21 dingen die alleen crazy catladies herkennen

Een tijdje terug zat ik hevig te knikken toen ik door een lief vriendinnetje getagd werd via Facebook. Naar dit artikel. Nou inspireerde dit een artikel te maken over onze eigen 2 katten. En de dingen die ik als echte crazy cat lady doe. En juist de dingen die onze 2 gekke monsters doen. Een katten artikeltje mét foto’s is altijd goed toch?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

✦ Als ik me down voel komen ze altijd bij me liggen. Knuffelen. Kroelen. Geaaid willen worden en met hun staart half in je gezicht.

✦ De death stare. Iedere kat liefhebber kent hem wel. De boze blik, die lang aanhoud en niet meer afneemt.

✦ Ik heb altijd hele gesprekken met mijn katten. Ze praten ook terug. ‘Miauw’ Wij begrijpen elkaar.

✦ Hun taal spreken doe ik ook, aangezien ik best weet wat ze willen & bedoelen. Tenminste, dat denk ik…

✦ De gekke manieren hoe ze altijd liggen. Yara altijd helemaal over me heen, Ayla met haar kop overal tegenaan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

✦ Dat je je aan het uit kleden bent en ineens je kat in de kamer op bed zit….te staren. Weird momentje..

✦ Dozen, alle soorten en maten liggen ze in. Vooral degene waar ze nét niet inpassen. Hetzelfde voor Yara met plastic tasjes. Geen tasje is veilig, ze zit erin en kauwt aan het handvat. Ik heb dus allerlei plastic tasjes met gaten erin. En mandjes? Daar doen we natuurlijk niet aan. Hoewel de radiator hangmatten uitvoerig door Ayla worden gebruikt.

✦ Daarover gesproken.. We hebben 2 katten maar er staan in huis 80 dozen voor ze om in te liggen. Tsja..

✦ Ik bied altijd mijn excuus aan zodra ik per ongeluk op hun poot sta, mijn voeten op een kat leg aangezien ik niet heb gezien dat ze op de stoel liggen of als ik op moet staan en ze liggen net lekker.

✦ Ik vind het zó zielig ze naar de dierenarts te brengen. Hoewel het ‘maar’ katten zijn leef ik echt met ze mee. Ze miauwen ook super zielig en kijken je met grote ogen heel zielig aan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

✦ Ja ook in neem selfies met mijn poezenbeesten. Dat wordt dan ook niet altijd in dank afgenomen. Soms staan ze er super chagrijnig of juist maar half op omdat ze snel weer weglopen.

✦ Yara heeft een favoriet in huis. En nee, ik ben het niet. Mevrouw stapt poeslief (leuke woordspeling) over van schoot als M. op de stoel gaat zitten. Zonder blikken of blozen.

✦ Over het bovenstaande punt gesproken… Ik ga ook echt geheel verzitten zodat ze lekker bij me kunnen liggen…

✦ Yara komt altijd helemaal over me heen zitten, nét als ik foto’s aan het maken ben voor m’n blog

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

✦ Katten massages zijn top! Lig je op je rug of buik krijg je een uitgebreide massage. Kan niet beter toch?

✦ Het is zo gezellig thuis komen. Onze 2 katten rennen altijd naar de deur, miauwend als ik thuis kom. ‘Je bent weer terug, eindelijk!’

✦ Onze katten komen in ons huidige appartement niet buiten. Ze zijn zelfs nog nooit buiten geweest. Echter als we gaan verhuizen nemen we een eengezinswoning met tuin. SLIK. Ik maak me toch een beetje zorgen als ze naar buiten moeten gaan…

✦ Mijn katten kijken altijd series mee. Of als ik een boek aan het lezen ben.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

✦ Als het extra warm is maak ik speciaal een schaaltje water met ijsblokjes voor ze klaar. Of ik zet een flesje water in de koelkast zodat ze net even wat kouder water hebben op warme dagen.

✦ Ik bespreek uitvoerig verhalen met vriendinnen of familie over mijn katten.

✦ Hilarisch om aan de staart van Ayla een touwtje te hangen en haar te zien rond draaien. Ik plaatste pas geleden nog een filmpje op Instagram ervan. Ze vind het prachtig met touwtjes te spelen en hapt er graag naar. You spin my head right round right round..

Herkenbaar? Of vind je het allemaal maar maf?

25 reacties op “21 dingen die alleen crazy catladies herkennen

 1. Mijn lieve katjes doen vaak aan synchroon slapen. Ze liggen bijvoorbeeld in exact dezelfde houding maar dan gespiegeld van elkaar. Dit blijft echt té grappig!

 2. Heeeeel herkenbaar! 😉 Ik woonde trouwens ruim 3 jaar in een flat, toen ik verhuisde naar een huis met tuin. Het was even wennen (vooral voor mij), maar het is fijn dat ze nu lekker naar buiten kunnen. Ik lokte ze in ’t begin met hun brokjes, dat werkte prima.

 3. Aahh ja zeker herkenbaar haha! Ik zou ook echt graag meerdere katten willen, want ben echt verliefd op die fijne mooie beestjes <3

 4. Katten 😀 <33333 Ik vind het zo jammer dat ik op dit moment een kattenlady ben zonder katten, maar ik hou zoveel van deze beestjes.

 5. Met alle vorige katten ontzettend herkenbaar maar met Picasso? Whahaahaha no… nope, noppes, nada… lol… the death stare is all day long… every day 😉

  X

 6. Heel herkenbaar! Onze kat was afgelopen weekend not amused toen we terugkwamen na 2 weken op vakantie te zijn geweest. Dan kan ze echt heel verontwaardigd zitten doen maar na een dagje trekt ze gelukkig wel weer bij maar dan ook echt met zo’n gezicht van ‘vooruit maar weer’…

 7. Veel dingen herken ik zeker. Maar ik moet zeggen, nu ik moeder ben, heb ik echt minder tijd voor de katten. Overdag ben ik bezig met het vermaken/verzorgen van mijn zoontje en even zitten met een kat op schoot lukt me echt niet meer. In de avonden gaat dat me beter af. Het is wel lief om te zien hoe mijn zoontje graag onze kater een knuffel geeft. Poes moet niet zo veel van hem hebben.

 8. Heel herkenbaar! En hahaha ik moest zo lachen om Ayla die met haar kop zo tegen de muur aan ligt. Onze kat viel laatst in de deurpost in slaap. Zo van, ik ben moe ik ga niet verder lopen. Doei! En daar lag ze dan. Voor pampus! Haha heel grappig gezicht 🙂

 9. Ja echt alles haha! De doosjes, tasje, selfies.. De poes zit liever bij mijn man en de kat liever bij mij. De poes hadden we al vier jaar toen we in een appartement (drie hoog) woonden, zij was dus ook nog nooit buiten geweest toen we verhuisden naar een huisje met enorme tuin. Heb haar eerst een tijdje binnen gehouden en toen naar buiten, dat gaat prima! Ze gaat nooit echt ver weg, net als de ander. Niet aan een lijntje doen ofzo hoor, dat vinden ze echt niet leuk en is ook niet nodig.

 10. Katten die je emoties aanvoelen vind ik zo fijn he, want het helpt mij altijd door die emotie heen. En dan bedoel ik eigenlijk voornamelijk de minder leuke emoties!
  Daarnaast hebben onze katten altijd de neiging overal en nergens op de grond te gaan liggen en als je aan komt te gaan rolderbollen. Maf gezicht 😛 , net zoals jou kat met zijn hoofd tegen de muur haha.

 11. Wat leuk om te lezen. Ik heb nooit een kat gehad, maar ik kan de situaties me levendig voorstellen, al ben ik wel meer een hondenmens. Maar uit eindelijk hou ik van bijna alle dieren 🙂 .

 12. Wat een hilarisch artikel!
  Ik herken zoveel punten! Vooral de kartonnen dozen en alle soorten tassen is hier een hype. En dat je je gewoon loopt aan te passen aan een kat.. En wat betreft de kat-mens gesprekken; they are the best!

 13. Ik herken het ‘dozenprobleem’ 🙂 Om onze noten te laten drogen leggen we ze in een doos schuin op de vensterbank. Jawel, onze Snoopy had er zich al ingenesteld met haar staart rond zich. Of als we de steeltjes van de boontjes aan ’t doen waren, dan kwam ze op tafel springen om met die boontjes te spelen. Hebben we toen gelachen! Al die dingen zijn mooie herinneringen. ‘k Mis ze alle 4 zo hard 🙁

 14. Heel herkenbaar! Onze katten kunnen ook op de gekste plaatsen gaan liggen (bijvoorbeeld in de la van de badkamerkast, daar kruipen ze van achter in… de kast hoeft dus niet eens open haha). En de dierenarts vind ik ook altijd vreselijk. Ik laat het mijn vriend doen hahaha. Ik heb een veel te negatieve invloed op de katten daarbij, omdat ik zelf ook hartstikke nerveus ben. Overigens herken ik het: “het zijn maar katten” ook, maar dan alleen van wat andere zeggen… Het kan mij heel boos maken! Want wat maakt katten minder waard dan mensen? Alleen maar omdat ze een andere diersoort zijn? Het is toch ook niet ok als blanke mannen zeggen: “Het zijn maar zwarten” of “Het zijn maar vrouwen” enkel omdat zij een andere huidkleur of een ander geslacht hebben. Katten hebben volgens mij net zoveel gevoel als wij en zijn hartstikke bang wanneer ze in een reismandje met de auto naar de dierenarts moeten. Daarnaast, het zijn wel de liefste, grappigste, schattigste en pluizigste huisgenootjes die er zijn, want andere mensen ook mogen denken over dat het “maar dieren zijn”.

 15. Ja een groot deel van deze punten herken ik nog wel van mijn oude kat. Hopelijk kan ik Michael overtugien om een kat te nemen als we eenmaal gesetteld zijn in ons nieuwe huis! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *