Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Recensie: Het Joshua Profiel van Fitzek

1 April, (geen grap) kwam eindelijk een nieuw boek uit van Sebastian Fitzek, 1 van mijn favoriete schrijvers. Ik kon dan ook niet wachten en had hem gelijk gepreorderd. Ik bedoel, kijk de kaft en lees de omschrijving die hier beneden staat. De boekenwurm in mijn maakte een sprongetje. Ik was eerst begonnen in de 2 boeken van Karen Sander en begon direct in het boek van Fitzek toen ik ze uit had. Ik las hem in een aantal dagen uit.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waar gaat het boek over

Heb jij de touwtjes van jouw leven nog wel in eigen handen?

De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Wat vond ik van het boek?

Na alle andere boeken van Fitzek te hebben gelezen (behalve Het Experiment) had ik hoge verwachting van dit boek. Of ze zijn waargemaakt? Niet helemaal. Het was een heel tof boek, eentje die je op het puntje van je stoel laat zitten. Want waarom heeft Joshua hem gekozen en wie of wat is Joshua? Telkens weer een andere plotwending maakt dat het vlot door te lezen is en niets is wat het lijkt.

Is het boek een beetje vergezocht? Ik vind van wel. Is het soms wat ongeloofwaardig? Dat ook. Misschien daarom mijn 4 sterren en geen 5, zoals de meeste boeken van hem krijgen. Lastig dus om een recensie te schrijven, aangezien ik geen spoilers wil verklappen. Maar ondanks dat het af en toe vergezocht en ongeloofwaardig was bleef ik nieuwsgierig en wilde doorlezen. Hij is niet voor niets mijn favoriete schrijver.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Dit boek vond ik vergeleken met zijn andere boeken tegen vallen maar alsnog vond ik het, op zichzelf staand een heel erg goed boek. Een geheel ander verhaal en brengt zeker wat lading met zich mee. Echt een boek wat past in het digitale tijdperk van nu. Het Joshua Project bouwt geen spanning op, zoals in de meeste thrillers maar begint plotsklaps in het eerste hoofdstuk al spannend en met een groot vraagteken. Waarom gebeurd dit allemaal met Max en wat is de achterliggende gedachte? Ik hou van psychologische thrillers en deze is zeker eentje die je dan gelezen moet hebben. Vooral door de wendingen in het verhaal en de gruwelijke twist in het plot.

Rating: ★★★★

Het Joshua Profiel is te koop bij verschillende boekhandels voor €19,99

0
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

15 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Wanda
  22/05/2016 at 11:37

  Dit boek wil ik zeker lezen! Fitzek is net als bij jou ook één van mijn favoriete schrijvers en weet mij telkens weer te verrassen met zijn absurde insteek.

 • Reply
  Sofie Katelijne
  21/05/2016 at 14:15

  Wat een prachtige tulpen! De auteur ken ik niet maar de inhoud klinkt zeker niet verkeerd!

 • Reply
  Lydia
  20/05/2016 at 21:37

  Oh spannend, ik hou van boeken met een gemene twist aan het einde! Ik ken Fitzek nog niet, maar daar ga ik eens verandering in brengen. 🙂

 • Reply
  Sanne
  20/05/2016 at 21:12

  Deze wil ik wel eens lezen. 4 sterren is goed genoeg voor mij. Ik ken de schrijver nog niet. 🙂

 • Reply
  Joyce rdt
  19/05/2016 at 14:17

  Zelf heb ik nog nooit een boek gelezen van Fitzek, maar ik heb em opgeschreven! Liefs.x

 • Reply
  Bianca Schrijft
  18/05/2016 at 21:47

  Ik heb zelf nog nooit een boek van deze schrijver gelezen, wel eens boeken zien liggen. Stom is dat, dat je dan bepaalde boeken steeds negeert. Zelf weet ik ook niet of ik hem zou willen lezen of het iets voor mij is.

 • Reply
  Aukje
  18/05/2016 at 09:07

  Ik ken de schrijver van het boek niet, maar ben nu wel nieuwsgierig. Mijn nog te lezen-lijst wordt steeds langer. 🙂

 • Reply
  Maaike
  18/05/2016 at 01:58

  Nog nooit van deze auteur gehoord, maar het klinkt zeker als een boek dat ik zou lezen. Vier van de vijf sterren is nog steeds een positieve beoordeling.

 • Reply
  Dalinka
  17/05/2016 at 16:43

  Ik wilde dit boek al lezen. Wel jammer dat het verhaal soms wat vergezocht is, maar ben alsnog heel benieuwd!

 • Reply
  Elisa van Propvol
  17/05/2016 at 15:54

  Ik had nog nooit van de schrijfster gehoord. Maar zal toch eens gaan kijken. Het klinkt goed.

 • Reply
  Noelle
  17/05/2016 at 13:49

  Ben ik nou toevallig op zoek naar nieuwe boeken om toe te voegen aan mijn Kindle, aangezien deze al maanden ongebruikt in mijn nachtkastje ligt! Mij klinkt het leuk in de oren, ook al is het vergezocht, dat vind ik vaak niet zo erg, zolang het goed en geloofwaardig geschreven is!

 • Reply
  jeapiebel
  17/05/2016 at 11:25

  Jammer dat hij tegenvalt ondanks dat een goed boek is. Ik wou dat ik weer boek ga lezen, ik gun mijzelf de tijd gewoon niet, erg hè.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17/05/2016 at 10:59

  Met zo’n flaptekst word je inderdaad nieuwsgierig! Ik heb twee boeken van hem gelezen, en laat ze daarom nu liggen. Ik vind ze eerlijk gezegd te ingewikkeld….

  • Reply
   SAS
   20/05/2016 at 21:03

   Ik hou juist wel van ingewikkelde boeken 😉

 • Reply
  Anna
  17/05/2016 at 08:50

  Ah, vier sterren is alsnog een hele goede beoordeling! En ik ken deze schrijver nog niet, dus voor mij klinkt dit als een positieve review. Benieuwd naar dit boek! 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png