Dreamjob #6: Diana haalt veel voldoening uit haar droombaan

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Vandaag het verhaal van Diana die werkt in de thuiszorg. Diana heb ik jaren geleden een aantal keren mogen ontmoeten, wat heel gezellig was. Ze verteld vandaag waarom dit op dit moment haar droombaan is en er veel voldoening uit haalt.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je en heb je een blog?
Hoi! Ik ben Diana, 29 jaar en woon in Heerhugowaard. Mijn hobby’s zijn handwerken, wandelen en lezen. Ook heb ik een blog, Lovely-Kiss.nl

Welke studies heb je gevolgd?
Ik heb MBO Helpende Welzijn gevolgd en een jaartje Verzorgende IG gedaan. In dat jaar werd er veel veranderd. Veel zelfstudie enzovoort. Ik miste eigenlijk mijn 2 jaar Helpende Welzijn. Daar kreeg ik echt nog les met een docent voor de klas. Een combinatie tussen praktijk en theorie lessen. Nu moest ik veel zelf doen, weinig praktijk en veel theoretisch. Dus besloot ik te stoppen, aangezien ik er geen plezier meer in had.

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Ik heb maar 2 banen gehad in het verleden. Door stage in de zorg kon ik blijven. Daar deed ik vakantiewerk. Ben wel even, omdat ik stopte met mijn opleiding, 2 jaar op een andere locatie bij dezelfde organisatie gaan werken. Maar ben altijd nog wel bij mijn huidige baan gebleven.

Wat is je huidige baan?
Mijn huidige baan is in de Thuiszorg in Schagen. Ben daar als stagiaire begonnen in 2006. Daar deed ik vakantiewerk. Toen ben ik er een tijdje uit geweest omdat ik de opleiding tot Verzorgende IG deed. Via Hyves (jaja, kennen we dat nog) kreeg ik een berichtje van een collega dat ze wel weer iemand zochten als oproepkracht. Ik heb meteen gereageerd en vanaf dat moment ben ik niet meer weg gegaan.

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Ik wist niet wat ik wilde doen. Iemand zei eerst dat werken met kinderen wat voor mij zou zijn. Daarom deed ik Helpende Welzijn. Ik zag het absoluut niet zitten om voor ouderen te verzorgen. Maar je moet toch een keertje stage lopen om te kijken of het misschien wat was. En inderdaad, ik vond het nog leuker dan met kinderen te werken. Ook heb ik nog stage gelopen in de gehandicaptenzorg. Dit was ook niets voor mij.

Hoelang werk je al bij deze baan?
Sinds 2010 werk ik vast bij mijn huidige baan. Toen daar iemand weg ging mocht ik solliciteren voor een vaste baan. Iets wat ik graag wilde. Nog steeds heb ik het heel erg naar mijn zin. Het is een klein team en uiteraard leuke cliënten waar je een band mee krijgt. De meeste cliënten hebben lichamelijk zorg nodig. Geestelijk zijn ze nog wel redelijk tot goed. Iets wat ik zelf erg leuk vind. Als je iets verteld over je privéleven, vind ik altijd leuk als cliënten er weer op terug komen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waarom is dit werk voor jou je droombaan?
Weet niet of ik kan zeggen dat dit mijn droombaan is… Maar de dankbaarheid van de cliënten doen mijn zoveel goed. Daar haal ik echt voldoening uit.Om de kleinste dingetjes zijn de cliënten je dankbaar, iedere keer weer. Hoe vaak je dat ook doet. Voor nu zit ik voorlopig nog
wel op mijn plek.

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Toen ik stage moest lopen in de ouderenzorg. Dat ik blij werd dat cliënten weer blij zijn met mijn hulp. Wat het ook mag zijn. Toen dacht ik, ja dit kan ik wel een tijdje volhouden.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Toch wel de dankbaarheid in kleine dingetjes van de cliënten. En dat ik het naar mijn zin heb op mijn werk.

Wil je deze droombaan voor altijd blijven doen of …?
Ik heb wel altijd gezegd dat ik dit werk niet mijn hele leven wil gaan doen. Maar wat ik dan wel wil doen? Geen idee hahaha.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Zorg dat je zin/plezier hebt in je werk. Dat is veel leuker dan als je met tegenzin naar je werk ga. Dan zou ik liever verder zoeken.

Geef ons een kijkje in een dagje van jou werkleven
Ik werk alleen maar ochtendjes (5×3 uurtjes, heb 15 uur. Afhankelijk van hoeveel zorg kan het weleens oplopen rond 22 uurtjes). Om kwart voor 7 ben ik ongeveer op mijn werk. Pak een kopje thee, werktelefoon en ga even zitten tot 7 uur. Met de werktelefoon log ik in zodat ik kan zien naar welke cliënten ik toe mag gaan. Dan begin ik om 7 uur met mijn rijtje. Soms 10 minuten bij een client om steunkousen aan te trekken of medicijnen aanreiken. En dan af en toe ongeveer 30 minuten om cliënten te begeleiden bij wassen/douchen en aankleden. Meestal ben ik ongeveer half 11/11 uur klaar met de zorg. Dan bel ik een collega op hoever zij is, is zij nog niet klaar dan ga ik vaak al naar huis. Mocht ze bijna klaar zijn dan doe ik nog even wat te drinken met haar. We hebben allemaal een eigen rijtje die je moet doen, dat zijn dan ook je uren. Een ander helpen zonder calamiteiten mag dan ook niet. Daarom ga ik vaak dan al naar huis als ze nog niet klaar zijn.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Lieve Diana wat mooi om dit interview te lezen en te merken dat dit voor nu echt jouw droombaan is. Werken met mensen is altijd prachtig en kan me voorstellen dat je hier veel voldoening uithaalt!

6 reacties op “Dreamjob #6: Diana haalt veel voldoening uit haar droombaan

  1. Lijkt me een heel mooi en dankbaar beroep! Mijn vriend werkt ook bij bejaarden (niet in de thuiszorg, maar in een verzorgingstehuis) en haalt hier ook heel veel voldoening uit!

  2. Gisteren nog tegen iemand gezegd hoeveel bewondering ik heb voor mensen die in de zorg werken, het is echt een roeping volgens mij. Knap dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *