Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Boekenkast liefde

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png

 photo artikelotto_zpsb8vdbmuh.png
(bron)

Aller eerst wil ik jullie bedanken voor alle lieve succes wensingen met betrekking tot ons huis. We hadden een nieuwe bezichtiging, maar helaas heeft dit geen koper opgeleverd. We geven de moed niet op, maar het wachten tot we éindelijk zelf een huis kunnen gaan bekijken en kopen is soms wel heel vervelend. Gelukkig wonen we in een prima huis dus hoeven we niet 1,2,3 weg. Toch hoop ik dat 2016 voor ons een goed jaar gaat worden. Mét een nieuw huis.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Nu we het over ons nieuwe huis hebben voor in de toekomst, ik heb nog een andere toekomst wens voor in het huis. Wat dat is? Een nieuwe boekenkast natuurlijk! Zoals jullie weten ben ik een echte boekenwurm en een nieuwe kast zou ik zeker willen hebben. We wonen natuurlijk nu in een flat, dus een hele grote boekenkast die ik in mijn hoofd heb past hier niet.

Toen we hier net kwamen wonen, hadden we een grote Billy Boekenkast. Gekozen, omdat ik hem gewoon lekker groot vond met veel ruimte voor mijn boeken. Echter, hebben we besloten een kleinere kast te nemen aangezien hij wel erg kolossaal was in onze woonkamer. Deze kast hebben we trouwens niet weggedaan en gaat zeker ook een andere functie hebben in ons nieuwe huis. In deze post kan je zien hoe mijn boekenkast er nu uitziet.

Echter wegdromen en bedenken wat ik voor nieuwe boekenkast wil maakt me zeker blij. Zo kwam ik deze onderstaande boekenkasten tegen op otto.nl (kijk voor wooninspiratie zeker op deze site, want ze hebben nog veel meer leuke artikelen). Ik kwam daar 2 kleinere en 2 grotere boekenkasten tegen. De kleine kasten kunnen gebruikt worden in de woonkamer voor leuke accessoires in te zetten en foto’s. De grote boekenkasten zijn met zo’n super toffe ‘Belle & het Beest trap’. Dat lijkt me echt super tof om boven te hebben: een soort boekenkamer. Met een lounge stoel, mooie grote leeslamp… Zucht, diepe zucht.

En nog een voordeel… Er kunnen natuurlijk ook veel meer boeken in 😉

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Hebben jullie ook zo’n liefde voor boekenkasten of ben je juist totaal geen boekenwurm?

1
(online) geshopt, Blog
Previous Story
Next Story

27 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  06/12/2015 at 21:52

  Oh ja! Zo’n boekenkast met een trapje! Die wilde ik vroeger ook altijd! Maar nu heb ik een e-reader. Dus tja….

 • Reply
  Marcella
  04/12/2015 at 21:14

  Mooie boekenkasten!

 • Reply
  Darina
  04/12/2015 at 16:56

  Wat een mooie kasten! Vooral de kast met het laddertje! Geweldig! Ik ben een echte boekenwurm!

 • Reply
  Michelle
  03/12/2015 at 17:21

  Ik ben dan geen boekenwurm, maar ik vind die boekenkasten altijd zo mooi! Vooral zo’n grote boekenkast die de muur dan vult. Een lekkere stoel erbij, knapperend haardvuurtje.. ik zie het al helemaal voor me.

 • Reply
  zwartraafje
  02/12/2015 at 21:07

  Ik ben echt heel gelukkig met mijn Billy-boekenkasten. We kochten ze na de verbouwingen in ons huis én ik vond het heerlijk om na die werken mijn boeken elk een plekje toe te kennen in die nieuwe bibliotheek.

 • Reply
  Mieke
  02/12/2015 at 18:45

  Jaa, zo’n mooie boekenkast.
  Ik heb nu een relatief kleine, donkere kast. Zou ook heel graag zo’n mooie lichte willen. 🙂

 • Reply
  Lies
  02/12/2015 at 13:16

  Ik vind de boekenkast alleen al mooi vanwege de ladder! <3

 • Reply
  Simone
  01/12/2015 at 20:40

  Ik zou willen dat ik boeken net zo makkelijk kon verslinden als jij. Echt! Maar ik heb er gewoon het geduld niet voor. Het is al heel bijzonder als ik een boek kan uitlezen, haha.

 • Reply
  Miriam
  30/11/2015 at 22:59

  Jaaaa, zó gaaf! Van die mooie witte kasten (zoals op de foto’s) of van die prachtige oude ‘harry potter’ achtige boekenkasten. Love them all 😀

 • Reply
  Wendy
  30/11/2015 at 22:35

  Ik vind boekenkasten prachtig, maar dan moeten ze wel gevuld zijn. En dat laatste is dan weer iets wat ik niet echt voor elkaar ga krijgen. Tenzij ik er allerlei boeken in zet die ik nooit heb gelezen of ga lezen. Nee, dat is dan ook weer niks.

 • Reply
  Sanne
  30/11/2015 at 22:26

  ik heb een grote liefde voor boekenkasten en boeken. Mooie boekenkasten, vooral die met het laddertje ziet er super leuk uit. Ik plaats momenteel mijn boeken in een wandkast. We zijn thuis nog opzoek naar een kast.

 • Reply
  Madrina
  30/11/2015 at 20:24

  Oh ja, ik droom ook van zo’n grote boekenwand. Ik koop nl. enorm veel boeken. Liever een huis vol boeken dan een dressing 😉

 • Reply
  Els
  30/11/2015 at 17:39

  Ik hou van boekenkasten. Vooral die met een laddertje 🙂 .

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  30/11/2015 at 17:26

  Ik vind de eerste het mooist. Geweldig met zo’n trap erbij. Ik wil later ook echt heel erg graag een mooie grote boekenkast. 🙂

 • Reply
  Morgaine
  30/11/2015 at 17:09

  Ik heb hier ook de Billy boekenkast met hoekkast, cd/dvd kast en de tv kast erbij, dus wat denk jij, al moet ik eerlijk zeggen dat ik er ook deurtjes voor heb gekocht later om de woonkamer iets meer rustig te laten ogen. En eigenlijk wil ik dat voor het bovengedeelte ook, deurtjes ervoor, voor de rust. Oh en ik heb er ook de inzetstukken voor cd’s erin zitten. Licht, bla… lol

  Mijn ultieme droom is ooit ene huis zo groot dat ik 1 grote kamer als bibliotheek van wand tot want tot aan plafond kan invullen als boekenwanden… met stoel en tafel en stoelen, nou ja, Oxford idee of zo 😉 of zoals in kastelen inderdaad.

  X

 • Reply
  Billy
  30/11/2015 at 16:51

  onze boeken zitten weggeborgen in het dressoir.
  Zo’n boekenwurmen zijn we dus… 🙂

 • Reply
  Mariska
  30/11/2015 at 13:02

  Stuk voor stuk zijn de kasten mooi en niet alleen voor boeken. 🙂 je kunt er zoveel mee!

 • Reply
  Inge
  30/11/2015 at 12:02

  Ooh ja ik wil ook een grote boekenkast (of beter nog: boekenkamer) met trapje. Maar dat gaat hem nooit worden ben ik bang! Juist die witte boekenkasten vind ik mooi, maken je kamer niet gelijk zo donker (wat je bij een ‘boekenwand’ nogal snel hebt). 🙂

 • Reply
  Sher
  30/11/2015 at 11:32

  Dat lijkt mij ook zó vet, zo’n trappetje. Ja, ik hou er wel van. Ik ben dan ook wel echt een boekenwurm.

 • Reply
  Puck
  30/11/2015 at 11:23

  Ik heb een liefde voor boekenkasten, maar niet meer in mijn eigen woonkamer.
  Al mijn boeken gingen stof verzamelen en het staat erg druk. Nu staat er eentje op de werkkamer, maar in de woonkamer houd ik de kasten liever dicht. Oogt wat rustiger en stoft wat minder.
  Maar ik blijf ze geweldig vinden. Zet mij in een grote, mooie boekenwinkel en je bent me een paar uur kwijt.

 • Reply
  Veerlez
  30/11/2015 at 10:48

  Wat een geweldige kasten, als ik naar een nieuw huis ga, dan wil ik ook zeker een mooie boekenkast maken, nu heb ik alles dubbel gelaagd in mijn Ikea vakjes kast staan, dus de helft van de boeken kan ik niet eens bij! Nee, dat gaat als eerste veranderen!

 • Reply
  Daenelia
  30/11/2015 at 10:33

  Ik heb witte kasten van Ikea die precies lijken op die kasten met de deurtjes en die (onhandige!) ladder ervoor. Maar dan zonder ladder.
  Mijn Billies hebben het al biijna 15 jaar volgehouden en het is ook tijd om ze te vervangen, over een jaar of drie. Dan is het plan om kasten op maat te laten maken. In de woonkamer.
  Neem nou maar van mij aan dat zo’n ladder echt onhandig is. Veel makkelijker om een leuk (opvouwbaar) opstapje bij de hand te hebben voor de bovenste planken. Of een ‘olifantenpoot’ op wieltjes.
  Het laatste wat je wil is naar de boekenkast lopen met een beker thee en dan je teen te stoten tegen zo’n ladder. 😉

 • Reply
  Nesrin
  30/11/2015 at 10:33

  Wat gaaf zo een trapje voor de boekenkast! Ik heb een digitale boekenkast 😉

  Zoals jij kunt wegdromen bij een boekenkast kan ik dit bij een mooie kaptafel.

 • Reply
  Anneleen
  30/11/2015 at 10:33

  Mooie boekenkasten! Ik ben geen boekenwurm, maar mjn vriend wel dus denk dat er wel een boekenkast zal komen in ons toekomstig huis 😉 een vriend van Jim heeft in hun huis onder de trap een boekenkast verwerkt, is echt heel mooi!

 • Reply
  jeapiebel
  30/11/2015 at 09:16

  Het lijkt mij ook super tof om zo’n soort boekenkast in huis te hebben. Helaas, heb ik zelf een klein huis ervoor. Jammer dat de bezichtiging niet iets oplevert. Ik hoop ook voor jou dat jullie een droomhuis kunnen kopen in 2016.

 • Reply
  Amy
  30/11/2015 at 08:46

  Die boekenkast linksboven vind ik mooi! <3 Zo'n boekenkamer klinkt super, maar ik vind het juist ook wel gezellig om het in de woonkamer te hebben staan, geeft zoveel meer sfeer 🙂

  • Reply
   SAS
   01/12/2015 at 10:34

   Aan de ene kant wel aan de andere kant vind ik het soms wel rommelig staan. Even afwachten dus welk huis we kopen en welke plek we dan een kast geven.

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png