Dreamjob #13: Noelle over projectmanager zijn van mystery shoppers

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Noelle, een blogger die ik vroeger volgde en weer heb terug gevonden! Super leuk dat ze wilt mee doen aan deze rubriek. Ze verteld over haar werk als project manager en nu daarin als zelfstandig ondernemer. Ze houd zich bezig met mystery shopping, iets waar ik zelf niet veel van weet.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je en heb je een blog?
Mijn naam is Noelle, ik ben 30 jaar jong en ik blog al bijna 20 jaar! Ik heb wel een blog (www.paperairplanes.nl), maar helaas is deze een tijdje niet meer geupdate, vanwege de recente switch naar mijn droombaan!

Welke studies heb je gevolgd?
Na de middelbare school heb ik een jaar er tussenuit genomen om na te denken wat ik wilde doen. Ik begon in Den Haag aan een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Na het behalen van mijn propedeuse begon ik met een studie Culturele Maatschappelijke Vorming in Amsterdam. Ook hier haalde ik een propedeuse, maar het was toch niet wat ik wilde. Na een zomer in Amerika gewerkt te hebben, begon ik aan de Vrije Universiteit aan de studie Psychologie. Dit vond ik heel interessant, maar merkte al gauw dat ik een uitdaging miste. De uitdaging van exact werken. Ik begon in Maastricht een nieuwe Bachelor studie, International Business, die ik wel afmaakte.

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Ik heb veel baantjes gehad in de retail, maar ook administratieve banen bij grote multinationals. Ik heb op Schiphol gewerkt, en een paar maanden in Chicago voor een jeugdcentrum. Verder heb ik een baantje gehad als vertaler voor een online modeshop en nog wat gigs tussendoor. Tijdens mijn studie liep ik tweemaal stage bij éénzelfde bedrijf. Na mijn afstuderen kreeg ik hier direct een baan aangeboden als projectmanager.

Wat is je huidige baan?
Hier wordt het een beetje ingewikkeld. Ik heb 2 jaar lang bij bovengenoemd bedrijf als projectmanager gewerkt. Het bedrijf specialiseert zich in het (helpen) verbeteren van klantenervaring d.m.v. onder andere mystery shopping. Dit is heel interessant! Als projectmanager had ik klanten in bv. retail en deze klanten willen hun klantenervaring op de winkelvloer verbeteren (met de kennis dat tevreden klanten ook meer besteden). Wat wij doen, is onze pool van mystery shoppers op de winkels afsturen om undercover de service te testen. Gebaseerd op deze resultaten geven wij gepaste adviezen aan de klant.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Bron

Na 2 jaar sloot het bedrijf de vestiging bij mij in de buurt, waardoor ik ver moest rijden om naar kantoor te gaan. Zodanig maakte ik de keuze het bedrijf te verlaten. Maar ik hield zo van het werk (en zij van mij) dat we uiteindelijk elkaar tegemoet zijn gekomen en kon ik mijn droom als zelfstandig ondernemer eindelijk waarmaken! Ik werk nu dus als zelfstandige, maar nog steeds voor het laatstgenoemde bedrijf. Zij zijn mijn grootste opdrachtgever.

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Ja, en nee. Ik wilde altijd al voor mezelf werken. Maar het soort werk is wat het mijn ultieme droombaan maakt. Dit is een droombaan waarvan ik niet eens wist dat het bestond! Sowieso dacht ik nooit een baan te willen waar je alleen maar achter de computer zit, maar ik zou niks anders meer willen!

Hoelang werk je al bij deze baan?
Ik werk sinds begin juni 2016 voor mezelf en in totaal 3 jaar voor het bedrijf.

Waarom is dit werk voor jou je droombaan?
Het verbeteren van klantenervaring in een fysieke winkel is tegenwoordig zo belangrijk, voor het merk én voor de consument. Het is leuk om met grote bedrijven te mogen werken en een kijkje te nemen achter de schermen. Daarnaast heb ik contact met onze mystery shoppers en ben ik veel bezig met het managen van het veldwerk. Duizenden bezoeken worden per maand uitgevoerd en ik ben ervoor verantwoordelijk dat dit allemaal vlekkeloos verloopt en dat de klant blij is met de resultaten.

Daarnaast is het uiteraard te gek dat ik dit allemaal kan doen vanuit huis! Ik heb een aantal projecten en bepaal zelf wanneer, waar en hoe ik mijn werk indeel. Ik heb geen vaste werktijden en kan om 7 uur beginnen, maar ook pas om 11 uur, als ik eens een ochtend weg ben.

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Toen ik als projectmanager aan de slag ging en merkte dat ik goed was in mijn werk. Ik vond het leuk om projecten in goede banen te leiden en ook collega’s te trainen. Mijn kennis overdragen aan anderen is één van de leukste dingen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Bron

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Dit klinkt misschien heel egoïstisch maar ik vind het belangrijk dat ik zelfstandig kan en mag werken. Als ik weet dat ik iets goed kan, dan doe ik dat het liefst in alle stilte, zo ben ik het meest productief en het gelukkigst.

Wil je deze droombaan voor altijd blijven doen of …?
Ja! Ik zou dit absoluut voor altijd willen doen!

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Don’t settle! Bekijk je opties en wees niet bang ook eens iets uit jouw comfort zone te proberen. Ik dacht altijd sociaal werk te willen doen, en zag mezelf never nooit “saai” (wat het uiteindelijk dus niet is!) als manager achter een bureau zitten of een “droge” business & management studie te doen. Zo zie je maar; je moet je studie niet afmaken als het achteraf toch niks voor je blijkt te zijn.

Geef ons een kijkje in een dagje van jou werkleven
Ik heb geen vast werkschema en doe dit werk pas 3 weken, maar meestal begin ik rond 8 uur, na mijn ochtend workout en ontbijt. Ik start mijn laptop op en alle programma’s die ik nodig heb (email, Skype, online portal). Ik scan eerst door mijn mailbox en de gezamelijke mailbox en geef alle mails een kleurtje zodat het duidelijk is wat voor soort mail het is. Dan begin ik met het verwerken van de mails (oud naar nieuw). Dit zijn mails van klanten of partners over rapporten, analyses, bezoeken, of mails van collega’s die ergens advies bij nodig hebben. En natuurlijk mails van mystery shoppers die tig vragen hebben.

Vervolgens wijs ik mystery visits toe aan de shoppers die zich ervoor hebben aangemeld. Ook kijk ik of er shoppers zijn die te laat zijn met het inleveren van hun rapport; deze bel ik even om te vragen of ze hulp nodig hebben. Ik chat kort met directe collega’s om projecten of andere zaken te bespreken. Dan los ik wat betalingsvragen van shoppers en collega’s op. Ik beantwoord een telefoontje en een mailtje hier en daar. Dan voer ik veranderingen in een van de vragenlijsten door. Ik maak nog een analyse voor een klant op basis van een paar duizend uitgevoerde bezoeken en schrijf hier adviezen voor het verbeteren van de service. Tussendoor sta ik even op om mijn spieren te strekken en iets te drinken.

Rond 14:00 is alles gedaan en mijn werkdag voorbij. Ik sluit mijn laptop af en ga rustig aan de lunch! De rest van de middag hou ik me bezig met andere opdrachtgevers en het huishouden.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Lieve Noelle bedankt voor het delen van deze toffe job. Zo te horen heb jij je droombaan gevonden. Je enthousiasme springt uit het artikel. Ik wil je nog heel veel mooie werkdagen wensen in het verschiet en dat je dit maar lang mag doen.

5 reacties op “Dreamjob #13: Noelle over projectmanager zijn van mystery shoppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *