#InspirerendGeluk Waar ben ik dankbaar voor?

Gisteren kon je de Afsluiting van #InspirerendGeluk lezen, met alle dankbaarheid van lezers die hebben meegedaan aan dit project. Nogmaals, ik vind de super toffe, hartverwarmende reacties over dit project super om te lezen en horen! Ik heb met veel plezier alle invullingen gelezen en alle reacties op mijn eigen artikelen. De vraag van gisteren was: Waar ben je vandaag dankbaar voor? Hierbij dus mijn dankbaarheidslijstje all time (dus niet perse over vandaag), als definitieve afsluiting. Want aan alle mooie dingen komt een eind…

Getrouwd zijn (met de liefste)
Nog steeds kijk ik elke dag met een glimlach naar mijn trouwring. We zijn alweer 3 jaar getrouwd en nog steeds zijn we gelukkig. Alle ups en downs die we hebben meegemaakt hebben ons sterker gemaakt. Nog steeds ben ik super blij en ook trots om hem mijn man te noemen. Ilovehim

Vrienden, familie& onze poezen
Omringt door liefde. Ik ben super blij met mijn lieve ouders (en de opvoeding die ik heb gekregen) De band die ik met beide heb vind ik erg dierbaar. Net als de band met mijn lieve vriendinnen, vriendinnen die echt al járen aan mijn zijde staan. Wendy, Sabine, Julie, Leona en Laura jullie zijn super dierbaar voor me en ben erg blij dat jullie na al die jaren nog in mijn leventjes zijn. Onze poezen mogen ook zeker niet ontbreken. De gezelligheid, knuffels en het knuffelen vind ik altijd super fijn.

Mijn gezondheid
Niet iets wat vanzelf sprekend is. Ondanks mijn PDS, ben ik verder kerngezond. Dat laatste kan zeker niet iedereen zeggen en daar ben ik nog steeds super dankbaar voor elke dag.

Mijn droombaan
Hier zullen jullie vast en zeker als vaste lezer denken: Jaaaaa dat weten we nu wel 😉 Maar het is echt zo. Ik ben blij met mijn huidige werkgever en de baan die ik heb. Dit is zeker niet vanzelfsprekend aangezien ik ook werk heb gedaan waar ik het totaal niet naar mijn zin had. Deze betaalde misschien meer, maar geluk in je werk is niet te koop. Alle knuffels, leuke uitspraken, gezelligheid, gesprekken met lieve collega’s en ouders… Het is voor mij onbetaalbaar.

Geen zorgen
We hebben geen zorgen. Punt. Ja we willen het huis graag verkopen maar dat bedoel ik niet met ‘geen zorgen’. We hebben nooit echte geldzorgen gehad en kunnen makkelijk alles doen wat we willen. Hoewel ik dit soms voor ‘gewoon’ aannemen (omdat ik niet anders weet) ben ik me er zeker de laatste tijd van bewust geworden dat dit zeker niet voor iedereen geldt.

Positiviteit, elke dag dankbaar
Ik ben echt iemand die positief in het leven staat en lol heeft. Je leeft tenslotte maar 1 keer, dus doe het dan goed.. Ik ben elke dag dankbaar als ik opsta voor al het moois in mijn leven en de dingen die ik heb mogen bereiken. Natuurlijk, dromen over dingen in de toekomst mag maar ik vind het zeker fijn dagelijks stil te staan bij de (kleine) wonderen van de dag zelf.

Staan jullie elke dag stil bij dingen waar je dankbaar voor bent?

29 reacties op “#InspirerendGeluk Waar ben ik dankbaar voor?

 1. Wat een heerlijke lijst zeg en van dat soort lijsten word ik zelf ook altijd erg blij. Vrienden en dieren is bij mij ook zeker iets waar ik ontzettend gelukkig van word

 2. Wat een mooi lijstje!
  En ik geef je gelijk dat het erg belangrijk is om regelmatig stil te staan bij de dingen waar je allemaal dankbaar voor bent.

 3. Wat een heerlijkheid om te kunnen zeggen dat jullie geen zorgen hebben. Ik hoop dat dit ook zo blijft. En wat je zegt is helemaal waar; leuk werk is onbetaalbaar. Je brengt er toch een groot gedeelte van de dag door.

 4. Altijd leuk als iemand zo bij speciale moment kan stilstaan. Ik heb daar zelf niet zo heel veel mee. Te nuchter? Of ik geniet de hele dag al, al mijn momentjes zijn geniet-momentjes, stukjes geluk waar ik niet bij stilsta, maar mee doorleef 😛
  Ik geniet, zelfs als ik met de pup door de ijzig koude wind en regen loop. En dat is voor mij hetzelfde als dankbaar zijn.

 5. Met vlagen ben ik me er bewust van hoe goed we het hier hebben. Dat heeft vooral te maken met de reizen die ik gemaakt heb, maar ook met de ellende in de wereld.
  Zeker na mijn week op Lesbos ben ik weer heel erg doordrongen van al onze zegeningen.

 6. Mooi om te lezen.. 😀 Ik zou ook heel blij zijn als ik straks een werkgever heb die mij echt gelukkig maakt, maar ik begin nu net bij een nieuwe werkgever dus moet even afwachten haha.

 7. Mooie dingen heb je opgeschreven! Stuk voor stuk zo waardevol. Stilstaan bij dingen die je gelukkig maken vind ik heel belangrijk en fijn. Zelf doe ik dit dus ook elke dag weer opnieuw!

 8. Ook dat is een mooie lijst Sas. Een hele mooie lijst! En jouw besef doet mij ook heel erg goed, dat je nu weet dat je ontzettend gezegend bent in alles.

  Ben ik elke dag dankbaar? Ja, dat ben ik, zelfs op een dag als gisteren of vandaag, elke avond dank ik voor het mooiste van de dag, wat vaak dan meerdere dingen zijn zelfs dan slechts 1 ding of iets. Vaak schrijf ik het ook op, want dat maakt het nog krachtiger!

  X

 9. Wat een mooie lijst.

  Ik deel je mening dat je beter iets minder kunt verdienen maar met plezier naar je werk gaan dan andersom. Het is zo heerlijk om je tijd te besteden terwijl je het naar je zin hebt ipv de uren af te tellen.

  Ja ik sta heel vaak stil bij waar ik dankbaar voor ben.

 10. Een heerlijk lijstje wasrdoor mijn zondag fijn start. 🙂 Hoe cliché het ook klinkt, maar een leuke baan is inderdaad veel belangrijker dan het salaris. Ik vind het trouwens mooi hoe je over jouw man en jullie huwelijk praat. Zo liefdevol! Geniet van je zondag. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *