Dreamjob #3: Naomi over haar droombaan en de invloed op hun verdere leven

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

In dit 3de deel is Naomi aanbod over het bereiken van haar droombaan. Wat vind ze hier zo leuk aan en wat moet ze allemaal nog behalen om deze droombaan werkelijkheid te laten worden?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Mijn naam is Naomi, ik ben 18 lentes jong en heb een enorme liefde voor mijn camera, mijn blog, boeken, series en nog wel 200 andere dingen.

Zoals je ziet heb ik dus een blog, naomidekker.com genaamd, hier blog ik over fashion, concerten, uitstapjes en nog heel veel andere dingen die ik leuk vindt. Een lifestyle blog dus.

Momenteel heb ik net mijn eindexamens van de havo achter de rug, en wanneer ik mijn diploma in ontvangst heb genomen ben ik van plan om naar de pabo in Zwolle te gaan. Het liefst zou ik een jaar willen reizen, maar omdat ik waarschijnlijk niet genoeg geld bij elkaar heb gesprokkeld om dit te verwezenlijken ga ik studeren voor mijn toekomstige droombaan.

Ik heb in het verleden al verschillende bijbaantjes gehad, zo heb ik bij Plopsaland gewerkt, heb ik achter de kassa in de supermarkt gestaan en heb ik lange tijd in de horeca gewerkt als bediening. Het bedienen in de horeca vindt ik erg leuk om te doen, maar dit is niet mijn droombaan.

Toen ik twee jaar terug een snuffelstage moest gaan regelen bedacht ik al snel dat ik misschien wel terecht kon bij mijn oude basisschool. Bijna de hele klas ging immers op stage bij hun oude basisschool, dus waarom zou ik dat niet ook doen? Na wat telefoontjes had ik dan mijn stage geregeld en zou ik een week lang met groep 1 meelopen, omdat ik het altijd al leuk heb gevonden om met kinderen om te gaan. Voor 1 weekje dan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Vol goede moed ging ik naar mijn stageplek een week lang, en ik begon het steeds leuker te vinden, uiteindelijk zo leuk dat ik heb besloten dat dit was wat ik later ook zou willen doen!

Het omgaan met kinderen en het aanleren van dingen zoals kleuren, getallen en vormen vond ik zo leuk om te doen. Ik genoot van elk moment op mijn stage en omdat ik vanaf de eerste dag al zelfstandig dingen met de kleuters mocht doen zoals voorlezen, kleuren oefenen en knutselwerkjes maken beleefde ik echt hoe het was om in het basisonderwijs te werken.

Dit gevoel werd alleen maar meer bevestigd toen ik open dagen van scholen ging bezoeken waarop me meer werd uitgelegd over de opleiding. Ik werd steeds enthousiaster. De definitieve keuze heb ik gemaakt nadat ik een dag had meegelopen op mijn toekomstige school. De lessen die ik heb gevolgd vond ik zo leuk dat ik volgend jaar waarschijnlijk met veel plezier elke dag naar school toe ga.

Het enige wat nog moet gebeuren om deze droombaan werkelijkheid te laten worden is het behalen van mijn havo-diploma en het behalen van een toelatingstoets voor de pabo. Heb ik dit gehaald dan ga ik volgend jaar studeren voor mijn droombaan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Het allerbelangrijkste van deze baan vind ik dat je, vooral bij de kleuters, de kinderen nog echt moet opvoeden, het grootste gedeelte van de dag ben jij verantwoordelijk voor ze en ben jij degene die ervoor moet zorgen dat ze te eten krijgen, dingen leren en een beetje goed opgevoed worden. Als lerares van de kleuters ben jij van invloed op hun verdere leven, en dat is wat ik zo mooi aan dit beroep vindt.

Ben je nou zelf ook nog op zoek naar je droombaan, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Ik zou zeggen, probeer gewoon wat beroepen uit, loop een dagje mee met een beroep of een opleiding en wie weet of jij ook net als mij toevallig je droombaan vindt hierdoor.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heel erg bedankt voor je fijne bijdrage aan deze rubriek Naomi! Super leuk om wat meer te lezen over je weg naar je toekomstige droombaan, vooral omdat ik zelf ook in deze branch werkzaam ben. Het opvoedkundige is zeker ook een aspect aan werken met kinderen wat ik zo leuk vind!

Mee doen met deze rubriek? Lees hier meer informatie.

11 reacties op “Dreamjob #3: Naomi over haar droombaan en de invloed op hun verdere leven

  1. Mooi verwoord. Vooral ’t laatste stuk over ’t vinden van je droombaan vind ‘k goed. Loop gewoon even mee in een beroep & wie weet word ’t je droomjob ๐Ÿ™‚

  2. Wat een leuk interview!
    Hoewel ik met kinderen werken nog steeds heel leuk vind, denk ik dat de basisschool toch niks voor mij zou zijn. Al herken ik wel een heleboel dingen uit dit interview die ik dacht en voelde tijdens mijn opleiding toen der tijd!

  3. Door haar verhaal te lezen besef ik wel dat je gewoon voor je dromen moet gaan. Als je iets graag doet is het fijner om dat te studeren en te genieten van je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *