In 2016 zag ik deze films voor het eerst

Hallo, daar ben ik weer! Zoals jullie wel gemerkt hebben ben ik eventjes offline geweest. Ik heb super genoten van vrije tijd, vrije dagen en mezelf opladen/bijtanken. Maar, ik ben er weer met tonnen met inspiratie! Dus stay tuned. Voor vandaag eens een lijstje van films die ik in 2016 voor het eerst zag. Dat waren er welgeteld 4, waar ik allemaal een andere mening over had.

The Martian

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney één van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

Wat ik er van vond: Ik was super benieuwd naar deze film toen ik de bovenstaande trailer had gezien. De film maakte dit zeker waar! Wat een spannend in elkaar lopend verhaal en goede cast. Ik was erg onder de indruk van de special effects (hoewel deze soms wel erg aangedikt zijn) en de verhaallijn. Het is een verfilming van een boek, die ik zelf niet heb gelezen. Als zoals gewoonlijk het boek beter is dan deze film is dat ook echt een pareltje!
Rating: ★★★★

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Wat ik er van vond: M. is een echte Star Wars fan, dus deze film samen kijken stond zeker op de planning. Hij is beter als je alle andere voorgaande delen heb gezien, doordat je dan humor en personages hiervan tegen komt. Echter, ben ik niet echt objectief over deze film: aangezien ik totaal niet van Star Wars hou. Toch ondanks dat een vermakelijke film om te hebben gezien.
Rating: ★★★

Batman v Superman: Dawn of Justice

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Wat ik er van vond: Onze date night bestond uit uiteten gaan en naar de nieuwe film van Batman & Superman. Geweldig om in 3D te zien in de bios, vooral met de spectaculaire vecht scenes. Echter, was dit ook het enige leuke aan de film: die vecht scenes aan het einde. De laatste 20 minuten waren vermakelijk, de rest vond ik ronduit saai. Ik merk dat over deze film de meningen uiteen liggen. De ene is er helemaal weg van, de andere vind hem 3x niks. Ik hoor bij de laatste categorie blijkbaar. Hoewel ik (als je The Avengers en Thor films niet meegerekend) niet echt een superhelden liefhebber vond ik deze film toch zwaar tegen vallen voor dit genre.
Rating: ★★

Deadpool

Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter-ego in de vorm van ‘Deadpool’ aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.

Wat ik er van vond: Ik bedoel een film met Ryan Renolds, hartjes! Het was een vermakelijke film met wel heel wat humor en totaal niet wat ik ervan verwacht had. Er werden dialogen met de camera gehouden, en de verhaallijn kwam voor mij ook als een verrassing. Soms zat ik te kijken en dacht ‘Huh?’ Zeker leuk om eens te zien, maar geen film die tot mijn favoriete gaat behoren.
Rating: ★★★★

Lees hier alle film’s&boeken van 2016

Welke films heb jij voor het eerst gezien in 2016? Aanraders?

About the Author

25 Comments

Frank

Ik heb nog geen gezien uit je lijstje, maar voor mij staat jungle book nu bovenaan mijn lijstje waar ik heel snel heen ga.

Reply
Kirsty

Leuk overzichtje! Ik ben vooral nog benieuwd naar Deadpool, die wil mijn vriend ook nog zien. Verder kijk ik de laatste tijd vooral veel series moet ik toegeven!

Reply
Joyce rdt

Oh ik ben ook zo benieuwd naar deze films, alleen trekt Star Wars me persoonlijk niet zo, de andere staan wel op mijn lijstje!
Ik ben even aan het denken welke film ik dit jaar heb gezien.. Ohh ja.. How to be single! Was een prima film, leuk voor een meidenavondje op de bank 😉 . Liefs.x

Reply
Morgaine

Deze vier spreken mij niet aan, en ja ik heb in 2016 wel al aardig wat films voor het eerst gezien, maar dan gewoon op tv, elke donderdag op dit moment mijn movie challenge, dus ik zou zeggen, come and see, hahahaha Wat je wel al doet geloof ik eens per week even op bezoek hoppen 😉

X

Reply
Sher

Batman vs Superman heb ik ook gezien en ik sluit me helemaal aan bij jou. Ik had er meer van verwacht! Beetje saai inderdaad.

Reply
Miriam

Mag een serie ook een aanrader zijn? ‘Rectify’ (Netflix). Echt een aanrader vind ik. Verder: leuke films! Deadpool heeft m’n vriend gezien, maar leek mij dan weer niets haha

Reply
Northflix

The Martian wil ik nog zien.
Ik ging “vroeger” ook graag naar de bioscoop, maar om de één of andere reden is daar de klad wat ingekomen.
Zelf kijk ik liever series momenteel… Iets korter.
Maar voor een goede film tijd vrij maken is heerlijk! Wat lekkers erbij, telefoon uit. Prima!

Reply
SAS

Ik moet zeggen kom zelf ook erg weinig in de bios, misschien 1 keer jaar hooguit. Meestal mee met M. voor een film, ik kijk veel liever films thuis. Hoewel ik zelf ook weinig films kijk (meer een mee kijker) en meer van de series ben. Ik kijk meestal dezelfde films over&over again 😉

Reply
Dalinka

Geen van deze films heb ik gezien, maar ik hoor wel goed verhalen over Deadpool dus daar ben ik wel heel benieuwd naar.
Batman v Superman lijkt me dan weer niks. Een tijdje terug heb ik een stuk van een Superman film gezien maar ik vond er niks aan. En ik vind het Superman pak nogal….stom. Ja het hoort bij Superman, maar hoe moet je je als acteur wel niet voelen als je op set elke keer dat pak aan moet? Ja daar denk ik dan weer over na haha.

Reply
annouska

Oeh allemaal leuke films op deadpool na. Want ik moet deadpool namelijk nog kijken 😀

Ik had trouwens nog nooit enige deel van star wars gezien toen mijn zusje mij mee vroeg naar Star Wars: Episode VII . En ik vond hem nog geweldig ook, dus ik moet eens tijd maken voor de andere delen.

Reply
Vivian

Grappig, dit zijn dus echt helemaal niet mijn films haha! Ik heb onlangs Inside Out al twee keer gezien en die is zoooooo leuk!

Reply
Sabine

Haha ik heb geen van deze films gezien! Zijn ook niet echt mijn genre moet ik zeggen. Ik heb dit jaar in de bioscoop My Big Fat Greek Wedding 2 gezien, echt zo een toffe film!

Reply
SAS

Normaal gezien ook zeker niet mijn genre, maar door M. toch meegekeken en soms positief verrast.

Reply
Neelke

Euh, ik kijk bijna geen films meer hihi. Mijn avonden zijn toch wel gevuld met een baby rondsjouwen die zijn huilavondje heeft. Maar ik ben erg benieuwd naar the Martian. Al zou ik eigenlijk eerst het boek willen lezen.

Reply
sunny mama

Heerlijk is dat hé, om eens eventjes helemaal offline te zijn en even lekker bij te tanken en weer op te laden…
Deze films heb ik nog niet gezien. Ik denk ook niet dat ik ze ga kijken. Ik ben niet zo heel erg dol op actiefilms.

Reply
The Belgian Reviewer

The Martian zou ik ook nog wel graag zien, ik heb het boek ook nog niet gelezen maar denk dat in dit geval de film wel spectaculairder zal zijn. Ik zou ook graag nog The Revenant zien omdat daar ook zoveel over wordt gezegd, maar tot hiertoe heb ik in 2016 nog geen enkele nieuwe film gezien.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *