Dreamjob interview: Fleur aan het woord over haar studie en de switch daarin

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Vandaag is Fleur aan de beurt, die ik juist door haar reactie op deze rubriek heb leren kennen door haar blog.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je, wat doe je nu en heb je een blog?
Mijn naam is Fleur en ik ben een 21 jarige Media, Informatie en Communicatie student. Naast mijn school, stage en werk leven blog ik op Labellafleur.nl wat ik eigenlijk alweer bijna vijf jaar met een groot plezier doe!

Wat is je huidige werk/studie?
Zoals je in mijn vorige antwoord kon lezen ben ik dus student aan de Media, Informatie en Communicatie opleiding. Ik zit nu in mijn tweede jaar en heb het nog steeds erg naar mijn zin. Vanaf eind januari heb ik stage gelopen bij een videoproductie bedrijf wat ik heel erg leuk vond, omdat mijn werkzaamheden heel variërend waren. Van het assisteren tijdens draaidagen tot het voorbereiden van draaidagen en het editten van video’s. Naast de vijf dagen stage werk ik ook nog één dag bij de HEMA. Dit is ook iets wat ik na vijf jaar nog steeds ontzettend leuk vind. In de afgelopen maanden heb ik dus eigenlijk geproefd hoe het ‘echte’ werk leven eruit ziet en voelt aangezien ik vijf dagen stage liep en daarnaast nog bij de HEMA werkte. Gelukkig is dit allemaal heel goed bevallen!

Welke studies heb je gevolgd?
Vóór ik twee jaar geleden met deze studie begon heb ik eerst nog de opleiding Pedagogisch Werker gedaan. Ja, ik hoor je nu denken ‘maar dat is toch totaal wat anders?’. Ja, dat klopt! Dat is alles met kinderen, poepluiers en slaapliedjes zingen. Iets wat deze media opleiding totaal niet is. Op het moment dat ik mijn VMBO diploma op zak had bestond mijn huidige opleiding nog niet en wist ik ook niet dat ik dit leuk zou vinden. Dus toen ben ik eigenlijk Pedagogisch Werker gaan doen omdat ik het ook leuk vond om met kinderen te werken. Deze opleiding heb ik netjes afgemaakt en daardoor heb ik dus al een diploma op zak. Maar omdat er op dat moment héél weinig werk was in de kinderopvang was en ik er gaandeweg achter kwam dat ik nog wel iets anders wilde behalve alleen de kinderopvang ben ik op onderzoek uitgegaan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik was op dat moment ook al een tijdje met mijn blog bezig en toen ben ik gaan kijken wat er qua opleiding paste bij die interesses; media, fotograferen en schrijven. Ik kwam uit bij de opleiding Media, Informatie en Communicatie en heb me toen gewoon ingeschreven met in mijn achterhoofd ‘die nemen mij toch niet aan aangezien ik van een totaal andere richting kwam’. Nou, een paar weken later had ik mijn intake gesprek en nog geen week na dat intake gesprek kreeg ik te horen dat ik aangenomen was. En inmiddels zijn we twee jaar verder en begin ik bijna aan mijn derde jaar en laatste jaar. Totaal iets anders, iets zonder kinderen maar ook zeker wel iets wat ik ontzettend leuk vind en waar ik tot nu toe nog steeds ontzettend op mijn plek zit!

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Dit is eigenlijk heel simpel: ik ben op mijn 16de bij de HEMA begonnen en zit daar inmiddels 5 jaar verder nog steeds. Uiteraard heb ik stage gelopen (twee jaar in totaal) in de kinderopvang en pas ik met regelmaat op bij verschillende adressen. Maar mijn eerste échte baantje is nog steeds de HEMA.

Welk werk is voor jou je droombaan en waarom?
Een droombaan zou voor mij zijn wanneer ik geld zou kunnen verdienen met dingen die ik écht leuk vind. Nu is het zo dat ik alleen héél véél leuk vind. Want nu ik stage heb gelopen bij een videoproductie bedrijf ben ik erachter gekomen dat ik de productie en edit kant ook super vind, maar ik vind dit schrijven voor bijvoorbeeld een blog ook heel tof, oh en laten we het fotograferen niet vergeten.. Maar ja, bestaat er een baan waar je dit zou kunnen combineren? I don’t know, of eigenlijk; ik heb hem nog niet gevonden!

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Nee, want ik kom dus van een totaal andere kant en wist niet eens van dit bestaan af.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Dat ik er op mijn plek zit en ik het écht met plezier doe en het dus ook écht leuk vind. Want van een baan waar je totaal niet op je plek zit of je net alsof doet dat je het leuk vind daar wordt je natuurlijk ook niet vrolijk van.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Volg je hart en als je ergens over twijfelt maar je toch wel zeker bent dat je het zou kunnen: ga er dan voor! No matter what they say; jij weet het beste wat je in je hebt en wat je wel of niet zou kunnen! En nu zeg ik dit zo zelfverzekerd, maar nu moet ik het zelf nog wel even gaan doen.. haha!

Heel erg bedankt Fleur voor je inspirerende verhaal over het vinden van je droombaan. Heel tof ook om te horen dat je toch een hele andere richting op bent gegaan. Heel erg veel succes met je verdere carrière. Erg leuk ook om te lezen dat je dezelfde opleiding hebt afgerond als het werkveld waar ik nu in werk.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Dit was de aftrap voor de nieuwe rubriek Dreamjob interview. Hij kom voortaan op Zaterdag online. Ik had nooit durven dromen dat er zoveel leuke, diverse en enthousiaste emailtjes zouden komen voor deze nieuwe rubriek. Daarvoor dank, en het kost me dan ook wat werk om alles uit te zoeken, na te kijken en te plaatsen. Mocht je een interview gestuurd hebben krijg je van mij vanzelf reactie wanneer je interview online komt.

Mee doen met deze rubriek? Lees hier meer informatie.

13 reacties op “Dreamjob interview: Fleur aan het woord over haar studie en de switch daarin

  1. Leuk om te lezen en gaaf dat je kunt doen wat je leuk vindt! Dat is echt veel waard en goed dat je er ondanks de eerdere studie toch voor bent gegaan. Toevallig blog ik maandag over het gebrek aan mijn droombaan 🙂

  2. Wat leuk om te lezen zeg! Ik ken helaas ook mensen om mij heen die pedagogiek hebben gestudeerd en niet aan de bak komen. Sommige zitten echt in dubio wat ze zullen doen, doorleren of toch iets anders. Lijkt me ook erg lastig, je maakt een studiekeuze niet voor niks natuurlijk.

  3. Leuk om te lezen! Altijd mooi en inspirerend die verhalen over mensen die hun droombaan of richting hebben gevonden. Ben benieuwd naar de volgende!!

  4. Gave studie: opleiding Media, Informatie en Communicatie. Ik heb visuele communicatie gestudeerd en kan me voorstellen dat het wel een beetje op elkaar lijkt 🙂 .

  5. Bijzonder dat je na je studie nog iets anders beginnen studeren bent! En gewoon doen wat je graag doet, ook al is dat héél véél. Dat zorgt ervoor dat je lekker zal kunnen afwisselen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *