Waar ben jij als uniek persoon nu super goed in?

De vraag die ik stelde voor mijn projectje #InspirerendGeluk in het artikel Doen, Durf & waarheid. Een artikel waar bij het item waarheid deze vraag langs kwam.

Vele bloggers hebben deze lijst ingevuld, echt super leuk en vooral inspirerend om alle verschillende antwoorden te lezen. En velen vonden deze vraag het moeilijkste. Want SUPER is zo’n beladen woord.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

‘Ik vind niet zo snel dat ik ergens super goed in ben’

‘Dit vind ik tot nu toe eigenlijk gewoon de moeilijkste vraag van allemaal. Bij alles kan ik wel bedenken: maar een ander kan het beter, hoor!’

‘Oh wauw wat een vraag. Ik ben een persoon die heel perfectionistische en kritisch kan zijn, vooral dan ook op mijzelf. Ik zal dus niet snel van mezelf zeggen dat ik iets super goed kan’

‘….. Maar super goed.. dat weet ik niet.’

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik vind het eigenlijk maar vreemd dat we het moeilijk vinden om iets te benoemen waar we super goed in zijn. Had ik de vraag gesteld waar ben je slecht in komen er altijd heel wat antwoorden naar boven. Het kán altijd beter.

Wat mijn antwoord op de vraag was: Ik ben goed in het ombuigen van dingen. van zowel positief naar negatief. Ik ben een spontaan en open persoon, iets wat zeker ook door anderen wordt gewaardeerd.

Dus ik daag jullie uit. Waar ben je super goed in?

25 reacties op “Waar ben jij als uniek persoon nu super goed in?

 1. Wat een lastige vraag!
  Het is precies wat he schrijft: iedereen weet wel een negatief punt te noemen maar positief is moeilijk.

  Ik ben super goed in het luisteren naar en er zijn voor anderen. Al ligt hierin ook mijn valkuil, want soms geef ik niet aan dat mijn eigen emmertje te vol zit en ik even aan mezelf moet denken ipv aan de ander..

 2. oh wat lastig toch! In je vragenlijst vond ik deze ook zo lastig om te beantwoorden. Ik denk dat ik goed ben in het zorgzaam zijn naar mens en dier, ik ben creatief en ik ben geduldig.

 3. Ik ben heel erg geduldig/ kan mijn geduld goed bewaren.
  En ik blijf rustig op momenten dat het even hectisch of druk is.
  Allebei wel voornamelijk in werksituaties. In mijn privé leven gaat dat soms iets minder goed. 😉

  1. je slaat de spijker op zijn kop. Geduld en rust is niet mijn sterkste punt in mijn persoonlijke leven. Op werk ligt dit inderdaad anders 😉

 4. Mooie vraag! Ik denk dat ik vooral SUPERgoed ben in schrijven, of het nou fictie is of artikelen voor mijn blog. Misschien ook omdat ik daar het meeste plezier in heb!

 5. Jeetje, met deze vraag heb je me wel echt even aan het denken gezet! Als ik dan toch iets ‘moet’ noemen: ik ben super goed in het scheppen van orde in de chaos, dus structuur aanbrengen en organiseren.

 6. Mooi dit! Echt moeilijk ook hoor. Ik denk dat ik supergoed ben in plannen en overzicht houden, organiseren, dat soort dingen. Ooit wil ik daar ook echt iets mee doen, maar hoe weet ik nog niet.

 7. Goed artikel Sas! Ik ben goed in… geduldig zijn. Vooral nu ik werk merk ik dat ik veel geduld heb met de kindjes en dat is best een mooie eigenschap van me!

 8. Euhm … in piekeren en lijstjes maken. Eigenlijk ben ik eerder iemand die verschillende dingen kan maar niet in één ding uitblinkt. Ik doe handwerk, knutsel, probeer regelmatig nieuwe recepten uit, … Doorgaans ben ik best wel gelukkig met de eindresultaten maar ze zijn zeker niet beter of knapper als die van iemand anders.

 9. Toevallig ben ik momenteel bezig met een soort gelijke blog namelijk over zelfrespect. Daar hoort het benoemen van je eigen pluspunten en waar je goed in bent ook bij. Ik ben zelf goed in andere mensen helpen en koken.

 10. Een mooie uitdaging. Ik vind het ook moeilijk om dat van mijzelf te benoemen. Ik ben wel goed in plannen, het zou me niet snel gebeuren dat iets niet op tijd af is door mijn eigen schuld.

 11. Oooh ja dat soort vragen hou ik absoluut niet van. Ik denk dat leren misschien iets saais is om te zeggen en ook niet altijd volledig waar. Ik ben wel goed in een luisterend oor zijn voor mens en altijd proberen te helpen bij problemen. Of tenminste, dat probeer ik.

 12. Wauw, mooie vraag. En precies wat je zegt: als je de vraag had omgedraagd (‘waar ben je super slecht in?’) dan was er een reeks antwoorden gekomen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook bescheiden ben in het complimenteren van mezelf. (Bij een ander gaat het veel beter, dus die variant, ‘waar is een ander super goed in?’, kan ook makkelijk beantwoorden, haha.) En toch zie ik mijzelf als een vechter, ook al gaat het op dit moment fysiek gezien even wat minder, ik probeer mezelf niet uit het veld te laten slaan. Als ik ergens voor ga, ga ik er ook 100% voor! 🙂 En daarnaast ben ik goed in het bieden van een luisterend oor en er voor een ander zijn. Volgens mijn vriend ben ik soms té goed in dat laatste, oeps.

 13. Gek is dat inderdaad, dat mensen wel heel goed zijn in kritisch zijn op zichzelf terwijl jezelf complimenteren dan weer een stuk moeilijker gaat.

  Er zijn wel een aantal dingen waar ik super goed in ben: mijn werk, koken, dingen loslaten, niks doen 😉

 14. Ik ben supergoed met honden en katten. En mogelijk met alle dieren. Ik was ook supergoed met onze tamme muizen, bijvoorbeeld. En mijn konijn was gek op me. En de geiten op de kinderboerderij kwamen altijd op mij af, ook als ik geen brood had. Ik heb zelfs een duif aangetrokken (okay, dat was misschien mijn bak friet, waar hij met zijn vieze duivenpoten in belande). Vreemde katten komen op straat ook op mij af. Zelfs als ik de hond bij me heb.
  Dus ja, daar ben ik wel supergoed in. Met dieren omgaan.

 15. Poeh, écht super goed? Ik zou het eigenlijk niet zo snel weten. Misschien super goed werk en mijn fibromyalgie combineren?

 16. Creatief zijn, en voor gezelligheid zorgen.
  Oh, en koekjes bakken! Op de een of andere manier zijn mijn zelfgebakken koekjes tegenwoordig beroemd hier in de buurt 😉

 17. Hehe je hebt mijn antwoord gequote. Zegt al genoeg toch? Nee ik heb er nog even over na gedacht: ik geef nooit op. Ik ben een doorzetter.

 18. Oh dat ik vind ik echt een moeilijke vraag….. Creatief zijn en positief zijn ook al voelt t voor mij niet altijd zo. Ik hoor vaak dat ik positiviteit uitstraal.

 19. Mooi. Ik vind het zelf ook best lastig om te benadrukken waar ik goed in ben. En vind dat ook een beetje ongemakkelijk of zo. Maar je hebt gelijk, waarom toch eigenlijk? Ik geloof er echt wel in dat iedereen ergens super goed in is – over mijn vrienden/familie/etc. kan ik namelijk heel gemakkelijk iets bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *