Recensie: Nora Roberts – De Obsessie

Ja die lees-flow heb ik weer goed te pakken. Dit boek las ik in 2á 3 dagen uit. Weer een heerlijk Nora Roberts boek, een vleugje romantiek en spanning alom. Deze boeken vind ik toch altijd nét even leuker dan alleen een romannetje (die Nora normaliteit wat vaker schrijft), hoewel dat ook wel fijn is op z’n tijd. Niet een echte doorgewinterde thriller, dat zeker niet. Maar het maakt vanaf de eerste bladzijde dat je wil weten hoe alles zich ontvouwd.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waar gaat het boek over

Naomi verloor haar onschuld op de avond dat ze haar vader het bos in volgde. Toen ze het meisje bevrijdde dat ondergronds gevangenzat, onthulde ze de gruwelen die haar vader beging en maakte ze hem voor altijd berucht. Sindsdien torst ze de daden van Thomas David Bowes met zich mee.

Nu is Naomi een succesvol fotografe en heeft ze een plek gevonden waar ze zich thuisvoelt. Het is een groot oud huis dat opgeknapt moet worden, duizenden kilometers bij iedereen die ze ooit heeft gekend vandaan. Naomi zocht eenzaamheid, maar de vriendelijke inwoners van Sunrise Cove betrekken haar telkens bij hun gemeenschap, vooral de resolute Xander Keaton.

Naomi merkt dat haar verdedigingslinie afbrokkelt en diep in haar hart heeft ze altijd verlangd naar menselijk contact. Maar de ervaring leert: haar verleden is nooit verder weg dan een nachtmerrie.

Wat vond ik van het boek

Vanaf de het eerste hoofdstuk wat zich afspeelt in het verleden ben ik getriggerd om verder te lezen. Nora Roberts heeft altijd een manier van schrijven die me gelijk pakt. Nee het zijn niet de gruwelijke thrillers die ik normaliteit lees, maar de spanning die ze in dit boek weet te omschrijven blijf ik fenomenaal vinden. Het verhaal heeft een fijne verhaallijn en lees lekker vlot weg. De spanning blijft sudderen op de achtergrond.

Het is mooi te lezen over de natuur en het huis wat beetje bij beetje gerenoveerd moet worden. De spanning tussen Naomi en Xander is altijd voelbaar en de verstandshouding met haar familie is ook prachtig weeggegeven in dit boek. Het is mooi de groei mee te maken door de hoofdstukken heen, van iemand die weinig mensen vertrouwd naar het feit dat ze zich thuis voelt. Nora Roberts weet haar personages weer op een bijzondere manier neer te zetten. iets wat maakt dat je meeleeft en je in het verhaal gezogen wordt.

Het verhaal ontvouwt zich in een razend tempo aan het einde maakt alle puzzelstukjes van het verhaal compleet. Het einde ga ik zeker niet verklappen, maar als je van spannende verhalen houdt met romantiek en familie als leidraad is dit zeker een aanrader!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Rating: ★★★★
Het boek is verkrijgbaar in verschillende boekhandels voor €15

PS: Lees hier ook de recensie van Zwartraafje

9 reacties op “Recensie: Nora Roberts – De Obsessie

  1. Ik ging net in mijn reactie zeggen dat onze meningen mooi overeenkomen en toen zag ik plots mijn naam onderaan je recensie staan. Superlief dat je naar mijn recensie linkt. Dit jaar heb ik ook heel wat van Nora’s andere boeken gelezen maar ik merk dat ik net als jij vooral fan ben van haar thrillers/romans. De overige boeken waar hoofdzakelijk het romantische aspect overweegt vind ik iets minder leuk. Ook de boeken die ze als J.D.Robb schrijft vind ik helemaal geweldig. Ik weet niet of je daar al iets van gelezen hebt?

  2. Dit boek lijkt me wel tof! Ik hou wel van thrillers, maar niet té gruwelijk en gedetailleerd meestal dus dan is dit denk ik wel een goede. Goede recensie heb je ervan gemaakt.
    Ik heb wel een tip/verbeterpuntje op taalgebied (voel me dan meteen zo’n miep, maar zie het wel vaker in je artikelen dus ik ga het toch zeggen): je zegt wel eens ‘normaliteit’, maar dan in een zin waar ‘normaal’, ‘normaal gesproken’ of ‘normaliter’ zou moeten staan. Normaliteit is niet het juiste woord in zulke zinnen (normaal gesproken/normaliter lees ik…). 🙂 Nogmaals: is bedoeld als tip/advies, niet om te zeuren.

  3. Klinkt heel goed. Ik ben dol op de boeken van Nora Roberts. Ik lees ze ook altijd zo snel uit. Ik hou wel eens van afwisseling tijdens het lezen. Dan weer een chicklit en dan weer een spannende roman.

  4. Ik heb nog nooit een boek gelezen van haar, maar wel veel van de schrijfster door jou! Misschien ga ik dit weekend toch maar eens een boek uit de bieb lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *