Waar mijn smartphone aan moet voldoen

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Smartphonehoesjes

Anno 2016 is een smartphone niet meer weg te denken uit iedereens handen. Overal zie je mensen met hun smartphone. Het is ook eigenlijk echt iets van deze tijd en ook super handig. Je kan alles opzoeken, hebt iedereen bij de hand qua contact en het is (laten we eerlijk zijn) ook erg leuk vermaak.

Er zijn dan ook een aantal dingen waar mijn smartphone aan moet voldoen. Ik heb eigenlijk niet zo heel veel belangrijke eisen, aangezien ik nooit de nieuwste van de nieuwste hoef te hebben. Ik geef er eigenlijk niet zo om. Zolang hij het maar doet ben ik al tevreden. De nieuwste smartphones vind ik ook gewoon weg te duur. Honderden euro’s voor ‘maar’ een telefoon, daar weet ik veel leukere dingen mee te doen! De onderstaande punten vind ik dan weer wél belangrijk.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Omhulsel

Ik vind het altijd super leuk om verschillende hoesje te hebben voor mijn smartphone. De belangrijkste functie van een telefoonhoesje is om je smartphone te beschermen, maar het er leuk laten uitzien vind ik dus ook belangrijk. Het geeft je telefoon nét even die personal touch. Ook is het fijn af en toe mijn smartphone uit zijn hoesje te halen. Er blijft vaak vuiligheid achter hangen en ziet er met een ander hoesje, weer uit als een geheel nieuwe telefoon.

Goede camera

Dat is eigenlijk waar ik nog het meeste naar kijk: een goede camera. Ik vind dit echt een must op een smartphone, aangezien ik dagelijks heel wat foto’s maak voor mijn Instagram en/of blog. Ik vind het belangrijk dat hij scherpe en snelle foto’s maakt. Mijn smartphone (Galaxy S4) heeft wel een redelijk goede camera, echter merk je dat de foto’s snel bewogen zijn. Plus het feit dat ik echt goed daglicht nodig heb voor mooie foto’s. Jammer dat er in mijn Sony (mét onwijs goede camera) een barst zit zodat ik deze oude smartphone nu gebruik. Over een tijdje neem ik de smartphone over van M, een LG over en deze heeft een super mooie camera. Ik heb nu al zin in alle mooie foto’s die hier hiermee ga maken. Vooral aangezien er een nieuwe geheugenkaart in zit, waardoor mijn opslag geheugen heel wat meer foto’s kan opslaan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Snelheid

Ik kan dus niet tegen traagheid. Als ik foto’s wil maken moet het apparaat gelijk reageren. Het zelfde geldt voor internet verbinding en het gebruiken van apps. Niets is zo irritant als een traag werkende telefoon. Of een foto die je wil maken en dat hij *voor je gevoel* minuten later pas een foto maakt. Weg moment.

Apps

Ook belangrijk: dat alle apps er goed op werken. Ik merk met oudere smartphones dat ze gaan vastlopen, traag worden of vaak een foutmelding geven. De hoeveelheid apps die ik gebruik is niet veel, maar toch fijn als ze het wel doen hoe het hoort. Zo gebruik ik dagelijks Instagram, Whatsapp, Snapseed (voor het bewerken van mijn foto’s), Twitter en via internet mijn blog url, email en Facebook.

Al jaren heb ik het merk Samsung, aangezien ik dit toch wel het fijnste merk vind (tot nu toe). Ik heb nu een S4 en inmiddels zijn we al bij de S7! Zoek je dus nog een S6 Edge Plus cover of een HTC 10 hoesje, kijk dan even bij smartphonehoesjes.nl. De Samsung edge vind ik zelf er erg mooi en stijlvol uitzien echter, door de prijs zou dit niet snel een keuze zijn. Maar een Samsung fan blijf ik zeker.

Ik ben erg benieuwd: Welke apps gebruiken jullie dagelijks? En wat vind jij belangrijk aan je smartphone?

12 reacties op “Waar mijn smartphone aan moet voldoen

 1. ik vind dezelfde dingen wel belangrijk in en smartphone. Apps die ik dagelijks gebruik zijn whatsapp, facebook, timehop, neko atsume en sims freeplay.

 2. Snapseed heb ik sinds kort, nu al ideaal! Een goeie camera en fijn hoesje vind ik ook erg belangrijk. En ik heb destijds een toestel gekozen met meer geheugen, zodat ik meer foto’s kan opslaan 😉 Een externe harde schijf vind ik trouwens ook ideaal!

 3. Leuk en zo mooi die sterretjes! Ik heb zelf een Samsung (Galaxy Ace), een oud model en heb zelfs geen hoesje hiervoor. Ik gebruik ook geen apps, enkel bellen en sms’en (foto’s trekken ook op niks). Ik probeerde ooit Facebook etc maar ineens kreeg ik extra aanrekeningen op mijn gsm factuur (terwijl het gebruik van FB gratis is) dus heb ik het er maar weer afgegooid. Ik ben nog aan het nadenken over mijn volgende gsm, maar vast staat dat het niet lang meer zal duren.

 4. Sinds vrijdag heb ‘k een nieuwe smartphone. De vorige was amper 2j oud, maar de batterij liep zo snel leeg dat ‘k haast om de halve dag het ding moest opladen. Ook sommige apps gaven een foutmelding. Ik besloot om een nieuwe te gaan, omdat ‘k toch wel graag een degelijk apparaat heb. Op dit moment staan Facebook, Twitter, Whatsapp & Instagram als belangrijkste apps in mijn telefoon. Ik ga er geen spelletjes meer op plaatsen, want dat deed ‘k toch haast niet meer. Oh ik heb er ook de zaklamp-app op geïnstalleerd, super handig in ’t donker!

 5. Ik heb een tweedehands telefoon en vorige week was ik er echt klaar mee. Apps lopen telkens vast, hij zit continue ‘vol’, ik had nergens in de stad bereik en de camera maakte super korrelige foto’s. Deze week gaat het beter, maar voor een volgende telefoon kies ik dan voor véél geheugen en een goede camera. En dan maakt het uiterlijk me eigenlijk niet zo veel uit. 🙂

 6. Ik gebruik mijn telefoon eigenlijk steeds minder. Ik lees social media zoals insta / snapchat / fb / twitter een paar keer per dag en daarnaast app ik hier en daar. Ik doe geen spelletjes of andere apps op mijn telefoon zetten, want ik vind dat niet nodig.

 7. Ik ga eigenlijk altijd voor een Iphone en die voldoet ook aan al mijn eisen, vooral een goede camera, snelle telefoon en blijft lang goed.

 8. Eigenlijk moet dat ding gewoon kunnen bellen en sms’en. Heb net 2 weken zonder mobiel internet gedaan op mijn telefoon en dat ging wonderwel. Al neem ik de meeste foto’s ook wel met mijn telefoon dus een goede camera is meegenomen.

 9. Ugh inderdaad als hij zo sloom is, dan gooi ik hem graag het raam uit. Dat doe ik natuurlijk dan weer niet haha, maar ik vind ik snel toestel wel fijn. Mooie foto’s moet ik er ook mee kunnen maken en ik vind het leuk als de smartphone zelf er leuk uit ziet. Hoesjes ben ik dan ook gek op!

 10. Snelheid en goede camera kan ik ook erg waarderen als het om smartphone aankomt. Toestel dat ik nu gebruik koop ik, omdat hij een hele goede camera hebt. 🙂

 11. Ik ben wel gek op nieuwe modellen en leuke gadgets, maar kan me hoe dan ook vinden in jouw eisen! Ik gebruik op dagelijkse basis Snapchat, Twitter en WhatsApp.. allemaal social! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *