Dreamjob #18: Lenneke wilt schrijfster worden (met een héleboel puppy’s )

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Lenneke, een blogger aan het woord die ik ook al jaren volg. Ze is freelancer en is daarnaast nog omgevingsanalist voor het Crisiscommunicatieteam. Een hele mond vol dus. Haar droombaan verbaasde me dan ook niets, want ik vind haar blog altijd fantastisch geschreven!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Vertel allereerst eens iets over jezelf. Wie ben je, wat doe je nu en heb je een blog?

Hi! Ik ben Lenneke, een vandaag 25-jarige puber (Gefeliciteerd vandaag lieve Lennke!) die zichzelf nog altijd niet serieus neemt. Ik hóud van schrijven. Of het nu een SEO-tekst is, een achtergrondverhaal, een blogpost of een boodschappenlijstje, ik ben volledig in mijn element.

Mijn grootste droom is een boek schrijven én uitgeven. Ik zou dan ook graag willen zeggen dat ik momenteel aan mijn debuutroman werk, maar dat zou voor-de-gek-houderij zijn. In de tussentijd ben ik freelance tekstschrijver, contentmarketeer bij solvari.nl en blog ik op freelennse.nl.

Welke studies heb je gevolgd? Wat is je huidige werk/studie?
Na mijn havo ben ik Bedrijfscommunicatie gaan studeren op Hogeschool Utrecht. Daar houd je je bezig met creatief schrijven, doe je journalistieke vaardigheden op, maak je radio- en tv-uitzendingen, organiseer je een fictief evenement, leer je hoe belangrijk interne communicatie is en doe je kennis op over crossmediale campagnes. Daarnaast ontdek je hoe je strategisch communiceert.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Na mijn hbo ben ik meteen gaan werken bij Solvari, een woonplatform voor consumenten en een marketingbureau voor bouwbedrijven. In stilzitten ben ik niet zo goed, dus in de tussentijd ben ik begonnen aan een thuisstudie Criminologie, ben ik begonnen als freelance tekstschrijver en werk ik als omgevingsanalist voor het Crisiscommunicatieteam van de Nationale Politie.

Welk werk is voor jou je droombaan en waarom?
Later als ik groot ben, wil ik schrijfster zijn. Zo eentje die heerlijke boeken schrijft waar je uren in kan verdwalen. Dat doe ik niet in Nederland, want het weer hier staat me niet aan en ik heb te weinig ruimte voor mijn bescheiden boerderij-achtige woning met lap grond voor al mijn honden. Ik zie mezelf wel zitten aan mijn superhippe tuintafel, glaasje rood, sigaretje (totaal onlogisch – ben al tijden gestopt met roken), zonnetje op mijn bol en tikken maar. Fast forward tot die dag, graag.

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was? Heb je altijd al dit werk willen doen?
Ik weet al dat ik schrijfster wil worden sinds ik op zeer jonge leeftijd werd geboren. Schrijven zit in mijn bloed, mijn adem, mijn alles. Misschien heb ik gewoon te veel fantasie en moet ik dat per se op (digitaal) papier verwerken of zo.

Ik heb wel meer droombanen gehad, zoals politie op paard zoals ik dat noemde. Daar kwam ik van terug toen ik vijf meter op een politiepaard had gereden en daarna vijf dagen niet kon lopen van de spierpijn. In een ver verleden wilde ik ook advocaat worden, totdat ik bedacht dat ik dan ook echte boeven moest gaan verdedigen. Leek me niks. Nee, ik kom toch altijd weer terug op schrijfster. Van bestsellers, natuurlijk.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat ga je doen om deze droombaan te verwezenlijken?
Eerst ga ik allemaal puppy’s kopen en daarna een mooie woning (voor mijn part een camper) in Spanje of Italië of zo. Daar vertrekken we dan met zijn allen naartoe en als ik kan tikken, ben ik blij. Ik hoef ook niet rijk te worden, als ik maar kan leven.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Het schrijven. Schrijven maakt me gelukkig en geeft me een gevoel van vrijheid.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Oh, poe, ik heb geen idee. Ik hoorde laatst dat iemand gewoon écht niet wist wat haar blij zou maken. Ik heb geen idee hoe je dan ontdekt wat je droombaan is. Misschien door maar gewoon alles te proberen? Dat lijkt me dan ook weer zo ingewikkeld, want dan heb je dus kans dat je vaak teleurgesteld wordt. Waar-de-loos advies dit.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heel erg bedankt voor het delen van je droombaan. Met dat boek (en die puppy’s) gaat het vast wel goed komen. Ik ben erg benieuwd in welk genre je een boek wilt gaan schrijven, maar ik denk dat ik hem sowieso in een ‘heart beat’ zou kopen. Succes met het waarmaken van je droombaan. Geniet van het schrijven!

8 reacties op “Dreamjob #18: Lenneke wilt schrijfster worden (met een héleboel puppy’s )

  1. Wat supergaaf om te lezen. Ik ben een fan van Lenneke en ook dit interview is weer helemaal heerlijk. Laatste advies vind ik overigens helemaal geen gek advies hoor. Ik heb het drie jaar lang gedaan en bij mij werkte het – na heel veel teleurstellingen inderdaad – gelukkig. Dank je wel voor inspirerende woorden <3

  2. Wat een heerlijke droombaan. Al zou ik wel eerst het huis kopen voordat de puppy’s komen 😉 . Ik wil ook graag veel honden… maar ja, ruimte en tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *