Dreamjob #12: Sonja die tweezijdigheid zoekt in haar droombaan

Deze keer even een Dreamjob interview op Zondag, aangezien wij gisteren 4 jaar getrouwd waren en ik hierbij wilde stil staan. Op mijn blog komen nooit 2 artikelen per dag online, vandaar even opgeschoven naar vandaag. Vanaf volgende week komen de Dreamjob interviews weer online op de standaard Zaterdag.

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Sonja is vandaag aan het woord. Ze studeert Liberal Arts & Sciences met als hoofdrichting Conflict Studies, iets waarvan ik zelf nooit had gehoord. Ze houdt zich bezig met (burger)oorlogen maar wil daarnaast misschien ook wel iets doen met journalistiek.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je, wat doe je nu en heb je een blog?
Hoi! Ik ben Sonja, 20 jaar en ik woon en studeer Conflict Studies in Utrecht. Daarnaast ben ik singer-songwriter, en mijn zelfgeschreven liedjes en heel veel andere verhalen deel ik op mijn blog Her Human Universe! (herhumanuniverse.nl) Muziek en schrijven zijn de dingen waar ik heel blij van wordt, maar ook mijn studie vind ik erg interessant.

Wat is je huidige werk/studie?
Zoals ik al zei studeer ik Conflict Studies. Hierbij hou ik me dus bezig met (burger)oorlogen, hoe deze kunnen ontstaan en ook hoe ze het best opgelost kunnen worden. Al moet ik zeggen dat ik door deze studie eerder meer vragen krijg dan antwoorden!

Welke studies heb je gevolgd?
Ik ben gelijk begonnen met de studie die ik nu doe, maar om precies te zijn is Conflict Studies een hoofdrichting binnen de hele brede studie Liberal Arts & Sciences. Voordat ik met CS begon heb ik dus nog heel veel andere dingen geprobeerd, zelfs natuurwetenschappen, tot ik erachter kwam dat dit is wat ik écht wilde.

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Kan ik mijn baantje als serveerster in een pizzeria meetellen?! Haha, ik heb nog niet een “echte” baan gehad in het verleden aangezien ik nu nog aan het studeren ben. Wel ben ik op dit moment vrijwillig werkzaam als muziekredacteur bij CLEEFT.

Welk werk is voor jou je droombaan en waarom?
Ik ben nog steeds hard aan het twijfelen, aangezien ik zo veel verschillende dingen leuk vind. Het liefst zou ik wat willen doen met Conflict Studies, ik hou er ook van om mensen te helpen elkaar beter te begrijpen dus dat past er goed bij. Daarnaast wil ik echter graag creëren, schrijven. Misschien kom ik in de onderzoekershoek uit en schrijf ik adviezen voor aangepast beleid, maar nog veel leuker lijkt het me om journalistieke achtergrondartikelen te schrijven of misschien zelfs ooit een documentaire te maken. En dan in mijn vrije avonden wil ik in cafeetjes en barretjes muziek blijven maken!

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Ik ben hier van nature altijd al veel mee bezig, maar mijn mening verandert constant. Ik weet dus ook niet helemaal zeker of dit echt is waar ik terecht kom, maar ik denk dat het al wel in de goede richting zit. Ik heb er lang over gedaan uit te vogelen wat ik nou echt leuk vond. Doordat ik Liberal Arts and Sciences ging studeren kon ik veel dingen echt uitproberen, en door te doen kwam ik er pas echt achter.

Wat ga je doen om deze droombaan te verwezenlijken?
Doorgaan met studeren, allereerst. En met bloggen, want dat geeft natuurlijk ook veel schrijfervaring. Daarnaast wil ik gewoon veel artikelen blijven lezen en docu’s kijken. Het liefst zou ik ook een keer een journalistieke cursus volgen. Daarnaast ga ik binnenkort voor een semester naar Zuid-Afrika, en eigenlijk wil ik daar vast beginnen met interessante verhalen te verzamelen en bedenken wat ik daar vervolgens mee kan doen. Misschien komt het resultaat dan wel weer op mijn blog terecht!

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Ik wilde in eerste instantie zeggen van niet, maar nu ik er zo over nadenk misschien toch wel. Als kind verslond ik boeken en wilde ik het allerliefst schrijfster worden later. Toen op de middelbare school, begon ik me te interesseren voor de journalistiek. Uiteindelijk ben ik dat niet gaan studeren, omdat ik graag iets meer “inhoudelijks” wilde doen (meer gericht op theorieën, minder op vaardigheden: praktische studies passen nou eenmaal minder bij me). Zo kwam ik bij Conflict Studies uit, en dat geeft me eindelijk een onderwerp om over te kunnen schrijven!

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Ik vind het heel belangrijk om met mensen in contact te komen, en het allerleukst om hun verhaal te horen. Daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe juist even helemaal in mijn eentje me te storten op het werk: die tweezijdigheid is dus wel echt iets wat ik zoek.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Dat vind ik moeilijk, aangezien ik zelf ook nog midden in het proces zit. Maar als ik iets heb geleerd, is het wel: uitproberen! Ga bijvoorbeeld een stage doen bij iets wat je aanspreekt, en je komt er vanzelf achter of het is wat je leuk vindt, en wat je er dan precies leuk aan vindt (of juist wat niet). Zo kom je steeds dichter bij je ideale keuze.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heel erg bedankt Sonja dat je deze studie met ons hebt gedeeld. Wat ik bovenaan al aangaf, ik had er nog nooit van gehoord. Tof om hier dus wat meer inhoudelijk over te weten. Succes met je studie en ik hoop dat je uiteindelijk bij je droombaan beland!

7 reacties op “Dreamjob #12: Sonja die tweezijdigheid zoekt in haar droombaan

  1. Ik hoorde nog nooit over deze studie, maar ik weet nu al dat ’t niet voor mij bestemd zou zijn 😉 In ieder geval, heel veel succes in het afronden van je studie & een droomjob te vinden!

  2. Leuk om te lezen! Sowieso leuk als mensen gelukkig zijn met hun baan. Dat hoor je tegenwoordig steeds minder vind ik. Het is allemaal klagen en zeuren, zoek dan iets anders denk ik dan, maar geld speelt meestal de hoofdrol. Jammer.
    Link verwijderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *