Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!♥ Waarom ik zoveel blog liefde heb

Al die artikelen over de blogwereld en hoe deze negatief veranderd is… Ik schreef al een blogje over dat ik blog normen belachelijk vind. Omdat er toch best wel wat negatieve blogjes online te vinden zijn over de blogwereld ‘van nu’ wilde ik delen wat ik dus wel heel erg waardeer aan de blogwereld. Want bloggen is leuk en heeft zoveel mooie aspecten die vergeten worden.

Elkaar steunen, lieve reacties en kleine gebaren
Ik vind dit eigenlijk wel het mooiste van bloggen: de opbeurende tweets, comments en lieve mailtjes. Iedereen leeft mee met de verkoop van ons huis, is oprecht blij dat ik een vast contract heb gekregen en sommige bloggers sturen soms eens een kleinigheidje naar je op, zoals bijvoorbeeld Nicole die een pakketje met Or Tea stuurde. Ik vind dit zoiets magisch. Dat mensen die ik niet ‘echt’ ken me toch op een manier een hart onder de riem willen steken of gewoon met je mee leven.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Ik kreeg via Twitter lieve tweets, privé berichten en hartjes van mensen die voor me duimen dat ons huis snel wordt verkocht, die duimen dat ik die ene nieuwe interne vacature krijg.. Die me een hele fijne vakantie met veel rust wensen. Deze mensen wil ik oprecht bedanken (allemaal apart zal een heel lang blog artikel worden) dat ze de moeite nemen om een klein gebaar te tonen dat er aan me wordt gedacht.

Je ‘kent’ bloggers
Ik had het er laatst op twitter over met Amy, je ként elkaar. Ik volg al jaren dezelfde blogs en je komt toch in contact met hele mooie, inspirerende en fijne mensen. Hoewel ik ze niet persoonlijk ken, volg je toch al jaren hun leven. Omdat ik persoonlijke blogs volg, maakt dit dat ik ook veel over iedereen weet. Bij deze blogs probeer ik ook altijd zelf een inhoudelijke comment achter te laten. Deels omdat ik dit zelf altijd fijn vind maar ook om de waardering te tonen naar deze bloggers en hun verhalen.

Bloggen is een deel van mij (geworden)
Het is iets moois, de blog community zoals je het tegenwoordig wel kan noemen. Soms voelt het als 1 grote familie en daar ben ik dankbaar voor. Ja bloggen heeft ook zeker zijn nare, vervelende kanten maar het is ook zoiets moois. Ik kan mijn leven delen op internet op MIJN manier hoe ik dit wil verwoorden. Bloggen heeft mij zoveel gebracht in de meest positieve zin van het woord.

Wat ik eigenlijk met dit stukje wil zeggen is gewoon weg: Bedankt. Alle volgers, vaste lezers, familieleden (die nooit reageren maar wel meelezen) bloggers die een bezoekje aan mijn blog de moeite waard vinden en de genegenheid die er ook is onder bloggers. Dit is gewoon weg bijzonder en maakt dat het bloggen zeker voor mij een stukje persoonlijker en gezelliger wordt.

5
Blog
Previous Story
Next Story

59 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  16/01/2016 at 09:04

  Ik blog nog niet zo héél lang serieus op mijn persoonlijke blog.
  Ik postte af en toe eens iets, maar sinds een half jaar of zo wil ik het serieus doen, ook voor een stuk voor de reacties en de community en ook voor die lezers die nooit reageren, maar er wel zijn.
  De collega’s, de familie, ze hebben het allemaal gelezen. Dat doet zo goed.
  Ik heb jou blog pas gevonden, maar wat ik lees staat me helemaal aan. 😉

 • Reply
  Lieke
  14/01/2016 at 01:06

  Wat een ontzettend fijn artikel dit. De blogliefde spat af. Hoe kan het ook anders, je bent zo gepassioneerd en wat je geeft krijg je terug.

  Jij ook bedankt voor het volgen van mijn leven. Gek eigenlijk he als je bedenkt hoeveel mensen je ‘kent’ zonder dat je ze echt kent. Ik vind het een fasinerend iets wat ik anderen soms moeilijk uit kan leggen. Maar jou artikel klopt precies!

  • Reply
   SAS
   15/01/2016 at 19:58

   Dankjewel voor je lieve compliment. Ik hoop nog jaren deze passie te houden en er evenveel plezier aan te beleven als de afgelopen jaren. Is zeker gek hoeveel mensen ik ‘ken’ en vind het echt een heel mooi iets<3

 • Reply
  Paul
  11/01/2016 at 22:25

  Het is een vreemd wereldje. Je ziet elkaar natuurlijk niet echt op zo’n blog, maar het levert bijzondere vriendschappen op. In mijn jaren als blogger (toch als sinds begin deze eeuw), heb ik een aantal heel erg dierbare mensen leren kennen.

 • Reply
  Tamarah
  11/01/2016 at 19:18

  Mooi dat je hier even bij stil staat! Bloggen brengt zeker veel moois en daar geniet ik nog steeds van. Het is zo heerlijk vrijblijvend.. je hoeft niets, maar als je wel de behoefte voelt je gedachten te delen dan is dat mogelijk en heb je interactie met mensen.

 • Reply
  Anneleen
  11/01/2016 at 12:49

  Wat een mooi blogje, Sas! Ook ik ben heel blij dat ik het blogwereldje in ben gerold, want op deze manier leer je zoveel mooie en lieve mensen kennen 🙂

 • Reply
  Jenn
  10/01/2016 at 21:35

  Mooi verwoord, en heel herkenbaar!

 • Reply
  karlien
  10/01/2016 at 20:18

  Inderdaad heel herkenbaar, ik zou niet meer zonder bloggen willen 🙂 Ik schrijf dan minder persoonlijke dingen maar ik deel nog steeds heel veel. En je raakt inderdaad makkelijker met anderen in gesprek.

 • Reply
  Angèlique
  10/01/2016 at 18:19

  Ik vind dat je het heel mooi verwoord hebt! Ik zou het bloggen niet willen missen. Je gaat inderdaad bepaalde mensen echt kennen en de lieve berichtjes vind ik echt heel waardevol.

 • Reply
  Inge
  10/01/2016 at 18:17

  Wat een mooi stuk heb je geschreven Sas. Ik heb hetzelfde, ik ken eigenlijk niemand in het echt maar toch voelen de contacten online ‘vertrouwd’. Ik vind het heel erg leuk dat ik jouw blog ben tegengekomen en dat ik een deel van jouw leven ‘mag uitmaken’. Dankjewel!

 • Reply
  Madrina
  10/01/2016 at 12:14

  En jij bedankt om al jaren een blogvriendinnetje te zijn. Ik reageer niet altijd, of soms erg laat, maar ik volg je heel graag en vaak achter de schermen. En dankzij ben ik ‘mama’ van de pinguïn Saskia 😉

 • Reply
  Nicky
  09/01/2016 at 20:51

  Dit is echt een positief blogbericht!

  Ik hoop dat velen anderen denken zoals jij. En inderdaad, die steun en kennis die je krijgt door anderen te volgen, geweldig!

 • Reply
  Ilona
  09/01/2016 at 17:33

  Wat een leuk artikel! Ik heb volgens mijn vriend social besitas, dus spendeer ook heel veel tijd online en ik vind t ook erg fijn als mensen inhoudelijk op je reageren en een hart onder de riem willen steken. Ik volg je met veel liefde en plezier! Liefs ilona

 • Reply
  Cuisine Céline
  09/01/2016 at 16:13

  zoooo herkenbaar 🙂

 • Reply
  Mariska
  09/01/2016 at 15:55

  Wat een leuk stuk heb je geschreven! 🙂 de online wereld vind ik soms veel leuker en gemoedelijker dan in ‘real life’. Kan me ook wel in de dingen vinden die jij zegt!

 • Reply
  De Dotties
  09/01/2016 at 12:40

  Dit vind ik een heel mooi artikeltje! Bloggen heeft inderdaad veel moois over zich. Daarom dat ik ook koos voor een blog een niet een youtube-channel, omdat volgens mij de blog-community een veel betere “sfeer” heeft.

 • Reply
  Els
  09/01/2016 at 10:36

  Mooi geschreven, graag gedaan 🙂 . Ik herken je zo in het verhaal. Naast dat het maken van artikelen voor mij heel veel plezier oplevert, levert het ook meer op. Zo ben ik ook erg blij met alle nieuwe contacten met andere bloggers. Ik zou mijn blog ook echt niet meer kunnen missen!

 • Reply
  Elisa van Propvol
  09/01/2016 at 09:37

  Toch wel heel herkenbaar zo hoe je het hebt beschreven 🙂

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  09/01/2016 at 08:27

  Wat heb je dit prachtig geschreven, ik word hier meteen heel positief en vrolijk van! En zo herkenbaar; bloggen is absoluut onmisbaar in mijn leven!

 • Reply
  Mariska
  08/01/2016 at 22:17

  Ik blog dan pas iets meer dan een maandje, maar vind het nu al ontzettend leuk en blijf het met heel veel plezier doen! Leuk artikel!

 • Reply
  Sofie Katelijne
  08/01/2016 at 20:52

  Heel mooi om eens een stukje positiviteit te lezen! 🙂 Ik vind je mok trouwens suuupercute, waar heb je die gehaald? 😀

  • Reply
   SAS
   08/01/2016 at 22:10

   Mijn allerliefstelievelingsmok (en dat zegt heel wat, want ik heb er écht heel erg veel haha) Ik heb hem járen geleden gekocht bij Simon & Levelt. Nooit meer tegen gekomen ook…

 • Reply
  Regina
  08/01/2016 at 20:45

  Ja, ik kan me goed vinden in wat je schrijft. Al is mijn eigen blogliefde even wat minder geworden. Maar loslaten? Nee, zover ben ik dan ook weer niet.

 • Reply
  Daniëlle
  08/01/2016 at 20:44

  Ben het helemaal met je eens. Ondanks dat ik meerdere blogs heb gehad, heb ik toch al die jaren dezelfde blogs gevolgd. En dan heb je toch het idee dat je ze ‘kent’. Daarnaast vind ik al die blognormen ook niks, ik doe gewoon wat ik leuk vindt!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  08/01/2016 at 19:31

  Jeej , eindelijk een positief bloggers-artikel 🙂 Ik ben het met je eens! Bloggen is zo’n leuke hobby. Ik vind het ‘t leukste dat ik zo in contact kom met andere bloggers. Blijft leuk!

 • Reply
  Wanda
  08/01/2016 at 19:23

  Gelukkig heb ik de negatieve kant nog nooit meegemaakt en heb ik na dik 13 jaar nog steeds ontzettend veel plezier in het bloggen. Het is gewoon een vast onderdeel van mijn dagelijks riedeltje geworden en ja, net als jij, volg ik vooral persoonlijke blogs en heb ik ook echt het idee dat je daardoor een goed beeld van een blogger hebt. Je weet tenslotte in grote lijnen wat er bij iemand speelt en wat degene zoal heeft gedaan, dat maakt het ook gewoon leuk. Dus lieve Sas, ook jij bedankt dat je me laat meegenieten van jouw leventje!

 • Reply
  Billy
  08/01/2016 at 17:53

  we vormen gewoon een soort familie, heerlijk toch?
  Ik ben gelukkig nog niet geconfronteerd geweest met negatieve dingen

 • Reply
  Carly Simon
  08/01/2016 at 17:48

  Ik vind het van mij afschrijven en delen van mijn leven en mijn visie op dingen erg leuk, maar andermans verhalen lezen vind ik net zo leuk. En reacties ook want daarmee leer je andere mensen ook kennen en het is heel leuk om hun visie of ervaringen te lezen. Soms heel herkenbaar en soms laten ze je juist een andere kant zien waar je zelf nog niet aan had gedacht. Heel fijn 🙂

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  08/01/2016 at 17:19

  Mooi hoe je het ervaart en het weet te verwoorden, vooral doorgaan zou ik zeggen!

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  08/01/2016 at 16:50

  Heel erg mooi geschreven Sas en fijn dat je het op deze manier ervaart en het bloggen je zoveel brengt. Ik kan me hier zelf ook helemaal in vinden. 🙂

 • Reply
  Sabine
  08/01/2016 at 16:22

  Wat mooi verwoord! Fijn dat je je zo gesteund voelt. Ikzelf ben het er ook helemaal mee eens: al die lieve reacties en mensen, heb zoveel nieuwe mensen leren kennen, nog nooit gezien maar is toch alsof we elkaar al jaren kennen. Heel leul.

 • Reply
  Bianca Schrijft
  08/01/2016 at 13:49

  Zelf ben ik nog niet zo heel lang in de blogwereld, pas een paar maanden. Eind jaren 90 heb ik wel een Yahoo blog gehad en toen bestond er ook al genoeg gezeur en dergelijke. Gewoon doen waar jij van geniet, dat is volgens mij toch je eerste doel met een blog.

 • Reply
  Jeanine
  08/01/2016 at 12:53

  Heel mooi gezegd! Ik ervaar het ook zo en dat terwijl ik nog niet zolang geleden in dit wereldje verzeild ben geraakt. Heel veel hartjes en liefde terug voor jou en de bloggerswereld.

 • Reply
  Darina
  08/01/2016 at 12:45

  Mooi omschreven! Ik vind het contact met lezers juist een van het leukste aan het bloggen. Ik ben een starter dus nog een beetje ‘zoekende’. Ik vind jouw blog heel leuk om te volgen!

 • Reply
  Nicole
  08/01/2016 at 12:40

  Precies wat jij zegt, dat is de reden dat ik nog steeds blog.
  Natuurlijk zitten er ook nare dingen aan vastgekleefd.
  Maar het is niet voor niets dat wij beiden elkaar al zo lang ‘kennen’ via het bloggen.
  Dat is echt een prachtig magisch iets en ben er nog steeds dankbaar voor!

 • Reply
  Daenelia
  08/01/2016 at 12:27

  Het mooiste is dat iedereen wel een blog kan vinden waardoor ze ineens weten: ‘ik ben niet alleen’. Als ze daar behoefte aan hebben.
  En ach, ik zou lezen als ik geen reacties kon geven, en ik zou schrijven als er nooit iemand op mijn site komt. Sommige dingen doe je nou eenmaal graag.

 • Reply
  Melle
  08/01/2016 at 11:53

  Zo mooi en herkenbaar! En alsjeblieft en heeeel graag gedaan 😉 ik bezoek je blog altijd met veel plezier!

 • Reply
  Anne
  08/01/2016 at 11:51

  Heel dankbaar en mooi stukje. Ik vind het knap om te zien dat je iets wat je zelf doet zo waardeert, en dat je er zo van kan genieten. Dat is echt super!
  Lekker doorgaan met je passie!

 • Reply
  annouska
  08/01/2016 at 11:34

  Ik vind dit zo mooi geschreven. Ik herken mij heel erg in in dit bericht en ik denk vele andere volgers ook!

 • Reply
  Madelon
  08/01/2016 at 11:20

  Wat mooi geschreven ! Juist die reacties en het leren kennen van allerlei mensen en hun verhaal vind ik ook zo mooi aan bloggen. Zoveel verschillende mensen met allemaal een eigen, bijzonder verhaal. Je leeft uiteindelijk helemaal mee.

 • Reply
  Esther - simpelleven.nl
  08/01/2016 at 10:54

  Hoi Sas, wat mooi! Ik ervaar het ook echt hetzelfde, ik vind het heel fijn om te bloggen en om mensen op deze manier te leren kennen.

 • Reply
  Veerlez
  08/01/2016 at 10:43

  Mooi! Dit is ook precies wat ik zo fijn vind aan bloggen! Er zijn zoveel mensen die ik hierdoor echt al jaren ken! Ik vind het altijd gek om het er met mensen over te hebben, want er zit nog steeds zo’n nare stempel op mensen die je via internet kent, terwijl ik er van geniet <3

 • Reply
  Cindy
  08/01/2016 at 10:37

  Wat een fijn stukje zeg. Ik vind bloggen ook helemaal leuk, ik zou echt niet meer zonder kunnen, gek is dat he

 • Reply
  Michelle
  08/01/2016 at 10:35

  Ik kan het er allemaal maar mee eens zijn. Bloggen is een fijne hobby én je ontmoet er leuke mensen door!

 • Reply
  Morgaine
  08/01/2016 at 10:33

  Ik ben het 100% met je eens, en vooral de verbazing als ik oude bloggers van toen nu weer tegen kom, iets schrijven in het nu, en ik duik vanuit mijn hoofd hun leven in, terug naar jaaaaaaaaren geleden dat ik nog een bepaalde blogpost of geschreven artikel weet uit mijn hoofd, hahaha

  Mooi toch zo, en ik heb hetzelfde, compassie voor elkaar, en mocht je elkaar ooit wel gaan ontmoeten is het al totaal anders, want je kent elkaar al vrij goed als het goed is, als je elkaar goed hebt gelezen, hahaha Dat maak het eventuele ontmoeten van elkaar ook zo mooi!

  X

 • Reply
  Madeleine
  08/01/2016 at 10:18

  Wat een mooi stuk 🙂 Heel mooi wat bloggen je brengt!

 • Reply
  Ellis
  08/01/2016 at 10:16

  Ik ben het vooral eens met de reacties en gebaren <3 Daar word ik zo blij van.

 • Reply
  sammie
  08/01/2016 at 10:13

  Ja bloggen is zeker ook leuk! Mooi stukje heb je geschreven en ik vind inderdaad ook met persoonlijke blogs dat je elkaar toch wel een beetje leert kennen. Bijzonder iets.

 • Reply
  Nathalie
  08/01/2016 at 09:56

  Heel leuk om te lezen. Ik hou ook van bloggen en andere bloggers en diegene die ik niet graag lees, lees ik gewoon niet. Zo simpel is dat.

 • Reply
  My cup of Latte
  08/01/2016 at 09:54

  Jup dat is zo fijn aan de blogwereld 🙂 Blogspot voelde voor mij als een warm welkom toen ik eraan begon. Ik kreeg weer nieuwe volgers, maar ook oude volgers kwamen weer gezellig langs. Je kent elkaar al jaren, over echte persoonlijke bloggers weet je soms nog meer dan je eigen familie. I love it!

 • Reply
  Deisy
  08/01/2016 at 09:42

  Echt een heel fijn en positief stukje lieve Sas <3 Ik ervaar ook echt de bloggers wereld zoals jij hem beschrijft: een grote en lieve familie voor elkaar die elkaar helpt maar ook elkaar toejuicht. Je hebt het in ieder geval prachtig verwoord en ben blij dat ik door bloggen jou als persoon ben leren kennen online.

 • Reply
  jackie
  08/01/2016 at 09:36

  dit klopt helemaal..
  Dit vind ik ook echt het leuke, ik denk dat je aan de blogs die je vind snel genoeg ziet of deze persoon bij jouw past en zo kom je niet in dat negatieve wat je soms ook leest..
  Ik heb ook het idee dat ik iedereen ‘ken’ jullie allemaal zijn ook (een soort??) vriendinnen

 • Reply
  Anna
  08/01/2016 at 09:36

  Wat een fijn, mooi stukje. Ik herken mezelf hier echt in. Bloggen is zó erg een deel van mijn leven geworden, ik zou echt niet meer weten hoe het is zonder. Dat lijkt me ook heel gek! Ben altijd wel bezig met foto’s maken bijvoorbeeld, als ik ga lunchen in de stad. En ik vind het heerlijk! Fijn weekend!

 • Reply
  Kim
  08/01/2016 at 09:27

  Helemaal mee eens! Ik blog nu bijna een jaar en heb al zoveel leuke mensen leren kennen 🙂

 • Reply
  Kim | Kimsbloglife
  08/01/2016 at 09:15

  Mooi artikel en het klopt inderdaad. Ik vind het ook heel fijn via het bloggen nieuwe mensen te leren kennen en ook al ken je elkaar misschien niet in het echt, toch voelt het soms een beetje als vriendinnen.

 • Reply
  Amy
  08/01/2016 at 08:46

  Wat een mooi stuk Sas (en leuk dat je ons gesprek noemt). Ik ervaar die steun op dit moment heel erg goed, nu ik even niet zo lekker ga. Zo bijzonder, want ik ken nog geen handjevol bloggers in het echt en toch weet ik dat er zoveel mensen meeleven. En tegelijk leef ik met hen mee en kun je goed inschatten hoe personen in elkaar zitten door hun blogs. Heel bijzonder en fijn.

 • Reply
  Kelly
  08/01/2016 at 08:43

  Wat een onwijs lief en mooi stukje! Bloggen heeft mij ook zoveel leuke, goede en mooie dingen gebracht! Maar ook een ontwikkeling als persoon. Ik ben anders gaan nadenken over sommige dingen en ben op persoonlijk gebied ook gegroeid!

 • Reply
  Kimmetjekims
  08/01/2016 at 08:31

  Zo herkenbaar! Ik ben het helemaal met je eens. Bloggen is ook een deel van mijn leven geworden, al doe ik het nog niet zo lang. Ik vind het super leuk om te doen!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png