O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje wil…

De Sint is weer in het land! Met mijn werkveld kan me dit niet zijn ontgaan. De kinderen zijn door het dolle heen. Hoewel ik niet veel meer heb met Sinterklaas, vieren we dit wel altijd gezellig met mijn ouders. We geven elkaar wat cadeaus en lunchen heerlijk met elkaar. Ik heb mijn verlanglijstje weer naar de Sint gestuurd. Kijken jullie mee wat ik graag wil hebben?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Blond Amsterdam Winter & Autumn set 2 bekers €17,95

Hjorth Rosenfeldt – Wat verborgen is €15,00
De Bergmankronieken deel 1

Stieg Larsson creëerde Mikael Blomqvist, Henning Mankell maakte Mats Wallander onsterfelijk. Maak nu kennis met Sebastian Bergman. Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar het elitaire Palmlöv College, een school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen. Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op brieven die hij nooit had mogen lezen.

J.D. Robb – Vermoord naakt €15,00
Eve Dallas deel 1

Ze werd wakker in het donker. Heel even bleef ze stil liggen, huiverend, gevangen, terwijl de droom vervaagde. Na tien jaar bij de politie had Eve nog steeds dromen.

De moord op de dochter van een senator onthult haar geheime leven als callgirl. Eve Dallas wordt belast met deze gevoelige zaak, en haar onderzoek leidt naar de ondoorzichtige kringen van politiek en high society in Washington.

De zaak wordt verder gecompliceerd door de groeiende aantrekkingskracht tussen haar en Roarke, een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Hij is waanzinnig knap en gevaarlijk – en de hoofdverdachte…

Gretchen Rubin – Het happiness project €7,95
Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?

Heb jij soms het gevoel dat je nog gelukkiger of vrolijker zou kunnen zijn? Dan is dit hét boek voor jou: het doet je lachen én nadenken en staat vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan.

Karen Sander – Wie niet horen wil €21,99

Een weggelopen tiener werd vermoord. Doodgemarteld. Verminkt. In de mond zit een stukje krant, een cynische groet aan de onderzoekers: ‘Wie niet horen wil, moet sterven.’ Nog voordat het team de woorden kan ontcijferen, verdwijnt een jong meisje. Hoofdinspecteur Georg Stadler voelt aan alles dat het niet bij één moord zal blijven en roept opnieuw de hulp in van psychologe Liz Montario, die gespecialiseerd is in het analyseren van boodschappen van moordenaars. Maar Montario heeft het moeilijk. Haar vorige samenwerking met Stadler, de zaak waarin uiteindelijk haar broer de dader bleek, heeft diepe sporen nagelaten. De ervaren speurder Stadler en de jonge profiler Montario, het blijft een duo van uitersten: van aantrekken en afstoten, van negeren en luisteren. Want wie niet horen wil…

Lars Kepler – Playground €19,90

Jasmine Anderson ziet tijdens een navo-missie de dood recht in de ogen. Haar hart staat meer dan een minuut stil, en de herinnering aan die honderd seconden zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer Jasmine jaren later met haar moeder en zoontje betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, komt zij als enige weer bij bewustzijn. Haar moeder is overleden en haar zoon is zo ernstig gewond dat artsen zijn hart moeten stilzetten om hem te redden. Jasmine herinnert zich de wereld tussen leven en dood en besluit haar zoon te gaan helpen door ook haar hart stil te laten zetten. Alleen zo zal ze hem kunnen redden, wég van de dood.

Castle seizoen 4 €14,99

Hun relatie is sterker dan ooit in Castle: Het Complete Vierde Seizoen van ABC Studios. Zet je schrap voor een seizoen vol spanning waarin Castle erachter probeert te komen wie Beckett heeft neergeschoten, terwijl Beckett zich door de nasleep van haar bijna-doodervaring heen probeert te worstelen. Ondertussen pakt het tweetal ook een nieuwe lading van de meest interessante zaken uit New York aan.

Wat verrassend he? Er staan een hele hoop boeken op en uiteraard een set mokken. Ik ben erg benieuwd wat ik krijg van de lieve Sint.

Vieren jullie Sinterklaas?

38 reacties op “O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje wil…

 1. Boeken zijn altijd een goed cadeau! Wij vierden geen Sinterklaas maar ik heb, op de valreep, namens de Sint een Staatslot met gedicht bij dochterlief in de brievenbus gestopt.

 2. Ik ben ook heel benieuwd naar het nieuwe boek van Lars Kepler, helaas lees ik er best slechte recensies over en de flaptekst spreekt me ook niet zo aan.. Het boek van Karen Sander gaat wel meteen op mijn lijstje. Dankjewel weer voor de inspiratie!

  1. Precies de reden waarom ik eigenlijk nooit recensies van te voren lees. De achterflap daarin tegen moet je wel gelijk aanspreken, anders koop ik een boek ook minder snel.

 3. Wat leuk dat jullie dit toch vieren en dit, heel origineel, met een lunch. Je hebt een leuk en verrassend (hahaha nee hoor) verlanglijstje.

 4. Elk jaar weer ben ik net zo enthousiast als al die kleine kinderen zodra de Sint weer zijn eerste stap zet in Nederland, haha. Maar geen Sint feestje hier in huis, soms zit er weleens wat in mijn schoen of vind ik bij mams en paps in huis heel veel chocolade en muisjes mmmm

 5. Dat boek van Karen Sander klinkt erg spannend. Ik ken de schrijfster ook niet. Ik zal eens op zoek gaan in de bieb. Heb je nog andere titels van haar die je me aanraadt?

 6. Jaa het nieuwe boek van Lars Kepler! Ik ben er erg benieuwd naar. Ook ben ik benieuwd naar Het happiness project, dit kende ik nog niet.. klinkt ook heel goed! Ik ben benieuwd wat de Sint voor je in petto heeft. Wij vieren Sinterklaas met een dobbelspel. Gezellig dagje met familie dus!

 7. Leuke cadeautjes! Wij doen doen niet meer aan cadeautjes nergens voor, en das maar goed ook want ik zou werkelijk niets weten te vragen hahaha

 8. Leuke lijst! Dat boek Het Happiness Project klinkt interessant! Wij doen niets met Sinterklaas. Normaal wel aan Kerst, maar dit jaar eventjes niet. We zijn echt zo ver door ons budget heen… Maar dat hoort bij verhuizen!

 9. Haha ik kan me hier wel in herkennen, mijn lijstje bestaat ook een uit een hoop boeken. De mokken zijn ook gezellig leuk!

 10. Mooie boeken zeker als cadeautje voor sinterklaas. Heb je veel boeken? Ik heb onlangs 44 boeken gekocht in een bib verkoop. Lekker handig. 🙂 Nu wil ik graag nog twee boeken voor mijn sinterklaas. 🙂

  1. Ik heb zeker wel veel boeken. Hoeveel? Ik heb echt geen flauw idee. Alleen in mijn kast past bijna niets meer. Dus tijd in een ander huis voor een grotere boekenkast 😉

 11. Wij vieren hier helaas geen Sinterklaas meer. Sinds ‘k ’t wist, zijn ook de cadeautjes weggevallen. Zo spijtig! Bij m’n grootouders kreeg ‘k wel nog chocolade, maar dat is nu niet meer mogelijk (de ene zijn overleden, de ander ‘vergeet’ wat ’t is 🙁 )

 12. Wij vieren ook Sinterklaas. Op 5 december. Voor de kids is het ’s middags al en ’s avonds doen wij lootjes met de fam, voor 17.50euro. Elk jaar weer leuk! Moet alleen nog even de inspiratie en zin vinden om een gedichtje te maken, maar vaak komt dat op de laatste dagen aan & komt het wel goed!

 13. Leuk om jouw lijstje te zien! Ik ben ook een lijstje aan het maken, maar dan voor Kerst 🙂 hier staan blondamsterdam mokken ook op mijn verlanglijstje, ik vind ze zo leuk! 🙂

 14. nee nog niet, maar nieuw leven is onderweg dus mettertijd zal dit wel weer terug komen, hahaha al zeker 15 jaar niet meer gevierd of langer zelfs 😉

  het blijft toch een feest voor kinderen en aangezien ik zelf op 6 dec. jarig ben? Ahum… vind ik het wel best zo.

  X

 15. Ik wil graag een nieuwe correctieroller muis xD Ik vier sinterklaas met de familie van mijn vriend, met lootjes en heel veel cadeautjes voor de kinderen (en mij!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *