Inspirerende Recensie: Het Happiness Project

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Al een tijdje geleden las ik het boek van Gretchen Rubin uit. En hier is EINDELIJK mijn review erover. Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. Met een cadeaubon die ik had gewonnen bestelde ik dit fijne boek. Ik heb best wel lang getwijfeld, zal dit echt een boek voor mij zijn? Wel of niet bestellen? Maar uiteindelijk ben ik super blij dat ik het boek heb gekocht en gelezen. Want wat een inspirerend boek was Het Happiness Project!

Waar gaat het boek over?

Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?

Heb jij soms het gevoel dat je nog gelukkiger of vrolijker zou kunnen zijn? Dan is dit hét boek voor jou: het doet je lachen én nadenken en staat vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan.

Wat vond ik van het boek?

Het is vast geen verrassing als ik zeg dat ik het een inspirerend boek vond. Het is vlot geschreven en gaat uit van 12 geboden. 12 geboden om gelukkiger te zijn, minder te zeuren en meer bij dingen stil te staan. Doelen die Gretchen zich o.a. stelt zijn sport meer, pak de rommel aan, stop met zeuren, toon je liefde, vraag om hulp en geniet van het nu. Per maand gaat ze met een aantal dingen van de lijst bewust aan de slag. Het is opgedeeld in maanden, met daarin sup-kopjes met de doelen en hoe ze hiermee bezig is. Het maakte dat ik zelf bewuster over dingen ging nadenken. Zeurde ik teveel? Hoe moest ik sommige dingen ombuigen? Klinkt misschien heel zweverig, maar dat is dit boek zeker niet. Het leest lekker vlot weg en geeft je meer inzicht in jezelf.

Het enige nadeel aan dit boek waren de vele citaten en quotes die ze in het boek gebruikte. Hartstikke inspirerend als je er 1 of 2 noemt maar telkens daarnaar verwijzen vond ik tijdens het lezen een beetje teveel van het goede.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wordt je gelukkiger van dit boek?

Nee, eigenlijk niet. Ik was al gelukkig voordat ik dit boek las, en gelukkiger maakt het je niet. Wel maakt het je bewust van je eigen houding en wat dit teweeg brengt voor de dag. Door dit boek kijk ik bewuster naar wat ik allemaal heb, doe en wil bereiken en hoe ik deze positieve spiraal kan behouden.

Ik wil nog wel eens zeuren als M. iets niet heeft gedaan wat ik van hem heb gevraagd. Of als het niet op mijn manier gebeurd. Of voel me af en toe chagrijnig doordat ons huis maar niet verkoopt, terwijl ik dankbaar moet zijn dat we dit kunnen doen. Het zat namelijk totaal niet in de planning, ja voor over een aantal jaren. Ook is het nu misschien gunstiger en makkelijker met een nieuwe woning nu ik de nieuwe interne baan erbij heb. Als ik soms bij de pakken neer ga zitten ben ik bewust bezig met het dankbaar zijn. Dankbaar voor de dingen die ik heb en andere misschien hevig naar verlangen en voor moeten vechten. Ik heb niet voor niets te rubriek Geluksmomentjes

Wat heb ik er van geleerd?

Heel erg veel. Deze lessen ga ik in een ander artikel uitgebreid aan bod laten komen. Er zijn zoveel dingen die me hebben geïnspireerd uit dit boek, dat ik het zonde vind dit review-artikel voor te gebruiken. Stay tuned.. (deze keer laat ik er niet zolang op wachten)

Heb jij dit boek gelezen of interesse om hem te lezen?

Het Happiness Project is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor €7,95

23 reacties op “Inspirerende Recensie: Het Happiness Project

 1. Sas? mag ik je echt een tip geven? Voor alles in je leven en vooral voor het verkoop van je huis bijv? Ja het kan heel snel gaan, haal The Magic van Rhonda Byrne…. Dat meen ik….

  Nu sta je stil bij geluk, maar The Magic gaat nog dieper… En helpt je echt, met doe momentjes na elk hoofdstuk, als je wilt, want het hoeft niet, en het is blijvend!

  Goed, jouw boek, voor de fun zou ik het weleens willen lezen, maar er geld voor uitgeven denk ik niet… 😉

  X

 2. Ik lees eigenlijk nooit dit soort boeken, maar je hebt me toch wel benieuwd gemaakt. Denk dat het heel belangrijk is je bewust te zijn van wat je eigenlijk allemaal al hebt en proberen niet te focussen op alles wat niet lukt, of mis gaat.

 3. Het is ook maar net hoe je geluk, of zeuren, interpreteert. Ik vind het bijvoorbeeld geen zeuren als ik nog eens uitleg waarom het belangrijk is ook gemorste thee op het aanrecht echt meteen op te ruimen en niet voor mij te laten liggen. Komt dat niet aan, dan zijn meneer z’n sokken de volgende wasbeurt ongesorteerd in zijn la gegooid. 🙂
  Wat je gelukkig maakt is voor iedereen anders, en sommige mensen moeten er langer naar zoeken. Een eerlijk is eerlijk, er zijn ook echt mensen die er een sport van maken zo ongelukkig mogelijk te zijn. Ik ken ze in ieder geval wel. Het zit in jezelf, he. Dat je denkt: als je nou net zo hard op zoek zou gaan naar waar je wel gelukkig van wordt, dan zou de halve wereld jaloers op je zijn. Mensen.
  Mensen verwachten ook wel veel, soms.

 4. Een inspirerend boek! Het doet me denken aan een film die ik laatst zag, maar ben de naam vergeten. Ik herken dit wel. Zeur ook veelste vaak als ik de touwtjes niet in handen heb, het niet op mijn manier gaat of ik de controle niet meer heb. Let it goooooo & go with the flow! Ben heel benieuwd naar je blogs die hierop volgen!!

 5. Je weet dat deze ook op mijn lijstje staat. Toch heb ik na het lezen van jouw review wat twijfels: of dit wel iets voor mij is. Voor de prijs hoef je het niet te laten in ieder geval 🙂

 6. ik heb dit boek vorig jaar november gelezen en ben ook zo blij dat ik hem heb gelezen…
  een review kwam niet lekker uit mijn vingers…
  ik schreef wel een blog over het niet proberen te zeuren en niets te zeggen (bij puber)
  op dit moment pas ik nog niet alles toe, maar heb er zeker wat dingen uitgehaald..

  1. Ook mijn reden dat deze review zo laat is. Kwam niet goed uit de woorden maar denk dat ik het nu wel beknopt heb geschreven. Echt een aanrader!

 7. Fijne review, dit boek lijkt me echt interessant om te lezen. Ik vind het belangrijk om soms bij geluksmomentjes stil te staan maar doe dit te weinig. Ik ga hem zeker kopen, ben zo nieuwsgierig.

 8. Hoera voor de review! Ik was inmiddels echt benieuwd wat je ervan vond. Het is inderdaad bewust wording wat mij dan wel weer gelukkig maakt. Ik vind het leuk om het te observeren en te bedenken hoe het ook anders kan en, als het even lukt, het toe te passen met een positieve uitwerking. Yay ik word zo blij van dit boek 🙂

 9. Dank voor je review, ik vind het wel interessant klinken en zou het boek graag lezen. Er staat alleen een klein foutje in je stuk dat je misschien over het hoofd hebt gezien, de project moet het project zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *