Alles over mijn blog: de nieuwe Bloggers Be Like tag!

maart 12 2016

Al heel wat keren zag ik deze leuke tag bij bloggers voorbij komen. De tag is bedacht door Haremaristeit en het leek me toch erg leuk om hem in te vullen. Vooral omdat ik hem bij iedereen erg leuk vond om te lezen. Wil je meer weten over iliveformydreams? Dan moet je zeker even verder lezen..

1. Hoe lang blog je al?
Ik ben begonnen in 2008, en sinds 2009 blog ik op mijn eigen domein hier. Een super fijne keuze die ik maakte door de blog van Olga. Ik ben dus nu al dik 8.5 jaar aan het bloggen en nog steeds met heel erg veel plezier en inspiratie. Ik had nooit gedacht toen ik begon dat bloggen zo’n deel van mijn leven zou worden.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het aller leukste aan bloggen is dat ik mijn ei kwijt kan en de reacties van de bezoekers. Ik hoef geen 10.000 volgers, maar de reacties maken de interactie en het schrijven van stukjes zeker wel leuker. Ik heb een vaste groep volgers gekregen door de jaren heen en het is super leuk elkaar op deze manier ’te kennen’.

Minder leuk aan bloggen vind ik de competitie die de laatste jaren is ontstaan. Iedereen wil een x aantal volgers, gunt een andere blogger niks of laten reacties achter bij artikelen die gewoon niet aardig zijn. Ik doe daar simpel weg niet aan mee en volg mijn eigen pad. Het gaat tegenwoordig meer om statistieken en SEO dan om echt daadwerkelijk leuke stukjes typen. En ik vind het laatst genoemde toch wel het belangrijkste: het plezier erin houden. Anders blog je meer voor anderen dan voor jezelf.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Ik denk dat mijn beste kwaliteit is dat ik me blijf ontwikkelen. Ik blijf dingen erbij leren en probeer met mijn blog iets persoonlijks uit te stalen. Ik heb gehoord van mede bloggers dat dit best is gelukt, aangezien ze het vinden alsof ze bij m’n blog ‘op de thee’ gaan. Dit is ook zeker de insteek van mijn blog dus is het mooi om te zien dat het ook zeker wordt gewaardeerd (en gezien).

Punten waaraan ik nog wil sleutelen… Ik wil nog beter worden in het maken van foto’s voor mijn blog. Ik ben er zeker al in verbeterd door te spelen met het licht en/of de omgeving. Ook wil ik zeker de inhoudelijke artikelen doorzetten, dit ben ik al aan het toepassen en wil ik zeker vaker delen.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Ik volg eigenlijk bijna alleen bloggers uit Nederland. 99% van de blogs die ik volg zijn persoonlijke blogs. Dit vind ik toch het aller leukste, omdat je de mensen achter een blog steeds meer leert ‘kennen’. Beautyblogs en vlogs volg ik helemaal niet.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
De about pagina is het vaakst gelezen. Daarna hebben jullie massaal gereageerd en gekeken bij introduceer jezelf, een post die ik maakte om juist meer over jullie te weten te komen. Heb je hem nog niet ingevuld en ben je een nieuwe bezoeker? Ik zou het super leuk vinden wat meer over je te weten te komen. Daarnaast werd vaak feestelijke jurken bekeken. En dat als ‘niet-jurkjes-meisje’.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Ik hoor vaak: ‘oh krijg je weer een gratis product’ of ‘even een artikeltje typen, zo gebeurd’. Bloggen kost heel erg veel tijd, vooral als je het goed wilt doen. Ja ik krijg gratis producten maar ik ben hier ook voor aan het ‘werk’ d.m.v. een goed artikel te maken, wat meer achtergrond informatie over het product/het bedrijf en foto’s creëren met een leuke achtergrond. Ik raffel mijn artikelen nooit af en lees ze altijd nog een keer rustig door. Of het nou gaat om een samenwerking of een persoonlijk artikel, ik sta er 100% achter en neem er zeker de tijd voor.

Ook hoor ik vaak ‘dat je zoveel samenwerking hebt’ of ‘wauw, wat veel volgers’ Ik zie mezelf niet als een grote blogger maar ben zeker ook niet 1 van de kleinste. Mensen vergeten alleen wel eens dat daarin een hoop werk heeft gezeten. Mijn eerste artikelen kreeg ik soms 0 of 4 reacties op per artikel. Het is allemaal zo gegroeid. Mijn blog, mijn schrijfstijl, mijn volgers en ikzelf. Het enige wat voor niets uit de lucht komt vallen is regen.

Ik heb onderschat dat bloggen zo’n groot onderdeel zou worden van mijn dagelijks leven. Ik had nooit gedacht dat bloggen zo’n grote en leuke hobby zou worden, waar ik met plezier heel veel tijd insteek.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Ik maak óveral foto’s van. ‘Leuk voor My life as Sas rubriek of die kan ik gebruiken in een artikel’ denk en zeg ik vaak haha. Bij sommige foto’s krijg ik gelijk een artikel idee in mijn hoofd en deze zet ik dan als concept in mijn berichten. Zo kan ik er op een later tijdstip uitgebreid aan werken.

M. of vriendinnen waarmee ik ga eten wachten altijd even, schuiven het bord mijn richting op voor een foto en beginnen dan pas met eten haha.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Ik doe alles voor mijn blog zelf. Soms vraag ik M. om een foto ergens van te maken maar de artikelen, layouts, foto’s en dergelijke maak ik geheel zelf.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Persoonlijke bloggers volg ik, dit blijf ik toch het aller leukste vinden. De persoonlijke stukjes en foto’s van bloggers waardoor je wat meer over de blogger te weten komt. Zelf volg ik zo’n ongeveer 20 bloggers via mijn externe RSS feed en via Bloglovin’ 471 bloggers.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Er komt zelden tot nooit een artikel ‘live’ online. Ik plan alles in, aangezien ik gewoonweg geen tijd heb alles live te plannen. Door mijn (onregelmatige) werktijden heb ik door de weeks hier geen tijd voor. Wel kijk ik vaak ’s avonds na werk even op mijn blog en lees de comments door.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Gebruik je eigen foto’s of zet de bron onder een plaatje/foto neer. Ik las toen ik een aantal jaren aan het bloggen was dit artikel bij Lonneke en dat heeft me aan het denken gezet. Ik ben toen mijn hele blog gaan nalopen en heb alle plaatjes voorzien van bron of heb ze vervangen met eigen foto’s/plaatjes. Het is ook zóveel leuker om een artikel te plaatsen met je eigen foto. Ik ben de laatste jaren steeds meer gaan uitproberen met mijn camera en krijg steeds vaker lieve complimentjes.

Tevens de tip: probeer. Probeer zelf van alles. Van het spelen met je layout, lettertypes tot foto’s. Ik heb zelf heel erg veel geleerd van zelf dingen te ontdekken of uitproberen. Heeft heel wat bloed, zweet en soms zeker ook tranen gekost met alle leuke errors die ik erdoor kreeg, maar uiteindelijk kan ik veel zelf.

Probeer te genieten van het bloggen. Een dag geen post online? Geen probleem. Let it go. Bloggen doe je omdat je het leuk vind en moet geen ‘moetje’ worden. Dat maakt het ook zeker minder leuk, en bloggen zou wel leuk ‘moeten’ blijven.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Ik heb heel wat toffe samenwerkingen met bedrijven gehad in de loop der jaren. Er zaten zeker wat fijne en bijzondere samenwerkingen tussen. Dit jaar heb ik ook alweer een aantal online staan of in de maak. Hoewel het niet m’n insteek is van mijn blog vind ik het heel tof om deze leuke samenwerkingen aan te gaan met producten waar ik echt wat aan heb.

Ook heb ik de loop der jaren een aantal mooie gastblogs geschreven waar ik erg blij mee ben. O.a. Op SimoneBlogt over mijn hobby Skaten, Op PatriciaKleijn over bloggen, Op Twintigennogwat over mijn werk & dromen, Op Zwartraafje met een bloggersboekje en de meest recente Op Montevie over dyscalculie. Tevens komt er binnenkort een gastblog online over onze trouwdag en over mijzelf en mijn blog.

Tevens vind ik het nog steeds zo tof dat ik in al die jaren een vaste lezers groep heb. Bloggers die me al vanaf het begin volgen en elke keer weer trouw terug komen om een reactie achter te laten. Het voelt als 1 grote familie Duizendmaaldank!

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
In het begin kreeg ik samenwerkingen en was ik zo vereerd dat ik eigenlijk alles wel aannam. Stom, wat het zijn artikelen/producten die helemaal niet bij mij of mijn blog passen. De laatste jaren ben ik daar selectiever in geworden en neem ik alleen samenwerking aan die ik echt leuk vind, achter sta of producten die ik ook echt daadwerkelijk ga gebruiken. Mijn richtlijnen voor een samenwerking kan je hier vinden.

Toen ik begon met bloggen was de blogwereld ‘anders’. Ik schreef al eens een artikel over waarom ik blog normen belachelijk vind. Mijn insteek is zeker niet het betaald krijgen of producten ontvangen van bedrijven of een x aantal volgers te krijgen. Mijn blog is een hobby en niet mijn fulltime baan, en ik zou het zeker niet anders willen. Wel is het een leuke bijkomstigheid, leuke producten krijgen om er vervolgens een leuk artikel van te kunnen maken of de leuke reacties die ik krijg op persoonlijke artikelen, waar ik veel tijd/energie in heb gestoken.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Ik blog bewust, hier heb ik na een aantal jaren voor gekozen. Eerst gooide ik mijn hele hebben en houwen op m’n blog inclusief foto’s. Nu doe ik dit niet meer en denk bewust na of ik iets plaats. Tevens gebruik ik niet alle namen op mijn blog, mijn volledige naam zie je hier niet terug komen en de foto’s die online komen zijn zo onherkenbaar mogelijk. De rest, wat ik wel wil delen zet ik achter een wachtwoord.

Het is en blijft het internet en je weet nooit wie er meeleest of slechte bedoelingen heeft. Zelf vind ik het ook gewoon prettiger doordat ik door het bewuste voor mijn gevoel ook meer kan delen. Dierbare/vrienden/kennissen weten van mijn blog, ik maak er geen geheim van. Maar sommige dingen vind ik toch echt privé en niet thuis horen op internet. What’s on the internet, stays on the internet. Je krijgt het er ook nooit meer af.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Nog eens een projectje op te zetten. Net als #PlukhetGeluk en #InspirerendGeluk. Er waren zoveel lieve, enthousiaste bloggers die aan deze projecten hebben meegedaan! Hoewel het me moeilijk lijkt dit te evenaren.

Heb jij deze tag al ingevuld?

31 comments

 • Vivian

  15/03/2016 at 19:22

  Ik vind dit ook zo’n leuke tag, ga ‘m binnenkort invullen!

 • Marcella

  15/03/2016 at 18:03

  Zeker leuk om te lezen. Ik volg jouw blog al heel wat jaren met veel plezier. Zo leuk om mee te blijven lezen. Lijkt me tof als je weer een mooi project opzet. Ik doe graag mee!

 • Wanda

  13/03/2016 at 20:21

  Leuk joh dat je deze tag ook hebt ingevuld! En wat volg jij een hoop blogs zeg! Ik kreeg op mijn melding van 100 blogs al te horen dat dat er veel zijn maar jij bent echt baas boven baas hoor! Ik zou eigenlijk ook wat meer blogs moeten gaan plannen maar juist dat komt er door tijdgebrek niet echt van waardoor het vaak nogal adhoc gebeurd.

 • Nesrin

  13/03/2016 at 17:39

  Leuke tag en ook heel leuk en lekker uitgebreid ingevuld. Je blogt echt al lang en volgens mij altijd lekker jezelf gebleven topper!

 • Simone

  13/03/2016 at 15:04

  Wat heb je de tag leuk ingevuld Sas! Kan me in veel dingen ook herkennen 🙂

 • Maris Maria Renne

  13/03/2016 at 14:05

  Leuk dat jij mijn tag ook hebt ingevuld en leuk om je antwoorden te lezen, dank je wel! Ik voeg je toe aan de lijst met ingevulde tags 🙂

 • Zo simpel is dan geluk

  12/03/2016 at 21:54

  Ik vind dit zo’n leuke tag! Super dat jij hem ook hebt ingevuld.

 • Inge

  12/03/2016 at 21:45

  Wat leuk om deze tag ook bij jou te zien! Voor mij wel herkenbaar ook, ik kan mij in je antwoorden wel vinden 🙂 Wat tof dat je trouwens zoveel gastblogs hebt geschreven!

 • Michelle

  12/03/2016 at 20:44

  Wat leuk dat je deze tag hebt ingevuld! Ik kom deze steeds vaker tegen, binnenkort ook eens invullen want hij is leuk 😉 En inderdaad bloggen kost erg veel tijd. Geeft niet, want het is een hobby maar het is zeker geen 10 minuten per dag. Onderwerp bedenken, uitschrijven, foto’s maken, foto’s bewerken en van copyright voorzien, spelfouten checken, andere blogs lezen en volgen, reageren op reacties etc. Ik denk dat ik per dag toch wel zo’n 1 a 2 uur per dag met het hele blog gebeuren bezig ben. En sommige dagen zelfs meer, zeker als ik met een nieuwe layout sleutel. Gelukkig is het een hobby en is het hierom leuk om te doen. Denk dat als het gaat moeten ( teveel samenwerking artikelen, of dat het echt je baan wordt) dat het wel anders gaat aanvoelen..

 • zwartraafje

  12/03/2016 at 20:34

  Deze Tag kende ik nog niet. Leuk dat ik hem hier nu bij jouw kan ontdekken en lezen. Interessante vragen én vooral ook leuk om te ontdekken dat we over heel wat zaken hetzelfde denken. Ik voel me nu ook heel vereerd dat ik tot die ene procent bloggers behoor die niet in Nederland wonen. Eigenlijk viel ik ook een beetje achterover toen ik las dat 471 blogs volgt via Bloglovin. Ik vind nu al dat ik zoveel blogposts zie verschijnen in mijn blogfeed en ik volg er echt een pak minder. Zelf vond ik onze samenwerking bij het Blogger Vriendenboekje heel leuk. Op die manier kon ik je nog wat beter leren kennen.

 • Jessica Goris

  12/03/2016 at 20:02

  Echt een leuke TAG! Staat zeker op mijn TO DO lijstje!
  Ik ben echt een grote fan van jouw schrijfstijl!

 • Sabine

  12/03/2016 at 19:45

  Yes! Leuk! Ik zat hier al op te wachten 😀 Zó een leuke tag om te lezen! Ik vind de zin ‘het enige wat voor niets uit de lucht komt vallen is regen’ heel mooi en goed gezegd! Niet is gratis, want een blogger werkt voor dat product een aantal uren voor een post, dus niks voor niks. Ben het ook helemaal eens met dat uitproberen. Ik ben daar ook echt helemaal van. Zoek zelf alles op op Google en probeer gewoon met codes en alles net zolang totdat het lukt 😀

 • Linda

  12/03/2016 at 14:58

  Ik zie deze tag zo vaak terugkomen de laatste tijd! Eventjes over nadenken of ik genoeg te vertellen heb over mijn blog om ‘m in te vullen 🙂

  Ik vroeg me trouwens iets af: je volgt 471 bloggers via Bloglovin’ en nog een stuk of 20 via je RSS feed. Hoe kun je in vredesnaam zóveel bloggers volgen?! Of lees je dan gewoon niet alles? Dat kan toch nooit 😛

  1. SAS

   13/03/2016 at 16:33

   Ik lees de 20 blogs van mijn externe RSS feed allemaal. Die van Bloglovin’ screen ik per tekst/foto of het me aanspreek wat ik lees.

 • Kelly

  12/03/2016 at 14:22

  Wat een leuke tag, deze had ik nog niet vaak voorbij zien komen.

 • Bianca Schrijft

  12/03/2016 at 12:05

  Heel erg leuk om te lezen allemaal. Zelf houd ik van blogs die bij zichzelf blijven, niet commercieel gevoerd zijn. Dat is ook wat ik zelf probeer met mijn blog. Heb deze tag in ieder geval gesaved.

 • Mariska

  12/03/2016 at 11:26

  Erg leuke tag en veel wist ik al wel van je, omdat ik veel artikelen ook lees maar niet altijd een reactie achterlaat. Super leuk bedacht!

 • Femke

  12/03/2016 at 11:10

  Wat ontzettend leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik vind het de laatste tijd ook minder leuk dat iedereen inderdaad zo competitief is geworden. Jammer – helemaal nergens voor nodig. En ik ben het helemaal met je eens dat bloggen geen ‘moetje’ moet zijn. Voor mij voelde dit eerst wel zo, maar nu ik dit heb losgelaten geniet ik er veel meer van.

 • Suzanne Brummel

  12/03/2016 at 11:03

  Leuke blog heb je 🙂 Goeie tips ook! thanks<3 xx

 • Morgaine

  12/03/2016 at 11:03

  Heb ik deze tag al ingevuld, nee en ga ik ook niet doen, in dit geval, alles wat ik lees, heb ik al vaker bij jou over de tijd heen gelezen, deze tag is leuk voor een beginnende blogger of iemand die nog nooit iets heeft vertelt over de achtergrond van zijn of haar blogritmes of het waarom, net als jij, heb ik al in andere tags en vragenlijsten veel van deze vragen over de tijd beantwoord of vertelt, dus ik vind het dan een beetje een herhaling van…. Wat ik al weet, wat anderen al weten, al kan er natuurlijk altijd iemand nieuw zijn, maar dan zeg ik… search, archief, de wolk met onderwerpen, hahahaha

  X

  1. SAS

   13/03/2016 at 16:22

   Ieder zijn mening 🙂
   Ik vond het juist leuk deze tag in te vullen, juist omdat ik geen beginnend blogger ben. Tevens heb ik geprobeerd niet alles wat ik al eens heb verteld te delen en vind dit zelf wel aardig gelukt. En heb hem met plezier ingevuld.

 • Bettie

  12/03/2016 at 10:57

  Ik vind deze tag zo leuk en wow jij blogt ook al heel lang!

 • Linda

  12/03/2016 at 10:52

  Super leuk om te lezen! En ik vind het zo leuk om te lezen dat je al zo lang blogt. Ik blog nu ‘pas’ 1 jaar en ik zie dat het nu al veel tijd in beslag neemt. Dat vind ik niet erg want ik vind het ook een leuke hobby! -x-

 • Sabrina

  12/03/2016 at 09:59

  Wat een leuke tag om te lezen. Naast het feit dat je bezoekers je beter leren kennen van een tag, leer je jezelf ook altijd weer wat beter kennen.

  -x- Sabrina

 • Els

  12/03/2016 at 09:48

  Wat leuk om te lezen! Jij blogt al echt kei lang! Bloggen draait bij mij ook om het artikelen schrijven 🙂 en de lieve reacties die je vervolgens krijgt. Hoe meer volgers hoe leuker natuurlijk 🙂 , maar dan meer om de groter wordende interactie die je krijgt. Van competitie merk ik gelukkig weinig. Ik doe gewoon mijn ding 🙂 .

 • Rowan

  12/03/2016 at 09:20

  Wat leuk om te lezen allemaal. Wat blog je al lang! Ik vind het ook het leukste om mijn eigen foto’s te gebruiken, is toch persoonlijker en je krijgt er ook geen problemen mee.

 • Monique | WritingMonique

  12/03/2016 at 08:56

  Heel mooi om te lezen. Mensen begrijpen vaak niet hoeveel tijd er in een blog zit: vind ik ook heel vervelend.

 • Elisa van Propvol

  12/03/2016 at 08:37

  Leuk om dit te lezen!!!

 • Darina

  12/03/2016 at 08:35

  Een hele leuke tag en wat een goede adviezen! Leuk om zo meer van je te lezen!

 • Amy

  12/03/2016 at 08:41

  Leuk om jouw invulling van de tag te lezen Saskia! Wat ik zo leuk vind aan jouw blog is de authenticiteit: je bent jezelf en volgt je eigen pad.. En daardoor kom ik steeds terug hier 🙂 En bewust bloggen is heel goed, dat probeer ik zelf ook zo veel mogelijk te doen.

  1. SAS

   13/03/2016 at 16:21

   Lief compliment! Zeker de insteek ook van mijn blog, authenticiteit. Ik probeer dat ook zeker te behouden.

   PS: Volgens mij volgen wij elkaar ook alweer een héle tijd?!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *