Recensie: Het Joshua Profiel van Fitzek

1 April, (geen grap) kwam eindelijk een nieuw boek uit van Sebastian Fitzek, 1 van mijn favoriete schrijvers. Ik kon dan ook niet wachten en had hem gelijk gepreorderd. Ik bedoel, kijk de kaft en lees de omschrijving die hier beneden staat. De boekenwurm in mijn maakte een sprongetje. Ik was eerst begonnen in de 2 boeken van Karen Sander en begon direct in het boek van Fitzek toen ik ze uit had. Ik las hem in een aantal dagen uit.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waar gaat het boek over

Heb jij de touwtjes van jouw leven nog wel in eigen handen?

De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Wat vond ik van het boek?

Na alle andere boeken van Fitzek te hebben gelezen (behalve Het Experiment) had ik hoge verwachting van dit boek. Of ze zijn waargemaakt? Niet helemaal. Het was een heel tof boek, eentje die je op het puntje van je stoel laat zitten. Want waarom heeft Joshua hem gekozen en wie of wat is Joshua? Telkens weer een andere plotwending maakt dat het vlot door te lezen is en niets is wat het lijkt.

Is het boek een beetje vergezocht? Ik vind van wel. Is het soms wat ongeloofwaardig? Dat ook. Misschien daarom mijn 4 sterren en geen 5, zoals de meeste boeken van hem krijgen. Lastig dus om een recensie te schrijven, aangezien ik geen spoilers wil verklappen. Maar ondanks dat het af en toe vergezocht en ongeloofwaardig was bleef ik nieuwsgierig en wilde doorlezen. Hij is niet voor niets mijn favoriete schrijver.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Dit boek vond ik vergeleken met zijn andere boeken tegen vallen maar alsnog vond ik het, op zichzelf staand een heel erg goed boek. Een geheel ander verhaal en brengt zeker wat lading met zich mee. Echt een boek wat past in het digitale tijdperk van nu. Het Joshua Project bouwt geen spanning op, zoals in de meeste thrillers maar begint plotsklaps in het eerste hoofdstuk al spannend en met een groot vraagteken. Waarom gebeurd dit allemaal met Max en wat is de achterliggende gedachte? Ik hou van psychologische thrillers en deze is zeker eentje die je dan gelezen moet hebben. Vooral door de wendingen in het verhaal en de gruwelijke twist in het plot.

Rating: ★★★★

Het Joshua Profiel is te koop bij verschillende boekhandels voor €19,99

15 reacties op “Recensie: Het Joshua Profiel van Fitzek

  1. Dit boek wil ik zeker lezen! Fitzek is net als bij jou ook één van mijn favoriete schrijvers en weet mij telkens weer te verrassen met zijn absurde insteek.

  2. Oh spannend, ik hou van boeken met een gemene twist aan het einde! Ik ken Fitzek nog niet, maar daar ga ik eens verandering in brengen. 🙂

  3. Ik heb zelf nog nooit een boek van deze schrijver gelezen, wel eens boeken zien liggen. Stom is dat, dat je dan bepaalde boeken steeds negeert. Zelf weet ik ook niet of ik hem zou willen lezen of het iets voor mij is.

  4. Nog nooit van deze auteur gehoord, maar het klinkt zeker als een boek dat ik zou lezen. Vier van de vijf sterren is nog steeds een positieve beoordeling.

  5. Ik had nog nooit van de schrijfster gehoord. Maar zal toch eens gaan kijken. Het klinkt goed.

  6. Ben ik nou toevallig op zoek naar nieuwe boeken om toe te voegen aan mijn Kindle, aangezien deze al maanden ongebruikt in mijn nachtkastje ligt! Mij klinkt het leuk in de oren, ook al is het vergezocht, dat vind ik vaak niet zo erg, zolang het goed en geloofwaardig geschreven is!

  7. Ah, vier sterren is alsnog een hele goede beoordeling! En ik ken deze schrijver nog niet, dus voor mij klinkt dit als een positieve review. Benieuwd naar dit boek! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *