer om nóg meer aandacht aan mijn teksten te besteden, niet alleen inhoudelijk maar vooral ook qua stijl. Daaraan moet ik mezelf toch wel vaak herinneren omdat twee artikelen per dag online zetten snel ten koste kan gaan van kwaliteit.

   Link verwijderen

  16. Wat heb je dit artikel fijn geschreven en wat een mooi lijstje! Ik zelf heb laatst mijn lijstje met blogs die ik volg opgeschoond en zo is mijn lijstje wel een stuk kleiner geworden, maar wel met alleen maar blogs die ik bewonder en leuk vind. Een voorbeeld heb ik (nog) niet, maar ik raak wel vaak geïnspireerd door sommige bloggers.

  17. De blogs die ik lees kies ik puur op gevoel. Meestal zijn het wel lifestyle blogs omdat ik graag lees over hoe andere mensen de dingen aanpakken en wat ze meemaken. En dan vind ik ook wel eens inspiratie voor mijn eigen blog, maar ik schrijf vooral voor mezelf.

  18. Goed artikel! Ik blog in het Engels en heb veel contact met vooral Amerikaanse en Engelse bloggers. Daar gaat het ook een stuk minder om de cijfers maar gewoon om de gezelligheid oder elkaar. Het zijn een beetje online vriendinnen geworden en dat is gewoon heel leuk!

  19. Ik hou inderdaad van blogs met een persoonlijk tintje – of liever nog: veel persoonlijke artikelen. Zo schrijf ik zelf ook en lekker over van alles en nog wat; dan weer luchtig en dan weer serieus. Daar hou ik van. Beauty is aan mij ook niet besteed haha. Ik vind video’s/vlogs kijken af en toe ook wel leuk, maar niet te vaak, dus daarom alleen bloggers in mijn lijstje die af en toe een video plaatsen (bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week maximaal). Ik vind Iris ook fantastisch, zij was de eerste blogger (na een meisje die ik kende van de universiteit die blogde – zij volgde haar) die ik ging volgen en die ik nog steeds volg. Ze is ook supergrappig – ik vind humor ook heel belangrijk in blogs 🙂

   Daarnaast vind ik Hester (van http://www.hesterly.nl) heel fijn schrijven, ik hou gewoon van haar schrijfstijl en ze schrijft over persoonlijke dingen en hersenspinsels, dat vind ik fijn. OH en Laura van Lauresque, zó’n mooie schrijfstijl! Toveren met woorden, bijna.

   Ik vind het zo leuk om jou te volgen omdat je zo lekker nuchter en recht voor z’n raap bent; je schrijft gewoon wat je denkt en vindt (en bent er tegelijkertijd toch ook bewust mee bezig) en lekker gevarieerd 🙂 Oh en mensen die lange(re) reacties achterlaten – of in ieder geval inhoudsvolle reacties – vind ik leuker dan mensen die zeggen ‘leuk geschreven’ haha. Dan vraag ik me af ‘heb je het artikel wel gelezen?’

   1. Oh dat zijn inderdaad ook erg leuke blogs, hoewel het geen blogs zijn die ik regelmatig lees. Meer waar ik af&toe even spiek. Maar inderdaad erg mooie schrijfsels. Wij volgen elkaar trouwen ook alweer erg lang (nu ik er zo over nadenk haha) En heel erg bedankt voor je lieve complimenten<3 Ik probeer mijn blog zo dicht mogelijk bij mezelf te houden, en leuk om te lezen dat dit gezien en gewaardeerd blijkt.

  20. Het rijtje wat jij benoemd om mensen tot jouw ‘blog voorbeelden’ te noemen geldt eigenlijk ook wel voor mij als ik er eens goed over na ga denken. Al moet ik wel zeggen het zijn voor mij nou niet perse voorbeelden maar meer gewoon blogs waarna ik graag terug keer. En ik geloof dat jij er daar ook eentje van begint te worden, haha. Aangezien ik hier nu regelmatig terug keer.. Ik hou wel het persoonlijke tintje dat jij aan je artikelen geeft en de openheid waarmee je schrijft maar waar je ook rekening houd met je privacy. Leuk artikel Sas!

   1. Altijd leuk zo’n vast groepje bloggers wat elkaar online ‘kent’ en vaak bij elkaar terug komt. Daarom hou ik zo van de fijne blogwereld<3 En heel erg bedankt voor je lieve complimenten. Ik bloos er een beetje van, super lief!

  21. Wat een leuk artikel! Eigenlijk zijn alle blogs die ik lees op een bepaalde manier wel een voorbeeld voor me! Dat betekend namelijk dat ik ze leuk en de moeite vind 🙂

  22. Oh wat een fijn en inspirerend artikel! Ik heb de bekende blog twijfels ook gehad. Maar ook ik heb ze losgelaten en daardoor is bloggen zoveel fijner geworden! Ik blog voor mezelf en vind het leuk als mensen het lezen, maar als men wat minder reageert dan heb ik er vrede mee.

   Ik kreeg trouwens wel even een hele grote brok in mijn keel (positief) toen ik je reactie zag bij mijn blognaam! Dat vind ik zo lief! (Een grote bedankt is wel op zijn plaats nu!!)

  23. Ja! Vivian, die jij ook noemde. Erg mooi. Daarnaast vind ik Carlijn van clossine.nl vaak erg sterke artikelen hebben. Iris vind ik ook heel erg tof, maar of ze perse een “voorbeeld” is weet ik niet. 🙂 Er zijn heel veel blogs die ik graag lees, maar die niet perse voorbeelden voor me zijn.
   Liefs

  24. Nou ja! Het laatste wat ik verwachtte is dat je mij ook gaat noemen, dank je wel, en jij, jij blogt gewoon leuk, het enige wat ik eventueel oversla zijn je boek reportages 😉 Maar dat weet je al, en verder net als Simone heb ik ook fibromyalgie, maar ik kies ervoor om er niet zozeer over te bloggen zelf, en maak er wat van met alles wat op mijn weg komt, het onvoorspelbare is ook leuk om te doen, vooral met foto’s. En nee, Picasso heeft een ommekeer gemaakt, die slaapt meer, ondertussen 4 he? En dat doe hij dus verstopt, dus het gaat even duren voor hij weer echt in de picture komt, ik zeg het je vast, hahaha

   Verder heb je helemaal gelijk, al ken ik bloggers, reageer daar, en ze komen steevast bij jou reageren, reageer je niet, dan komen ze ook niet, maar dat is mijn oude garde, maar ik heb een aantal wel die kant op geleid en nu zie ik mijn oude garde ook bij hen. Hoe werken zij? Bij een reactie komen ze terug, zij werken niet met een leeslijst of zo, ook dat kan nog! Zelf kies ik ervoor om gewoon bij iedereen te reageren en bij een mode of make up niche, kom ik helaas niet, dat is niet mijn ding.

   Wel merk ik dat het alsnog groeit, en er ook velen zijn die reageren en dan zelf niet eens een blog hebben, zo leuk!

   En nog even: ‘ik-ga-je-volgen-jij-gaat-met-terug-volgen-anders-ontvolg-ik-je’ , dat gebeurt mij nu op instagram, ik zat laatst op 204 volgers, nu op 197, geloof ik, dan weer op 200, dan weer op 198, hahahaha die 200 blijft nog niet stabiel dus 😉 Maar ook daar, ik kijk altijd bij de ander, maar als het niet mijn ding is, volg ik niet.

   Jammer dan, maar ik ben nooit zo van de cijfers geweest. 😉

   X

  25. Mooi stuk en mooi lijstje. Iris behoort ook tot mijn favorieten/voorbeelden, omdat ze ook al een tijdje meegaat en ondanks alle ontwikkelingen nog steeds hetzelfde is gebleven. Ook al schrijft ze een gesponsorde post, het blijft lezen als haar blog met een persoonlijke touch en daar hou ik van.

  26. Mooi lijstje, en ik heb weer wat nieuwe blogs om te vinden. Ik ben pas net weer begonnen met bloggen en ik vind het heerlijk dat nog even niet om views en reacties gaat, maar dat ik gewoon rustig mijn blog kan uitbreiden. Hopelijk kan ik dit vasthouden!

  27. Ik heb niet echt een voorbeeld als het gaat om bloggers. Wel om persoonlijkheden. Zo is Dagmar van Bydagmarvalerie echt een voorbeeld met haar positiviteit maar ook HareMaristeit vind ik een geweldige vrouw.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *