Dreamjob #4: Conny over de invloed van Pinterest voor haar droombaan

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Dit keer is Conny aan de beurt. Momenteel is ze aan het research-en over hoe ze haar droombaan verwezenlijkt gaat krijgen. Creativiteit en schrijven staan hierbij centraal.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je, wat doe je nu en heb je een blog?
Mijn naam is Conny Meijer. Ik ben 51 jaar, moeder van 4 kinderen, twee volwassen kids die de deur uit zijn en twee pubers die bij mij wonen. Heb altijd in loondienst gewerkt om mijn gezin te onderhouden. Mijn droom was echter altijd al om thuis te werken, eigen baas te zijn, schrijven is mijn grote passie dus wilde ik dat gaan doen. Toen ik mijn baan verloor en het niet zo makkelijk bleek een nieuwe baan te vinden, vond ik de tijd rijp om mijn droom na te gaan jagen. Echter alleen schrijven gaf mij niet genoeg voldoening, mijn creativiteit had meer nodig dan dat.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat ga je dan doen? Schrijven, creatief bezig zijn, dit ook met anderen delen, aan anderen leren. Via Pinterest kwam ik eigenlijk in aanraking met gelijkgestemden. Ik raakte steeds meer aangetrokken tot bloggen. Maar ja, bloggen is toch meer voor jonge meiden die alles weten over make-up en fashion. Daar heb ik weer weinig mee. Ben ik niet te oud? Zit men wel op mij en mijn verhalen/ideeën te wachten? Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik ook best iets te bieden heb: verhalen, ideeën, workshops en daarnaast ben ik gefascineerd door home made producten voor lichaamsverzorging en make-up maar ook voor in het huishouden. Al met al is dat wat ik wil: een website met een blog, DIY enz.

Wat is je huidige werk/studie?
Momenteel heb ik geen baan.

Welke studies heb je gevolgd?
Ik ben van opleiding (medisch) secretaresse.

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Ik heb gewerkt als medisch secretaresse op de polikliniek kindergeneeskunde. Daarna heb ik een fantastische tijd gehad als directiesecretaresse/ managementassistente en vervangend manager bij Vluchtelingenwerk. Hier moest ik helaas weg ivm bezuinigingen destijds.
Ik heb nog anderhalf jaar gewerkt op de technische helpdesk als klantenadviseuse bij de KPN, dit was me echter te technisch dus dat is gestopt.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Welk werk is voor jou je droombaan en waarom?
Zoals het antwoord op de eerste vraag: schrijven, creativiteit en kennis doorgeven. Ik wil graag van huis uit werken, eigen baas zijn. Mij lijkt het fantastisch dit alles te kunnen combineren via een eigen website en blog.

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Nog niet zo lang geleden, een maand of 6 denk ik.

Wat ga je doen om deze droombaan te verwezenlijken?
Momenteel ben ik aan het research-en, lees veel van en over bloggen, website building, hoe je volgers/ lezers krijgt. Ben vooral heel veel bezig op Pinterest.

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Ik heb altijd al schrijfster willen worden.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Je eigen uren kunnen invullen, van je passie(s) je beroep maken en op die manier in je levensonderhoud kunnen voorzien

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Hahaha, ik ben nog niet zover maar voor mij heeft Pinterest heel veel betekent. Het is natuurlijk heel persoonlijk, wat voor de één werkt, werkt niet per definitie voor de ander. Maar Pinterest is heel breed, je kunt er echt zo’n beetje alles vinden wat je interesseert en zo is eigenlijk bij mij het idee ontstaan om alles wat zou willen doen in één ‘beroep’ te gieten: bloggen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Leuk dat je dit interview hebt willen invullen Conny! Leuk om te lezen hoe jij je passie uitdraagt en achteraan gaat. Heel inspirerend en het gaat je zeker wel lukken.

Mee doen met deze rubriek? Lees hier meer informatie.

7 reacties op “Dreamjob #4: Conny over de invloed van Pinterest voor haar droombaan

  1. Dank jullie wel voor jullie aanmoedigingen. Doet me goed.
   Als alles mee zit, zal maandag 4 juli mijn eerste blog verschijnen.

   Jullie kunnen deze vinden op mijn website concrea.weebly.com

   Hoop jullie daar te ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *