Moving On #1: Nieuw rubriek – alles over kopen & verkopen

Zoals jullie weten staat ons huis te koop. Aangezien het verkopen en het kopen een heel proces gaat worden, heb ik besloten een nieuwe rubriek te openen: Moving On. Deze gaat over alles wat met ons huis én het zoeken van ons droomhuis te maken heeft. Deze rubriek komt eens in de zoveel tijd online, zodra ik updates of inspiratie heb. Lezen jullie deze keer gezellig mee?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Een tijdje heb ik gebrainstormd naar een nieuwe naam voor de rubriek en deze kwam het beste in de buurt. We gaan namelijk verder, verder naar ons droomhuis en een volgende stap. Ik ben zo blij dat uiteindelijk alles op zijn plek is gevallen en we daadwerkelijk deze stap kunnen ondernemen.

De afgelopen maanden zijn best hectisch geweest en bewust hebben we ervoor gekozen het stil te houden. Eerst alles rond en het huis in de verkoop voordat we het aan de grote klok hangen. Er zijn heel wat gesprekken in de avonden en weekenden gehad bij verschillende makelaars en hypotheekadviseurs. Zeer nuttig, aangezien je dan toch wat meer vergelijkingsmateriaal hebt en een goede doordachte keuze kan maken. daarnaast veel papier rompslomp, foto’s maken van ons huis.. De borden ophangen en andere benodigdheden voor de verkoop.

Zodra we kijkers hebben gehad willen we zelf huizen gaan bezichtigen. Uiteraard hebben we de afgelopen weken veel op Funda gekeken naar potentiële huizen die we zouden willen bekijken. Ik kan niet wachten tot dit echt in gang is gezet! Het wordt afwachten hoe alles gaat lopen, aangezien we eerst dit huis willen verkopen voordat we überhaupt een ander huis aannemen. Voor beide wordt dit ons 2de huisje dus met het verkopen hebben we totaal geen ervaring. We laten ons zo goed mogelijk informeren en laten alles op ons afkomen. Voor nu is het wachten totdat er bezichtigingen worden gepland.

Wat kan je verwachten van deze nieuwe rubriek?

Eens in de zoveel tijd, als er updates zijn lijkt het me leuk deze met jullie te delen. Dit kan over de verkoop, wensen voor een nieuw huis, trips & trucs tot wat er allemaal bij komt kijken. het is dus niet een standaard rubriek maar heeft meer een verschillende invulling. Zo kan het een opsom lijstje zijn van dingen waar we mee bezig zijn of hebben gedaan. Een wishlist voor ons nieuwe huis. De zoektocht naar een nieuw huis en op welke dingen we gaan letten.

Ik ga jullie op mijn blog niet doodgooien met huis-updates en probeer het zeker te combineren en beperken. Wel is iliveformydreams een persoonlijk blog en is dit zeker een aspect wat gaat terugkomen, aangezien dit toch een groot onderdeel is nu van mijn (en ons) leven. Sorry als het dus een ver van je bed show is..

Moving On #2: Alvast een voorproefje voor het volgende deel. Hierin staan de (professionele) foto’s van de verkoop van ons huisje!

About the Author

22 Comments

Tamarah

Wat spannend dat jullie je huis gaan verkopen en op zoek naar een nieuw droomhuisje. Heel veel succes gewenst!

Reply
Sabine

Lijkt me een heel leuke rubriek waar zeker velen iets aan zullen hebben! En ben ook benieuwd naar jullie hele proces 🙂

Reply
Simone

Ik wist het natuurlijk al wel, maar ik vind het super leuk om te lezen! Ik hoop dat jullie snel je droomhuis kunnen vinden! <3

Reply
Annagreet

Wat leuk dat je dit gaat delen! Het is toch jouw leven en waar je je op dit moment mee bezig houdt. Ben benieuwd naar de volgende keer. 🙂

Reply
Esra

Leuk dat je dit gaat delen, het lijkt mij een heel gedoe dus best fijn om er wat meer over te weten voor als ik zelf ook ooit in die situatie kom! Dat gaat vast gebeuren, want mijn vriend bezit al een huis en hij vindt de huizenmarkt ook razend interessant.

Reply
Judith

Super leuk! Wij hebben zelf ook een eigen huisje gekocht en mijn vader is makelaar. Dan krijg je al snel het één en ander te weten haha! 🙂 XO

Reply
Anne-Sterre

Ik weet nu al dat dit een interessante rubriek gaat worden. Wij willen binnenkort ook verhuizen, al zal het waarschijnlijk geen koop worden. Toch neem ik al je tips en dergelijke graag vast even in mij op.

Reply
jeapiebel

Leuk bedachte rubriek. Mooi dat je al stilstaat wat je nodig hebt voor je nieuwe huis. Ook hoe je gaat afsluiten en afstaan van je ouderlijk huis en moving on.

Reply
Saskia

Wat een leuke nieuwe rubriek! Ik hoop voor jullie dat het huis snel verkocht wordt en jullie op zoek kunnen gaan naar een nieuw huis. Een huis kopen en verhuizen brengt enorm veel werk en zorgen met zich mee dus ik wens je veel succes. Wat je er voor terug krijgt uiteindelijk is alles meer dan waard!

Reply
Annelies

Leuk! Jij hebt sowieso erg leuke en originele rubrieken op je blog. Ik ben benieuwd!

Reply
Michelle

Heel interessant om te lezen. Weet ik gelijk wat er bij het kopen van een huis bij komt kijken als wij over een tijdje voor een ander huis willen gaan. Ben erg benieuwd naar je invulling en natuurlijk duim ik met je mee voor veel enthousiaste kijkers!

Reply
My cup of latte

Leuk!! Omdat ik er ook middenin zit, lees ik uiteraard graag mee! Ik merk dat het bij ons allemaal een btje rustig is rondom het huis. Hebben openhuizendag gehad en nu is t weer even stil. Ik ben meer bezig met afscheid nemen van mn werk, nog maar 2 weken! Ben benieuwd naar de tweede post!

Reply
SAS

Bij ons is het nu ook wat rustiger, eigenlijk wel blij mee aangezien het best wel hectisch is geweest met het te koop zetten e.d. Succes met het afscheid nemen van je werk.

Reply
Morgaine

Ik ga het leuk vinden om met jullie mee te leven 😀 Gezien ik altijd gehuurd heb en nog doe ook, dus ik heb geen idee, ja uitstel van executie wat erbij komt kijken, hahaha In dit geval dus andersom, en ik hoop dat jullie heel snel mogen verkopen maar ook heel snel jullie droomhuisje mogen vinden.

Wat je zegt, het is ene persoonlijk blog, als iemand het niet leuk vind, dan haken ze maar even af, laten ze het voor wat het is die ene update, zoals ik met de boeken doe 😉

X

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *