Eventjes over boeken

Zoals jullie vast wel weten ben ik een echte boekenwurm. Lezen is zeker 1 van mijn favoriete hobby’s en ben ook erg blij met mijn overvolle boekenkast. Zo vol, dat ik eigenlijk geen ruimte meer heb voor nieuwe boeken. Whoops. Ook verschijnen er vaak recensies van de boeken die ik heb gelezen op mijn blog. Nou kwam ik op verschillende blogs boeken tags tegen. Deze heb ik gecombineerd en de vragen eruit gehaald die ik graag wilde beantwoorden.


(bron)Ben je een snelle of trage lezer?
Ik ben een snelle lezer. Soms wordt er beweerd dat ik niet alles kán hebben gelezen hoe snel ik ga. Toch lees ik echt elk woord en screen ik niet alleen de teksten. Als ik een goed boek heb en ervoor ga zitten kan ik hem in 1 dag uit hebben. Heerlijk!

Dikke pil of dunne boekjes?
Ik zou dan eerder gaan voor een dikke pil. Ik hou wel van een dik, spannend boek. De meeste dunne boekjes vond ik eigenlijk niet veel aan en vind dat je met een dikker boek meer in het verhaal komt omdat er wat dieper op dingen wordt ingegaan. Mijn boekenkast stikt dan ook van de lekkere dikke boeken.

Kies je voor een e-book of echte boeken?
Een echt boek. Een e-reader heb ik op mijn tablet maar gebruik ik niet. Dat ben ik ook zeker niet van plan! Ik vind een echt boek zijn charme hebben en wil graag een goed gevulde boekenkast hebben. Ik vind het toch prettiger een boek in mijn handen te hebben dan een e-reader.

Koop je boeken of leen je ze in de bieb?
Ik koop meestal mijn boeken. In boekwinkels of rommelmarkten. Van mijn favoriete schrijvers koop ik zeker de boeken in boekwinkels.

Waar lees jij het liefste?
Ik lees het liefste in de huiskamer. Lekker op de bank in de hoek of op de stoel naast de tv. Ik lees zelden tot nooit in bed. De thrillers die ik lees zijn meestal zó spannend dat ik anders tot 0:00 aan het lezen ben in bed. Met een theetje op de bank (en 9 van de 10 keer een poes erbij) kan ik me prima vermaken.

Welk genre lees je graag?
Thrillers, daar kan ik kort over zijn. Hoe gedetailleerder hoe beter.

Hou je meer van vrouwelijke of mannelijke auteurs?
Oh wat een moeilijke vraag. Ik zou gaan voor mannelijke, omdat dit toch wel de meeste van mijn favoriete auteurs zijn. Maar ik vergeet zeker mijn favoriet Camilla Läckberg niet.

Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
Oef. Nee joh. Dat kán gewoon niet. Uhm. Ik noem dan mijn 3 favoriete schrijvers op waarvan ik alleen boeken zou mogen lezen: Sebastian Fitzek, Camilla Läckberg en Nora Roberts.

Vond je lezen altijd al leuk?
Nee! Ik had er vroeger echt een hekel aan. Maar ben het de loop der jaren meer en meer gaan waarderen.

Welke (onbekende) schrijvers zou jij aanraden?
Ik denk dat Sebastian Fitzek nog al onbekend is, net als Simon Beckett. Rete goede schrijvers beide. Hoewel je wel van gruwelijke details moet houden wil je dit lezen. Ook Ruth Newman is denk ik niet echt bekend, terwijl Vleugels echt een té tof boek was waar ik echt een dag van het einde van slag was.

Welk soort boek zou je niet zo snel lezen?
Fantasy. Ik heb helemaal niets met Harry Potter, Twilight en dat soort verhalen. Dit zou ik dus zeker laten liggen in een boekenwinkel.

Wat is je guilty pleasure qua lezen?
Nora Roberts. Hoewel ik van thrillers hou is zij een roman schrijfster met soms een spannend verhaal ertussen. Spannend, meer ook niet. Het is wel een fijne afwisseling soms een luchtig verhaal te lezen tussen alle psychologische thrillers door.

Welk boek had je hoge verwachtingen van en viel erg tegen?
Klem van Simon Beckett. Ik vind al zijn boeken echt geniaal, maar dit boek?! Pas in het laatste hoofdstuk kwam het pas op gang. Op zich niet eens een heel erg slecht boek maar man, man, man. Wat een uitleg en vreemd verhaal.

Hou jij van lezen of totaal niet?

21 reacties op “Eventjes over boeken

 1. Ik ben ook zo’n snelle lezer (op het moment lees ik alleen helemaal geen boeken..) mijn moeder zei ook altijd: Ik geef jou geen boeken meer cadeau, helemaal niet leuk dat je er al na 1 dag klaar mee bent 🙂 hihi

 2. Ik vond ‘Klem’ dus ontzettend goed. Die onderhuidse spanning op het franse platteland, heerlijk! Ik heb alle boeken van Fitzek gelezen. Supergoede schrijver ?. Heb je al eens iets van Barclay en Robotham gelezen? Ook twee superschrijvers.

  1. Deze schrijvers ken ik nog niet, bedankt voor de tip. Klem was niet een heel slecht boek maar vond het jammer dat het zo door kabbelde en ineens de laatste 2 hoofdstukken in een treinvaart gingen.

 3. lezen over boeken, en die liefde die andere er ook voor hebben vind ik fijn…
  Mijn boekenkast puilt ook uit, echt overal in huis liggen stapels boeken, hou er van…

 4. Hier ook een boekenliefhebber! Ik lees altijd en overal. Tussen de middag op mijn werk, op de bank, in bad, in bed. Op mijn ereader die ik dus altijd bij me heb. overigens wilde ik daar ook nooit aan maar ik ben helemaal om. Het is zo handig en leuk!

 5. Ja, ik houd van lezen. Ik lees ook snel, soms vind ik dat wel jammer trouwens, dat je boek dan zo snel uit is. Ik probeer du altijd wat langzamer te lezen en het boek zo toch over meerdere dagen te verdelen.
  Leuke post om te lezen!

 6. Leuke tag zeg! Staan weer leuke tips in om meteen te reserveren in de bieb. Dank! Ennuh misschien nemen wij deze tag binnenkort wel over: beide enorme boekenfans 🙂

 7. Wat een leuke vragen heb je beantwoord. Een paar maanden geleden dacht ik exact hetzelfde over een e-reader al jou. Maar mijn vriend werd niet zo blij van al die boeken (en vooral het ruimtegebrek), dat ik mij er toch maar aan gewaagd heb. Ik heb geen enkel moment spijt gehad, maar moet zeggen dat echte boeken toch wel het beste blijven hoor haha 😉 Thrillers vind ik ook wel leuk, alleen merk ik wel dat ik deze niet in de avond moet lezen haha #bangeschijterd. X

 8. Fantasy vind ik ook helemaal niet leuk maar The Hunger Games dan wel weer. Als het maar niet te Harry Potter is 😉

  Leuk dat je deze vragen bij elkaar hebt gesprokkeld.

 9. Hier nog zo’n boekenwurm hoor! Als kind trouwens al! Ik weet nog wel dat we dan in zo’n grote supermarkt waren en dat ik direct naar de boekenafdeling rende, daar las ik dan snel een boek uit terwijl mijn ouders boodschappen deden en daarna kon ik een ander boek uitkiezen om mee te nemen naar huis!

 10. Net zoals jij kan ook in één dag een boek uitlezen. Als ik begin aan een boek en het is een goed boek, dan moet het gewoon uit zijn. 🙂 Ik hou gelukkig wel van lezen. Net zoals jij koop ik de boeken in boekenwinkels, kringwinkels, webshops en rommelmarkten. 🙂

 11. Door dit artikel krijg ik helemaal zin om ook weer te lezen… maar ja, toch doe ik het niet ! Fantasie is ook niks voor mij. Thrillers vind ik ook leuk!

 12. Ik ben er helemaal gek van. Als ik enkele dagen niet aan lezen ben toegekomen voel ik me zelfs een beetje ongemakkelijk. Onlangs las ik weer eens een thriller. Dit keer ‘In de val’ van S.L.Grey en dat boek was echt heel beklijvend. Ik ga zo meteen de recensie uitwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *