Bloggen doe ik in het weekend

Bloggen is in de loop der jaren een erg grote hobby van me geworden. Dit had ik, in het prille begin zeker niet kunnen denken. Ik dacht: leuk, ik wil wat dingen delen met de wereld en met mensen die ik minder vaak ‘live’ zie.’ Niks is minder waar maar elke dag kijk ik met een glimlach op mijn blog. Ik ben er trots op. Trots op de groei die ik persoonlijk maar ook mijn blog maakt. Zoals jullie misschien al weten ben ik een echte planner en ik plan mijn blog artikelen dus ook in. Hieronder kan je lezen wat ik allemaal in het weekend doe voor mijn blog.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Inplannen van artikelen
Ik maak zelden een artikel door de weeks. Dit, omdat ik gewoonweg geen tijd heb om dit te maken. Ik werk 5 dagen per week en maak best lange dagen. Dagen en tijden waarop ik geen blog tot mijn beschikking heb. Tevens vind ik het fijnste om artikelen gewoon te maken achter mijn laptop. Met een theetje en een muziekje op de achtergrond. Ik kies er dus bewust voor mijn weekenden deels te spenderen aan mijn blog. Soms ook niet en komen er minder artikelen door de weeks online.

Ik plan trouwens niet te ver vooruit. Bewust wil ik weten wat er elke dag online komt, dus plan ik maar 1 week vooruit. Omdat ik het actueel voor mezelf wil houden, hou ik deze frequentie aan. Ik schreef al eerder een artikel over hoe ik mijn artikelen inplan.

Uitwerken van concepten
Ik heb een gigantische lijst met concepten (ruim 200!). Soms steekwoorden, soms foto’s of juist wat kleine artikelen. Deze kan ik dan uitwerken tot een artikel zodra ik er zin/tijd en inspiratie voor heb.

Inspiratie opdoen doordeweeks
De gehele week krijg ik wel inspiratie. Deze typ ik op een notitie in mijn telefoon of schrijf ik op in een notitieboekje. Tevens verwerk ik dit dan in een concept, dat zodra ik inspiratie krijg gelijk aan de slag kan met het artikel. Uiteraard krijg ik ook wel eens fijne inspiratie van mede bloggers of ideeën onder de douche (vraag me niet waarom maar de meeste ideeën ontstaan daar of in bed).

Foto’s maken voor artikelen
Ik maak de gehele week foto’s voor mijn blog. Ik post heel wat foto’s op Instagram, toch wel mijn favoriete social media. Deze foto’s gebruik ik 9 van de 10 keer voor een blogje. Inspiratie krijg ik zeker als ik een fijne foto heb gemaakt die ik dan weer kan gebruiken voor een artikel.

Emailtjes beantwoorden
Ik krijg heel wat emailtjes die ik op mijn gemak in het weekend beantwoord. Door de weeks is voor mijn gewone mail, de weekenden voor mijn blog mail. Wat ik daarop zoal krijg? Samenwerkingsvoorstellen, vragen van bloggers of laatst nog mijn vernieuwde logo voor mijn blog.

Vrije tijd vs blog
Ik ga heel bewust om met mijn weekenden. Zo zit ik echt niet het hele weekend met mijn blog. Ik maak tijd voor M, vriendinnen, series kijken of lekker rommelen in huis. Ik merk dat de verdeling tussen vrije tijd en mijn blog zeker goed in balans ligt. Heb ik een weekend geen zin om te bloggen? Dan doe ik dit niet en komen er minder artikelen online.

Hoe doe jij dat met artikelen voor je blog?

59 reacties op “Bloggen doe ik in het weekend

 1. Wat heerlijk dat je zoveel inspiratie hebt en zoveel concepten. 🙂 Ik heb daar juist vaak gebrek aan.
  Ik blog wanneer ik zin, tijd en inspiratie heb. En dat is helaas niet altijd zo heel frequent. Ik vind het echt knap dat jij dat wel zo consequent doet en er toch voor jezelf geen verplichting van maakt.

 2. Ik heb best wat tijd nodig om een stukje te schrijven. Er zit veel tijd voor schrappen en schaven in. Daarom heb ik ook een lagere blogfrequentie dan veel andere bloggers. En dat doe ik veelal in het weekend of op mijn roostervrije dag.

 3. Ik heb me al eens afgevraagd hoe werkende mensen het toch voor elkaar krijgen om actief te bloggen. Mij lukt dat dus niet! Maar in het weekend blogs schrijven voor de hele week, is een goede tip! (ik krijg trouwens ook vaak inspiratie als ik in bed lig en probeer te slapen.. haha)

 4. Zoveel ben ik niet bezig met mijn weblog. Ik schrijf gewoon een stukje en gooi het er op. Meestal in het weekend omdat ik dan meer tijd hebt. En soms ook door de week. En als ik niks te melden heb, plaats ik niks. Gebeurt ook wel eens 😉

 5. Ik blog wanneer het me uit komt. Dat probeer ik zoveel mogelijk op vrijdagen te doen, zodat ik in ’t weekend wat leuks met mijn man kan doen. Ik heb trouwens ook nog dik 100 concepten, leuk dat dit herkenbaar is 😉

 6. Ik blog ook voornamelijk in het weekend hoor, zo af en toe doordeweeks maar ik probeer het meeste wel in het weekend af te hebben. Wat veel concepten heb jij trouwens, echt respect daarvoor haha. Ik schrijf altijd een idee op, maar daarna vergeet ik er een concept van te maken haha. Lekker handig dus 😉

 7. Ik blog ook voornamelijk tijdens mijn weekends (vrije dagen). Ik zou wel wat meer tijdens de week willen bloggen, maar na mijn werk heb ik daar dan nooit veel zin meer in. Soms probeer ik het wel, maar echt goed lukt dat dan nooit. Alles goed inplannen doe ik ook wel. Zonder mijn blog-notitieboekje zou mijn blog niks waard zijn denk ik :p

 8. Ik doe het eigenlijk vooral als de kinderen er niet zijn zoals naar school of wanneer ze op bed liggen. In het weekend blog ik vrij weinig, behalve op zondag. Dit omdat het weekend voor mij de enige periode is waarbij ik mijn man veel zie. Ik had ook niet gedacht dat ik het met zoveel plezier zou doen en blijven doen. In het begin was het meer ach ik zie wel! Zo’n planner lijkt me heel handig, ik schrijf alles op in rondzwerfende notitie boekjes en op mijn telefoon in evernote. Leuk artikel!

 9. Toen ‘k m’n blog opstartte wist ‘k maar half hoe of wat ‘k wou. Ondertussen weet ‘k wel al ongeveer wat ‘k wil, nu moet ‘k ’t nog kunnen uitwerken. Ja, er is nog werk aan 😉
  Grote ideeën heb ‘k nooit & schrijf liefst persoonlijk, al is dat niet altijd even makkelijk. Ik twijfel nog te hard aan mezelf & eens ‘k iets schrijf denk ‘k dan ‘zou ‘k dat nu online zetten?’ Zoals ‘k al zei, er is nog werk aan de blog-winkel, maar vooral aan m’n zelfvertrouwen 😉

 10. Wow… zo ben ik nog niet eens bezig. Voor mij voelt het alsof ik nog maar een week blog en dus nog steeds aan een ritme moet wennen. Ik wil het vooral spontaan houden, dus blog wanneer ik tijd/zin heb. Met werk en een kleine is dit tijd er minder dan vroeger, toen ik blogde. Blog onderwerpen die ik verder wil uitwerken, schreef ik een super leuk boekje. Die ben ik jammer genoeg kwijt geraakt. Daar baal ik van, want ik houd meer van schrijven dan die aantekeningen maken in mijn mobiel. Duim voor me dat ik het terug vind.

  In ieder geval, knap zoals je het doet.

 11. Heel herkenbaar dat in plannen. Ik heb ook zo een notitieboekje. Dat is altijd handig om mee te nemen. Gebruik je ook blog boeken?

  1. Ik heb 1 blogboek liggen maar blog lekker op mijn eigen manier. Ik gebruik hem heel soms om inspiratie te vinden maar verder ook niet.

 12. Grappig, zo lijkt ons schema best veel op elkaar 🙂 . Ik schrijf ook het liefst in alle rust in het weekend mijn artikelen.

 13. Heel herkenbaar dit (en dan met name die ‘concepten’, haha)! Ik maak ook meestal in het weekend tijd om wat te bloggen en eventueel, indien mogelijk, wat op voorhand te werken. In de week kom ik zo moeilijk aan wat vrije tijd!

 14. Super goed zo een planning. Zo hou je het ook goed vol!Ik raakte vooral in de knoop met het doorzetten van een blog door geen goede planning te hebben. En als je net begint aan een voltijd baan is dit overweldigend. Nu ik inmiddels anderhalf jaar voltijd werk en ik veel vrije weekend zal hebben, zal ik het weekend ook we gebruiken om vooruit te werken. Maar ook in de avond na een lange dag vind ik het ontspannend. Dan is mijn brein nog aan het werk maar kan ik iets leuks en ontspannends doen met de hersenactiviteit 😛

 15. Ik snap dat je alleen in het weekend tijd hebt om te bloggen! Zelf heb ik eigenlijk in het weekend, maar ook na school wel tijd om te bloggen. Alleen rondom de toetsweek is het heel erg vol en dan heb ik eigenlijk nergens tijd voor, behalve voor het leren haha!

 16. Wauw 200 concepten, bij mij staan er serieus maar 8 ofzo haha. Bij mij is het heel verschillend wanneer ik wat uittyp, ik probeer minimaal 3x per week iets te posten, maar helaas wil me dat niet altijd lukken.

  Lfs.x

 17. Ik blog fulltime, dus ook door de week. Ideeën e.d. schrijf ik op in mijn moleskine agenda. En ik heb vaste momenten in de week voor bijvoorbeeld een ‘blogrondje’.

 18. Ik vind het knap dat je zo’n goed uitgewerkt plan hebt voor wanneer je blogt en wanneer niet 🙂 Ik heb zelf ook een blogboekje voor ideetjes en met een blogschema, maar daar houdt ik mij zeker niet altijd aan. Nu ik nog op school zit is het bij mij namelijk omgekeerd. Ik blog nooit in het weekend en altijd doordeweeks. Ik het weekend reis ik tussen de stad waar ik studeer en de stad waar mijn ouders wonen en zijn er altijd duizend afspraken.

 19. Grappig, het komt aardig overeen! Ik plaats op de woensdagen en zaterdagen altijd iets en meestal maak ik een aantal artikelen op voorhand die ik dan inplan. Ik heb namelijk niet altijd even veel tijd, helemaal niet als ik op zaterdag moet werken. En tja, idd ik heb ook nog een real life sociaal leven ;p Eigenlijk doe ik altijd en overal inspiratie op, ik noteer idee-tjes in mijn telefoon en ik ga ze dan in het weekend uitwerken samen met de foto’s. Love it 😀

 20. Voor Films Gezien zette ik 3 keer per week een artikel klaar, dat kan ook rustig maanden van te voren, want het is voor mij totaal onbelangrijk of dat actueel is. Deze maand had ik er even geen zin in, dus ik heb de hele maand ‘vrij’ genomen van de site.
  Voor Tuxedo Cat plaats ik nu ook drie artikelen online per week. En alweer, het is totaal onbelangrijk dat het actueel is. In het nieuwe jaar zet ik er maar 2 per week online, want het moet wel leuk blijven. Dan gaat er bij Films Gezien misschien ook eentje minder, of misschien wel een keer per week.
  Ik heb weinig in concept staan, want ik werk vrij snel dingen uit. En inderdaad, vaak in het weekend: zondagochtend 🙂 Vlak voor de croissantjes op tafel staan.

 21. Wat herkenbaar. Ik werk ook vaak in het weekend vooruit met mijn blog, sowieso eigenlijk altijd tijdens Studio Sport. Ik probeer ook gelijk heel veel foto’s te maken. Wel zit ik vaak op dinsdagavond, als ik alleen thuis ben, te bloggen. Dan zet ik mijn fotodagboek in elkaar. Als ik een weekendje weg ben, dan plaats ik ook wat minder. En over een paar maanden zal het helemaal minder zijn als ik moet bevallen. Ach, dat zie ik dan weer wel. Wel liggen er o-ve-ral halve A4tjes vol ideeën, mijn vriend wordt er gek van.

 22. Knap hoor dat je het zo mooi weet te plannen! Ik heb soms best moeite met een goede planning er voor te vinden, terwijl ik zaken als studie juist strak plan. Misschien toch meer opletten.

 23. Interessant om te lezen! En wat een boel concepten heb jij zeg!!
  Ik blog eigenlijk gewoon wanneer ik zin en inspiratie heb, maar ook wel voornamelijk in het weekend omdat ik er dan meer tijd voor heb.

 24. Wat goed dat je zo gestructureerd werkt! Daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen.. Er was een tijd dat ik ook netjes vooruit schreef… Maar nu heb ik het vaak zo druk dat ik hier niet aan toe kom. Hopelijk kan ik in de kerstvakantie weer wat extra tijd steken in mijn blog!

 25. Ik probeer het tussendoor te doen, maar dat betekend momenteel dat ik af en toe een uurtje hier of daar heb en verder maar heel sporadisch tijd heb om echt te bloggen. Dat merk ik ook aan de regelmaat waarmee verhaaltjes online komen. Hopelijk wordt dat de komende jaren iets beter. Ze zeggen dat het eerste jaar van een baby altijd het zwaarste is, dus dan zou het over 2 maanden echt rustiger moeten worden.

 26. Dat zijn veel concepten! Leuk zoveel ideeën voor je blog. Handig dat je dit in het weekend doet, zo kun je je apart op je blog en je werk focussen. Ik plan ook graag dingen in, maar inderdaad ook niet te ver vooruit!

 27. Wat fijn dat je zo’n lange lijst met concepten hebt, heel handig! Ik doe ook het meeste in het weekend, maar af en toe ook in de avond doordeweeks.

 28. Wat goed dat je het zo in balans hebt! Doordat ik nu eigenlijk geen verplichtingen heb loopt alles een beetje door elkaar heen. Ik wil ook wel vaste blogdagen aanhouden maar ik kan me er niet echt toe zetten nog… Het weekend zijn wij vaak weg omdat mn vriend doordeweeks veel werkt dus probeer ik mijn blogdagen maandag en dinsdag te houden maar dat lukt dus niet altijd helaas

 29. Ik plan ook blogberichten in, niet dagelijks, maar enkel op woensdag en zaterdag. Ik ben dit jaar (voor de zoveelste keer) gestart met mijn blog, dus alles gaat rustig in opbouw. Laptop + thee en muziek = ideale combinatie. Ik plan meestal de blogs van de komende week + soms nog een extra voor de weken erna (die kan ik eventueel altijd nog van datum verschuiven)
  Concepten heb ik alleszins ook genoeg van, hoewel er bij mij een mapje op de pc staat: “Blog onderwerpen”. Ik typ het graag eerst in word, voor ik het in wordpress giet. Ik vind hem editoriaal niet altijd even eenvoudig 😉 Net zoals bij jou, steekwoorden, soms een ander blogartikel dat me inspireert, soms wat iemand in een comment achterliet, of gewoon een titel. Ik werk hem dan uit wanneer ik er zin en tijd voor heb en wanneer het past in de tijd van het jaar, zeg maar. Qua inspiratie ontbreekt het me soms. Ik begin soms goed, maar als ik ga herlezen, ga ik aan mezelf twijfelen. Hierdoor vliegen ook wel enkele concepten de vuilbak in 😉 Ik heb net Instagram ontdekt, eerlijk waar! Hij stond al lang op mijn telefoon, maar ik gebruikte hem ook gewoon niet. Tegenwoordig maak ik er wel tijd voor.
  Ik vond dit wel een heel interessant artikel om te vergelijken met mijn eigen blogtempo. Bedankt!

 30. Ik zou willen dat ik in het weekend lekker kon bloggen, maar helaas zou ik het dan met school niet redden. Ik probeer dus meestal hooguit twee uurtjes aan school te besteden en dan de rest van de dag aan mijn blog, en sowieso één dag in de week heb ik gereserveerd voor leuke dingen die niets met school te maken hebben: vaak ben ik dan ook lekker de hele dag met mijn blog bezig.

 31. Ik werk minstens 2 weken vooruit en ik blog het meest op mijn vrije dag en onderweg in de trein. Het is soms schipperen maar meestal lukt het wel met een goede planning

 32. ik heb vaak in het weekend minder tijd dan in de week. Da’s het voordeel van mijn nachtwerk, ik heb bijna een hele namiddag vrije tijd.

 33. Leuk om te lezen hoe je met het bloggen om gaat! Het is bij mij heel variabel, ik heb een tijdje de maandag als vaste blogdag aangehouden, blogs uitwerken, inplannen enz. maar op een gegeven moment is dat wat verwatert en nu is het vrij adhoc wat er gebeurt.

 34. Ik had eerst een schema waar ik mij aan wilde houden, maar in de praktijk is dat minder makkelijk helaas. Ik heb ook een flinke lijst aan concepten (wel minder dan 200, behoorlijk veel trouwens) en die werk ik soms verder uit, maar regelmatig staan ze een paar maanden in mijn conceptenlijst voordat er ook echt iets mee gebeurt.

 35. Vind dit leuk om te lezen! Ik blog op dit moment wanneer ik er zin in heb, ook vooral omdat ik er op het moment wat meer tijd voor heb 🙂 Ik heb ook zo’n lijst met concepten (niet zo’n lange trouwens!), daar werk ik dan ook wat van uit als ik daar zin in heb/inspiratie voor heb!

 36. vind het super hoe strak en gepland je dit doet..
  Kon ik dat maar, terwijl ik bloggen toch wel een hobby mag noemen gebeurt het toch ook vaak o’ja een blog (gelukkig is dat wat voor nu even goed voor me is)

 37. Eigenlijk zou ik het ook graag zo willen doen: in de weekenden mijn blogs maken. Maar vaak heb ik er geen tijd voor. Dus doe ik een beetje in het weekend en de rest in de avonden. Kost best veel tijd dat bloggen, maar wel heel leuk!

 38. Wat fijn dat je dit in het weekend kunt doen en dat je het zo strak kunt organiseren en plannen. Hier lukt dit helaas niet. Ik werk wanneer ik kan aan mijn blog en soms lukt het gewoonweg niet.

 39. Leuk om te lezen hoe jij het aanpakt!
  Ik post sinds kort op maandag, woensdag en vrijdag. Ik ben vergeleken met de meeste in blogland nog echt een newbie dus ik doe altijd maar wat hahaha.

 40. Yes, heel herkenbaar! Leuk om dat eens op een rijtje te zetten. Ik doe ook het meeste in het weekend en zo nu en dan ’s avonds (waardoor ik nog weleens veel te laat ga slapen, oeps!) Wat veel concepten trouwens zeg, wow! Inspiratie genoeg 🙂 .

 41. Verdeling vind ik soms lastig. Ik voel soms nog steeds druk om te werken aan mijn blog. Dat zit in mijn hoofd volgens mij hihi. Maar ik wil alles wat ik doe, heel goed doen. Goede werknemer, leuke vriendin voor mijn vriend en andere vriendinnen, veel tijd aan mijn blog besteden en ook nog het huishouden bijhouden. Toch heb ik het gevoel dat ik dat niet allemaal kan…

 42. Ik blog ook in het weekend! In de week lees ik veel andere blogs, maar ik zorg ervoor dat mijn artikels steeds klaarstaan tussen mijn concepten. Dan moet ik enkel nog inplannen, super handig is dat!

 43. Ik probeer ook steeds vooruit te werken, zodat er voor de komende week posts online staan. De laatste tijd vind ik dit lastig, ik was erg druk en had ook niet zoveel inspiratie. Het kwam zelfs voor dat ik ’s ochtends nog een artikel zat te schrijven die dan later die dag online kwam. Ik moet er nog een beetje een handigheid in zien te vinden.

 44. Herkenbaar, ik doe ook het meeste voor mijn blog in het weekend maar kan wel goed de balans met écht ontspannen of andere dingen behouden. Ik werk voorlopig 4/5de, dus heb ik ook een dag in de week om te bloggen, dat helpt wel. Als ik ’s avonds thuis kom van mijn werk en zin heb om te bloggen typ ik soms ook wel eens verder aan een artikel – of wanneer ik in het weekend bijvoorbeeld weinig heb kunnen doen -, maar vaak heb ik er ’s avonds na het werk ook niet meer zoveel zin in… Ik probeer ook ongeveer een week vooruit te plannen en mij aan mijn uploadschema te houden, maar als het me niet gelukt is en ik heb echt geen zin om het nog snel te doen, doe ik het ook niet en komt er eens een artikel minder online.

 45. Meestal schrijf ik mijn artikelen een dag of een aantal dagen van tevoren en dan plan ik ze in voor de volgende ochtend (of een paar dagen verder). Meer dan een week plan ik meestal ook niet in, maar zoveel inspiratie heb ik vaak ook niet haha 🙂 Fijn dat je voor jezelf zo’n goede balans hebt gevonden!

 46. Wat goed dat je het zo kunt plannen. Ik heb echt een moment van inspiratie nodig en dan ga ik lekker aan de slag. Als ik bijvoorbeeld een zaterdag in plan heb ik zo vaak dat ik juist op dat moment geen inspiratie heb en dat is zo rot.
  Ik blog dus wanneer ik kan (en dat is met een kleintje best lastig haha) en werk het dan bijvoorbeeld in het weekend verder uit.

 47. Wow, 200 concepten!! Ik schrijf mijn artikelen meestal een dag van te voren (dus in de avond na mijn werk). En af en toe werk ik in het weekend een paar artikelen vooruit maar inderdaad nooit meer dan een week.

 48. Ik plan eigenlijk nooit wat, ik ben er als ik tijd en zin heb, ik tik meestal direct een stukje en voila het staat er. Ik heb ook wat stukken staan over huishouding nog, zelfs over hoe je zilvervisjes weg kan krijgen, lol, maar dat is er dus niet van gekomen nog. Moet nog zelfs. En zo gaat het dan als ik artikelen vooruit schrijf, zo kan copy/pasten eventueel, die blijven dan staan hier, waar niemand het ziet, eigenlijk stom toch? 😉

  Tags, dat is wat anders, zo krijg ik even niets, dan ineens hoppa krijg ik er in een bepaalde tijd telkens achter elkaar en ja die werk ik wel uit van tevoren eventueel en doe een tag weekje inplannen, wie weet deze week wel 😀

  X

 49. Wat heb je dan veel inspiratie zeg!! Ik heb echt periodes met veel inspiratie en periodes met zeer weinig hihi.. Ik denk ook dat voor een ieder weer wat anders werkt, maar dit klinkt iig wel goed!

 50. Ik maak de artikelen meestal de avond ervoor, en soms, zoals gisteravond, plan ik ze niet in, maar zet ik ze gelijk online. Ik ben nog een beetje balans aan het zoeken tussen alles in. Dat is nog niet gelukt, maar langzaamaan kom ik wel in een soort ritme gelukkig 🙂

 51. Ik zit vrijwel iedere avond te bloggen. Ik zou willen dat het me lukte alleen in het weekend. Maar dat is geen optie met een dreumes in huis 😉 Daarnaast komen er regelmatig twee blogs per dag online. En opzich is het geen probleem als ik een dag, of meerdere geen blog online krijg, dat is regelmatig gebeurd tijdens mijn extreme werkweken. Maar dat voelt dan toch niet helemaal lekker ofzo haha.

  Ik vind het knap dat het jou wel lukt, zo in het weekend!

  1. Ik zou juist wat vaker in de avonden willen bloggen maar helaas is hier door mijn werk geen mogelijkheid door en verkies dan toch de quality time met mijn man boven mijn blog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *