Dreamjob #10: Rani over het willen worden van interieurvormgever

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Rani is vandaag aan het woord. Dit keer over het vinden van die droombaan. Rani is hard bezig haar droombaan te verwezenlijken en wil graag interieur vormgever worden.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je, wat doe je nu en heb je een blog?
Ik ben Rani en ik ben 16 jaar. Ik studeer nu nog op de middelbare school. Ik heb een blog genaamd Pretty smile. Het is een lifestyle, fashion, kook blog. Een beetje van alles eigenlijk.

Wat is je huidige werk/studie?
Mijn studie is nu nog handel maar ik zou heel graag na het middelbaar Interieur vormgever gaan worden.

Welke studies heb je gevolgd?
Handel.

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Nog geen banen gehad.

Welk werk is voor jou je droombaan en waarom?
Mijn droombaan is eigenlijk professioneel interieur vormgever worden. Interieur verschilt. Elk huis heeft een andere stijl. Daarom vind ik dat het zo leuk lijkt. Je hoeft met deze baan niet elke dag hetzelfde te doen. Je moet elke keer weer opnieuw nieuwe inspiratie gaan vinden.

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Toen ik 14 jaar was. Ik vroeg me altijd af waarom ik zo gefascineerd was door huizen en interieur. Ik keek letterlijk meer naar huizen die te koop stonden dan mijn ouders. Gewoon om te zien hoe de stijl van elk huis in elkaar zat. Plots zei er iemand: ‘ waarom wordt je dan geen interieur vormgever?.’ Ik wist totaal niet dat dit een baan of een studierichting was. Dus sinds dien weet ik wat ik in de toekomst wilde gaan leren.

Wat ga je doen om deze droombaan te verwezenlijken?

Ik wil eerst gaan werken bij een ander interieur bedrijf, maar naarmate ik genoeg ervaring heb opgedaan wil ik zelfstandig worden.

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Sinds ik erachter ben gekomen dat dit wel een baan is ben ik niet meer gaan twijfelen of ik wel nog iets anders wil gaan doen.

Heb je een favoriete kamer om te inrichten?
Ja, Badkamers! Ik ben dol op badkamers. Ik weet niet waarom maar je kan zoveel verschillende soorten badkamers inrichten. Altijd als ik een hotel boek moet de badkamer mooi zijn anders gaat het niet door haha! Wat ik ook echt prachtig vind zijn trappen. Ik ben gefascineerd door trappen. Vooral die hele grote trappen.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Dat er veel variatie in men werk zal zitten. Elke dag opstaan om 7.00 en tot 17.00 gaan werken is niets voor mij. Ik word hierdoor levensloos. Ik heb dan geen zin meer om te gaan werken. Nee, ik wil liever zelf men dag plannen. Of bij de mensen langs gaan wat hun visie is in hun huis. En natuurlijk dat je plezier blijft hebben in je werk.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Zoek uit wat je echt graag doet en waar je echt blij en gelukkig van wordt. Zoek een droombaan waarvoor je s’ochtends uit je bed wilt springen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heel erg bedankt voor het mee doen aan dit interview Rani. Succes met het vinden van de droombaan als professioneel interieur vormgever. Je gaat vast nog wat pareltjes creëren in de toekomst!

14 reacties op “Dreamjob #10: Rani over het willen worden van interieurvormgever

  1. Ik kan me voorstellen dat dit een leuk beroep is! Zelf ben ik er niet geschikt voor, want ik heb niet genoeg leuke ideeën helaas. Maar ik ben dus iemand die een interieur persoon zou inhuren : )

  2. Dit was zo rond de brugklas ook mijn droomberoep! Huizen kijken en inrichten was echt mijn grootste hobby. En nog steeds vind ik het geweldig trouwens.
    Echt je deoom achterna gaan hoor! Jij komt er wel met je motivatie. Succes!! 🙂

  3. Leuk! Daar heb ik ook nog weleens over nagedacht. Of misschien meer over gedroomd en over gefantaseerd, omdat ik het zo leuk vind om kamers te inrichten.

  4. Leuk! Inderdaad: go for it! Lijkt me superleuk werk trouwens. Ik wilde ook altijd iets met vormgeving doen. Altijd. Ik ben toen niet mijn hart gevolgd maar heb mijn verstand en gekozen voor iets waar makkelijker banen in te vinden zijn. Foute keus: kies voor je hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *