Boekenkast liefde

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png


(bron)

Aller eerst wil ik jullie bedanken voor alle lieve succes wensingen met betrekking tot ons huis. We hadden een nieuwe bezichtiging, maar helaas heeft dit geen koper opgeleverd. We geven de moed niet op, maar het wachten tot we Γ©indelijk zelf een huis kunnen gaan bekijken en kopen is soms wel heel vervelend. Gelukkig wonen we in een prima huis dus hoeven we niet 1,2,3 weg. Toch hoop ik dat 2016 voor ons een goed jaar gaat worden. MΓ©t een nieuw huis.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Nu we het over ons nieuwe huis hebben voor in de toekomst, ik heb nog een andere toekomst wens voor in het huis. Wat dat is? Een nieuwe boekenkast natuurlijk! Zoals jullie weten ben ik een echte boekenwurm en een nieuwe kast zou ik zeker willen hebben. We wonen natuurlijk nu in een flat, dus een hele grote boekenkast die ik in mijn hoofd heb past hier niet.

Toen we hier net kwamen wonen, hadden we een grote Billy Boekenkast. Gekozen, omdat ik hem gewoon lekker groot vond met veel ruimte voor mijn boeken. Echter, hebben we besloten een kleinere kast te nemen aangezien hij wel erg kolossaal was in onze woonkamer. Deze kast hebben we trouwens niet weggedaan en gaat zeker ook een andere functie hebben in ons nieuwe huis. In deze post kan je zien hoe mijn boekenkast er nu uitziet.

Echter wegdromen en bedenken wat ik voor nieuwe boekenkast wil maakt me zeker blij. Zo kwam ik deze onderstaande boekenkasten tegen op otto.nl (kijk voor wooninspiratie zeker op deze site, want ze hebben nog veel meer leuke artikelen). Ik kwam daar 2 kleinere en 2 grotere boekenkasten tegen. De kleine kasten kunnen gebruikt worden in de woonkamer voor leuke accessoires in te zetten en foto’s. De grote boekenkasten zijn met zo’n super toffe ‘Belle & het Beest trap’. Dat lijkt me echt super tof om boven te hebben: een soort boekenkamer. Met een lounge stoel, mooie grote leeslamp… Zucht, diepe zucht.

En nog een voordeel… Er kunnen natuurlijk ook veel meer boeken in πŸ˜‰

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Hebben jullie ook zo’n liefde voor boekenkasten of ben je juist totaal geen boekenwurm?

27 reacties op “Boekenkast liefde

 1. Ik ben dan geen boekenwurm, maar ik vind die boekenkasten altijd zo mooi! Vooral zo’n grote boekenkast die de muur dan vult. Een lekkere stoel erbij, knapperend haardvuurtje.. ik zie het al helemaal voor me.

 2. Ik ben echt heel gelukkig met mijn Billy-boekenkasten. We kochten ze na de verbouwingen in ons huis Γ©n ik vond het heerlijk om na die werken mijn boeken elk een plekje toe te kennen in die nieuwe bibliotheek.

 3. Jaa, zo’n mooie boekenkast.
  Ik heb nu een relatief kleine, donkere kast. Zou ook heel graag zo’n mooie lichte willen. πŸ™‚

 4. Ik zou willen dat ik boeken net zo makkelijk kon verslinden als jij. Echt! Maar ik heb er gewoon het geduld niet voor. Het is al heel bijzonder als ik een boek kan uitlezen, haha.

 5. Jaaaa, zΓ³ gaaf! Van die mooie witte kasten (zoals op de foto’s) of van die prachtige oude ‘harry potter’ achtige boekenkasten. Love them all πŸ˜€

 6. Ik vind boekenkasten prachtig, maar dan moeten ze wel gevuld zijn. En dat laatste is dan weer iets wat ik niet echt voor elkaar ga krijgen. Tenzij ik er allerlei boeken in zet die ik nooit heb gelezen of ga lezen. Nee, dat is dan ook weer niks.

 7. ik heb een grote liefde voor boekenkasten en boeken. Mooie boekenkasten, vooral die met het laddertje ziet er super leuk uit. Ik plaats momenteel mijn boeken in een wandkast. We zijn thuis nog opzoek naar een kast.

 8. Oh ja, ik droom ook van zo’n grote boekenwand. Ik koop nl. enorm veel boeken. Liever een huis vol boeken dan een dressing πŸ˜‰

 9. Ik heb hier ook de Billy boekenkast met hoekkast, cd/dvd kast en de tv kast erbij, dus wat denk jij, al moet ik eerlijk zeggen dat ik er ook deurtjes voor heb gekocht later om de woonkamer iets meer rustig te laten ogen. En eigenlijk wil ik dat voor het bovengedeelte ook, deurtjes ervoor, voor de rust. Oh en ik heb er ook de inzetstukken voor cd’s erin zitten. Licht, bla… lol

  Mijn ultieme droom is ooit ene huis zo groot dat ik 1 grote kamer als bibliotheek van wand tot want tot aan plafond kan invullen als boekenwanden… met stoel en tafel en stoelen, nou ja, Oxford idee of zo πŸ˜‰ of zoals in kastelen inderdaad.

  X

 10. Ooh ja ik wil ook een grote boekenkast (of beter nog: boekenkamer) met trapje. Maar dat gaat hem nooit worden ben ik bang! Juist die witte boekenkasten vind ik mooi, maken je kamer niet gelijk zo donker (wat je bij een ‘boekenwand’ nogal snel hebt). πŸ™‚

 11. Ik heb een liefde voor boekenkasten, maar niet meer in mijn eigen woonkamer.
  Al mijn boeken gingen stof verzamelen en het staat erg druk. Nu staat er eentje op de werkkamer, maar in de woonkamer houd ik de kasten liever dicht. Oogt wat rustiger en stoft wat minder.
  Maar ik blijf ze geweldig vinden. Zet mij in een grote, mooie boekenwinkel en je bent me een paar uur kwijt.

 12. Wat een geweldige kasten, als ik naar een nieuw huis ga, dan wil ik ook zeker een mooie boekenkast maken, nu heb ik alles dubbel gelaagd in mijn Ikea vakjes kast staan, dus de helft van de boeken kan ik niet eens bij! Nee, dat gaat als eerste veranderen!

 13. Ik heb witte kasten van Ikea die precies lijken op die kasten met de deurtjes en die (onhandige!) ladder ervoor. Maar dan zonder ladder.
  Mijn Billies hebben het al biijna 15 jaar volgehouden en het is ook tijd om ze te vervangen, over een jaar of drie. Dan is het plan om kasten op maat te laten maken. In de woonkamer.
  Neem nou maar van mij aan dat zo’n ladder echt onhandig is. Veel makkelijker om een leuk (opvouwbaar) opstapje bij de hand te hebben voor de bovenste planken. Of een ‘olifantenpoot’ op wieltjes.
  Het laatste wat je wil is naar de boekenkast lopen met een beker thee en dan je teen te stoten tegen zo’n ladder. πŸ˜‰

 14. Wat gaaf zo een trapje voor de boekenkast! Ik heb een digitale boekenkast πŸ˜‰

  Zoals jij kunt wegdromen bij een boekenkast kan ik dit bij een mooie kaptafel.

 15. Mooie boekenkasten! Ik ben geen boekenwurm, maar mjn vriend wel dus denk dat er wel een boekenkast zal komen in ons toekomstig huis πŸ˜‰ een vriend van Jim heeft in hun huis onder de trap een boekenkast verwerkt, is echt heel mooi!

 16. Het lijkt mij ook super tof om zo’n soort boekenkast in huis te hebben. Helaas, heb ik zelf een klein huis ervoor. Jammer dat de bezichtiging niet iets oplevert. Ik hoop ook voor jou dat jullie een droomhuis kunnen kopen in 2016.

 17. Die boekenkast linksboven vind ik mooi! <3 Zo'n boekenkamer klinkt super, maar ik vind het juist ook wel gezellig om het in de woonkamer te hebben staan, geeft zoveel meer sfeer πŸ™‚

  1. Aan de ene kant wel aan de andere kant vind ik het soms wel rommelig staan. Even afwachten dus welk huis we kopen en welke plek we dan een kast geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *