Afsluiting #InspirerendGeluk project

november 21 2015

Aan alles komt een einde. Zo ook aan het #InspirerendGeluk project wat ik ben begonnen. Lang heb ik nagedacht over een passende afsluiting, want net als bij #PlukhetGeluk wilde ik graag de deelnemers deze laten maken.

Waarom dit vervolg project?
Een vervolg op mijn projectje #plukhetgeluk, een projectje om bewust stil te staan bij je eigen groene gras. Met #InspirerendGeluk gaat het over het stil staan van het gelukkige leven dat je leid of dat je wilt leven. ‘Live life the fullest’ is vast wel een uitspraak die jullie kennen.

De invulling voor de afsluiting is als volgt. Ik heb alle deelnemers een email gestuurd met een vraag om te beantwoorden. Kijken jullie mee over welke vraag ik het heb?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Janine: Ik ben vandaag, 25-10 dankbaar voor de stralende herfstzon, en alle prachtige varianten op goud, geel en oranje die ik de hele dag heb kunnen bewonderen en voor het spontaan koekjes kunnen bakken, gewoon omdat ik daar zin in heb.

Morgaine: Ik ben vandaag, 25-10 dankbaar voor Zondag, een dag waar ik mij op ingesteld had om eigenlijk niets te doen, hangen, tv kijken en met Picasso eventueel lekker samen rommelen in huis. Waar ik ben, is hij meestal ook, tenzij ik de stofzuiger pak, dan is ie weg. Maar het liep anders. Vrijdagavond, mijn moeder op what’s app, een vraag. ‘Wanneer kom je op kraamvisite?’ Ja, dit klinkt gek he, als het je moeder is die dat vraagt. Mijn antwoord was; ‘Ik weet het niet mam, ik zou zo graag willen maar, mijn reiskosten van werk zijn nog niet op peil en toevallig? Rijden er nul treinen in Almere ivm werkzaamheden.’ Haar antwoord was; ‘Ik kom je zondag halen en breng je ergens in de avond weer terug!’

Oh, wat is dit heerlijk, hoe ontzettend fijn, ik ga op kraamvisite bij mijn ouders!!!! yessssssssss. Heb ik dan een broertje of zusje gekregen? Nee hoor, hahaha Dat is al jaren onmogelijk, ik blijf een enig kind van mijn moeder, wel heb ik een (stief)broer(tje) van in de dertig. 😉

Zij hebben sinds een paar weken nu (als ik dit schrijf) Thijs en Teun in huis! Dat zijn twee broertjes en hele lieve kittens die hun nieuwe plek hebben gevonden bij mijn ouders thuis in Amersfoort. Zo lief, zo leuk, zo kittig, ja het zijn kittens Morgaine! Belangrijk is dan ook eigenlijk wel, voor de toekomst, dat ze mij ook leren kennen en dat is op deze prachtige zonnige zondag gebeurd.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Daarnaast, scheen de zon ineens na een ruime week grijs weer gezien te hebben. Ze wonen zo dichtbij het bos dat ik mijn moeder wel gezegd heb, ja dat kan, dat ik even het bos in wilde die middag, of ze nu mee gingen of niet. Zij ging mee, mijn (stief)Pa bleef thuis bij de kittens. Geloof het of niet, het kost heel veel werk, maar hij kan ze trainen, en deze training is in volle gang. Het bos was ook heerlijk samen met mijn moeder. Prachtige foto’s kunnen maken, ook al kwam er toch meer grijs in de lucht aan dan zon, toch, genoten en langer en verder gewandeld dan ikzelf in mijn hoofd had. Zo’n 6 a 7 kilometer hebben wij met zijn tweetjes afgelegd, om ons daarna weer te voegen bij het jonge spul wat nog echt baby is. Half uurtje spelen, uurtje slapen. Elkaar molesteren om uit te maken wie de baas is later.

Hier ben ik ontzettend dankbaar voor, dat ik zeer onverwacht een dagje weg kon. Dat is voor mij namelijk niet zo heel gewoon. Daarbij het feit, dat ik het OV naast mij koon laten liggen, dat ik voor de deur in de auto kon stappen en in de avond weer voor de deur af werd gezet. Bijna niemand beseft dit nog, wat een onmetelijke luxe dit eigenlijk is…

Dankbaar voor mijn ouders ben ik, en deze prachtige dag, het is nu 1 dag later als ik dit schrijf voor Sas, en ik glunder nog steeds omdat ik de foto’s nog telkens zit te bekijken.

Esther Ik ben vandaag, 28-10 dankbaar voor Thuiskomen, het geeft soms zo’n heerlijk gevoel om weer thuis te komen. Het is ook zo fantastisch om een fijn thuis te hebben, een thuis waar je veilig bent, gelukkig, kunt lachten, rusten, eten, huilen en helemaal jezelf kunt zijn!

Saskia: Ik ben vandaag, 30-10 dankbaar voor – Het oude mannetje met rollator dat onze auto (oude eend) helemaal geweldig vond en er met een glimlach bij stond, waardoor ik ook een glimlach op mijn gezicht kreeg.
– Na vier dagen mist in Groningen, eindelijk een dag met zon!
– Mijn muziekinstallatie die vandaag is binnen gekomen, waardoor ik
eindelijk weer naar mijn geliefde muziek kan luisteren.
– Mijn mannen die heerlijk met elkaar liggen te knuffelen op de bank (zie foto hieronder)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Angélique: Ik ben vandaag dankbaar voor Speciaal voor de afsluiting van #InspirerendGeluk neem ik je mee op maandag 2 november 2015 en vertel ik je waar ik allemaal dankbaar voor ben. Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn!
♥ Een goede nachtrust hebben gehad ♥ ’s Ochtends niet te hoeven haasten ♥ Kroelen met mijn twee lieve katten ♥ De mogelijkheid om deels thuis te kunnen studeren ♥ Het hebben van een blog ♥ Lieve reacties op mijn artikelen ♥ Leuke interactie op social media ♥ Kunnen genieten van een paar zonnestraaltjes ♥ Een korte wandeling ♥ De kleuren van de herfst ♥ Warme chocolademelk ♥ Kunnen koken en een lekker gerecht op tafel kunnen zetten ♥ Bloemen krijgen ♥ Lieve vrienden om me heen ♥ Leuke (onverwachte) berichten of mails ♥ Een goed boek lezen voor het slapen gaan ♥

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Sanne: Ik ben vandaag, 4-11 dankbaar voor Ik heb een hele week zitten denken waarom ik dankbaar ben. Eerlijk gezegd vond ik dit een heel moeilijke vraag.

Ik ben dankbaar dat ik onze Diezel in huis heb genomen. Diezel is als puppy geboren in het asiel en na zes weken mochten we hem mee nemen naar huis. Eigenlijk kan je voor veel dingen dankbaar zijn, zoals de natuur om de mooie foto’s die ik er kan maken. Dat ik kan genieten van de gezonde luchte. Mijn vriend omdat hij er voor mij altijd is, ook al doe ik soms gekke dingen en hij is er nog steeds voor mij.
Ik ben ook dankbaar voor de vrienden en familie die ik heb. Ik kan ze op één hand tellen maar het zijn schatten van mensen.

Saar: Ik ben vandaag, 5-11 dankbaar voor Ik ben vandaag dankbaar dat ik van mijzelf heb leren houden zoals ik ben, waardoor ik gisteren op een integere en oprechte manier er kon zijn voor een vriendin. Pas nu heb ik het gevoel dat ik kan luisteren naar een ander verhaal zonder het mijne daarbij een rol te laten spelen, hoe herkenbaar het ook is. Er is dus heel veel dankbaarheid dat ik nu op deze manier er voor een ander kan zijn.

Evelyne: Ik ben vandaag, 9-11 dankbaar voor mijn extra dag verlof. Het werd een lui dagje, maar ik had ’t wel nodig. Afgelopen weekend is druk geworden & heb ‘k amper de zetel gezien. Dus lag ‘k merendeel van de tijd met m’n benen omhoog & m’n laptop er op. Gewoon een ganse dag chillen, dat kan zo’n deugd doen.

En waar ben jij vandaag dankbaar voor?

Ik wil alle deelnemers, leuke reacties op het concept en op de artikelen uit de grond van mijn hart bedanken. Ik had nooit gedacht dat er (weer) zoveel positieve reacties zouden komen op een project. Ik vind het mooi dat jullie, samen met mij hebben stil gestaan bij alle mooie en waardevolle dingen in het leven. Deze positiviteit en dankbaarheid moeten we vasthouden met z’n allen.

Dit artikel is onderdeel van het nieuwe project wat ik ben gestart #InspirerendGeluk
Op deze pagina kan je alle informatie vinden

19 comments

 • Jenn

  26/11/2015 at 15:19

  Ooh helemaal vergeten! Maar leuk om de antwoorden van anderen te lezen.

 • Nicky

  24/11/2015 at 22:45

  Mooi om te lezen! Morgen is de diploma-uitreiking van mijn dochter. We gaan zo’n honderd kilometer omrijden om mijn moeder op te halen. Ik ben heel dankbaar dat ze erbij kan zijn! <3<3<3

  1. SAS

   28/11/2015 at 20:20

   Wauw, prachtig. Ik hoop dat jullie hebben genoten maar dat zal vast wel. Mooie prestatie, mag je dochter trots op zijn!

 • Saskia

  23/11/2015 at 20:14

  Ooooh (late reactie) maar wat is het super leuk geworden. Wat geweldig al die reacties die je hebt gekregen. Vond het heel leuk om mee te doen en kijk nu al uit naar je volgende project =).

 • Puck

  22/11/2015 at 21:38

  Wat leuk om iedereen zo zijn eigen podium te geven. Bij een volgend project doen Sheila & ik ook mee!

 • Angelique

  22/11/2015 at 16:08

  Wat leuk om ook de invullingen van de rest te lezen!

 • Michelle

  22/11/2015 at 13:50

  Ik heb helaas je emailtje te laat gezien, maar wat een mooie invullingen van iedereen!

 • Lies

  22/11/2015 at 01:54

  Mooie afsluiting met mooie woorden!

 • Evelyne

  22/11/2015 at 00:10

  Ik vond ’t zeer fijn hier aan te kunnen deel nemen! Bedankt Sas! 😉

 • Morgaine

  21/11/2015 at 23:55

  Hoe leuk om dit terug te lezen zo, iets wat alweer even geleden is en te zien hoe klein ze nog zijn hier, hahahaha ze zijn gegroeid Sas, vanavond weer een update van alle poezebeesten gehad die lui zijn op onze banken of in hun mandjes. Handig toch zo’n familie app 😉

  En ook erg leuk, van diegenen die mee hebben gedaan en ik al volg altijd al, te zien hoe onze schrijf stijlen zo kunnen verschillen maar ik ze eigenlijk direct herken als ieder uniek.

  Jij dank je wel Sas, voor het opzetten van dit project!

  X

 • Simone

  21/11/2015 at 21:14

  Wat een mooie afsluiting! Ik ben dankbaar voor het leven, hoe het nu is en de mensen om mij heen. Ik heb het echt getroffen met ze!

 • Nesrin

  21/11/2015 at 16:44

  Wat een mooie afsluiting. Ik vond het leuk en fijn om te lezen waar de deelnemers allemaal dankbaar voor zijn.

 • Romy

  21/11/2015 at 14:45

  Ik vind dit zo’n ontzettend goed project!

  Ik wou trouwens je artikel lezen over de HEMA mokken maar als ik die aanklik doet hij het helaas niet.

  1. SAS

   21/11/2015 at 14:55

   Dankjewel voor je lieve compliment!<3 Vreemd, bij mij doet het artikel het wel: zowel als ik op het plaatje als de titel druk.

 • Esther – simpelleven.nl

  21/11/2015 at 13:27

  Hee Sas, wat heb je er iets moois van gemaakt! Leuk! En vandaag ben ik dankbaar voor mijn positiviteit en kracht. Ik zat afgelopen week in een dip (over werk en re-integratie), maar ik kan er nu gelukkig weer krachtig instaan! Ik heb er ook net gisteren een blog over geschreven 🙂
  Mocht je nog eens een leuk idee voor een projectje hebben… DOEN! Bedankt voor dit project!

 • Ilona | Inspiration for you

  21/11/2015 at 11:34

  Ik vond het echt een geweldig project!!

 • Wilmaaa

  21/11/2015 at 10:34

  Wat een mooi project, mooi om stil te staan waar je dankbaar voor bent!

 • Els

  21/11/2015 at 10:03

  Wat leuk! Echt erg goed bedacht. De antwoorden waren erg leuk om te lezen, zo kun je goed zien dat iedereen verschillend is 🙂 .

 • Linda

  21/11/2015 at 08:44

  Wat is het een mooie en toffe afsluiting geworden! Ik zag de titel en dacht meteen ‘verdorie, vergeten!’ want ik wilde je ook nog een mooi antwoord sturen. Maar goed, niet getreurd. Ik ben vandaag vooral dankbaar voor dat ik uitgerust wakker ben geworden ook al had ik gisteren een hele lange stagedag (12,5 uur; eerst gewoon lesdag en ’s avonds Open Avond, tussendoor ben ik gebleven omdat ik amper naar huis kon vanwege te weinig tijd) en dat ik ook nog een 7,3 heb gehaald voor mijn eerste tentamen van de Hogeschool – echt niet verwacht zo hoog, dus blij! 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *