Dreamjob #15: Els die vooral creatief bezig wil zijn

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Els werkt als grafisch ontwerper maar heeft daarnaast nóg een droombaan. Een hele bijzondere, creatieve droombaan. Lezen jullie mee?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpgVertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je, wat doe je nu en heb je een blog?

Hallo, ik ben Els van de blog www.nobody-else.nl. Mijn blog staat vol met creativiteit. Ik vind het heerlijk om te knutselen en ik hoop met mijn blog bezoekers te inspireren om ook lekker creatief aan de slag te gaan.

Welke studies heb je gevolgd? Wat is je huidige werk/studie?
Op de MAVO hadden we een beroepenavond. Ik wilde eerst dierenartsassistente worden, maar toen ik haar hoorde vertellen vond ik het eigenlijk toch maar niks. Ook was er een fotograaf die vol passie vertelde over zijn vak. Dit sprak me zo aan dat ik na de MAVO een opleiding in fotografie heb gevolgd, Fotonica. Op die opleiding kwam ik in aanraking met het vak vormgeving. Toen ik was afgestudeerd waren er geen banen als fotograaf. Ik koos er dus voor om verder te studeren voor grafisch ontwerper.

Ik ging studeren aan de kunstacademie in Tilburg, de opleiding Visuele communicatie. Na deze succesvol te hebben afgerond, was het crisis… Na even zoeken naar een baan kon ik gelukkig aan de slag als grafisch ontwerper bij de krant (helaas geen vast contract gekregen… nog steeds crisis), daarna heb ik even gewerkt als multimedia designer en nu werk ik weer met plezier als grafisch ontwerper.

Welk werk is voor jou je droombaan en waarom?
Eigenlijk heb ik meerdere droombanen, zo zou ik het heerlijk vinden iets met dieren/paarden te doen. Heerlijk buiten en met dieren werken.

Maar het aller aller liefst zou ik willen werken in het creatieve team dat de verhalen van de tekenfilm Phineas en Ferb bedenkt. Phileas en Ferb zijn twee broers die in één aflevering te gekke avonturen beleven. Ik zou het echt fantastisch vinden om die avonturen te bedenken. Want niks is te gek, alles kan getekend worden. Ik zie het al helemaal voor me, kom je op je werk ga je na denken over ruimteschepen in de vorm van taarten, zwembaden die zo groot zijn als een hele stad, robots die schieten met pudding, vijanden die de wereld willen veroveren met een haargroeimiddel. Verzin het maar 🙂 . Dat lijk me echt fantastisch…

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was? Heb je altijd al dit werk willen doen?
Ik was Phineas en Ferb aan het kijken en dacht hoe vet is het om deze afleveringen helemaal te bedenken en uit te werken. Het is ook zo leuk dat het door zoveel kinderen wordt bekeken. Dit bedacht ik me eigenlijk pas een paar maanden geleden 🙂

Wat ga je doen om deze droombaan te verwezenlijken?
Helemaal niks. Het zal altijd een droom blijven. Ik weet niet eens of zo’n team verhalen bedenkers van Phineas en Ferb bestaat. Gelukkig ben ik blij met mijn beroep nu.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Het belangrijkste in mijn droombaan is dat ik creatief mag denken. Doordat het een tekenfilm is, heeft het geen beperkingen en eindeloze mogelijkheden. Toch heerlijk dat alles kan… nou ja, het moet natuurlijk wel geschikt voor kinderen blijven 😉 .

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Volg je gevoel. Doe wat je leuk vind, zeker bij het kiezen van een opleiding. Carrière mogelijkheden zijn namelijk moeilijk te voorspellen. Straks kies je iets waarvan je denk dat er veel werk is, maar dat kan na 4 jaar zo anders zijn.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heel erg bedankt voor je deelname en unieke invulling van dit interview! Altijd fijn om te kunnen blijven wegdromen bij de baan als de bedenker van de tekenfilm Phineas en Ferb. Mooi ook om te horen dat je nu ook heel erg blij bent met je baan!

7 reacties op “Dreamjob #15: Els die vooral creatief bezig wil zijn

  1. Wat een leuke en unieke droombaan! Ik heb ooit eens een achter de schermen gezien van, ik geloof, Disney of Pixar tekenfilms. Het zag er serieus leuk uit! Ik kan helaas niet heel goed tekenen haha.

  2. Wat een grappige droombaan!
    Ik heb eigenlijk nooit zo stilgestaan dat er ook mensen zijn die deze verhalen moeten verzinnen.
    Ik ben wel benieuwd hoe jouw verhaal eruit zou komen te zien!

  3. Wauw! Echt mooi om dit te lezen, komen er meer van dit soort dingen op je blog?! Het is serieus echt heel leuk! X

    1. Het is een reeks van Dreamjob interviews, die rond November wordt afgesloten (met mijn eigen invulling en terugblik) Super leuk om alle diverse droombanen in een artikel te krijgen van enthousiaste bloggers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *