Ik knap af op een blog als…

Ik schreef een hele tijd terug al over blog dingen die ik niet snap. Van die dingen waar mijn wenkbrauwen van omhoog gaan staan. Met daarbij de vraag ‘Waarom?’. Er zijn zeker wat dingen waar ik op let als ik doorklik naar een (nieuw)blog. Maar vooral ook een hoop dingen waarbij ik niet weet hoe snel ik moet weg klikken. Over het laatste wil ik het vandaag hebben.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik knap af op een blog als…

…het vol met typefouten zit
Iedereen is menselijk en iedereen maakt fouten. Mijn blog is ook niet perfect Nederlands geschreven. Maar een blog/artikel die vol zit met spellingsfouten of onsamenhangende zinnen sla ik heel gauw over. Een artikel moet lekker weg lezen en moet me aanspreken.

Edit: Een foutje hier en daar maak ik ook maar als de gehele zinnen niet lopen en in elke zin wel een spelfout zit ben ik gauw vertrokken. Gewoonweg omdat het niet lekker leest, en dit is toch wel een must voor een blogartikel. Ik merk in de comments dat dit stukje niet goed begrepen vandaar nog even deze extra uitleg.

…het een onleesbaar lettertype heeft
De artikelen kunnen nog zo goed zijn, een te klein of heel licht lettertype vind ik erg vervelend om te lezen. Ik haak dan erg snel af omdat het extra moeite kost om een artikel te kunnen lezen.

…het een té drukke layout heeft
Begrijp me niet verkeerd: het hoeft geen layout te zijn die ik mooi vind, maar het moet wel overzichtelijk zijn. Kan ik geen home knop vinden of wordt ik door de layout erg afgeleid van de artikelen klik ik door.

…negatieve noot
Ik heb daar soms een beetje moeite mee. Heb ik het dan over een bericht dat het wat slechter met je gaat? Nee zeer zeker niet, maar blogs die enkel en alleen klagen of negatief van sfeer zijn die sla ik het liefste over. No offence, maar ik word er zelf een beetje neerslachtig van en daar zit ik niet op te wachten.

…alleen maar reviews over (beauty)producten
Sorry. Maar beauty gerelateerde artikelen en/of hele blogs ervan volg ik gewoon niet. Gewoon weg omdat mijn interesse hier niet ligt. Dit is ook een beetje van toepassingen voor food gerelateerde artikelen, plogs, vlogs en sommige mama blogs.

…Pop ups
Oh zo irritant om pop ups over een heel scherm heen te krijgen. Of van die advertenties over de gehele background. Heel storend al die knipperende, bewegende dingen als je gewoon een leuk artikel wilt lezen.

Wanneer klik jij weg bij een blog?

68 reacties op “Ik knap af op een blog als…

 1. Nou bovenop ál die reacties, kan ik er ook nog wel bij.. Ik val echt over spelfouten. Tuurlijk een enkele is geen probleem. Maar ik spreek er eventueel een blogger op aan op helpende wijze. Waar ik ook echt over val, is de gebruikers onvriendelijkheid van bepaalde sites. Amper kunnen reageren of een blog dat niet is toegespitst op een mobiel..

 2. Zeker herkenbaar! Taalfouten kan ik ook echt niet tegen, je hebt helemaal gelijk dat iedereen wel eens een foutje maakt – ik ook – maar ik vind dat je toch op zijn minst een eindredacteur moet hebben om de fouten eruit te halen als je er veel last van hebt, of gewoon eerst zorgen dat je goed Nederlands kunt schrijven.

 3. Heel herkenbaar! Ik heb laatst doorgelezen bij een artikel wat echt een lettertype kleur had dat niet te lezen was, maar het was een leuke blog. In mijn reactie heb ik toen ook dit als tip aangegeven, dat ze het lettertype moeten veranderen!

 4. Popups, pfff, why? Ik hoef geen enquete in te vullen, of een nieuwsbrief te ontvangen.. als je blog leuk is, kom ik toch wel langs 🙂 spelfouten, lange en/of onsamenhangende zinnen zijn voor mij ook echt een no-go. Heel herkenbaar stuk!

 5. Heel erg herkenbaar zeg! En van die (spel)fouten zoals ‘me moeder’ en dergelijke… oh hemel… klaar er mee.

  Ook heb ik wat moeite met blogs waar je alleen kan reageren als je ingelogd bent (op een van de velen kanalen). Ik gebruik social media weinig en als ik een reactie achter wil laten dan wil ik zelf kunnen kiezen welke informatie ik achter laat. Niet iedereen hoeft te weten waar ik mijn persoonlijke profiel(en) heb.

 6. Ik ben zelf heel erg gefocust op Nederlands, betekent niet dat ik nooit een fout maak, maar d(t) fouten vind ik toch wel heel erg. Terwijl eigenlijk iedereen wel ‘mag’ bloggen, of je nou goed bent in Nederlands of niet.

 7. Ik laat vooral blogs met alleen maar review-artikelen links liggen, ik zou gewoon niet weten wat ik daar steeds op moet antwoorden. Is gewoon niet mijn ding. Ook travelblogs met alleen maar bestemmingen waarvan ik weet dat ik er nooit kom, sla ik over. Misschien mooi om te zien maar ook daar kan ik weinig mee. Ik volg vooral blogs die van alles wat hebben maar waarbij de persoonlijke noot voorop staat.

 8. Pop-ups en ander reclamespul, daar kan ik ook niet tegen. Maar als er daarna een goed artikel verschijnt, ben ik ze al gauw vergeten. Ik snap dat veel taalfouten in een artikel een afknapper kunnen zijn. Jouw stukken zijn wat mij betreft altijd goed leesbaar, en een klein foutje is nog altijd menselijk. En uiteraard, variatie in artikelen en rubrieken is altijd fijn!

 9. Oh, weet je wat ik ook zo erg vind? Van dat makkelijke ‘MSN taaltje’ dus wanneer er in de tekst w8 staat in plaats van wacht. Een dikke nee van mij!

 10. Hahaha.. ik denk dat je bedoelt ‘fouten’ in je eerste titel. Maar ik snap je. Helemaal mee eens! Dan ben ik erg snel weg. Ook als er blogs zijn waarin alleen maar geklaagd wordt of reviews van mode producten. I hear ya!

 11. Ik vind vooral pop-ups vervelend maar als ik een blog verder goed vind, blijf ik daar niet voor weg. Een lelijk lettertype die gewoonweg niet fijn leest vind ik ook heel storend. Een spellingfoutje hier en daar lees ik wel overheen overigens.

  Zou je nu bijna willen vragen wat je van die van mij vindt eigenlijk 🙂

 12. Ik kan me hier echt helemaal in vinden! Ik vind het echt zooo irritant met al die reclames 🙁 Zelf vind ik het echt wel fijn als een blogger positief is!

 13. Aan sommige dingen erger ik mij ook wel op blogs, alhoewel ik ook schuldig ben aan popups. Maar dit is omdat mijn blog mijn bedrijf is en ja, dan is een groot gedeelte van je inkomsten ook de advertentie inkomsten. Al snap ik zeker dat mensen dan bijvoorbeeld een adblocker inschakelen.
  Lettertypen die te klein zijn vind ik ook niet fijn.

  1. Ik snap ook zeker wel dat het voor sommige bloggers inkomsten zijn, maar gewoon een rustige banner aan de zijkant vind ik wat anders dan telkens een popup als je naar een nieuwe pagina gaat. Of een background die geheel beweeg als reclame. Super irritant en ik haak dan ook snel af.

  2. Hahaha.. dat is wel grappig. Want ik dacht, ik klik eens door op andere bloggers via deze reactie. Kom je nog eens ergens. Maar bij jou kwam meteen een grote, irritante pop up. En ik ben inderdaad meteen weg gegaan. Niets persoonlijks, maar dat vind ik toch erg irritant.

 14. Ik klik snel weg als de onderwerpen of teksten mij niet aan spreken. Een mooie layout vind ik fijn, maar het is zeker niet het belangrijkste voor mij. Het duidt wel op dat je veel aandacht en tijd in je blog steekt, maar als de zinnen onsamenhangend zijn, vol met typ fouten staan of als je gewoon saai schrijft dan haak ik al snel af. Qua adds, ik gebruik overal add blockers voor, zo irritant vind ik het!

 15. Ik knap eigenlijk niet snel af. Als ik het een interessant onderwerp vind lees ik graag artikelen ook al bevatten ze spelfouten. Ik hou zelf niet zo van beauty, dus die lees ik eigenlijk zelden. Ik hou ook niet zo va lijstjes.

 16. Oooh, spellingsfouten en een drukke lay-out kan ik ook heel slecht tegen. :’) Helaas heb ik zelf, naarmate het artikel vordert, aan de rechterkant een kleine pop-up naar mijn vorige artikel. Niet afknapwaardig toch? Aangezien je regelmatig langs komt, haha! Die enorme pop-ups over het hele scherm naar een Facebookpagina vind ik ook vreselijk irritant. 😉

 17. Beauty blogs zijn mijn ding gewoon niet, ik ben er zelf te weinig bewust mee bezig denk ik.
  Toch zijn er een paar bij die ik volg, omdat ze afwisselen.
  Spelfouten vind ik moeilijk, typefouten maak ik soms ook wel eens – bij het herlezen haal ik ze er meestal wel uit.
  Op zich kan ik leven met reclame, maar sommige reclame is echt zo ‘over the top’ dat het me inderdaad ook soms doet weg klikken.
  Ik kan me dus wel vinden in je lijstje.

 18. Ik ben het overal mee eens! Vooral in die eerste kan ik me vinden… Man, man, wat kan ik me daaraan irriteren! X

 19. Ik denk dat ik ongeveer de dingen zou noemen die jij hier ook opnoemt. Spel- en taalfouten kan ik echt niet tegen, en als ik er eentje tegenkom in mijn eigen posts verander ik het meteen.

 20. Herkenbaar! Ik knap als eerst heel snel af op de lay-out of een onleesbaar lettertype. Daarnaast vind ik beauty blogs op zich wel interessant, maar niet als er alleen maar beauty artikelen op staan. Ik wil ook persoonlijke artikelen lezen. Spelfouten zie ik zelf niet zo snel, maar ik wil wel een blog die lekker weg leest. Geen langdradige zinnen, gewoon simpel en leuk om te lezen!

 21. Blijkbaar kan ik me wel bij jouw lijstje aansluiten. Vooral bloggers met een negatieve instelling vind ik heel jammer en hen zal ik dan ook niet lang volgen. Verder heb ik liefst ook wat variaties in blogposts. Dus niet enkel reviews, of enkel kritische stukken, maar een afwisseling van verschillende soorten blogposts.

 22. Herkenbare dingen hoor, nu zal ik niet zeggen dat ik de mooiste blog heb maar een layout, schrijfstyle en de manier van foto`s bij een review vind ik toch wel belangrijk, als dat in mijn ogen niet mooi is dan skip ik ook een blog, oja en die irritante reclames inderdaad die popups brrr

 23. Oef, ik had al schrik 😀 Dit zijn inderdaad allemaal dingen waarbij ik me ook zou ergeren. Nu hoop ik dat dit bij mij zo niet is.

  Wat ik ook niet leuk vind, is dat het blogbericht gecentreerd staat. 🙂

 24. Ja, inderdaad, al deze dingen! Typfouten ben ik ook niet zo weg van. Ik let daar best wel op. Ik snap ook dat velen niet altijd de dt regel begrijpen, maar toch kan ik er slecht tegen… Ook is het hele beauty blog verhaaltje een beetje over bij mij. Af en toe iets erover schrijven is leuk, maar ik blijf niet hangen als het alleen erover gaat. Of sowieso onderwerpen die mij niet zo interesseren.

 25. Oeh, herkenbaar. Ik vind vormgeving ook heel belangrijk. Hoewel ik daar zelf ook geen ster in ben, helaas.
  Ik vind originaliteit en authenticiteit ook heel belangrijk. Ik knap af op 13-in-een-dozijn blogs met posts die je overal terug ziet.

 26. Ik ben het met je eens en vooral die pop-ups die vind ik verschrikkelijk. Ik snap dat sommige bloggers fulltime bloggen en dus hiermee geld verdienen maar die pop-ups blijven gewoon vervelend.

 27. Origineel blogje! Ik vind typefouten inderdaad ook echt afknapper nummer 1! Daarnaast vind ik een blog die er heel onoverzichtelijk uitziet ook minder om te lezen.

 28. wanneer klik ik weg,
  als de titel me al niet aanspreekt (terwijl ik het zelf soms ook lastig vind om een pakkende te vinden)
  Van druk hou ik dan weer, ik vind clean soms te clean en dat trekt ook weer niet..

 29. Ik denk dat het altijd makkelijk is om negatief tegen anderen te zijn tot je zelf een negatief comment krijgt dan kom het pas hard binnen. Een blog wel of niet leuk vinden is een persoonlijke voorkeur. Wel probeer ik niet te snel een mening over een bepaalde blog te hebben voor ik persoonlijk de blog echt leer kennen. Ik snap je afknapper best wel. Ik heb ook wat afgeknappers meegemaakt. 😉

  1. Ik vind dat als je negatief tegen andere kan zijn deze kritiek zelf ook moet kunnen handelen. Anders kan je beter je mond houden als je zelf niets wilt horen. Ik sta zelf altijd open voor kritiek en vat het ook eigenlijk niet als ‘kritiek’ op maar als advies of een leerpunt. Streven naar het beste en beter worden als persoon en als blogger, dat helpt me erbij! Ik vind ook zeker dat je geen oordeel moet hebben op basis van de layout of als je artikelen niet hebt gelezen.

 30. Volgens mij zijn heel veel beautybloggers erg jong. Dat verklaart de meeste van de irriterende dingen. Het is lastig uit te leggen waar ik op afknap bij een blog. Het zijn kleine dingen. Een post over een onderwerp wat me aan het hart gaat, maar wat wordt afgebrand, of vol met feitelijke fouten zit. Als ik het idee heb dat ik niets, maar dan ook niets, gemeen heb met de schrijver/ster dan ben ik weg.

 31. Behalve dat m’n hoofdtitel mssn wat groot is voldoet mijn blog aan je wensen 😀 Grapje! ‘k Kan mij helemaal vinden in wat je schrijft. Zelf ben ‘k geen beauty-blogger omdat ‘k eigenlijk ook geen interesse heb in eender wat met beauty te maken heeft. ‘k Gebruik zelfs geen make-up (ja, toch ben ‘k een meisje :p ) Waar ‘k tegen niemands schenen wil trappen natuurlijk 😉

 32. Gebruik jij al add block? erg handig op blogs vooral, naar ik meen, gezien ik dat al jaren gebruik en daar dus geen last van heb, doen dus 😉

  En de rest, is voor mij eigenlijk hetzelfde, maar ook als er vele linkjes in een blog staan om werkelijk te kunnen lezen wat men nu wil vertellen, die heb je er dus ook tussen zitten, ja daar heb ik geen tijd voor om in 1 verhaal alles te snappen eerst 20 andere verhalen te moeten lezen, ken jij die al? hahaha

  Zelf maak ik zo min mogelijk gebruik van terug linken juist, en zo wel, dan ook graag een nieuw tabblad, anders ben ik je kwijt.

  X

 33. Zo herkenbaar! Ik klik weg bij blog(post)s vol fouten en ook het Blogger comment systeem irriteert mij vaak (zeker als ik daardoor niet kan reageren….)
  Pop ups doen me ook wegklikken en dan blijf ik ook weg. Heb geen zin in adblockers en wil gewoon geen schreeuwerige reclame zien :p (lekker moeilijk). Verder ben ik niet zo moeilijk, er moet gewoon een klik zijn met een blog.

 34. Ik vind dat een blog persoonlijk moet zijn, zodra ik merk dat dit niet het geval is dan haak ik af. Spelfouten zie ik vaak niet omdat ik zelf heel erg moeite heb met de Nederlandse taal. Hierdoor wilde ik bijna niet gaan beginnen met bloggen omdat ik bang was dat ik veel fouten zou maken. Nu zie ik het als een leerproces en probeer ik mezelf iedere keer te verbeteren.

  Té veel negativiteit vind ik gewoon niet leuk om te lezen, maar wie wel?

 35. Het onderwerp vind ik soms minder belangrijk dan de vorm waarin het verteld wordt. Bloggers zonder persoonlijkheid verliezen mijn aandacht rap. Ik moet me door de blog en blogger als het ware gegrepen voelen.

 36. Pop ups kun je wel wat aan doen als je een blog héél graag wilt lezen – ook al verdienen ze daar dan juist geld mee, jammer dan als het niet meer leesbaar is – namelijk een Ad Blocker nemen. Ik heb ABP (ad block plus), werkt geweldig, en je kan het ook uitzetten als er sites zijn waarbij er bijvoorbeeld maar één reclame is in de zijbalk ofzo. Ik vind het heel fijn 🙂 Heb je daar geen last meer van.

  Haha ik lees in de reacties ook het comment-systeem van blogger, moet je gewoon wat meer moeite doen denk ik dan… :’)
  Maar veel spel- en taalfoutjes vind ik ook vreselijk ja. Constant ‘ik vindt’ bijvoorbeeld, vreselijk.

 37. Daarom gebruik ik al jaren ad blocker! Weg zijn al die knipperende, aandachtschreeuwende reclame dingen. Ik herken je punten wel, ik denk dat ik hetzelfde heb!

 38. beautyblogs zijn ook niet aan mij besteed.
  In het algemeen vind ik blogs die altijd over dezelfde dingen gaan saai. Er moet afwisseling in een blog. Voor de ene mens is het dan interessant en voor anderen niet. Maar volgende logjes kunnen hen dan net wel interesseren.

  Voor mij echter is interactie met bloggers cruciaal. Als ik al enkele reacties liet bij iemand, en er volgt geen tegenreactie of tegenbezoek op m’n eigen blog, dan haak ik af

 39. Helemaal mee eens!
  Is dat ’typ fouten’ expres trouwens, net als dat ‘iedereen maak fouten’? xD Normaal schrijf je erg netjes, en nu zitten er zomaar twee binnen twee zinnen over dit onderwerp, dus het is expres, toch? 😛

 40. Hm, ik blogde ooit aardig wat over beauty en toch bleef je gemiddeld genomen wel hangen.. hoe dan? 😉 Ik heb zelf dat ik acuut weg ga als ik veel spelfouten zie of zinnen die totaal niet lopen. Soms is het een bepaalde schrijfstijl, onderwerpen, pop-ups.. het kan van alles zijn. Maar vooral een gevoel wat een blog bij me oproept of niet.

  1. Haha doordat je het toch als een heel persoonlijk artikel hield. Nog steeds, in je beauty reviews zit veel van jezelf en zijn ook erg variërend.

 41. Ja helemaal mee eens! Ik kijk bijna nooit vlogs en van spelfouten kan ik echt geïrriteerd raken. Eentje is inderdaad niet erg, maar stelselmatig… Bij een onoverzichtelijke lay-out waar ik niet kan vinden wat ik zoek klik ik ook zonder pardon weg.

 42. Ik ben het helemaal met je eens!!!! Al zal mijn blog ook helaas wel met enkele spelfouten staan. Maar je weet waarom…

 43. Pop ups! Ugh! Daar kan ik me echt aan storen, haha.
  Qua negativiteit… Ik denk dat mijn blog wellicht onder zo’n negatieve blog valt, al probeer ik dat te vermijden. Zelf merk ik ook wel dat ik de laatste tijd blogs van mensen die werkelijk alleen maar negatieve stukken plaatsen en zelf een hele negatieve kijk hebben op alles minder lees. Eigenlijk vind ik dat best fijn, het geeft me een minder onrustig en verdrietig gevoel. Die ene lezer meer of minder… Daar probeer ik me dan maar niet druk om te maken. Ik wil nog wel eens denken “och maar hij/zij werkt zo hard! Ik moét lezen, dat verdienen ze!” maar ondertussen haal ik mijn eigen humeur keihard onderuit..

 44. ‘Iedereen maak fouten’ – was dat nou expres of niet? -confused-

  Veel herkenbare dingen. Ik heb dat vooral met beautyblogs. Er reageren soms zulke lieve beautybloggers op mijn blog, en het liefst wil ik dan iets ’terug’ reageren of ’terug’ volgen, maar beauty is gewoon zo erg niet mijn ding, dat ik het gewoon niet interessant vindt.

 45. Haha, agree! Echt herkenbaar. Vooral ook de drukke lay-out, daar kan ik echt onrustig van worden, en alleen maar reviews (met name beauty) vind ik ook niet interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *